• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Probleme gaggia classic

#1
Am achiziționat de 1 zi un gaggia classic si am observat ca , curge apa pe lângă carcasa ( vezi foto ) Ce pot face ? Este vreo problema de fabricație ?


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#2
Nu prea pare sa fie in regula. Totusi pune niste poze un pic mai luminate si contacteaza vanzatorul in timpul asta.
M-am gandit prima data ca poate fi condens sau vine de la grup, de la un portafiltru care nu etanseaza, insa pare mai de sus.
Ceado E5P, Gaggia Classic, La Marzocco 7 & 17 g, tamper Motta Bubinga
 
Reply
#3
Aia din ceașcă e cafea???

Dacă e nou du-l înapoi și cere-le sa îl repare... Sau sa îți dea altul. Dacă e sh dă-i capacul jos și vezi pe unde curge.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#4
N-am mai intalnit problema pe forum, dar mi se pare clar de garantie. Telefonul service-ului il ai aici. Sa revii cu noutati.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Nu , nu este cafea Smile am facut o proba cu ce aveam prin casa , una peste alta trebuie sa comand si site nepresurizate , dar nu am avut timp . Apa curge de sus de undeva .
 
Reply
#6
Caut filtre nepresurizate , ce părere aveți de asta http://www.kfea.ro/complementare/sita/si...afea-58mm/ , sau alte recomandări daca aveți .
 
Reply
#7
Din poza pare classic vechi, nu 2015. Aia e apa venita de sus. Probabil a fost desfacut boilerul si ori nu s-a asezat garnitura bine ori nu s-a strans cat trebuie. Oricum, ai alte griji inainte de site nepresurizate.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#8
Nu lua decat dubla, caci de obicei vei extrage cu 16-18g, pentru 60ml.

Mai ieftina gasesti aici - http://www.piese-horeca.ro/sita-nepresur...=sita%2014 Scrie 70mm, eronat sau dorind sa evidentieze altceva, dar e de 58mm cum iti trebuie tie.

Daca vrei sa extragi 30 ml din 7g, atunci cauta o sita de La Marzocco, ce are acea forma specifica - http://www.caffea.ro/accesorii/sita-cafe...zocco.html Nu stiu daca are rost sa te duci la acest nivel, spre sitele de competitii, gen VST.

Dar sitele acestea iti vor folosi abia cand vei avea rasnita. Din acel moment nu mai folosesti palnia ce se pune sub acestea. Fara o rasnita rezultatele vor fi si mai slabe decat acum. De fapt fara rasnita doar ne jucam in lumea espresso, caci nu exista in realitate acest concept de a face espresso din cafea gata macinata sau macinatata de altii pentru noi.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
Zaheyu , este un gaggia classic 2015 achiziționat de pe forum ,am contactat vânzătorul si mi-a spus sa il trimit in service . Eu așa l-am primit , nu am umblat in el ( nici nu am cunoștințe in domeniu ) . Astazi l-am trimis in service , aștept un răspuns si să-l primesc înapoi . Urmeaza sa achiziționez si o râșnița dar fiind un espressoman incepator ma mai documentez încă . Văzusem parca ceva mai demult de la ascaso un mini parca din ce îmi amintesc .
 
Reply
#10
Da jos capacul ca sa vezi exact de unde curge, iti trebuie o surubelnita cu care sa desfaci cele 2 suruburi din spatele "palniei" prin care torni apa in rezervor, pe urma tragi putin in sus si in spate de palnia aia de plastic si capacul de inox al espressorului o sa iasa. Te uiti inauntru sa vezi daca e apa, si de unde iti curge. Pune eventual si niste poze (dar mai bune decat asta de mai sus)

Sita nepresurizata cu siguranta merita sa iei, dar eu zic ca n-are rost sa te arunci la o sita VST, mai bine iei de banii aia un tamper bun, ii pui deoparte pt. o rasnita daca n-ai, etc. Eu o am sita VST de 18g si o sita nepresurizata ce mi-a ramas de la o petarda de espressor Ufesa. O fi VST calculata de savanti si executata cu tehnologii de varf, dar pe un Gaggia Classic eu nu sesizez nici o diferenta intre un shot facut cu VST si unul facut cu sita ordinara.
 
Reply
#11
Buna ziua, In urma unei decalcifieri a aparatului GAGIA CLASSIC , curge foarte putina apa din suportul de cafea. Am urmat procedura de eliminare a aerului acumulat ( cf. instructiunilor ) dar fara folos . La apasarea butonului de  pornire cafea se aude initial zgomotul specific normal si apoi imediat se reduce zgomotul si ai senzatia ca aparatul se zbate sa porneasca curgerea de lichid dar fara folos. Incepe sa scurga f. putina cafea ( o firava taraiala ) . Va rog sa ma sfatuiti pentru a rezolva situatia descrisa mai sus.  Multumesc , Lucian
 
Reply
#12
posibil sa fie vorba despre o decalcifiere partiala, sa fi ramas corpuri straine pe traseu, pe undeva. 

ai respectat pas cu pas recomandarile? un rezervor eliminat prin teava de aburi, unul prin grup? Uneori, dupa ce l-am alimentat cu solutie de decalcifiere sau apa cu sare de lamaie, amestecata bine, am deschis robinetul de aburi am pornit pompa si a durat ceva pana a inceput sa elimine apa. si in timpul ala, scoatea sunete de parca se pregatea sa isii dea duhul, dar era doar o impresie.
Gaggia Classic, Lelit PL043MM, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
 
Reply
#13
La o decalcifiere facuta dupa muuulta vreme in care ai ignorat aceasta operatiune, exista riscul sa se desprinda bucati mai mari de "piatra" din boiler care sa se opreasca pe drum si sa blocheze pe undeva traseul. Cele mai probabile locuri unde se aduna pietricelele astea sunt:
- sita de la grup. E simplu de dat jos, iti trebuie o surubelnita phillips PH2 mai scurta. Daca tot te apuci s-o dai pe asta jos, da jos si discul ala din aluminiu din spatele ei. E o chestie cu 4 gauri si e prins cu doua suruburi inbus de grup. In mod normal dupa ce scoti suruburile discul asta ar trebui sa poti sa-l iei cu mana de acolo, dar daca e calcifiat bine s-ar putea sa iasa greu. Insista cu o surubelnita plata mica sa il dezlipesti de grup, insa nu forta foarte tare. Probabil ca in spatele lui o sa gasesti o gramada de calcar si mizerie.

- valva de supra presiune (OPV). Valva asta are niste orificii destul de mici, care se poat bloca cu "nisip" rezultat din decalcifiere. Ca sa o cureti trebuie sa desfaci masina. Nu e asa greu, daca ai nevoie de ajutor iti pot da niste detalii.

Ca o recomandare, cand decalcifiati dupa multa vreme, nu dati drumul la apa prin grup, ci prin teava de aburi. Astfel apa cu pietricele nu va trece prin elementele enumerate mai sus, teava de aburi are un diametru mult mai mare si nu e nici un pericol sa ramana blocata. Oricum nu e nici asta o metoda 100% sigura, pentru ca iesirea spre grup e undeva jos in boiler, iar iesirea de aburi e deasupra, asa ca ceva ceva tot va ramane jos. Cu cat scoateti mai multa apa prin teava de aburi, cu atat mai bine. Puteti scoate apa prin teava de aburi intr-un pahar sau recipient transparent pana nu mai vedeti pietricele de calcar in ea. Abia apoi lasati apa sa treaca prin grup.
 
Reply
#14
Ce inseamna decalcifiere dupa multa vreme?Eu fac operatiunea cam la 3 luni.De data asta au trecut 4 .E mult?Am folosit mereu solutii Saeco sau Gaggia.Sigur,nu am intampinat nici o problema si sper sa nu se intample nici pe viitor.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#15
nu cred ca se poate da o definitie a ceea ce inseamna exact "dupa foarte multa vreme", intrucat aceasta valoare depinde de frecventa de utilizare a aparatului si de duritatea apei folosite. Ideea e ca daca in boiler ai depuneri consistente se poate intampla ceea ce am scris mai sus. Ca sa iti dai seama cu certitudine daca te afli in aceasta situatie ar trebui sa desfaci boilerul (e un pic de lucru, dar nu e nici foarte dificil) si cu ocazia asta il poti si curata foarte bine. Sau poti incerca abordarea indirecta, data viitoare cand decalcifiezi aparatul, scoti apa prin teava de aburi intr-un pahar si te uiti prin fundul acestuia sa vezi daca a iesit "nisip" sau nu.
 
Reply
#16
E curata.Am obiceiul sa ma uit.Cred ca de vina este si Bucovina,apa de robinet folosind-o doar la decalcifiere.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario,tamper Lelit 58 mm,sita VST 18 grame,pahare test espresso Concept-Art, ,sita blind,latiera 350 ml Concept-Art.
 
Reply
#17
[img][Image: 246umb7.jpg][/img]Revin : am trimis aparatul in service iar cei de acolo mi-au spus ca i-au facut doar o decalcifiere si si-a revenit la ei  . ?!? ( am facut doar cateva espresso cu apa plata cum sa se calcifice ?!? ) 
Astazi l-am primit si am zis sa-l probez . 
Pun apa , astept vreo 10 mnute si ii dau drumul la treaba , si fac cateva incercari . Tot curge apa pe langa grup de undeva din inauntru pe langa carcasa si grup in special spre sfarsitul extractiei . Desfac portfiltrul sa curat sita de resturi si surpriza : cade o bucata de plastic .
Apoi observ ca dupa ce montez portfitrul , cand il strang, acesta trece mult de jumatate si tinde se se duca spre partea dreapta . Este normal sa  aiba atatea defecte espressorul meu cumparat nou nout dupa numai cateva esspresso-uri ?!? [img][Image: 9aznsj.jpg][/img][img][Image: 2hpodfl.jpg][/img] .
 
Reply
#18
Am patit si eu cand aveam Gaggia Pure ceva de genul cu acea garnitura de grup. Aceasta a fost de la inceput problema dar nu stiu cum de s-a ajuns la decalcifiere (oricum, pt viitor, nu folosi apa plata ca si panaceu universal caci e foarte calcaroasa, ci doar Bucovina sau apa filtrata si partial dedurizata). Nu poti decat sa suni inapoi si sa il trimiti cu plata inversa de transport la service. Asemenea scapari sunt mai greu de inteles la un service care are totusi ceva vechime, chiar daca semiautomate ajung foarte rar la ei.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
Scuze op ca postez aici, dar am zis ca nu are rost sa mai deschid un topic: 

Va rog sa ma ajutati cu alegerea unei garnituri de grup pentru Gaggia Classic. A inceput sa picure pe langa portafiltru, am scos garnitura originala si intr-adevar arata destul de rau. 
Am cautat insa am gasit mai multe rezultate si nu mi-e clar care e cea potrivita iar momentan nu am acces la espressor ca sa masor exact. ( Este vorba de modelul vechi, 2014) 

http://www.mag-pro.ro/romanian/catalogse...ia+classic

Multumesc anticipat, 
Alexandru
Lelit PL62S, Mahlkonig Vario, Vst 18g
 
Reply
#20
(06-01-2016, 11:36)Adonnis Wrote: Scuze op ca postez aici, dar am zis ca nu are rost sa mai deschid un topic: 

Va rog sa ma ajutati cu alegerea unei garnituri de grup pentru Gaggia Classic. A inceput sa picure pe langa portafiltru, am scos garnitura originala si intr-adevar arata destul de rau. 
Am cautat insa am gasit mai multe rezultate si nu mi-e clar care e cea potrivita iar momentan nu am acces la espressor ca sa masor exact. ( Este vorba de modelul vechi, 2014) 

http://www.mag-pro.ro/romanian/catalogse...ia+classic

Multumesc anticipat, 
Alexandru

Salut,

Eu am folosit acestea:
1) Garnitura grup: 528031 (73x57x8.5)
2) Oring boiler: 511267
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#21
Revin cu update-uri la problemele sezizate la inceputul postului : piesa aceea de plastic care este montata pe corpul boilerului , pe care vine strans portafiltru de s-a dezlipit la nici o luna de la cumpararea mult laudatului Gaggia Classic (varianta noua) s-a deformat in asa fel de nu a mai vrut sa stea la locul ei .
Sunat la service Spectrum 93 si trimis aparatul in garantie .
Deznodamantul : am strans eu prea tare portafiltrul si de aia s-a deformat plasticul ala (piesa dezlipindu-se dupa nici 1 luna de la achizitie ).
Piesa de plastic nu se comercializeaza separat , vine doar impreuna cu boilerul . 
Trebuie inlocuit boilerul pentru o bucata de plastic , bine 2 bucati ca sunt 2 piese
Boilerul a costat 180 de lei ( pentru ca plasticul este consumabila ) si garantia nu acopera defectul .
Asadar nu recomand modelul nou de Gaggia Classic daca aveti prea multa forta in brat fiindca o sa strangeti prea tare portafiltrul si o sa trebuiasca schimbat boilerul odata la 1 an .
Am intrebat de curiozitate daca si la vechiul model exista piesa asta de plastic montata pe boiler . Raspunsul a fost : NU
Sunt curios daca a mai patit cineva la fel sau doar eu am prea multa forta in brat ? [Image: blush.gif] [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif]
 
Reply
#22
Eu am avut un Gaggia Color (acelasi grup) si mult timp l-am folosit fara prostiile de plastic. Le-am pus cand l-am vandut. Cred ca te-ai pripit cu boilerul, probabil la nervi. Colorul mea facea cafea f buna.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#23
(29-07-2016, 21:45)Zaheyu Wrote: Eu am avut un Gaggia Color (acelasi grup) si mult timp l-am folosit fara prostiile de plastic. Le-am pus cand l-am vandut. Cred ca te-ai pripit cu boilerul, probabil la nervi. Colorul mea facea cafea f buna.

Dupa ce am sunat la service sa vad care este treaba, am intrebat daca acopera garantia defectul ,  mi s-a spus sa-l trimit la ei sa vada care e treaba si apoi m-au sunat sa-mi zica ca nu acopera garantia si ca , costa 180 de lei reparatul , reparatia constand inlocuirea boilerului . Naiv pe moment am zis sa-l inlocuiasca . Am stat 15 minute pe ceas si apoi m-am razgandit si am sunat inapoi si le-am spus ca renunt la reparatie si sa-l trimita asa inapoi .Surpriza : mi-au zis ca deja au inlocuit boilerul .
 
Reply
#24
Am achizitionat de curand un espressor Gran Gaggia 2013. Dupa ce am depresurizat portafiltrul, urmand cele descrise pe blog, cand fac cafea nu iese acea crema care ar trebui sa caracterizeze un espresso de calitate. Mai exact spus nu face nici macar spuma. Daca ma poate ajuta cineva ce cateva sfaturi ar fi nemaipomenit. Multumesc!
 
Reply
#25
Ce rasnita folosesti?
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#26
banui ca intrebarea pusa corect suna cam asa: folosesti rasnita?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#27
(29-09-2016, 13:48)Fane Wrote: banui ca intrebarea pusa corect suna cam asa: folosesti rasnita?

 Sa inteleg ca problema este numai de granulatia cafelei si nimic altceva

(30-09-2016, 09:40)Mihail Wrote:
(29-09-2016, 13:48)Fane Wrote: banui ca intrebarea pusa corect suna cam asa: folosesti rasnita?

 Sa inteleg ca problema este numai de granulatia cafelei si nimic altceva

(30-09-2016, 09:40)Mihail Wrote:
(29-09-2016, 13:48)Fane Wrote: banui ca intrebarea pusa corect suna cam asa: folosesti rasnita?

 Sa inteleg ca problema este numai de granulatia cafelei si nimic altceva

 
Reply
#28
daca tu esti un home barista priceput, rasnita e buna, cafeaua e buna si espressorul nu e defect, atunci da, doar granulatia cafelei creeaza problema si nimic altceva. Altfel trebuie sa umbli la punctele enumerate si sa vezi ce altceva poate face probleme.
pune un filmulet eventual... ca altfel trebuie sa raspundem in blind... e ca si cum ii spui doctorului ca te doare piciorul si l intrebi daca poate fii de la pantofi, sigur ca poate fii de la pantofi... dar sunt un milion de motive pt care te poate durea piciorul Smile
Expobar Brewtus IV | Ceado E37s | OE Lido E | VST 18/20g ridgeless | Tidaka 58.5 tamper
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)