Hello There, Guest! Login Register


Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

Liviu,
Daca ajungi la fabrica si daca ai ocazia poti cumva sa lamuresti cele doua probleme care sint subiect de disputa? Adica daca la ultimul model de M47 este normal ca la apropierea maxima a cutitelor aceste sa se atinga si daca este fireasca aceasta mare diferenta in reglaj (adica la unele exemplare este de o tura si ceva, iar la altele de peste trei)?
Cei doi colegi care au spus ca le-au trimis pentru verificare nu au mai postat nimic nou, probabil ca nu au inca un raspuns.
Multumesc.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
O explicatie cu privire la gradul diferit pt rasnire ar fi ca aveti montat manerul cu gradatia diferit unii de altii (asta e o idee preluata de la Mihai L). Desfaceti manerul si montati invers, vedeti daca e altceva.

La rasnitele m47 unde se demonteaza cutitele e foarte posibil sa le aveti montate altfel decat atunci cand au iesit din fabrica.

Fabrica nu are de ce sa dea explicatii din moment ce rasnita functioneaza si rasneste, ba mai mult nu exista doua cafele asemenatoare ca sa puteti sa aveti comparatie cu alti useri.

Spre exemplu, zilele astea consum o guatemala prajita mediu, problema cu cafeaua asta e ca nu are dulceata, chiar si in descriere spune de aciditate medie, ciocolata si mere verzi. Eu caut o dulceata de prune, sau mure.

Ca sa obtin dulceata aia fie prajesc mai tare, si rasneste mai grosier ca sa extrag mai usor solubilele din ea. Deci dejeaba mi-ar spune cineva ca el rasneste la 1.5 gradatii ca nu are nici o legatura cu ceea ce urmaesc eu.

Si ca sa fie si mai clar, te anunt ca si rasnitele electrice (k30) pot fi aliniate si reglate diferit, altfel ca nici o rasnita nu reda exact acelasi grad de rasnire pe gradatii similare.

Daca aveti dubii privind abaterile, simtiti la mana daca rasnita are sau nu are joc, daca jocul este mare si se simte usor, e un defect, daca e doar un mic joc, se simte foarte putin, asa e normal, pt ca nu e un ansamblu fix.
 
Mie mi-a venit ieri kinu din service. Acum cuțitele nu se mai ating în punctul 0,se învârt libere, nu mai sunt alte porțiuni unde se ating, iar pentru espresso râsnesc la 2 rotații, nu la 3 ca înainte. Deci pare a fi în regula. Nu știu încă ce a fost în neregula sau dacă a fost ceva în neregula, urmează sa primesc un mail.
Actual - Vibiemme Domobar 2b + Honne slim
In trecut - Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
                  - Gaggia Classic + Mazzer Mini
                 - Mazzer Major
             
 
Pai iti scrie pe fisa de garantie jos in chenar ce s a constatat.

Eu rasnesc la 1.55 cu ea. Auzi desfa manerul si intoarcel invers, o sa ai 1.5 pt espresso.
 
Zici de butucul ala pe care e prins manivela?  Ma gândisem și eu la asta, dar nu se poate roti la 180 grade la modelul de-l am eu, asa e construit, astfel încât sa nu meargă decât intr-o singura poziție pus. Se poate vedea diferența la cum e tăiat pe margini. Certificat de garanție nu am la ea, doar online
Actual - Vibiemme Domobar 2b + Honne slim
In trecut - Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
                  - Gaggia Classic + Mazzer Mini
                 - Mazzer Major
             
 
Deci in primul rind sa precizez ca a mea este cumparata la sfirsitul lunii iunie si nu am scos niciodata cutitul exterior.
Bogdan
In primul rind putem discuta mai multe dupa ce primesti acel mail. Sint curios daca au gasit ceva defect de exemplu axul indoit. In caz contrar inseamna ca numai au pus in adaos undeva (cu grosimea egala cu pasul filetului) sa nu mai poti sa stringi la maxim. In situatia aceasta nu are rost sa o trimit pe a mea la fabrica. Nu ma deranjeaza atingerea cutitelor, pot sa am grija sa nu risnesc astfel.
In situatia in care este a ta acuma cum calculezi pozitia piulitei de reglaj, de la apropierea maxim posibila?
In legatura cu acea piesa in care este prinsa manivela probabil vorbesti de butucul manivelei (asa este numit in schita primita). La mine in interior are in orificiu hexagonal, iar capatul axului este de asemenea hexagonal deci pot sa o pun in sase pozitii.
Certificat de garantie vad ca eu am primit.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Daca puneau un "adaos" inseamna ca o decalibrau si mai tare si ar fi trebuit ca setarea de espresso sa creasca nu sa scada.

Concluzia ar trebui sa fie aceeasi: cutitele nu trebuie sa se atinga la nicio setare. Daca se ating inseamna ca ori e defecta rasnita ori ati gresit ceva la asamblare.
 
Daca pui ceva pe ax de exemplu intre cutitul interior si arc sau intre arc si suportul rulmentului, inseamna ca indiferent cit de tare stringi piulita de reglaj cutitele nu se mai pot atinge.  Asta este desigur o presupunere, nu inseamna ca au facut asa ceva.
In legatura cu greseala la asamblare cel putin eu nu stiu ce puteam sa gresesc, daca nu am scos cutitul exterior. Restul este banal de simplu de montat.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Asta ar inseamna sa departezi cutitele prea mult si sa risti sa nu mai poti macina foarte fin, pentru ibric sau cafea turceasca de exemplu.

Sunt mai multe postari ale producatorului pe forum in care precizeaza ca la ultima versiune, in speta exemplarele produse anul asta, nu trebuie sa se atinga cutitele. Eu nu inteleg ce e asa greu de inteles in conditiile in care se remediaza defectele pe garantie.
 
Din cate îmi dau eu seama, după ce am analizat-o un pic, cuțitul exterior are poziția ușor schimbata, probabil atunci când am primit-o nu era fixat cum trebuie. La mine cuțitele se atingeau de la început, deci nu a fost vorba de vreo manevra greșită din partea mea. Acum când împing în axul central, are un pic de joc, foarte mic, intre cuțitul interior și exterior. Inainte cuțitul interior închidea ermetic și strângea cuțitul exterior. Acum nu se mai întâmplă asta. Când împing în axul central, se vede jocul și în partea de sus, dar nu pot infileta mai mult, e la maxim. Probabil asta a schimbat gradul de rasnire de la 3 la 2 și de-asta nici nu mai ating cuțitele în niciun loc.Nu pare a fi pus nimic în plus pe nicăieri, doar poziția cuțitului exterior modificata, probabil împins mai mult în interior. Prin urmare, dacă asta e situația, nu e vorba de niciun defect de fabricatie, e nevoie doar de o mica reasamblare. 
Gabi, eventual încearcă sa împingi mai mult cuțitul exterior!
Actual - Vibiemme Domobar 2b + Honne slim
In trecut - Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
                  - Gaggia Classic + Mazzer Mini
                 - Mazzer Major
             
 
Prin departarea cutitelor nu inteleg una exagerata. Producatorul spunea ca o rotatie complete  piulitei de reglaj la in pas al filetului de 0,75 mm inseamna o indepartare a cutitelor de 0,2 mm, deci mai putin decit dimensiunea particulelor de cafea.
In legatura cu faptul ca eu inteleg mai greu, vreau sa fiu convins ca si risnita mea este defecta si sa nu o trimit degeaba. Pentru a lamuri aceste lucruri am zis sa profit de faptul ca Liviu face o vizita la fabrica si l-am rugat ca daca in cadrul unor discutii amiabile, poate afla unele aspecte pe care noi nu le cunoastem si deci ne contrazicem probabil fara rost. Nici un moment nu am considerat ca este cazul ca producatorul sa comunice ceva oficial.
Citind ultimele postari se vede ca ultimele discutii au pornit de la aceasta rugaminte a mea.
Bogdan
Am citit ultima ta postare care explica totul. Pe mine nu ma deranjeaza faptul ca se ating cutitele la apropierea maxima. Ma ingrijora eventualitatea unui defect de exemplu un ax indoit si care a afecteze calitatea risnirii. Singurul lucru pe care tu poti sa-l mai faci este sa vezi daca s-a schimbat ceva in ceea ce priveste extractia (curgerea, aspectul si gustul cafelei)
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
(18-10-2017, 14:45)dev Wrote: Asta ar inseamna sa departezi cutitele prea mult si sa risti sa nu mai poti macina foarte fin, pentru ibric sau cafea turceasca de exemplu.

La mine se ating cutitele, iar acolo este punctul de 0. In aceste conditii, pentru ibric macin cam pe la o tura (pe la 0.4-0.6 abia apuca din boabe, dureaza o vesnicie sa macini). La 0.9-1 este suficient de fina. In general nu se pune un distantier, ci se face mai scurt filetul (ca nici accidental sa nu o poti asambla gresit). Daca pui un distantier (saiba), poti sa o strangi mai mult.
Interesant este ca au eliminat in timp prinderea simetrica a manerului, eliminand diferentele de 0.5 care aparea la unii utilizatori la montaj.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
(18-10-2017, 14:59)Gabi_M Wrote: Prin departarea cutitelor nu inteleg una exagerata. Producatorul spunea ca o rotatie complete  piulitei de reglaj la in pas al filetului de 0,75 mm inseamna o indepartare a cutitelor de 0,2 mm, deci mai putin decit dimensiunea particulelor de cafea.
In legatura cu faptul ca eu inteleg mai greu, vreau sa fiu convins ca si risnita mea este defecta si sa nu o trimit degeaba. Pentru a lamuri aceste lucruri am zis sa profit de faptul ca Liviu face o vizita la fabrica si l-am rugat ca daca in cadrul unor discutii amiabile, poate afla unele aspecte pe care noi nu le cunoastem si deci ne contrazicem probabil fara rost. Nici un moment nu am considerat ca este cazul ca producatorul sa comunice ceva oficial.
 

Producatorul a comunicat de mai multe ori pe topicurile dedicate inca din stadiul de prototip. Din punctul meu de vedere e foarte simplu: daca 90% dintre utilizatori rasnesc intre 1-2 rotatii complete iar tu ai nevoie de 3+ atunci inseamna ca undeva e o problema. Cat de mult deranjeaza aceasta "problema" in conditiile in care ai folosit rasnita asa luni de zile, e alta discutie.

Cert este ca rasnitele au trecut prin mai multe revizii iar la ultima s-a luat decizia ca cutitele sa nu se mai atinga.
 
@Gabi_M  - Am citit tarziu rugamintea ta si nu am apucat sa intreb....  Sad
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Ceva despre Kinu low cost?
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Inca o fumigena aruncata de Liviu in alt topic, ca sa mai stea un pic pe bara cei care au inceput sa se uite la scotieni...
 
Daca s-a scos dim productie modelul M38, putine sanse sa apara un model low cost.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Kinu... de 6000 ani Smile

http://www.ziare.com/magazin/arheologie/...ca-1530356
 
Salutare colegi,

Pentru ca toamna stam mai mult in casa si ne vin idei nastrusnice, m-am apucat sa caut solutii oentru electrificarea lui m47.

Pana acum am gasit 2 idei documentate.

1. Cea cu robotul de bucatarie pica, caci nu il am si nici nu as avea unde sa-l pun: 
https://www.instructables.com/id/Coffee-...nAid-Mixe/

2. Cea cu multitudinea de rotite, este peste putintele mele tehnice: 
https://youtu.be/m2F9SNCc3QA

Am aflat insa ca (renatoa) o surubelnita epectrica nu ar fi suficient de puternica si ca un "electric wrench ar fi mai pitrivit".
Chiar cred ca in filmuletul cu schema este o asemenea scula.

Ideile si sugestiile voastre sunt binevenite si asteptate.

Multam anticipat.
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
In primul rand iti trebuie un motor cu reductor de 24 V care sa exercite ~ 15-20nm si sa invarta cu minim 100rpm+.

Gasesti multe variante, dar preferabil unu mai mic, ca sa nu aiba rasnita 1 metru.
https://www.olx.ro/oferta/motor-cu-reduc...29bc136c00

 
Apoi ai nevoie de o improvizatie sa prinzi axul rasnitei pe motor.  Te inspiri de aici:
https://www.home-barista.com/grinders/hg...36-10.html

https://www.youtube.com/watch?v=0IcyY7LaHLI
https://www.youtube.com/watch?v=IrlzUZnZbw8

Parerea mea, daca doresti sa faci ceva bun, sa incerci sa ai minim 200-300rpm, pentru ca la mana poti sa dai 60 -80 rpm. Si daca tu pui un motor de 100 rpm nu o sa fie o diferenta imensa.
 
Scule noi la fabrica

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
(01-10-2020, 23:40)Lyvyoo Wrote: Scule noi la fabrica

Aia DA sculă" . Bravo lor. Jos pălăria.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)