• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia

#1
Cine a facut miscarea e asteptat cu detalii pe acest topic. De la sursa cumpararii, pretul, pana la modalitatea de instalare, chiar cu poze!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, VST 18g ridgeless, La Marzocco 7g ridged, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
#2
Aici gsesti un filmuletz in care se arata cuim se face.
http://www.youtube.com/watch?v=1hCcwmxj5lw
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario
 
Reply
#3
Şi eu sunt interesat de acest subiect.
Poate ne împărtăşeşte userul pcmarius din experienţa lui.
Expobar Brewtus IV-R | Mahlkonig Vario | Tamper dinam. Concept-Art | GC CBR-101
 
Reply
#4
Hai pcmarius....curaj... Smile Te laudai cu niste sfaturi utile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, VST 18g ridgeless, La Marzocco 7g ridged, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
#5
Scuze pt intarziere Angel .

Teava am cumparat-o de la magpro cu ~120lei , din fericire la mine a fost pur si simplu "plug and play" , totul a durat maxim 5min.

1. Se desface teava veche, apoi trebuie detasata acea "piulita"deoarece la silvia este alta prindere( are filet pe interior iar la gaggia este pe exterior). Ca sa putem detasa piulita trebuia sa indoim usor teava gaggia la mijloc, cat de mult? pai atit pana iese piulita(se poate taia ca si in film dar nu merita).

2. Se monteaza piulita pe teava de rancilio ( grija mare la cauciucul de protectie de pe silvia pt ca se poate rupe usor, de aceea vom uda/lubrifia teava pt o alunecare usoara a protectiei cu apa sau "saliva"Smile . Daca nu ma credeti experimentati sa faceti sex cu un prezervativ spalat inainte, nelubrifiat si apoi asteptati 9 luni sa vedeti rezultatul Smile.""

3. La mine nu a fost nevoie sa smirgalesc capul tevii de rancilio, ba chiar m-a deranjat pt ca a intrat prea usor, oricum si daca ar trebui smirghelit e vorba de cativa microni.

4. Rezultatul este super, aburul are alta stabilitate, pur si simplu e alt expresor, cred ca din cauza tevii duble ca dimensiune si gaura duzei este mai fina.

5. Secretul final la aceasta modificare, fie atasam un termometru sa vedem temp fie numaram. Adica pornim butonul pt aburul si cronometram timpul pana se aprinde becul; daca avem 25 sec atunci noi pornim robinetul la 20 sec si lasam asa continuu pana la frotare. Astfel "pacalim" rezistenta sa functioneze continuu si va produce abur cam 50 secunde in loc de ~10-15 sec cat e normal.

M-am cam pierdut prin detalii dar sper sa se inteleaga ideea. Nu este de neglijat atasarea unui PID chinezesc de pe ebay ( intre 100-200lei cu releu cu tot).
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr
 
Reply
#6
Pare chiar simplu din relatarea ta si cred ca poate fi facuta modificarea si de cei mai putin tehnici. O poza cu rezultatul final?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, VST 18g ridgeless, La Marzocco 7g ridged, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
#7
Am sa pun Smile , acum ma roade sa instalez o conducta spiralata pe boiler http://www.sallee.org/greg/gaggia/007.jpg .
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr
 
Reply
#8
Asta + PID = maxim!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, VST 18g ridgeless, La Marzocco 7g ridged, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
#9
Teava am cumparat-o de la magpro cu ~120lei , ......

Multumim pentru ajutor,însă te rugam să ne spui care din tevile de mai jos ţi-ai achizitionat tu
-http://www.mag-pro.ro/romanian/steam-pipe-1-4-l-130mm-w-75mm-pipe-o-6mm-silvia-cod-529339.html

-http://www.mag-pro.ro/romanian/steam-pipe-with-thread-cod-529437.html

-http://www.mag-pro.ro/romanian/steam-pipe-ss-with-thread-cod-529399.html
Expobar Brewtus IV-R | Mahlkonig Vario | Tamper dinam. Concept-Art | GC CBR-101
 
Reply
#10
Ca sa fiu putin rau:

dupa cum zice si titlul topicului "Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia" te uiti in alea 3 linkuri si vezi care se potriveste cu titlul Tongue .

Daca nu ai in plan sa pui si un PID, iti recomand sa iti cumperi juma de metru de teava de Cu 1/4"(6mm) care se gaseste la magazine/servisuri de aer conditionat deoarece folosesc pt conducte de freon.

http://www.homeroasters.org/php/forum/vi...ad_id=1037
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr
 
Reply
#11
Inca o sursa de teava de aburi, pe ebay-ul Francez. 25E
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, VST 18g ridgeless, La Marzocco 7g ridged, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
#12
De fapt cei 25e inseamna 162 lei cu transport Smile.
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr
 
Reply
#13
astazi mi-a iesit cea mai tare frotare ever Cool
nu-mi vine sa cred, parca aveam frisca-n pitcher Heart
cred ca de vina pentru faza asta este nimereala la care se adauga faptul c-am racit foarte tare pitcher-ul si parca n-am mai deschis asa tare robinetul de abur ... Idea oricum, bag de seama ca-i bine c-am schimbat teava (initial am regretat);
cu pannarello de la gaggia n-am obtinut asa ceva, aveam rezultate relativ constante si bunicele (destul de multa spuma si un singur rateu, prima data), dar acum incep sa inteleg de ce merita s-o schimbi ... incepe sa se vada CREMA Big Grin
CLASSIC.GAGGIA | PID.COFFEE | CTRL.STEAM | PRNCLZR | OPV.BEZZERA | MNMTR | STMWND.V3.SILVIA | TRMMTR.GROUP | LED.NICHIA | 15.18.RGDLSS.VST | I-MINI.I2.ASCASO | 58.MOTTA | 500.MOTTA
 
Reply
#14
multumita lui sorin am observat ca n-am spus de unde am luat teava de abur de rancilio silvia "old style", poate mai intereseaza si pe altcineva:
http://www.mag-pro.ro/romanian/catalog/p.../id/34561/

ce-am mai observat cu ocazia asta, este ca mag-pro a ieftinit termometru de frotare de la 89,51 (+TVA), cat am dat eu pe el Sad, la 56,43 (+TVA) ... in caz ca-i cineva interesat
CLASSIC.GAGGIA | PID.COFFEE | CTRL.STEAM | PRNCLZR | OPV.BEZZERA | MNMTR | STMWND.V3.SILVIA | TRMMTR.GROUP | LED.NICHIA | 15.18.RGDLSS.VST | I-MINI.I2.ASCASO | 58.MOTTA | 500.MOTTA
 
Reply
#15
Vad ca la Clasic merge f. bine, oare se potriveste si la Pure al meu ? O fi acelasi diametru, stie cineva ?
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art
 
Reply
#16
Ai ceva raspunsuri pe grupul Yahoo Gaggia - http://groups.yahoo.com/group/Gaggia/message/17043
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, VST 18g ridgeless, La Marzocco 7g ridged, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
#17
Vad ca e alt fel de prindere, e "pe bila" deci tre facute mai multe modificari... Sad
Cred ca ma chinui in continuare tot cu asta Undecided
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art
 
Reply
#18
care merge la Evolution?

Rancilio sau Rancilio Silvia?
Gaggia Evolution + Lelit PL043MM + Tamper home made (Inox)
 
Reply
#19
Au fost trei versiuni de Silvia si doua tipuri de tevi - V1, V2 si V3.

Exista instructiuni detaliate pentru fiecare. De exemplu:

.pdf   Gaggia to Silvia Wand.pdf (Size: 15,15 KB / Downloads: 100)

Pentru diferentierea ceruta de tine speram sa ne lamureasca un posesor / modificator, dar cred ca una este V1/V2 si alta V3.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, VST 18g ridgeless, La Marzocco 7g ridged, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
#20
Normal se folosete versiunea v2............ v3 este muuult mai groasa cu pereti dubli si mobila( are baal joint).
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr
 
Reply
#21
(03-03-2013, 13:09)Nick Wrote: care merge la Evolution?

Rancilio sau Rancilio Silvia?

Confirm ca teava:

http://www.mag-pro.ro/romanian/catalog/p.../id/34561/

se potriveste pe aparatul din dotare.Se monteaza ca si la Classic.
Rezultatul este peste ce am obtinut cu teava originala a aparatului.
Bezzera Unica,  Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto
 
Reply
#22
Gaurica din diuza de la teava de rancilio este mai mare sau mica fata de cea de la Evolution/Classic?
De ce se obtin rezultate mai bune cu teava de Rancilio, creste presiunea sau debitul?
Astora de la Gaggia nu la de prin cap sa mareasca/micsoreze diuza pentru a nu mai face utilizatorul upgrade-uri?
Astea le am: Krups XP5240, Gaggia MM Steel, Hario Mini Mill
Astea le doresc: Lelit PL 41EM, Lelit PL043
 
Reply
#23
Am si eu o curiozitate. Folosesc teava rancilio v2 pe gaggia classic si nu reusesc sa ajung pe fundul pitcherului (motta de 0,5). Influenteaza cu ceva frotarea faptul ca nu reusesc sa ating fundul?
Din ce am observat eu, aparatele mai profesionale au teava lunga care te lasa sa jonglezi cand frotezi laptele.
Gaggia Classic, PID, OPV Mod, Rancilio Silvia Wand Mod + Ascaso i-mini I2
 
Reply
#24
Pai teoretic trebuie sa fii la suprafata cu varful tevii deci nu te afecteaza. Am vazut o schema pe youtube cand la urma se baga teava pana jos, pret de cateva secunde, dar nu trebuie sa atingi fundul canii. Eu asa procedez.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, VST 18g ridgeless, La Marzocco 7g ridged, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art
 
Reply
#25
Exact asta vazusem si eu, dupa 25-30 grade introducea teava pana jos ...
Gaggia Classic, PID, OPV Mod, Rancilio Silvia Wand Mod + Ascaso i-mini I2
 
Reply
#26
Teava http://www.mag-pro.ro/romanian/catalog/p.../id/34561/
merge pe Gaggia Evolution, azi mi-am "tunat" espressorul Smile Teava veche nu trebuie taiata cu flex, ajunge sa o indoiti cu un patent astfel incat sa scoateti piulita. Nu a fost nevoie de subtiere, capatul intra perfect in gaura din aparat.

Dupa 1 l de lapte de incercari, nu mi-a iesit nimic, doar zeama calda, fara crema. Laptele ajunge aproape in punctul de fierbere si nu reusesc sa scot crema din el, doar putina spuma.
Mi-am cam pierdut rabdarea pe astazi, pana la urma tot o scot la capat si-o sa-l frotez cum trebuie ... Smile
Spor.
Bezzera BZ10, Rocket Boxer, 2 x Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#27
Ce pitcher folosesti?
Gaggia Classic, PID, OPV Mod, Rancilio Silvia Wand Mod + Ascaso i-mini I2
 
Reply
#28
Am unul de 300 cumparat din Metro, dar are pereti grosi, fundul gros, e destul de greu si nu arata a ieftineala.
Azi, impreuna cu teava de aburi si fundul de cauciuc pt a face sita oarba, mi-am mai cumparat un pitcher de 600 de la mag pro http://www.mag-pro.ro/romanian/960001.html

Pe cel de 300, cu teava veche (fara rahatul ala de panarelo) mai scoteam ceva, nu perfect, dar iesea. In fine, o sa exersez pana va iesi Smile
Bezzera BZ10, Rocket Boxer, 2 x Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#29
M-ati convins, am comandat si eu teava de aburi + termometru + pitcher. Ajunge atata espresso Smile
Gaggia Classic | Ascaso i-mini
 
Reply
#30
@Alex. Eu in continuare ma incapatanez sa folosesc teava orginala de pe Classic fara acel plastic de deasupra. Nu sunt mare maestru insa rezultatul frotarii laptelui este in proportie destul de mare o crema. La inceput e panica apoi ca la soferie sau la imblanzitul cailor (bune exemple) o data invatata tehnica totul e simplu.
De ce am intervenit? Nu e nevoie sa cobori capul tevii pana sub jumateate pitcher-ului. De fapt eu jonglez doar sub suprafata laptelui. Jetul de abur imprima laptelui o miscare circulara (jos-sus) si astfel pot obtine crema. Pitcherul ajuta si el. Motta are o denivelare pe fund astfel incat miscare circulara "se sparge" iar la suprafata se formeaza usoare valuri.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)