• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Intalnire in Bucuresti - Cum credeti ca ar trebui incercata cafeaua ?

#1
Din experienta capatata dealungul anilor am observat ca multi ce au trecut pragul pravaliei mele ( imi este foarte drag termenul de pravalie si de aceea il folosesc in expuneri) in pofida recomandarilor de a incerca 1,2 sortimente de cafea pentru a descoperii ce inseamna cafeaua SE CRAMPONEAZA de ideea de a lua cate 100g din fiecare in speranta ca asa isi va da seama ce cafea ii place .
Ma lupt cu morile de vant . Caposenia specifica isi spune cuvantul , de aceea voi ce ati trecut prin aceste lucruri dati-le un sfat .
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#2
(25-06-2013, 19:42)honciucmihai Wrote: SE CRAMPONEAZA de ideea de a lua cate 100g din fiecare in speranta ca asa isi va da seama ce cafea ii place .

Este doar vina TA .
Desigur glumesc !

Mihai , cand intri intr-o pravalie , cum zici tu ( si mie imi place termenul , la fel si cel de bacanie ) , de genul celei pe care o ai si dai nas in nas cu atatea recipiente pline cu boabe , cu denumiri care de care mai exotice , ce ai vrea sa faca derutatul consumator ?
Le ia si el repede la rand , in speranta ca va da lovitura , iar ibricul sau sculele pe care le are acasa vor face miracole si astfel va bea ceva spectaculos , neasteptat.
Deoarece nu se intampla asa o iau de la capat , again and again .

Este si acesta un mod de a descoperi cafeaua
Nu ai vazut ca solicitari foarte frecvente suna cam asa :
- " Ce cafea sa cumpar care sa nu fie acra si amara ? " sau ,
- " Care cafea este cea mai aromata ? ( recunosc si eu am pus asa problema , dar mi-a trecut destul de repede )
Deoarece nu gasesc acest tip de cafea tot incearca , in speranta ca o vor descoperi .
Intre timp gustul evolueaza si lucrurile incep sa se schimbe .

Multi din cei care dezbat aici , pe forum , vor sa invete cafeaua si sa inteleaga modul in care , aceasta , se comporta .
Vezi ca din ce in ce mai multi cumpara constant , Sweet , Harmony , Chocolat sau single origin . Altii cumpara cu kilogramele si prajesc acasa .

Aici nu este vorba de a da sfaturi .
Este vorba despre ce vrea fiecare , despre ce dorinte si asteptari are legate de cafea .
Se vor opri singuri in momentl in care , in timp ce beau se va produce declicul si vor spune gata , asta este .
Din acest moment , incolo , vor sti ce sa caute atunci cand vor veni sa cumpere cafea.
Sunt sigur ca ai vazut si astfel de clienti care si-au modificat comportamentul de cumparare .
Oricum , indiferent de ce cumpara si cat cumpara , clientii care trec pragul pravaliei tale fac parte din caregoria celor educati si cunoscstori in ale cafelei , din moment ce prefera boabe prajite proaspat in detrimentul pachetelor lucioase de pe rafturile spermarket-urilor.
 
Reply
#3
Ehehei... apai nu-i asa de simplu cum crede lumea sa le potrivesti pe toate.Big Grin

In primul rand eu i-as intreba cum o prepara; de aici rezulta deja cateva directii. In principiu, de la modul de preparare stii cam ce se poate face cu fiecare cafea prajita de tine
Aici i-as lasa vreme de cateva "tipuri de cafea". Eventual bucata cu bucata, ca sa realizeze ce beau.
La un moment dat le-as propune si o sesiune de cupping, pentru a putea face o comparatie mai corecta, la baza, a variantelor de cafea.

Si totusi e destul de complicat, pentru ca vorba de perceptia fiecaruia pana la urma.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#4
Exact Mihai L, cupping-ul a fost neglijat de toti prajitorii si asta e un minus in palamares. Desi promisiuni au fost.

Asadar, pentru dezvoltarea business-ului propriu adresat "cunoscatorilor", dar si pentru atragerea de noi clienti din randul fanilor cafelei de brand, prajitorul ar trebui sa gaseasca un loc cu espressor si rasnita de calitate, curatate in mod curent, si sa puna pe masa un kg de cafea sa zicem, eventual de doua/trei feluri, iar alaturi de oameni pasionati si interesati, sa isi adapteze un discurs sincer, obiectiv, apropo de ce se afla in ceasca, afland astfel impresii la cald de la consumatori.

Evident ca aici pot interveni costuri, dar prin intermediul unui barter se poate rezolva. De exemplu, unei cafenele care cumpara de la acel prajitor, i se poate oferi un discount/o gratuitate etc. in schimbul unei ore (poate doua) de cupping, alaturi de publicul tinta. Eventual intr-o perioada cand nu e asa aglomerat.

Abia in acest fel consumatorul va intelege mai bine ce cauta.

Imi doresc sa vina ziua cand fiecare prajitor va face acest lucru.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
(25-06-2013, 23:28)Lyvyoo Wrote: Exact Mihai L, cupping-ul a fost neglijat de toti prajitorii si asta e un minus in palamares. Desi promisiuni au fost.

Asadar, pentru dezvoltarea business-ului propriu adresat "cunoscatorilor", dar si pentru atragerea de noi clienti din randul fanilor cafelei de brand, prajitorul ar trebui sa gaseasca un loc cu espressor si rasnita de calitate, curatate in mod curent, si sa puna pe masa un kg de cafea sa zicem, eventual de doua/trei feluri, iar alaturi de oameni pasionati si interesati, sa isi adapteze un discurs sincer, obiectiv, apropo de ce se afla in ceasca, afland astfel impresii la cald de la consumatori.

Evident ca aici pot interveni costuri, dar prin intermediul unui barter se poate rezolva. De exemplu, unei cafenele care cumpara de la acel prajitor, i se poate oferi un discount/o gratuitate etc. in schimbul unei ore (poate doua) de cupping, alaturi de publicul tinta. Eventual intr-o perioada cand nu e asa aglomerat.

Abia in acest fel consumatorul va intelege mai bine ce cauta.

Imi doresc sa vina ziua cand fiecare prajitor va face acest lucru.
Este o idee buna o voi lua in considerare si o sa anuntBig Grin
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#6
O sa incerc a o convinge pe domnisoara Georgiana de la " The Coffee Box " pentru aceste degustari, daca voi reusi atunci o sa postez data si ora
Dumnezeu sa ma ajute
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#7
Pana la sesiunea organizata de BSOC habar nu aveam de cupping.
Si chiar si atunci, as zice ca ar fi trebuit o alta abordare, pentru ca eram ca un orb care a inceput sa vada si ii arati niste culori pe care il pui sa ti le descrie. Ei incercau sa nu influenteze "publicul", insa orbului, neavand acest simt anterior, ii va fi dificil sa lege experienta de ceva comparabil... si sa o descrie corespunzator.

Revenind la subiect, si Papajacques stiu ca incerca sa gaseasca un spatiu pentru organizare de cupping.
Pe de alta parte, un prajitor poate obtine informatii corelate despre tipuri noi de cafea, blenduri (daca face asa ceva), etc - totul la schimb cu clientii care pot achizitiona in cunostinta de cauza anumite sortimente.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#8
"Domnisoara Georgiana" vede aceasta propunere ca pe o initiativa minunata si va propune o zi de weekend, oricare din acest an, mai putin din intervalul 14-21 iulie, din considerente personale.

Va astept cu mare placere si cu o prajitura delicioasa, din partea casei :-)
La Cimbali + Casadio + Aero Press
 
Reply
#9
Se pare ca am primit acceptul asa ca astept sa vad inscrieri urmand ca in functie de acestea sa stabilim sesiunea de degustare intr-o zi de weekend mai putin intervalul specificat mai sus . Voi veni cu cateva din sortimente sa spunem cele reprezentative si ne vom " juca " cu ele
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#10
I'm in!
(dupa 5 iulie pana catre 20 august)
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#11
Sa spunem pe data de 6 iulie la ora 14 . Ce ziceti ?
Incercam salvador , ethiopia , java si costa rica .
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#12
Vin si eu daca sunt pe acasa.
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#13
Mi-ar placea sa particip si eu...mai ales ca pe 5 sunt de serviciu 24h si o sa am nevoie de cafea...Big Grin

Ar fi si o ocazie perfecta sa ne mai cunoastem...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#14
si eu vinSmile
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steamer, Hario Mini Mill, tamper Motta, Electric Grinder TBD!
 
Reply
#15
Prezent !
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#16
Si uite asa sper sa facem prima intalnire mai cuprinzatoare din Bucuresti Smile
Si cu mine, suntem 6 insi pana acum. Sigur ajungem la 20! Asteptam cat mai multe confirmari din randul celor de pe forum care vor putea ajunge in acea zi!!!!

Deci MihaiHonciuc sa se pregateasca serios cu boabe si Georgiana cu prajituri Smile Apropo, frumos gest Georgiana, multumim si bun venit pe forum!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
Tre sa tinem cont si de nr. de locuri.
Georgiana, cati incapem "pe serie" ? Big Grin
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#18
Incapem lejer 20... AC si curent sa fie Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#19
Dar ce ! In picioare nu puteti sta ?

Este o vorba " Mai bine faci varice decat hemoroizi "
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#20
Avem 18 locuri pe scaune si cel putin 6 pe treptele (foarte comode, de altfel) din interiorul incintei. + pernute :-)
La Cimbali + Casadio + Aero Press
 
Reply
#21
Nu ar strica si un Ascaso/Lelit (sunt mai rezistente) din partea espressomanilor, caci Mihai aduce 4-5 tipuri de cafea si Georgiana (din ce vad in poze), are o rasnita mare cu dozator (apropo nu trebuia sa fi luat cu dozator). Asta inseamna ca va trebui irosita ceva cafea intre teste, ca sa nu se amestece + nimerirea gradului de rasnire.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
Smile 
Sper sa pot ajunge si eu.
Bineinteles daca primiti si forumisti din provincie. Smile
Gaggia Clasic +Lelti 41 TEM + Lelit 43 MM + Vario + Site Marzocco + AeroPress
 
Reply
#23
Primim doar cu souvenir-uri. De ex. cei din Bihor sau Maramures vin cu palinca Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
Oare cum ar fi un corretto con palinca? :-)
La Cimbali + Casadio + Aero Press
 
Reply
#25
Ar fi...o corectie romaneasca...SmileSmile
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#26
(26-06-2013, 21:47)Georgiana Wrote: Oare cum ar fi un corretto con palinca? :-)

Nu indraznesc sa ma gandesc cum e DUPA Big Grin
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#27
(26-06-2013, 20:40)Georgiana Wrote: Avem 18 locuri pe scaune si cel putin 6 pe treptele (foarte comode, de altfel) din interiorul incintei. + pernute :-)
Adica 40 lejer...Big Grin
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#28
(26-06-2013, 22:16)Mihai L Wrote:
(26-06-2013, 20:40)Georgiana Wrote: Avem 18 locuri pe scaune si cel putin 6 pe treptele (foarte comode, de altfel) din interiorul incintei. + pernute :-)
Adica 40 lejer...Big Grin

Mihai...sper ca te gandesti la locuri in picioare...
SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#29
Daca era trotuarul mai lat...puneam si-o copertina Big Grin
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#30
(26-06-2013, 22:30)nickso Wrote:
(26-06-2013, 22:16)Mihai L Wrote:
(26-06-2013, 20:40)Georgiana Wrote: Avem 18 locuri pe scaune si cel putin 6 pe treptele (foarte comode, de altfel) din interiorul incintei. + pernute :-)
Adica 40 lejer...Big Grin

Mihai...sper ca te gandesti la locuri in picioare...
SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
Deja vorbim de locuri in brate... Tongue
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)