• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic probleme

#1
Buna,
am un expresor Gaggia Classic de aproape 6 luni. A functionat Ok dar de vreo saptamana ceva nu e in regula si va cer un sfat.

In decursul pregatirii cafelei: cat incalzesti protafiltrul si apoi dupa ce ai facut shotul de expresso si treci pe functia de spumare si astepti pana se aprinde butonul care indica ca poti incepe spumarea curge un debit detul de mare de apa din portafiltru.
A curs de la inceput dar pana acum era mai mult un gen de picurare acum curge mult. In plus am mai observat un simptom. Dupa ce spumez laptele desfac portafitrul si fac operatiunea de curatare.
De cateva ori cand am desfacut era o presiune foarte mare si cand am desfacut cafeaua din portafitru s-a improscat la desfacere.

Va rog sa-mi spuneti daca ati intampinat probleme similare si cum ati procedat.
Mentinez ca nu i-am facut pana acum nici o curate si planific sa fac asta.
Gaggia Clasic 2015, Lelit PL43MMI
 
Reply
#2
(16-05-2016, 10:23)AlinaD Wrote: Buna,
am un expresor Gaggia Classic de aproape 6 luni. A functionat Ok dar de vreo saptamana ceva nu e in regula si va cer un sfat.

In decursul pregatirii cafelei: cat incalzesti protafiltrul si apoi dupa ce ai facut shotul de expresso si treci pe functia de spumare si astepti pana se aprinde butonul care indica ca poti incepe spumarea curge un debit detul de mare de apa din portafiltru.
A curs de la inceput dar pana acum era mai mult un gen de picurare acum curge mult. In plus am mai observat un simptom. Dupa ce spumez laptele desfac portafitrul si fac operatiunea de curatare.
De cateva ori cand am desfacut era o presiune foarte mare si cand am desfacut cafeaua din portafitru s-a improscat la desfacere.

Va rog sa-mi spuneti daca ati intampinat probleme similare si cum ati procedat.
Mentinez ca nu i-am facut pana acum nici o curate si planific sa fac asta.

Buna Alina,

Primul lucru care trebuie neaparat sa-l faci cat mai repede este decalcifierea cu sare de lamaie dupa cum gasesti aici pe blog. O fi ceva calcar care a curs impreuna cu apa si a blocat ciuperca de plastic la iesirea din boiler un pic deschisa, de unde si apa curge si presunea mare in portafiltru.
In mod normal problema ar trebuie sa fie rezolvata dupa aceasta. 6 luni sa functioneze espresorul fara curatare este prea mult.
Success!
GAGGIA Baby, KdM M38, CNC Tamper 58,4 .
 
Reply
#3
Sa fie probleme la valva cu 3 cai? Ai incercat o decalcifiere? Poate a ramas xalcar pe undeva si blocheaxa vre-o supapa. Decalcifiere inclusv vu backflush.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#4
Daca e Gaggia Classic 2015 (adica acum 6 luni l-ai luat nou), atunci in niciun caz sa nu faci backflush caci il poti defecta. Acest model nu are electrovalva. Dar sfaturile colegilor de mai sus sunt de retinut in general, pe Classic 2015 fiind aplicabila doar decalcifierea plus desurubarea placutei de la grup si curatrea ei in detergent degresant.

Ai grija la apa, foloseste doar Bucovina (sau Devin am mai vazut pe forum ca are calciu putin).
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Nu cred ca are placuta la grup. Cred ca e ca la Pure/Color. Desface surubul de la sito, apoi cu un banut sau o surubelnita f lata valva de grup, cea care are ciuperca in cap.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#6
Zaheyu are dreptate. Este usor de desfăcut acea valva si o decalcifiere a valvei, separat de espressor, are mai multe sanse sa amelioreze problema. Din pacate nu cred ca vei reusi decat sa o ameliorezi...iar o ciuperca noua costa vreo 60 de lei si te va tine doua luni...deci schimb-o doar daca nu o mai suporti.
Cu presiunea din pf va trebui sa te obisnuiesti. Dupa extractie lasa sa treaca 10 secunde pana il scoti si, cand il scoti, fa-o incet. Cand frotezi scoate pf din grup.
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#7
Prin placuta am vrut sa spun sita de dus Smile   Mai ales ca subiectul a fost deschis de o fata, umblatul la alte piese interne ale grupului decat sita de dus nu isi are rostul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Alina,daca te stii cu abilitati tehnice, umbla la el. IKEA a raportat un pricent mai mare de sesizari de ordin tehnic nefondate ca venind din partea clientilor de sex masculin din cauza necitirii instructiunikor de asamblare a obiectelor de mobilier. Cauta schema"explodata" a espressorului, identifica piesele si da-i bataie.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#9
Cauta "Gaggia Espresso Group Valve Cleaning" pe youtube.
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#10
Aceeași problema am avut-o si eu cu un Color SH .

Dupa decalcifierea cu sare de lămâie am demontat valva de sub sita de dus.

Deși părea curată dupa spălarea ei nu mai curge nici o picătura.

Operațiunea consider ca e simpla si nu necesita mari abilitați tehnice






Gaggia Color/ K6
 
Reply
#11
Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Idea lui Zaheyu cu cautare video "Gaggia Espresso Group Valve Cleaning" pe youtube a fost foarte buna pentru ca un video face cat 1000 de cuvinte mai ales daca fac referire la piese ale expressorului pe care nu le stiu.

M-a ajutat acest video ca sa stiu ce desfac. Asa am descoperit  si cred ca modelul meu Gaggia clasic 2015 nu are valva (cred ca valva e acel arc din video), la mine am desfacut si exista doar o sita.
https://www.youtube.com/watch?v=6L5zufsA3-c

Acum ca am decalcificat pare Ok o sa vad in timp. Vroiam sa intreb care este rolul valvei, pe care aparent modelul acesta Gaggia nu il are si de aceea daca am intels bine nu trebuie sa fac nici back-flush. Idea e ca expressorul a picurat putin inca de la inceput si nu stiu daca acest lucru e normal si daca la toate expresoarele se intampla asa.
O alta intrebare ar fi cand si cum il curat cu detergent daca nu fac  operatiunea back-flush.
Gaggia Clasic 2015, Lelit PL43MMI
 
Reply
#12
(19-05-2016, 19:35)AlinaD Wrote: M-a ajutat acest video ca sa stiu ce desfac. Asa am descoperit  si cred ca modelul meu Gaggia clasic 2015 nu are valva (cred ca valva e acel arc din video), la mine am desfacut si exista doar o sita.
https://www.youtube.com/watch?v=6L5zufsA3-c

Acum ca am decalcificat pare Ok o sa vad in timp. Vroiam sa intreb care este rolul valvei, pe care aparent modelul acesta Gaggia nu il are si de aceea daca am intels bine nu trebuie sa fac nici back-flush. Idea e ca expressorul a picurat putin inca de la inceput si nu stiu daca acest lucru e normal si daca la toate expresoarele se intampla asa.
O alta intrebare ar fi cand si cum il curat cu detergent daca nu fac  operatiunea back-flush.

Gaggia Classic 2015 are acea valva dupa cum se vede si aici https://www.youtube.com/watch?v=wV_BcceICiA . Cred ca ea se face raspunzatoare de picurarea de care vorbesti. Cu detergent vei curata periodic doar componentele de metal pe care le desfaci (vezi clipul), precum si filtrele si portfiltrul.
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)