• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Espressomanii sunt bolnavi psihici incurabili?!

#1
Reproduc aici cel mai amuzant comentariu primit vreodata pe blog Smile)))

Oare ar trebui sa mergem la doctor?!


"Buna seara.
Incep sa cred ca deja extremistii si fixistii au o problema. Deci exista un espresso cel mai si cel mai si daca nu ai cei 4 M nu merge, nu exista si daca nu s-ar povestii nimeni nu ar stii sa faca un espresso. Ca acum 100 de ani asa se facea respectand cei 4 M. Mai oameni buni, ati innebunit ? Asemenea teorie cu tichie se poate face si discutand despre friptura( ca daca etc. nu se respecta cei 5 M Smile nu iese friptura). 1500 euro pt un espressor? Ma faceti sa rad. Exact ca cei care comercializeaza aspiratoare (facute dintr-un material utilzat de NASA) la nu mai putin de 2500 euro( minunat). Ce s-a face marii bogatasi ai lumii fara voi? Nu si-ar mai putea cumpara masini de 1 mil de euro) iar o tampenie. Cei carora FIXUL va guverneaza viata. Ba viata este scurta si va invartiti (snobiti) intr-o ceasca de cafea(vai blasfemie). Nebuni. FIxismul si extremismul nu sunt hobbyuri- sunt boli mintale similare cu cretinismul."


Nume: alex
Email: allexallex@yahoo.com
IP 95.76.136.148
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Da, dar mergem impreuna cu expeditorul si ne vor caza separat, avand diagnostice diferite. Cel putin noi vom fi la liber.Big Grin
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
 
Reply
#3
Surpriza, dar acum 100 de ani, chiar si mai bine, espresso-ul se facea tot respectand niste reguli gen 4M - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Espres...riondo.jpg De fapt era mult mai greu si riscant, caci mai exploda cate un cazan Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Eu nu vreau decat sa beau acasa o cafea asemanatoare cu ce am baut in diverse baruri decente. Daca stie el o cale mai ieftina sau mai simpla sa ne-o spuna si noua. Nebunie sau nu? Nu stiu. Dar ce-ar fi viata fara un dram de pasiune? Fiecare cu nebunia lui.
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#5
As fi curios, tu cel care crezi ca putem fi asimilitati cu un bolnav mintal si cretin, ai fost vreodata in vreo calatorie unde ai cheltuit exact cat ai spus tu, 1500€, in sapte zile ?
Nu cred ca are rost sa dezvoltam aspectul asta, cred ca tagma noastra de cafegii nu ar trebui alterata cu astfel de...egocentrism chiar, zic eu!
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#6
Bah... mie vocile mi-au spus ca sunt in regula !!!
 
Reply
#7
Alex, drept la replica (te invit pe forum man, nu mai stau sa dau copy paste din blog):

"Buna ziua.
Imi cer scuze pentru cuvinte ca 'ba' nu am avut de gand sa jignesc, pentru restul nu ma simt de aceea am fost foarte atent cand am scris, ma citez " FIxismul si extremismul nu sunt hobbyuri- sunt boli mintale similare cu cretinismul" deci nu se refera doar la bautorii de espresso in mod special cu toate ca bautul nu este un hobby iar tratarea lui cu atata seriozitate ma face sa rad deci sa faci un cult al bautului de espresso ( da stiu ca exista asa zisul cult al bautului de cafea- aceeasi palarie pe alt cap. Este un marketing exagerat. Nu sunt strain de anumite localuri, in care am baut cafele( pardon espresso) iar blasfemie( cineva a folosit expresia pasionati ai esentei de cafea deci nu mai este blasfemie - espresso = cafea) , inclusiv prin anumite vacante. Vis a vis de cel care ma intrebat daca am cheltuit 1500 euro intr-o vacanta (am chletuit chiar mai mult - nu cred ca are legatura cu subiectul , ideea este ca mi-as perimite sa dau 1500 euro pe un aparat fara sa mor de foame in casa DAR nu inteleg 1500E pt o cafea??). Nu-l consider o bautura minune, nu are un gust extraordinar, ci doar mai bun sau mai rau. Gustul este relativ asa cum si culoarea/ muzica care va place sau va linisteste. Nu m-am simtit deranjat de subiect, dar fiind blog public mi-am permis sa am o opinie fiind surprins de 'pasiunea' inversunarea, dedicarea, pentru o bautura( un lichid) ceea ce ma facut sa intervin. Asta vad eu ciudat si totusi comic. Cum un lucru asa de...mic.... devine o pierdere din putinul timp pe care il avem ( cercetarea pt a desoperii aparatul potrivit) La naiba 'schepsisul este rajnitul ' Smile) . Devenim prea snobi. Alimentam ceva ce nu exista. Totusi, este o bautura- o licoare, atractia catre un 'lucru'. Si totusi unii castiga de pe urma dv Smile. Fitele se platesc in espressoare."
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#8
Sunt membru pe diverse forumuri auto. Aici diversi pasionati isi customizeaza masinile, unii cu bugete mai mici altii cu unele mai mari. Pentru mine, cum masina nu e decat o masina, mi s-au parut bani aruncati pe fereastra, DAR sunt banii lor nu ai mei.
Pentru mine acest areal al expressomanilor e unul nou, fiind consumator de cafea medie si ocazional, in diverse deplasari, a unei cafele de "calitate".
E mult sa investesti 1000 de euroi intr-un "moft", dar, daca bei un expresso zilnic la 3 - 4 euro / zi, ajungi intr-un an destul de aproape de o astfel de suma... Tongue
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#9
Alex, din pacate ai prins o frantura din zbor si insisti pe ea, fara sa fi citit mai atent. In orice domeniu se pot investi sume diverse pe aparatura de diverse calitati, cu multiple functii, cu dotari de top sau fara. Tu ai luat gama cea mai inalta si bati moneda pe ea. De parca atunci cand iti cumperi masina, trebuie sa iti iei Ferrari neaparat, ca noul Logan sau un VW iti stau in gat.

Asa e si in espresso. Numai ca de obicei trebuie excluse chinezariile ordinare din motive de fiabilitate si gust nasol in ceasca. Asadar, luand in calcul o marca de traditie in espressoare si o rasnita manuala, minimul investitiei pentru a-ti face un espresso delicios acasa, peste cele din majoritatea cafenelelor, este de aprox. 900 de lei. Daca vrei rasnita electrica, atunci totalul rasnita+espressor se duce in aprox. 1500 de lei (deci nu euro).

Fa si tu un calcul si ai sa vezi ca niste capsule tassimo/dolce gusto, te fac sa cheltui anual cel putin aceeasi suma, desi aparatul a costat 300 de lei.

Exista in acelasi timp metode alternative de preparare a cafelei, de la ibric la aeropress, V60, siphon etc., instrumente care costa maxim 200 de lei/bucata.

E drept ca cei de aici de pe forum au dus mai departe bautul cafelei, explorand posibilitatile nelimitate de a avea in ceasca diverse arome, profitand de bogatia gustului cafelei adevarate, preparate asa cum trebuie. Evindent, daca nu te pasioneaza fenomenul poti sa faci linistit un jacobs la ibric ca romanul de rand, dar asta nu inseamna ca tu esti mai breaz pentru ca bagi in gura orice cafea penala fara sa te intereseze ce gust are, iar cei care vor un gust mai bun pentru cafea/paine/friptura sunt cretini.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Ok, Alex, deci pentru sapte zile ai cheltuit 1500€ insa pentru un echipament util toata viata pentru casa unui cafegiu si nu numai, vezi asta un snobism?
Asa putem discuta la nesfarsit, de ca sa cumpar un tvled fullhd cand pot vede acelasi lucru si la telecolorul de pe vremea lui ceasca, etc.
Ciudat, in fine, e ca la fotbal, cred ca facem parte din alta liga...
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#11
Cred ca ar trebui sa-l invitam la o cafea de "1500" de euro, sigur nu stie cum e.

"Scump doamna, scump, dincolo era mai ieftin!" Big Grin
Bezzera BZ10, Bezzera BB005 TM, Tamper Motta 9BAR, Latiere Motta Europa 35 si 50, si altele
 
Reply
#12
iertati-ma ... dar cine-i alex? Smile
CLASSIC.GAGGIA | PID.COFFEE | CTRL.STEAM | PRNCLZR | OPV.BEZZERA | MNMTR | STMWND.V3.SILVIA | TRMMTR.GROUP | LED.NICHIA | 15.18.RGDLSS.VST | I-MINI.I2.ASCASO | 58.MOTTA | 500.MOTTA
 
Reply
#13
Un comentator pe blog, caruia i-am raspuns pe forum in aria offtopic. Dar mi s-a parut amuzant Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#14
(02-12-2013, 01:03)un anume allexallex@yahoo.com Wrote: Incep sa cred ca deja extremistii si fixistii au o problema...
Mai oameni buni, ati innebunit ?
Ma faceti sa rad.
Cei carora FIXUL va guverneaza viata.
..viata este scurta si va invartiti (snobiti) intr-o ceasca de cafea
Nebuni.
FIxismul si extremismul nu sunt hobbyuri- sunt boli mintale similare cu cretinismul.
in rezumat: "oameni buni, sunteti snobi nebuni si cretini!"
cazuri clinice, ce mai...
plus... "fixism, extremism, hobby" - cuvinte impanate cu ciocanu' intr-un text iliterat ;(

genul e frecvent si prin forumuri - toti il intalnim in lumea noua si larga: neamu' prost, limitat, zgomotos si agresiv, egoist, incapabil sa absoarba un minim de civilizatie!
un mod de a-si marca marlaneste locul, acolo unde deja sunt altii...

sorry, nu mi se pare amuzant, doar trist ;-(
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#15
nu Liviu, n-ai citit bine intrebarea ... eram cu gandul la SMOKIE Smile
CLASSIC.GAGGIA | PID.COFFEE | CTRL.STEAM | PRNCLZR | OPV.BEZZERA | MNMTR | STMWND.V3.SILVIA | TRMMTR.GROUP | LED.NICHIA | 15.18.RGDLSS.VST | I-MINI.I2.ASCASO | 58.MOTTA | 500.MOTTA
 
Reply
#16
As mai adauga pentru userul Alex ca nu toti suntem home consumer, mai mult de jumatate( sunt convins de asta) din comunitate suntem profesionisti, posesori de baruri si cafenele, suntem dintre aceia care fac arta din bobul de cafea.
De la culegatorul de cafea, transportatorul, prajitorul de cafea si pana la userul X care si-a cumparat ieri un Gaggia, cu totii suntem prietenii bobului de cafea si nu numai.
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#17
In niciun caz mai mult de jumatate Smile Eu as spune ca din userii activi pe forum, maxim 5% sunt profesionisti horeca, barista etc.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
Nu se arata man Smile
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#19
Da..., sunt cretin si beau cafea, pardon espresso (...) a, stai asa ca sunt fite.
@allexallex@yahoo.com: asculta Bob Nell - Why I Like Coffee (1992, New World)
[Image: 1386330264_0915038f76467046ecc9c8bd626dbb3b.jpg]
BZ10S PM//VH*Mahlkönig//15&18 Ridgeless*VST//PF naked//T.d.Concept-Art//man at work
 
Reply
#20
ei, ca sa nu ramana... fixat, i se poate recomanda lui allexallex@yahoo.com, ceva sa-i sustina 'diagnosticele'
(gen...mare Ti-e gradina - pretutindeni traiesc oameni):



(i-au trebuit omului 'numai' 6 luni s-o faca Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#21
Atunci cand un espresso are asemenea insemnatate e normal sa aiba " grupa " corecta , iar " donatorul " ( aparatul ) sa fie unul compatibil :
http://m.youtube.com/watch?v=NaVa2TG0psM .

Alex , tu ce placeri zilnice ai si cum ti le indeplinesti ?
LaMarzocco GS/3-AV
K30 Vario
Kinu M68
Hottop P
 
Reply
#22
Și eu sunt unul din "bolnavii'' acestei comunități și sunt foarte mulțumit de indicațiile primite aici, luându-mi atunci când m-am hotărât un gaggia evolution și un MMsteel, dacă știi cumva ce sunt alea, ajungând până în 1000 ron.
Gaggia evolution, Gaggia MM Steel
 
Reply
#23
Eu il inteleg si pe Alex, domnul misterios.
Neimpartasind pasiunea, e simplu sa calci pe ea, sa o faci sa para un absurd, o inutilitate s.a.m.d.
Eu pot sa dau alt exemplu, in cazul meu, acvaristica. Atunci cand spui unui nepasionat investitia efectuata in bani, omul ramane uimit, nedumerit, usor zambitor. Insa, o persoana cred eu inteligenta si de bun simt intelege...gusturile si pasiunile nu se discuta.
Cel mai bine Alex era sa intelegi fenomenul, sa intelegi ca si dintr-un espresso poti faci o pasiune, un fix.
Sunt sigur ca si tu, ca toti, ai pasiuni, ai lucruri care iti place sa le faci intr-un anume mod. Asta nu inseamna ca eu voi lua pasiunile tale si ma voi c...a pe ele. Din contra, te voi aprecia, te voi intelege, iti voi ura succes in ce faci.
Acum te rog sa compari reactia ta si cuvintele tale cu ale mele...e diferenta?
ECM Giotto HX/Expobar Office Pulser, Quamar M80 Electronic/Mahlkoning Vario Home I, tamper dinamometric Concept Art, La Marzocco Strada 18g
 
Reply
#24
...dar il intelegem, si noi am avut perioade mai proaste.
Un sfat, consuma cafea proaspat prajita facuta precum noi, si-ti garantez o zi placuta si senina. Wink
Expobar Diamant base 2 gr, Mazzer Kony, Concept-art dinamometric, Reneka 16g+VST 7g, Espro toroid steaming picher.
 
Reply
#25
Pentru alex:
http://www.9am.ro/top/Social/267431/renu...tlehttp://

Idea Tongue Huh
O mizerie de articol!
BZ10S PM//VH*Mahlkönig//15&18 Ridgeless*VST//PF naked//T.d.Concept-Art//man at work
 
Reply
#26
Dragii mei si eu sunt bolnav. "Ma numesc Stefan si sunt espressoholic". Pentru mine pasiunile imi asigura sanatatea psihica, rezistenta la stress si la celelalte provocari ale vietii. Sunt bolnav, stiu, de 8 ani ma ocup cum pot de Pipa Club constanta, am o colectie de 48 de pipe, fumez trabucuri, am un blog unde scriu despre cafea, vin, trabucuri, distilate, sunt motociclist, eapressoman, impatimit de mestereala (prefer sa ma coste mai mult sa mesteresc un obiect decat sa il cumpar), cateodata fac cutite, uneori ies in natura cu cortul, imi place airsoftul, am acvariu si mai sunt cateva pasiuni..... Ei bine, toate astea ma tin sanatos si fericit Smile In concluzie, multi ma eticheteaza ca fiind bolnav, eu fiind mai sanatos decat ei, robotei fara pasiuni (sau cel putin asa imi place sa cred).
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#27
(19-01-2015, 09:25)stefandinescu Wrote: ... Sunt bolnav, stiu, de 8 ani ma ocup cum pot de Pipa Club constanta, am o colectie de 48 de pipe, fumez trabucuri, am un blog unde scriu despre cafea, vin, trabucuri, distilate, sunt motociclist, eapressoman, impatimit de mestereala (prefer sa ma coste mai mult sa mesteresc un obiect decat sa il cumpar), cateodata fac cutite, uneori ies in natura cu cortul, imi place airsoftul, am acvariu si mai sunt cateva pasiuni.....

Frumos raspuns. Sa inteleg ca nu ai copii Tongue ?
Apropos de facut cutite, faci cutite la nivelul https://www.youtube.com/watch?v=_5LXpgSzKyQ sau https://www.youtube.com/watch?v=ufS-1eduLtY ? Mi s-a parut fascinant si filumuletul .

Scuze pentru off topic.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#28
(07-12-2013, 21:35)radudani Wrote: ei, ca sa nu ramana... fixat, i se poate recomanda lui allexallex@yahoo.com, ceva sa-i sustina 'diagnosticele'
(gen...mare Ti-e gradina - pretutindeni traiesc oameni):



(i-au trebuit omului 'numai' 6 luni s-o faca Smile

Mi-a trebuit sa ma uit la videoclip ieri si azi nu-mi mai iese din cap "donkey, donkey, what's in the trunky" Big Grin Big Grin
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#29
Culmea, chiar are o fetita frumoasa Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#30
Am o fetita de 6 ani care spune "espresso" nu "expreso", stie ce e acela tamper si ce e un portafiltru, chiar tampeaza, a fost MC la Campionatul National de Barista, imi bea din espresso iar pe cappuccino ne luptam de-a binelea Smile Abia asteapta sa implineasca 12 ani cand va putea bea un cappuccino intreg Smile [Image: 664103a23dfe5ce6f738dfb10456ae25.jpg]
In primavara asta ma apuc sa imi fac textolit, am 3 lame din otel D2 in lucru si una din otel 1095. Pana acum am mai facut lame dar din otel de pila.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)