• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Curatare rasnita

#1
Buna seara,

Peste tot gasesti cum sa faci intretinerea aparatului de espresso.
Cum aveti grija de rasnita voastra ?( doar este cel mai important lucru)
Folositi produse dedicate ?
Se poate folosi orezul ? Daca da cat ?
Gaggia Clasic +Lelti 41 TEM + Lelit 43 MM + Vario + Site Marzocco + AeroPress
 
Reply
#2
Am citit ca unii au curatat rasnita cu boabe de orez , dar nu au dat detalii , asa ca daca stie cineva , poate ne lumineaza un pic.
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
#3
si pe mine ma intereseaza.
am o gaggia mdf din septembrie si nu am curatat-o inca
Expobar Brewtus IV + Kinu M68
 
Reply
#4
https://www.youtube.com/watch?v=7C2y4XHF6Tg
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#5
Nu este nevoie sa beti orezul ala, asa cum face tipul din clip. Sacrificati la final 2-3 portii de cafea, nu fiti zgarciti !
Oricum, dupa parerea mea, daca folosim tot timpul, cafea de calitate, proaspata, care nu are ulei pe ea, nu este nevoie de orez decat rar. Mai degraba, o pensula, in zonele mai putin active unde se aduna cafea si prinde vechime. Asta ar trebui sa fie un obicei frecvent.
Inca cateva lucruri.
Rasniti orezul ala 20s maxim apoi pauza si tot asa; nu dorim supraincalzirea rasnitei.
Nu rasniti orez pe cea mai fina treapta; particulele mai mari de orez antreneaza mai bine particulele mici de cafea spre iesire si nu colmateaza.
Nu desfaceti cutitele decat daca sunteti indemanatici si doar daca stiti cum sa recalibrati.
 
Reply
#6

(29-01-2014, 02:00)amarok Wrote: https://www.youtube.com/watch?v=7C2y4XHF6Tg

Multumim. Big Grin

(29-01-2014, 09:47)hateganul Wrote: Nu este nevoie sa beti orezul ala, asa cum face tipul din clip. Sacrificati la final 2-3 portii de cafea, nu fiti zgarciti !
Oricum, dupa parerea mea, daca folosim tot timpul, cafea de calitate, proaspata, care nu are ulei pe ea, nu este nevoie de orez decat rar. Mai degraba, o pensula, in zonele mai putin active unde se aduna cafea si prinde vechime. Asta ar trebui sa fie un obicei frecvent.
Inca cateva lucruri.
Rasniti orezul ala 20s maxim apoi pauza si tot asa; nu dorim supraincalzirea rasnitei.
Nu rasniti orez pe cea mai fina treapta; particulele mai mari de orez antreneaza mai bine particulele mici de cafea spre iesire si nu colmateaza.
Nu desfaceti cutitele decat daca sunteti indemanatici si doar daca stiti cum sa recalibrati.

Aha .... super indicatii , multumim mult.
Lelit PL41PLUS , Lelit PL043MM + Hario Skerton , Tamper Concept Art Knock.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)