Hello There, Guest! Login Register


Ceado E8D

#1
Ceado E8D nou desfăcut ieri...sunt setate din fabrica la macinatura mare.
La prima proba macin pentru o cafea iese corect dar măcinat mare ,încercând sa reglez macinatura către fin bine-nțeles mutând din șuruburile de deasupra lameta de reglaj ptr a avea spatiu de a o muta către mai fin la un punct (sau mai bine zis la nici un punct chiar reglând-o către mare)nu mai lasa cafeaua sa iasă efectiv.(rasnita este pentru cafea la vrac nu e on demand )
Mare problema sa zicem la o rasnita noua.
Va rog dacă cineva o cunoaște și ce as putea sa-i fac?
Cu siguranța e ceva din reglaj dar nu-i dau de capăt .Mulțumesc !


Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
 
Reply
#2
Chiar nu are nimeni mașinăria asta?...nici un răspuns ?


Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
 
Reply
#3
Nu prea sunt populare pe forum râșnițele de la Ceado.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#4
Ciao, @danybubu in primul rand ce fel de cafea ai folosit cu rasnita? Din cate spui pare ca ai macinat prea fin si cafeaua s-a "lipit" de cutite . Am patit-o si eu cu rasnita mea Ceado dar dupa ce am reglat catre stanga, adica macinat mare cafeaua a curs. Precizez ca eu folosesc cafea prajita light si daca tu folosesti o cafea prajita mai tare fenomenul de lipire e mai intens din cauza uleiurilor. Daca nu reusesti, poti sa desfaci capacul cu cutitul de sus si cureti camera de macinare si cutitele de asemenea cu o pensula.

Poti sa vezi aici cum se curata dar nu e neaparat nevoie sa scoti si cutitele daca rasnita e noua
 
Reply
#5
Cafeaua care o rasnesc este toată medie ca prajire,are in jur de o săptămâna cea care i-am făcut proba dar având magazin rasnesc și din cele de la vrac care au mai mult de 10 zile sa spunem in caz ca cineva vrea o cafea de la vrac ,problema e ca am reglat-o cu o zi înainte ,mergea și a doua zi am încercat sa macin pentru cineva o cafea și nu mai îmi dădea toată cantitatea de cafea parca cineva ar fi mutat-o de pe poziție peste noapte...Am repetat azi toate operațiunile care spuneai mai sus a treia oară ...ideea e ca am observat la reglaj dacă nu o fac cu ea pornita și uit reglând-o la rece se dereglează și iar o iau de la capăt o desfac ,o curat și o dau la mare ca sa-și revină încercând din nou o reglare pentru o doza la espressor dar....din toate cafelele care le am la vrac mai ales cel puțin 5 soiuri care am potențiali clienți la fiecare ar trebui sa le fac reglaje diferite pe Ceado pentru am ieși cafeaua ok ,ma refer in cantitate și timp .
Întrebarea mea ar fi cum e posibil ca o rasnita noua sa se blocheze(adică sa nu îmi mai coboare cafeaua) ...după ce am reglat-o cu o zi in urma ?...
Precizez ca vreau sa o folosesc pentru vrac dar inevitabil trebuie sa macin și un single dose pentru cine vrea o cafea de la vrac .
Am și un on deman de la Eureka dar este pentru cafeaua casei care o folosesc la esspresor .
Îmi pare ca are reglajele foarte fine și trebuie sa o fac numai in mișcare pentru ca ar trebui sa reglez foarte des de la cafeaua care trebuie sa o macin fie pentru ibric,esspresor (al meu )și al celor de acasă care nu e același lucru fie pentru filtru sau moka ,așa ca nu stiu ?....sper sa-i dau de cap pana la urma și orice informație despre mașinărie mi-ar fi de ajutor .
Mulțumesc !


Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
 
Reply
#6
Eu ti-as sugera sa o returnezi si sa cauti o rasnita facuta pentru bulk grinding. Rasnitele on-demand, vandute ca rasnite de bulk, dar cu aceleasi cutite de espresso nu sunt foarte ok pentru metode alternative. 

Ti-as recomanda Mahlkonig Tanzania, cam orice model de la Ditting sau alta rasnita facuta pentru bulk.
 
Reply
#7
Salut, eu pentru bulk folosesc un Anfim Caimano Eco, cutite de 64. Dupa un an de zile, ma declar multumit.(nivel zgomot, viteza rasnire, usurinta in reglare)
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress

 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)