• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Bezzera Magica

#1
Asa, deci am pus si eu in functiune azi Magica, si am desigur niste intrebari:

1. Am cumparat si un filtru pentru rezervor dar pare sa nu se potriveasca filetul de la filtru cu cel din rezervor. In instructiuni vad ca zice sa desurubez pana la arc si bila dar imi vine greu sa cred.. Or am inteles eu gresit or trebuie sa-mi fac eu alt adaptor, numai ca nu stiu ce filet e in rezervor, metric cat? O sa masor cu un subler daca nu stiti, dupa ce se goleste

2. Tineti aparatul deschis sau il inchideti pe parcursul zilei? Intreb fiindca e intr-adevar o diferenta intre timpul de incalzire pe care-l aveam la inceput pe aparatele mai de amator, acum dureaza cam 15-20m.

3. Intr-adevar, e dubios rau accesul la rezervor. Trebuie sa ridici tot capacul (in instructiui apare un cap fractionat, dar nu am asa ceva la aparat) ceea ce inseamna sa dai la o parte ce ai pe el depozitat. Cam cate cafele tine apa din rezervor (dupa ce ai dat drumul, ai facut o umplere la boiler si apoi ai pus pe full si rezervorul)? Fara frotare zic. Ar fi ciudat sa tot umplu rezervorul in fiecare zi, pe de-alta parte nici sa stea apa aia acolo statuta cu saptamanile nu mi se pare o idee buna..

4. La rasnita (Mahlkonig Vario) nu prea imi dau seama daca sunt intr-o zona buna, am pus pe 2 la scala din dreapta si pe H la scara din stanga, stiu ca tine si de cafea, dar ca idee, voi prin ce zona tineti setarile? Cate secunde pentru solo, cate pentru doppio? La cat am pus eu, mi-ar trebuii cam 13-15s pentru un solo.

5. Cand ajunge la presiunea de 1.1 in boiler, nu mai baga creste presiunea. Exista vreo metoda prin care sa-l fac sa ajunga la 1.2 sa zicem?
Dupa ce am inchis masina, la pompa apare o presiune, ramane asa? e bine, e rau?

Scuze pentru avalansa de intrebari.
Bezzera Magica MN | Eureka Mignon
 
Reply
#2
Sa-l stapanesti sanatos. Totusi, puteai sa astepti Black Coffee Friday. E greu si cu nerabdarea asta la Espressomani Smile)

1. Ai cumparat un filtru inutil zic eu. Trebuie sa stii exact ce apa bagi in espressor, cu ce duritate, ca sa nu trezesti ca mergi la service in cateva luni pentru decalcifiere. Deci ori folosesti o apa plata soft gen Bucovina, ori un filtru dar neaparat cu analiza de laborator a apei ca sa stii la ce duritate esti.

2. Daca nu il folosesti zilnic, decat pentru doua/trei espresso, nu are rost sa-l tii in priza continuu caci iti cocoseaza factura. Il deschizi cu 30/40 de minute inainte si e ok.

3. Apa se ocnsuma caci faci si flush-uri pentru coborarea temperaturii. La 1.1 bar e cam fierbinte boilerul, deci teava catre prin el (HX-ul adica) va fi de asemenea fierbinte. Tu va trebui sa lasi sa curga apa cam pana scade presiunea undeva la 0.9 bar, sau dupa gust... Dar o apa fierbinte amaraste mai mult espresso-ul.

4. Erau pe topicul de Vario niste sfaturi, deci vezi acolo. Oricum la rasnite nu se potrivesc setarile. Daca din 14-15g ti-au curs 60ml in 25 de secunde inseamna ca esti in zona si mai faci doar ajustarid e fine tuning. Poti porni de la maxim de fin, sa vezi daca se blocheaza espressorul. Pe topicul de rasnite discutam mai multe daca vrei.

5. Asa e setat presostatul. La mine e 1.25. Nu ai nevoie de apa mai fierbinte caci ai abur destul oricum. Daca ai umbla la presostat in a creste presiunea din boiler, practic ai comanda rezistentei sa incinga apa mai tare ca sa se formeze abur mai mult. Asta inseamna flush-uri mai lungi decta in prezent, ca sa cobori la 0.9 bar, unde apa e mai ok pentru un shot.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)