(23-02-2018, 19:55)Mihai L Wrote: @ renatoa: cum folosesti maiaua la reteta asta?
@ adif: cam asa am patit si eu.
La cantitatea din reteta inlocuiesc 1/3 cu maia deshidrata DM si las 2/3 drojdie.
Am procedat asa pentru ca asa scrie pe plicul de maia: un plic de maia (15g) si doua de drojdie, la 1 kg de faina.
Eu merg pe 1/3 din reteta, deci 333 faina, 233 apa si 15 drojdie, care sunt de fapt 5g maia + 10 g drojdie.
OUPS ! later edit !
Am cercetat la DM si plicurile lor de drojdie sunt de 9g, nu de 15g ca cel de maia !
Deci cantitatea recomandata de DM la 1 kg faina este de 15+2*9 ... adica 15+18, aproape egale cantitatile de maia si drojdie, se pare ca pana acum am pus mai multa drojdie decat trebuia, la 1/3 ar trebui 5g maia + 6g drojdie (uscata!)
(23-02-2018, 20:14)flipu2k Wrote: Pai crestati doar inainte sa bagati la cuptor, nu cu o ora inainte...
Cu crestatul... si eu ca pe site, cu o ora inainte, deocamdata inca sunt la interpretarea dupa partitura, nu am devenit maestru sa incalc regulile
Incerc crestare inainte de cuptor la urmatoarea paine.