05-08-2021, 22:26
Chestie de nuantze... unii pun maiaua din start si tot autoliza ii zic primei perioade, pana pun sarea si framanta.
Nu mi se pare ca ajuta la framantare chiar de loc. Mie aluatul imi da semne ca ii ajunge framantarea dupa 4-5 minute, daca as continua as strica glutenul. Cat sa scurteze framantarea o autoliza separata...
In schimb, cu autoliza fara maia, incorporarea maialei in aluat imi lua mai mult de 5 minute, si era extrem de neplacuta operatia, din multe puncte de vedere.
Pe cand pornitul cu toate trei: maia+faina+apa, transforma operatia intr-o amestecare ca la hranirea de maia.
Nu mi se pare ca ajuta la framantare chiar de loc. Mie aluatul imi da semne ca ii ajunge framantarea dupa 4-5 minute, daca as continua as strica glutenul. Cat sa scurteze framantarea o autoliza separata...
In schimb, cu autoliza fara maia, incorporarea maialei in aluat imi lua mai mult de 5 minute, si era extrem de neplacuta operatia, din multe puncte de vedere.
Pe cand pornitul cu toate trei: maia+faina+apa, transforma operatia intr-o amestecare ca la hranirea de maia.