Nu prea am mai variat si temperatura in ultima vreme, la mine e setata pe la 92 si reala ( testat Scace) este 91, e cam 1 grad offset natural la Mina. Deci la Bianca trebuie odata calibrat offset ul , poate la urmatoarea intalnire aduc aparatul si daca e vreo Bianca vedem care sunt setarile optime. Asa un E61 DB are o diferenta de minim 7 grade intre temperatura masurata de proba din boiler vs ce vine efectiv la grup, asa ca trebuie testat daca offsetul din fabrica e bine calibrat.
Oricum, pe extractiile astea lungi mai usor te joci cu debitul, preinfuzia, timpul in care ajungi la presiunea de minim 4 bari, durata totala a extractiei, ratie. Dac introduci temperatura ca si variabila se complica prea mult lucrurile, mai ales ca E61 chiar schimba greu temperatura si nu ai chiar controlul ala de grup saturat. Deci mai bine o medie la temperatura si multe extractii cu restul variabilelor, ca slava Domnului, ai cu ce sa te joci
Eu din tara cumpar de Bob pt genul asta de extractii si am testat cu succes la un moment dat si o Columbia de la Sloane, f faina. Si in general, evident, cafele cu densitatea bobului mai mare si procesare spalata pentru EY ul creste pe extractiile astea.
Oricum, pe extractiile astea lungi mai usor te joci cu debitul, preinfuzia, timpul in care ajungi la presiunea de minim 4 bari, durata totala a extractiei, ratie. Dac introduci temperatura ca si variabila se complica prea mult lucrurile, mai ales ca E61 chiar schimba greu temperatura si nu ai chiar controlul ala de grup saturat. Deci mai bine o medie la temperatura si multe extractii cu restul variabilelor, ca slava Domnului, ai cu ce sa te joci
Eu din tara cumpar de Bob pt genul asta de extractii si am testat cu succes la un moment dat si o Columbia de la Sloane, f faina. Si in general, evident, cafele cu densitatea bobului mai mare si procesare spalata pentru EY ul creste pe extractiile astea.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU