16-09-2018, 15:00
(This post was last modified: 16-09-2018, 18:34 by mihneasusan.)
Eu cred că numai punând alături două aparate cu și fără profilare și folosind aceeași râșniță si aceeasi cafea putem să tragem concluzii corecte. Altfel subiectivismul va deanatura realitatea.
Ceea ce am observat personal ține de rezolvarea unor probleme de extracție, micșorarea presiunii in vederea atenuării procesului de erodare a pucului, alte mici diferente care chiar se simt in final in ceașca. In afara corecțiilor nu am simțit diferențe în gust între extracția simplă, full power in 25 de secunde și cea profilata, decât pe cafele foarte speciale, de calitate înaltă și acolo nuanțele sunt extrem de greu de definit...
Vin cu o completare la postul de mai sus pentru că mesajul este derutant (postarea după consumul de alcool poate dăuna grav logicii). Este evident faptul că poți experimenta o extracție fără profilare lăsând padela deschisă și apoi incerca variante cu profilare pe aceiași cafea cu aceeași râșniță.
Exista totuși o frântură de motivație in postarea inițială pentru că timpul dintre realizarea celor două extracții pe același aparat este suficient pentru a lăsa loc de modificare a aromelor.
Ceea ce am observat personal ține de rezolvarea unor probleme de extracție, micșorarea presiunii in vederea atenuării procesului de erodare a pucului, alte mici diferente care chiar se simt in final in ceașca. In afara corecțiilor nu am simțit diferențe în gust între extracția simplă, full power in 25 de secunde și cea profilata, decât pe cafele foarte speciale, de calitate înaltă și acolo nuanțele sunt extrem de greu de definit...
Vin cu o completare la postul de mai sus pentru că mesajul este derutant (postarea după consumul de alcool poate dăuna grav logicii). Este evident faptul că poți experimenta o extracție fără profilare lăsând padela deschisă și apoi incerca variante cu profilare pe aceiași cafea cu aceeași râșniță.
Exista totuși o frântură de motivație in postarea inițială pentru că timpul dintre realizarea celor două extracții pe același aparat este suficient pentru a lăsa loc de modificare a aromelor.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO