28-08-2012, 10:51
(28-08-2012, 10:17)baloozzy Wrote:(27-08-2012, 19:10)raducarutasu Wrote: Am incercat noul amestec propus de Mihai ( Sarkis ) . Acesta provine din , deja cunoscutul Sweet Sarkis , in care in loc de Brazilia a pus Bolivia pastrand celelalte 3 sortimente si proportiile fiecaruia in amestec.
Sweet Sarkis este si preferata mea pana acum, dar abia astept prima aprovizionare sa incerc si ciocolata-nebotezata. Care sunt mai precis retetele lor, compozitie si grad de prajire? Inteleg ca gustul de ciocolata e Brazilia, iar Bolivia ii dadea mai multa aciditate. Le voi bea impreuna (2 single) in scop didactic.
Sweet are in compozitie Brazilia 40% ; Ethiopia 10% ;Columbia 25% ; Costa Rica 25% .
Nebotezatul , cicolatul , are in loc de Brazilia , Bolivia. Gradul de prajire este , pentru ambele , full city adica un grad mai profund insa mai este mult pana la capatul scalei ce " defineste " gradele de prajire pentru cafea ( pe softpedia hadriano a postat cu un link ce ilustreaza f. bine gradele de prajire si denumirea acestora ).
Sweet este mai acid (dar nu foarte , unii colegi dorind mai multa) iar nedenumitul are un pronuntat gust de ciocolata amaruie si aciditate suficienta cat sa constati ca ea , aciditatea , exista si are rolul unui condiment special intr-o reteta culinara .
Baute in paralel vei descoperi doua amestecuri reusite dar diferite , ceea ce e bine nu-i asa ?
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)