Yesterday, 11:12
Hello comunitate 
Am primit acum vreo 2 ani si ceva un ibric, am cautat pe net cum se prepara cafeaua la ibric corect. Am dat si de posturi de aici, si nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca pentru ibric trebuie sa rasnesti fin, cu echipament specific chiar.
Am zis sa incerc fara sa sparg banca, am luat un Timemore C3, inca mi se pare o super solutie de compromis!
Acu daca tot am rasnita, am luat si un Aeropress GO, si timp de un an am tot incercat sa intru in lumea boabelor de specialitate mai interesante, roasturi mai light (in realitate ce se gaseste pe aici, multe medium). Inca nu pot sa zic ca m-a dat pe spate Aeropressul, a ramas pentru calatorit, si pentru cafea veche sau cand vreau sa fac ceva cu mai putina cofeina.
Am mai adaugat un Moka Pot, bun si ala dar il folosesc rar.
V60 / pourovers mi se pareau "hipstereala", miscarile cu kettleul exagerate, cumva pentru experti, atatea retete, multe variabile.
In mai 2025 am comandat totusi un Timemore Crystal Eye Dripper din sticla (am vrut din plastic dar asta era pe stoc; acum o sa imi comand unul din plastic dar marime mai mica, eu am 02 dar fac doze mici 11-13grame, rareori mai mult).
Mi-am dat seama ca asta imi place ca si cafea, asa ca am comandat un 1zpresso ZP6 Special, cu care inca ma obisnuiesc - incredibil cat de fin trebuie / poti sa rasnesti fata de Timemore.
Acum duma cu V60 - bai e complicat, nu pare la prima vedere, dar daca dai banii pe niste boabe pentru asa ceva vrei sa scoti ceva interesant din ele, si atunci se cam complica treaba, ajungi sa te frustrezi rapid.
Ce ma ajuta pe mine mult, am prins timingul cu porcariile astea cu AI fix cand m-am apucat de V60 - si acum ii cer retete pentru boabele pe care le cumpar, ce doza vreau sa fac, si rasnita; e un starting point incredibil si ma ajuta sa nu irosesc boabe, si sa inteleg un pic legatura intre solubilitatea diferitelor tipuri de boabe, si alte chestii legate de agitatie si draw down time. Tehnica de turnare e varza, acolo nu ma poate ajuta
Nu mai zic ca pe ZP6 spectrul unde poti sa rasnesti e mare, si aici indicatiie primite sunt super ca sa stiu de unde sa pornesc.
Concluzia mea e ca nu stiu daca m-as fi descurcat intr-un timp asa rapid cu V60-urile fara hackul asta; in continuare nu stiu sigur ca e corect ce fac, nu am cu ce sa compar, nu am gustat la cafenele pourovere, intotdeuna ma intreb daca ar trebui sa simt mai mult in ceasca
Nici pe boabe nu m-am jucat mult, Dropshot si packurile Roastery29 sunt ce am cam folosit la V60, mult respect celor de la Roastery29 pentru packurile de 3 pungi!
In viitor planul e sa scot banul si sa comand niste boabe straineze pentru asa ceva, si poate sa ma joc cu apa.
Spor la brews!

Am primit acum vreo 2 ani si ceva un ibric, am cautat pe net cum se prepara cafeaua la ibric corect. Am dat si de posturi de aici, si nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca pentru ibric trebuie sa rasnesti fin, cu echipament specific chiar.
Am zis sa incerc fara sa sparg banca, am luat un Timemore C3, inca mi se pare o super solutie de compromis!
Acu daca tot am rasnita, am luat si un Aeropress GO, si timp de un an am tot incercat sa intru in lumea boabelor de specialitate mai interesante, roasturi mai light (in realitate ce se gaseste pe aici, multe medium). Inca nu pot sa zic ca m-a dat pe spate Aeropressul, a ramas pentru calatorit, si pentru cafea veche sau cand vreau sa fac ceva cu mai putina cofeina.
Am mai adaugat un Moka Pot, bun si ala dar il folosesc rar.
V60 / pourovers mi se pareau "hipstereala", miscarile cu kettleul exagerate, cumva pentru experti, atatea retete, multe variabile.
In mai 2025 am comandat totusi un Timemore Crystal Eye Dripper din sticla (am vrut din plastic dar asta era pe stoc; acum o sa imi comand unul din plastic dar marime mai mica, eu am 02 dar fac doze mici 11-13grame, rareori mai mult).
Mi-am dat seama ca asta imi place ca si cafea, asa ca am comandat un 1zpresso ZP6 Special, cu care inca ma obisnuiesc - incredibil cat de fin trebuie / poti sa rasnesti fata de Timemore.
Acum duma cu V60 - bai e complicat, nu pare la prima vedere, dar daca dai banii pe niste boabe pentru asa ceva vrei sa scoti ceva interesant din ele, si atunci se cam complica treaba, ajungi sa te frustrezi rapid.
Ce ma ajuta pe mine mult, am prins timingul cu porcariile astea cu AI fix cand m-am apucat de V60 - si acum ii cer retete pentru boabele pe care le cumpar, ce doza vreau sa fac, si rasnita; e un starting point incredibil si ma ajuta sa nu irosesc boabe, si sa inteleg un pic legatura intre solubilitatea diferitelor tipuri de boabe, si alte chestii legate de agitatie si draw down time. Tehnica de turnare e varza, acolo nu ma poate ajuta

Nu mai zic ca pe ZP6 spectrul unde poti sa rasnesti e mare, si aici indicatiie primite sunt super ca sa stiu de unde sa pornesc.
Concluzia mea e ca nu stiu daca m-as fi descurcat intr-un timp asa rapid cu V60-urile fara hackul asta; in continuare nu stiu sigur ca e corect ce fac, nu am cu ce sa compar, nu am gustat la cafenele pourovere, intotdeuna ma intreb daca ar trebui sa simt mai mult in ceasca

Nici pe boabe nu m-am jucat mult, Dropshot si packurile Roastery29 sunt ce am cam folosit la V60, mult respect celor de la Roastery29 pentru packurile de 3 pungi!
In viitor planul e sa scot banul si sa comand niste boabe straineze pentru asa ceva, si poate sa ma joc cu apa.
Spor la brews!