Espressoman infocat
Bucuresti
Buna seara si bine v-am regasit.
Eu nu ma pricep la cafea, stiu doar ca imi place espresso. Nu stiu sa folosesc aparatele, nu cunosc rețete sau metode de preparare. Cand timpul imi permite merg la Meron in Bucuresti si ma bucur de espresso.
Fiind sofer de camion, gasesc rar cafea care sa imi placa. Am nevoie de ceva mobil (bateria sau manual) pe care
Sa il folosesc si acasa si in camion (dorm cu saptamanile in camion). Aveti vreo recomandare si pentru mine? Va rog.
Multumesc anticipat
Espressoman
Bucuresti
Fiind camion, are baterii serioase, care pot duce un invertor? Deoarece, cu un invertor de 2kw, poţi să îţi montezi cam orice espressor şi râşniţă.
Altminteri, aparatele pe baterie sau pe 12V sunt destul de limitate, depinde ce vrei. Dacă doar vrei gust de espresso, fără mari pretenţii, ibric de 12V cu Kaflano Compresso sau Outin Nano (are baterii, se încarcă pe USB) pot să producă destul de decent, dar numai pe anumite tipuri de cafea.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
Espressoman infocat
Bucuresti
Da, se poate un invertor. Insa eu fac naveta la serviciu cu avionul. Nu e prea practic cu un invertor si un espressor in ghiozdan ?la fiecare doua-patru saptamani.
vad ca Outin Nano incalzeste si apa, e perfect. Daca nu sunt si alte optiuni, trebuie sa ii mainadaug ceva accesorii? Fara râşnițǎ. Am sǎ cumpär cafea gata mǎcinatǎ.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
24-09-2025, 10:45
(Edited 24-09-2025, 10:45 by renatoa.)
Sunt mai multe care incalzesc apa, vedeti celalalt topic care se numeste exact ca acesta, sau topicul lui Outin.
Daca vorbiti de cafea macinata, probabil de supermarket, inseamna ca pretentiile sunt... nu va suparati... de vendomat.
Ce veti obtine va fi de nivel cafea de automat benzinarii...
Espressoman infocat
Bucuresti
24-09-2025, 10:58
(Edited 24-09-2025, 11:06 by UNHleaSHD.)
In Bucuresti exista o cafenea care se numeste “Dropshot” si vinde cafea mǎcinatǎ, mai este alta Guido, mai era una pe Victoriei şi probabil mai sunt, dar nu le cunosc eu
Subiectul de discutie era altul, nu papilele mele de needucat.
Espressoman infocat
Constanța
24-09-2025, 11:22
(Edited 24-09-2025, 11:29 by cyrusct82.)
Ideea e că un espresso nu-ți va ieși cu o cafea gata râșnită. Mai ales că după râșnire aceasta își va pierde gustul in câteva minute (testat pe propria piele).
Daca vrei espresso adevărat iei boabe de unde ai spus și macini cu o manuala
LE
Nu cred că e o problemă să dai la manuala câteva secunde având în vedere că învârti de volanul canionului toată ziua
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman infocat
Bucuresti
Am inteles. Multumesc frumos pentru explicatie! Aveti si o recomandare pentru o râşnițǎ?
Espressoman infocat
Constanța
24-09-2025, 19:54
(Edited 24-09-2025, 20:00 by cyrusct82.)
1zpresso, Kinu, Comandante ....
Ai și pe Marketplace aici pe forum câteva vândute de colegi
https://www.espressoman.ro/forum/Forum-V...-utilizate
Kinu ai aici cu reducerile de forum
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...CITY-REBEL
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Craiova
24-09-2025, 20:01
(Edited 24-09-2025, 20:09 by renatoa.)
Comandante nu e chiar cea mai optima alegere pentru espresso, plus ca e si scumpa, nejustificat.
Am zis sa atrag atentia pentru e prima care apare in pagina de bursa, urmata de 1zpresso, care ar fi preferabile, dar poate nu mai ajunge la ele daca da de comandante :)
Espressoman
Bucuresti
Outin Nano şi Kinu sunt ok pt bagajul de avion, volumul ocupat şi greutatea sunt acceptabil de mici. Poţi să le iei şi în bagajul de cabină.
Dacă iei Outin să printezi şi pâlnia, e în topicul respectiv, şi dacă mergi pe basketul mic, de plastic, recomand să iei şi un set de 5 basketuri suplimentare, să ai unul la tine de rezervă.
Si eu subscriu să iei cafeaua boabe.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
Craiova
Vazui acum ca daca iei Mino, adica noul Outin, acum in campania de lansare, ai propria lor rasnita la juma de pret in bundle, adica $299 tot pachetul.
Espressoman
Bucuresti
25-09-2025, 09:19
(Edited 25-09-2025, 09:31 by cradun.)
Am eu rasnita celor de la Outin, Fino si imi place pt espresso cu boabe prajite medium spre dark.
La Outin (si probabil varianta noua, Mino, e si mai buna), recomand baske-ul pro, nu am folosit niciodata cosul mic de plastic cu care a venit. Insa am folosit de cateva ori adaptorul pt capsule. Si standul pt espressor il recomand, poate transforma Outin-ul (nou sau vechi) intr-un setup de casa (nu numai de calatorie), cu conditia ca boabele sa nu fie prea light.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Craiova
Radu, vad ca ai scos Aergrind-ul la vanzare, nu ar fi un compagnon potrivit pentru outin ?
Parca Aergrind era cea mai mica rasnita de pe piata, pana sa apara krinder...
Espressoman
Bucuresti
(25-09-2025, 09:58)renatoa Wrote: Radu, vad ca ai scos Aergrind-ul la vanzare, nu ar fi un compagnon potrivit pentru outin ?
Parca Aergrind era cea mai mica rasnita de pe piata, pana sa apara krinder...
Da, ar fi potrivit. Poza din anuntul de vanzare e chiar langa Outin :)
Rasneste foarte bine pt espresso-ul cu Outin, mai ales ca la Outin trebuie rasnit putin mai grosier. Insa si Fino, rasnita celor de la Outin, e ok, depinde cate espresso trebuie sa faci o data. La 1, 2, e ok si Aergrind, dar de la 3 in sus parca ajuta o electrica, chit ca e cu baterie :)
Espressoman
Bucuresti
Fac o precizare. Vad ca autorul postului initial a scris de Meron. Nu se va obtine cu Outin un espresso ca la Meron, dar se poate obtine un espresso corect, din cafea ceva mai prajita (Sarkis sau un blend de la Dropshot sau o comerciala "buna", cum ar fi Passalaqua, desi ultima e cam prajita, dar e acceptabila). Citind mai atent despre profesia dvs, imi dau seama ca e important sa aveti acces la o cofeina de calitate :) Va recomand Fino, ca si comoditate (mai degraba decat o manuala, care, atunci cand sunteti obosit, poate fi putin incomod de folosit, chit ca e acceptabil). Unii au rezerve cu privire la capacitatea Fino de a isi pastra "autonomia" in timp si unii au obiectii cu privire la abilitatea Outin de a isi pastra abilitatea de a incalzi apa in timp, dar eu nu am avut probleme pana acum, ai ales ca veti avea incarcatorul la indemana. Deci da, Outin face espresso bun (mai ales cu cosul "pro"), dar nu ca la Meron. Mai bun decat la o cafenea care vinde cafea "comerciala", insa.
Membru Anonim
România
(23-09-2025, 22:31)UNHleaSHD Wrote: Fiind sofer de camion, gasesc rar cafea care sa imi placa. Am nevoie de ceva mobil (bateria sau manual) pe care
Sa il folosesc si acasa si in camion (dorm cu saptamanile in camion). Aveti vreo recomandare si pentru mine?
Kinu Traveler+Staresoo Mirage Pro Plus 2023? Cu încălzitul apei te descurci...
Espressoman infocat
Bucuresti
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Cred ca am sa achizitione Outin. La râşnițǎ cred ca am sa ma uit aici le bazar. Nu am gasit pachetul la $299
Craiova
26-09-2025, 21:30
(Edited 26-09-2025, 21:30 by renatoa.)
Aici:
https://outin.com/products/mino-portable...so-machine
Oferta cu rasnita la juma de pret este numai la Mino, nu si la Nano, vechiul model.
Espressoman
Bucuresti
Nu stiu daca la Mino se potriveste cosul pro, e de verificat.
Espressoman infocat
Bucuresti
Buna seara. Aveti idee in cat timp se livreaza peodusele din link? In doua saptamani ajung in Romania si sa stiu daca ma sincronizez cu livrarea.
Espressoman
Bucuresti
(08-10-2025, 21:13)UNHleaSHD Wrote: Buna seara. Aveti idee in cat timp se livreaza peodusele din link? In doua saptamani ajung in Romania si sa stiu daca ma sincronizez cu livrarea.
Comanda in 5 aug 2024, prima incercare Cargus de livrare in 12 aug 2024, potrivit sms-ului de la Cargus.
Espressoman infocat
Bucuresti
Rapid. Multumesc frumos pentru ajutor! Ar trebui sa mai achizitionez si alte accesorii in afara de espressor si râşnițǎ?
Espressoman
Bucuresti
Eu folosesc Outin numai cu cosul lor pro, mi se pare ca merita:
https://outin.com/products/nano-portable...basket-pro
MarSv
Suceava
Am un setup MyPressi de dat dacă te interesează.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu inteleg cuvintele. Puteti detalia?
MarSv
Suceava
https://youtube.com/shorts/aEmfAHfyH8Y
Un video face cât toate cuvintele.
Așa un dispozitiv am de vânzare în caz că te interesează.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.
Craiova
Nu stiam ca e la vanzare asa ceva... intr-adevar este scula McGyver totala pentru espresso in pustietati.
Dar necesita si un fierbator, de care stimabilul se pare ca se fereste, din moment ce isi pune portofelu pe grenade din categoria celor care cica incalzesc apa la baterie de celular.
MarSv
Suceava
Camionul= 24V . Baietii au de toate acolo, o micà garsoniera deci de fiert 60ml apa este un fleac.
Espressoman infocat
Bucuresti
12-10-2025, 18:36
(Edited 12-10-2025, 18:36 by UNHleaSHD.)
(12-10-2025, 10:00)umarianos Wrote: https://youtube.com/shorts/aEmfAHfyH8Y
Un video face cât toate cuvintele.
Așa un dispozitiv am de vânzare în caz că te interesează.
Era buna. Dar eu merg la munca cu un geamantan micuț. Nu am loc si de fierbǎtor. De aceea am cerut sfaturi la dvs., eu nu ma
Pricep deloc. In unele benzinarii cafeaua e foarte nasoala.. 4euro x2 cafele pe zi = 8€ x 5 zile = 40€ x 4 saptamani = 160€ garantat pe luna pe cafea care de multe ori e oribila.
Craiova
Eu am o nedumerire... mai sunt locuri publice unde sa nu ai acces la apa fiarta ?
La toate hotelurile de afara la care m-am cazat in ultimii... 15 ani, am avut kettle in camera.
La benzinarii... chiar esti refuzat daca ceri apa fiarta ?