Hello There, Guest! Login Register


Alternative lapte

#1
Am facut o cautare rapida pe forum si nu am gasit un thread dedicat alternativelor pentru lapte de vaca.

Sotia vrea sa renunte la laptele de vaca si deocamdata nu am gasit nimic care sa nu faca un flat white ne-baubil. 
Am incercat cam toate variantele gasite la noi in comert, fie el lapte de migdale, soia, ovaz, cocos sau combinatii ale lor.

Azi am ramas fara cafea, am dat o fuga la Meron in Cluj, am luat 2 pungi si un flat white cu lapte vegetal. Am ramas placut surprins, a fost chiar bun la gust, chiar se apropie de un flat normal. M-am uitat si ei folosesc lapte de la Minor Figures, mai exact https://minorfigures.com/products/oat-milk-barista

Problema e ca nu l-am gasit la noi. Fiind pe fuga nu i-am intrebat pe cei de la Meron de unde il cumpara. Probabil ii voi intreba marti cand ajung pe la ei. Ma gandeam ca poate ati gasit voi in Romania. Daca nu poate ne organizam si facem o comanda mai mare la ei pe site.

Daca este deja un thread cu asa ceva va rog sa ma scuzati si sa mutati. Eu nu l-am gasit.
Echipament actual:Lelit PL92T, Niche Zero
Echipamentul vechi: Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 
 
Reply
#2
Care e ideea din spatele renuntarii la laptele de vaca?
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
 
Reply
#3
(01-12-2019, 11:54)tecsi78 Wrote: Care e ideea din spatele renuntarii la laptele de vaca?

... Cred ca sunt tot problemele traditionale romanesti  ... Big Grin ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
#4
Foarte fain. L-am incercat și face o cremă autentică. Din păcate este puțin acrișor in frotare dar cu o cafea dark roast rezultatul este excepțional. Cu cafea light se accentuează aciditatea dar unii s-ar putea sa aprecieze gustul. Îl găsiți la Kaufland.
https://images.app.goo.gl/X8UL8zkjdsy8dWrd7
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#5
Alpro are gama profesional care se froteaza de minune - nu ma intreba ce contine....Am gasit-o la Cora cateva luni in urma
V60, Chemex, Ascaso I1-steel, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75E, Niche O...
 
Reply
#6
Off topic:Laptele nu e tocmai ok pentru digestie si tranzit. Pe masura ce inainteaza in varsta corpul uman isi pierde treptat capacitatea de a procesa laptele. La unele persoane e mai pronuntat, la altele mai putin. Eu crl putin de asta am renuntat la lapte si beau doar shoturi de espresso.
Nevasta face din cand in cand cure vegane.

On topic: Am vazut un post pe fb de la cei de la Tastecrafters legat de laptele de care ziceam eu. Stie cineva cu ce se ocupa cei de la tastecrafters? Ziceau ca se gaseste acest lapte in reteaua lor de diatribuitori.

Legat de laptele din Kaufland, il incercam dar deocamdata nimic din ce am incercat nu se compara deloc cu Minor Figures. Merita incercat la Meron!
Echipament actual:Lelit PL92T, Niche Zero
Echipamentul vechi: Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 
 
Reply
#7
Il gasesti aici
Lelit Elizabeth, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#8
in milioane de ani... hai, mii de ani, oamenii au tot baut lapte!
si acum, cu exceptia unei minoritati mai 'vestice', se bea lapte de vaca, de oaie, de capra etc. peste tot in lume!
pocinoagele cu alergiile si 'intoleranta', cu 'lactose free' etc. sunt un apanaj al celor ajunsi mai 'subtiri', mai sofisticati, si ei - parerea mea - victime ale manipularii - comerciale, politice etc. intru... corectitudine!

fobia generala cu microbii, cu 'kills 99% germs', cu asepticismul de masa, s-a dovedit o desoperire cu... gauri (...), iar acum, am tot spus-o, descoperim ca suntem facuti 80% din varia microorganisme, plus 20% celulele corpului nostru! ca grasimea de porc poate fi buna, chiar necesara, ca zaharul ajuta copiilor si nu numai, ca mult din hrana ce o ingeram, din preferintele noastre chiar, sunt dictate de 'microbii' nostrii (nu numai de ... piticii nostrii Smile )

nu pledez si nu sunt adeptul intoarcerii la 'mama natura' la simplitatea si simplismul unei existente de tip om primitiv!
dar traim prea mult din ceea ce aflam de la altii!
sigur, cineva pe care parintii l-au ferit toata viata de alune, poate sa moara cand mananca una! si la fel o fi si cu... laptele Smile

bottom line-ul acela... : mai bine bei cafeaua espresso straight; de altfel, in convingerea mea, cafelele prajite light, cum e moda acum, dau niste bauturi cu lapte, de tot... compromisul Smile
iar pentru cafelele prajite spre mediu si dark, laptele e un asociat fericit!
si o spune asta orice statistica bazata pe realitate: majoritatea bautorilor de cafea 'espresso', beau cafeaua diminuata ca tarie, de cele mai multe ori cu lapte! in cazurile fericite, e vorba de lapte adus in faza de microspuma calda, cu... microbilutele alea de care se agata tot felul de 'lanturi' de gusturi si arome, care ni se dezvaluie pe masura ce bem amestecul respectiv... ha!

de vreo 7-8 ani de cand beau cafea in mod... cultivat, se bea la noi in casa si beau si eu deseori, espresso cu lapte de vaca frotat!
vreo 5 ani am tot adus, la 1-2 zile, lapte din piata, de la un anume producator din Halchiu, care avea dozator acolo; era un lapte foarte gras, in jur de 4%; de peste un an insa, am ramas, din comoditate, pe laptele Pilos de la Lidl de 3,5% (acum chiar termina o promotie) care e procesat tot din lapte de Halchiu;

astea-s deci, cele 2 alternative, nu la, ci de, lapte, intre care ma misc...

nu intentionez, prin cele spuse, sa schimb obiceiurile celor convinsi de 'toxicitatea' pentru om, a laptelui de vaca!
faca fiecare ce vrea, el sa fie multumit!
dar daca cineva, acasa la el, isi doreste sa incerce espresso cu lapte de vaca, atunci merita sa o faca cu lapte natural, sau macar cu lapte procesat de vaca, dar gras - 3,5%; e pacat sa ne intoxicam cu varia chimicale din tot felul de preparate sub titulatura de lapte pentru barista etc.
si e la fel de 'toxic' pentru noi, sa ne imaginam ca rezolvam niste probleme de sanatate (sau evitam pe cele de... nesanatate) band un lapte nenatural, de 1-2% grasime!

profitam desigur, multi dintre noi, de interferentele ce le avem cu lumea cafelei comerciale; dar e important - zic eu - pentru cei ce-si prepara singuri cafeaua espresso cu scule capabile, acasa, ca sa bea o cafea buna, sa inteleaga ca domeniul de lucru acasa este mult mai... spatios si mai putin dependent de timp, decat in mediul comercial, plin de restrictii; e vorba de fapt, de doua 'lumi' diferite!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#9
Tot ce pot sa zic e
1. Iti multumesc mult pentru link, m-ai facut erou acasa?. Am si facut comanda.

2.Nu recomand sa luati decizii privind alimentatia dupa citirea unui simplu articol pe net, sau dupa povestile unui cunoscut. Exista medici nutritionisti si gastro care au studii si experienta in aceste domenii. Apelati la ei cu incredere. Fiecare om e unic, fiecare organism reactioneaza altfel la anumiti stimuli si la anumite alimente si ceea ce e valabil pentru X probabil nu e valabil pentru Y.

3.Scopul acestui thread nu e sa ne certam pe teme de alimentatie si sistem digestiv ci sa incercam sa gasim alternative la laptele animal, pentru cei care au luat decizia(sper eu informata) de a evita lactatele.
Echipament actual:Lelit PL92T, Niche Zero
Echipamentul vechi: Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 
 
Reply
#10
(01-12-2019, 16:07)B14ypu Wrote: Il gasesti aici
Ingredients:
Water, Oats, Rapeseed oil, Tricalcium Phosphate, Calcium carbonate, Salt.
 
Ovaz: acid fitic, gluten, cam 0 nutrienti, aproape 0 vitamine si minerale
Ulei "vegetal": sursa bogata de grasimi polinesaturare (acidul linoleic) si omega 6, cel mai probabil masiv oxidate in urma procesului mecanic/chimic de rafinare, cauza principala de boala coronariana.
Angeti anti-ingrosare si putin calciu, sa combata antinutrientii din ovaz, asta daca formula in care e impachetat calciul e absorbabila in intestin.

In schimb, ne facem griji pentru laptele pe care l-a lasat natura. Hmm...
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
#11
Eu sunt fan lapte, brânză, cașcaval, parmezan, mozzarella, brie, mucegăită, ricotta, etc.! Francezii mănâncă de zeci de ani brânzeturi și nu mai moare nimeni. Aaaaaa, că ai o afecțiune și nu îți e recomandat, asta e altceva, dar decât să beau lapte de soia sau alt substituent al laptelui clasic, mă las păgubaș.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#12
Macar puneti si voi un "off-topic".Si cei care dau verdicte si se dau specialisti sa specifice daca chiar sunt specialisti in domeniu sau pur si simplu au invatat singuri. Asta ca sa fim organizati si transparenti.
Echipament actual:Lelit PL92T, Niche Zero
Echipamentul vechi: Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 
 
Reply
#13
Laptele în cafea, mai ales pentru bărbați ,,ajută" la o prostată marită de timpuriu și nu în foarte mulți ani la un elegant și cremos cancer de prostată. Sunt studii solide în acest sens și nu cafeaua este responsabilă. Nu cred totuși că este cazul să devenim isterici. Carnea cu nitriți este principala cauză a cancerului colo-rectal și cu toate acestea romanii mănâncă salam pe pâine, hamburgari și șaorme cu încăpățânare. Se și vede în numărul uriaș de noi cazuri de acest tip de cancer descoperite anual. Eu am o slăbiciune pentru brânzeturile "împuțite" și chiar dacă știu că lactatele nu sunt neapărat bune pentru noi nu înseamnă că le exclud din dietă. La fel cu hamburgarii. Cât mai rar cu putință dar cu maxima plăcere atunci când îi am in față.

Când vorbim despre un latte pe zi însă, vorbim despre un comportament asumat. Femeile au liber aici!

Cel mai important aspect însă este modul în care reacționează fiecare organism la anumite substanțe. Asupra mea, cafeaua cu lapte NU are un efect benefic. Starea generală este evident alterată după o astfel de băutură. Cafeaua sau laptele băute separat nu îmi creează aceasta stare. Cafeaua cu lapte vegetal în schimb o pot bea fără probleme, indiferent de cantitate.

Branzeturile franțuzești asociate cu vinuri bune nu au omorât mulți francezi aș zice că dimpotrivă, deci brânză buna+vin= 90+ longevitate. Se pare că este ceva în neregula cu laptele crud, așa susțin mulți specialiști urologi.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#14
(01-12-2019, 20:34)mihneasusan Wrote: ...
Când vorbim despre un latte pe zi însă, vorbim despre un comportament asumat. Femeile au liber aici!
...
mmm, nu e chiar așa. Asiaticii nu consuma lapte sau derivate decat in segmentul de varsta 0 ÷ 1 ani ( ca sugari ), iar incidenta cancerului de san este foarte mica la femei. Se pare ca laptele e un aliment doar pentru o anume perioada a vietii ...
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#15
(01-12-2019, 15:34)lorisl Wrote: On topic: Am vazut un post pe fb de la cei de la Tastecrafters legat de laptele de care ziceam eu. Stie cineva cu ce se ocupa cei de la tastecrafters? Ziceau ca se gaseste acest lapte in reteaua lor de diatribuitori.

Presupun că ai citit/auzit pe forum despre Dalla Corte? Cafflano? Smile
Vezi Discount-urile Dalla Corte, Compak, Cafflano, QuickMill, Espro
@RazvanMB

Sau tot de pe pagina de Facebook Tastecrafters:

Quote:Suntem importatori si distribuitori ale unor marci de inalta calitate si inovatie, de la producatori de espressoare ( DALLA CORTE, ALPHA DOMINCHE, XLVI, QUICK MILL), rasnite COMPAK, accesorii (FINUM, CAFFLANO, ESPRO), ceaiuri si infuzii de ierburi organice SOLARIS, cafea prajita artizanal CAFFE ITALIA, suplimente de minerale pentru apa THIRD WAVE WATER.

Și secțiunea About: https://www.facebook.com/pg/tastecrafters/about/
 
Reply
#16
Am comandat laptele mentionat de la cafea.ro.
E cel mai ok compromis as zice. Se froteaza foarte usor, sotia e multumita de gust.
Am gustat si eu si intradevar e muuult mai ok ca orice alta alternativa incercata. 
Recomand.
Echipament actual:Lelit PL92T, Niche Zero
Echipamentul vechi: Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 
 
Reply
#17
... Spor... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
#18
Am sters postarea tip reclama la acel produs vegan dar si cele care au urmat, si am rugamintea sa respectam preferintele fiecaruia dintre noi si sa nu ne mai pronuntam categoric, eventual jignitor la adresa modului de viata al altor oameni, indiferent ca sunt, vegani, atei, ortodocsi, yogini, pro sau antivaccin si mai putem gasi o mie de diferente intre noi. E o dovada de respect reciproc.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)