![]() |
|
MHW-3BOMBER F74 Navigator - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: MHW-3BOMBER F74 Navigator (/Thread-MHW-3BOMBER-F74-Navigator) Pages:
1
2
|
MHW-3BOMBER F74 Navigator - sochaux_ - 20-05-2025 O nouă râșniță circulă în ultimele zile pe internet - MHW-3BOMBER F74 Navigator - care așa la prima vedere este destul de probabil să prezinte interes și pe la noi. :) Pagina producătorului: https://mhw3bomber.com/products/mhw-3bomber-f74-navigator-electric-coffee-grinder Dar copiez specificațiile să fie și în postare: Burr Type: 74mm Flat, Titanium Coated Motor: 400W BLDC, 4N·m Torque Material: AL6061, SUS304, Silicone, SUS420, PC, ABS RPM Range: 800–1600 RPM Modes: Auto-Reverse / Auto / Manual Power Specification: - US: 120V~, 60Hz, 400W - UK: 220-240V~, 50Hz, 400W - EU: 220-240V~, 50/60Hz, 400W - CN: 220V~, 50Hz, 400W Weight: Approx. 7.5kg Dimensions: 320cm (L) x 100cm (W) x 280cm (H) Color: Black, White Origin: China Încă un video tot de pe canalul MHW-3BOMBER OFFICIAL îl pun așa cu link (forumul permite maxim 3 video-uri direct în postare): F74 Navigator Grinder User Guide | Setup, Grind Settings, and Calibration Review-uri momentan nu prea sunt, decât acesta: Și o prezentare de la Tom's Grinder Lab de la MICE 2025 (Melbourne International Coffee Expo 2025): RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - renatoa - 20-05-2025 Cuplul din specificatii este valabil pentru 955 rpm, de fapt e variabil cu turatia, intre 2.4- 4.8 Nm Sa rezistam momentan tentatiei de a face comparatii cu Honne, care la 3.3 N.m face cum face... La 950 rpm cutitele au alt moment decat Honne la 350 rpm, deci e de asteptat sa faca fata fara blocaje. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - TomaCaragiale - 25-07-2025 Am primit azi rasnita, urmeaza o perioada de incercari sa vedem cum se compara cu 078s-ul pentru espresso. Sunt chiar impresionat de calitatea materialelor, e grea si "zdravana". Accesul la cutite e facil, sunt 4 suruburi, reglajul macinaturii se pastreaza cand o desfaci, iar recalibrarea, daca se doreste, e si ea extrem de usor de facut. O sa revin peste o perioada cu pareri si despre gust, comparativ cu ce pot obtine cu 078s, cat si consecventa intre shot-uri. Luata de pe https://mhw3bomber.ro (importatorul oficial), experienta foarte buna pana acum.
RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 02-09-2025 Se poate un update? Cum se prezinta rasnita asta? RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 04-09-2025 Salutare. Pana la urma am "muscat glontul" si am luat-o si eu. Primele impresii sunt foarte bune, exact cum s-a spus mai sus. Solida, design dragut (mie imi place), ergonomica, silentioasa fata de Macap-ul meu. Si la fel, o experienta de nota 10+ cu importatorul (https://mhw3bomber.ro). Voi reveni si eu cu un update ulterior, chiar daca nu ma pot considera un expert, ci doar un utilizator tipicar cu propriile experiente si pareri. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - Talisker - 05-09-2025 (04-09-2025, 22:16)bobesku Wrote: Salutare. Pana la urma am "muscat glontul" si am luat-o si eu. Sa o folosesti cu placere. E fezabil ca flux de lucru sa macini direct in portafiltru? RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - CosminN - 05-09-2025 La un model asemanator, de la Starseeker nu merge sa macini direct in portafiltru. Fata de macinarea direct in paharul rasnitei daca vreau sa macin in portafiltru, si daca folosesc inel de dozare, macinatura se electrizeaza mult mai tare si face foarte multa mizerie. Portafiltrul l-am tinut cu mana, cat mai aproape de gura de evacuare. Nu am avut cum sa plasez o statie de tampare imediat sub gura de evacuare si astfel sa ies eu din ecuatie, poate elimin sau minimizez efectul electrostatic... RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 06-09-2025 Din cate vad, ar incapea portafiltrul si cu un inel de dozare. Ideal ar merge si un holder mic, ca sa nu tinem cu mana portafiltrul. Depinde de fiecare cat de comod este. Eu la Niche Zero nu folosesc paharul, pun portafiltrul cu inel de dozare. Si la asta o sa incerc ceva similar, chiar daca este posibil sa iasa mizerie mai mare. Mie nu-mi place gustul care iese dupa ce folosesc paharul (vorbesc in general); prefer intotdeauna sa folosesc portafiltrul, parca aromele fructate si florale ies mai bine asa. Cat despre rasnita, este prea devreme sa trag concluzii, abia am inceput sa ma joc cu ea. Dar, pana acum imi place, are potential. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 07-09-2025 Salutare. Astazi, m-am bucurat de o GUATEMALA LA LAGUNA de la Guido. Dupa ce am rasnit usor, in tihna aproximativ 1.5 Kg de cafea de sacrificiu (tot de specialitate, Guido, dar de care nu-mi place). Desi aceasta Guatemala nu este genul meu, m-a surprins foarte placut. Rasnita a aratat clar o schimbare dupa ce am trecut de 1 Kg, dar parca acum, la 1.5 Kg incepe sa se stabilizeze gustul si sa ii creasca definitia in arome. Repetabilitatea este foarte buna, si mai important, consider ca nu este o diferenta clara intre a rasni direct in PF sau in paharul dedicat, asa ca am ales sa raman pe workflow-ul cu pahar, pentru ca mizeria este infima. Inca mai experimentez, si va tin la curent. Deocamdata, sunt multumit. Foarte multumit. Astept sa trec de 2 Kg, si atunci dau drumul la cafelele mele preferate (ex: Ehtiopia Gerse, Ethiopia Awata Mesina). LE Daca o tine asa rasnita, presimt ca o sa inceapa sa-mi placa si cafelele care in trecut nu-mi placeau... :)) RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - Talisker - 09-09-2025 (05-09-2025, 11:08)CosminN Wrote: La un model asemanator, de la Starseeker nu merge sa macini direct in portafiltru. (06-09-2025, 00:35)bobesku Wrote: Din cate vad, ar incapea portafiltrul si cu un inel de dozare. Ideal ar merge si un holder mic, ca sa nu tinem cu mana portafiltrul. Depinde de fiecare cat de comod este. Va multumesc pentru opinii. Mie personal mi se potriveste cel mai bine macinatul direct in portafiltru, cand mai macin cu Kinu imi displace nevoia de pasi extra - pus palnie, desfacut capac, rasturnat capac, adusa cafea la nivel cat sa nu sara peste palnie cand o scoti, etc. As fi dispus insa sa renunt si la macinat direct in portafiltru daca ar promite rasnita un gust mai bun fata de ce am acum. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 09-09-2025 (09-09-2025, 14:59)Talisker Wrote: Va multumesc pentru opinii. Mie personal mi se potriveste cel mai bine macinatul direct in portafiltru, cand mai macin cu Kinu imi displace nevoia de pasi extra - pus palnie, desfacut capac, rasturnat capac, adusa cafea la nivel cat sa nu sara peste palnie cand o scoti, etc. As fi dispus insa sa renunt si la macinat direct in portafiltru daca ar promite rasnita un gust mai bun fata de ce am acum. Ideea cu paharul este ca trebuie sa ai si un inel de dozare, ca sa ridice nivelul temporar in portafiltru, astfel incat sa poti turna fara stres din paharul de dozare si mai ales sa poti face WDT fara emotii. Daca acum ai rasnita din semnatura, nu vad cum sa nu scoata un gust mai bun F74. Eu tocmai m-am pus sa fac dial-in la Ethiopia Gerse (Guido), pe care o stiu de cand a aparut. Si ce sa vezi, prima a iesi un turbo shot de 17 sec de o mai mare frumusete. Zic, hai sa gust, desi de obicei astfel de curgeri sunt acrituri... Daca nu as fi stiut ce gust are cafeaua, as fi crezut ca asa este. Super bun! Apoi, am ajuns la reglarea macinaturii ca sa scot undeva la 28 de secunde. Fata de Macap nu are sens sa compar, dar fata de Niche Zero, este curcubeu in gura! Si rasnita abia se apropie de 2Kg... OK, e clar ca eu vin de pe niste rasnite mediocre, dar am senzatia din tinerete cand m-am urcat prima oara intr-un Mercedes venind de pe Dacia... BOMBA! Rasnita este misto! Acum, fiecare sa-si faca temele! Intotdeauna exista un risc, ca e chinezarie, ca nu e facuta de nu stiu ce producator cu renume, ale caror rasnite tin zeci de ani etc. Eu initial am vrut sa imi iau un Mazzer Philos, dar parca nu ma impacam cu ideea de plate 64mm si faptul ca nu aveam vreun reglaj extra, cum e in cazul F74 cu rotatiile. Despte rotatii ce sa zic, se pare ca eu unul am gusturi diferite. Daca multi spun ca baseline-ul este la 1000 rpm, eu il tin la 1200 rpm; si la Ethiopia Gerse, rasnesc la 1400 rpm pentru o explozie de fructe. Daca ma duc la 1000 rpm, parca este prea cuminte cafeaua, prea dulce; dar cei care apreciaza cafele mai clasice, mai putin acide or sa fie incantati de acest feature. Ce imi place este ca desi coborand in jos la rotatii adaugi dulceata, si ceva corp si invariabil pierzi din claritatea aromelor fructate. Daca urci, creste aciditatea, dar intr-un mod extrem de placut, dulceata nu scade asa mult si corpul ramane, macar in after-taste destul de bine. Iar cu ridicarea turatiilor, ies fructele si notele ascutite in fata, capsune, zmeura... Sunt acolo, vin peste tine! ![]() Parca nu poti gresi cafeaua, cumva e baubila si cand e gresita setarea... Ma rog, cu anumite limite, ca e clar ca daca infunzi curgerea sau curge in 5 secunde... E pa-pa. Pana acum, numai de bine pot sa zic cu rasnita asta! Head-shot! Chiar acum sorb ultima gura de Gerse... Cur-cu-beu!
RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - anyidulike - 10-09-2025 (09-09-2025, 17:51)bobesku Wrote:(09-09-2025, 14:59)Talisker Wrote: Va multumesc pentru opinii. Mie personal mi se potriveste cel mai bine macinatul direct in portafiltru, cand mai macin cu Kinu imi displace nevoia de pasi extra - pus palnie, desfacut capac, rasturnat capac, adusa cafea la nivel cat sa nu sara peste palnie cand o scoti, etc. As fi dispus insa sa renunt si la macinat direct in portafiltru daca ar promite rasnita un gust mai bun fata de ce am acum. Compara, te rog, si cu Macap RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 10-09-2025 (10-09-2025, 11:50)anyidulike Wrote:(09-09-2025, 17:51)bobesku Wrote: ....... OK. Deci, Macap-ul in cauza este modelul M2M, cel cu plate de 50mm. Fiind prima mea rasnita de espresso, luata in 2020. Scurt istoric, primii 2 ani am folosit-o asa cum a venit dpdv aliniere, insa, inca de la inceput am facut o adaptare simpla in incercarea de a o face single-dose (macar ca aspect). Adica, avand la indemana o rasnita Porlex manuala, am observat ca paharul de inox se potriveste la fix in locul hopper-ului si apoi am folosit si o minge de ping-pong in pahar, astfel incat boabele sa sara cat mai putin la momentul de popcorning; apoi am facut alinierea cutitelor, cu markerul, fiind necesare 3 puncte pe cutitul fix si 2 pe cel mobil, la ochi arata bine; la gust, a fost un MARE pas in fata, chiar m-am bucurat de un plus de echilibru in gust. Fast-forward in zilele noastre; deja stiind Macap-ul si ce vreau eu sa scot in ceasca (pentru gustul meu), am tot adaptat dozele si gradul de rasnire sa scot cat am putut de bine; la 9 din 10 cafele iesea ce-mi doream, se mai intampla insa un shot ocazional sa fie prea rapid, sau variatiuni mici in gust, asta in conditiile in care mereu am rasnit direct in portafiltru, folosit cantar si WDT; Acum, F74 Navigator; comparat cu Macap M2M; gustul este mult mai echilibrat, nu exista "zone" care sa para prea exagerate, sau gresite; si in acelasi timp, fructele, notele florale sunt mult mai clare si aciditatea este foarte placuta, asta pentru ca si corpul este mai prezent decat la Macap, dar prezent in sensul de dulceata, nu baza de cafea dura, nu ciocolata neagra; La Macap eu credeam ca aciditatea este relativ OK, dar dupa ce am baut din Niche mi-am dat seama ca nu ar strica totusi un echilibru, ceva. F74 face totul sa fie in armonie, claritatea este la un nivel care pare de ne-atins, cu mult peste Macap, si chiar si dozele cu grad de rasnire usor gresit sunt nu doar baubile, sunt bune. Bag si Niche Zero in schema, putin, ca sa fie ansamblul clar. In primul rand, stiam ca desi este deosebita rasnita ca aspect, si funtionalitatea single-dose, gustul nu ar fi chiar pe profilul meu, dar am luat-o strict pentru concediu, sa fie la pereche cu Sage Bambino. Nu mi-a placut gustul folosind paharul, si nici sa o folosesc fara acel disc anti popcorning (NFC Disc); era totul un fel de ciocolata si restul muddy. Cu acel disc, s-au mai limpezit putin aromele fructate. Deci rasnesc direct in portafiltru. Apoi, mi s-a stricat acel disc; negasind piesa cu livrare rapida, am reusit sa o fac intr-un atelier de CNC; si gaura acelui NFC disc custom a iesit mai mica; ei, aceasta greseala a facut ca feeding-ul cu boabe sa se incetineasca, si se simte in gust, in sensul ca s-au mai potentat un pic aromele fructate, florale, nu mai sunt chiar atat de amestecate (evident comparand cu rasnita stoc). Asa ca fast-forward din nou, daca la inceput imi placea Macap-ul aliniat mai mult decat Niche; dupa "greseala" cu micsorarea gaurii de feed la Niche, am inceput sa apreciez mai mult balansul in gust, chiar daca unele arome fructate erau "mai jos" decat pe Macap. Si astfel, am inceput cautarile si ma cam hotarasem pe un DF83 sau Sculptor 078s, apoi am zis Mazzer Philos, dar in final, am ajuns cu "Bombardierul" asta F74 :) Sper ca n-am plictisit, sunt doar parerile mele, am o experienta limitata, mult mai limitata decat alti colegi de pe forum, care gusta tot felul de cafele, au avut o gramada de aparatura si ani in plus. Deci, strict, parerile si experientele mele, care nu reprezinta un adevar absolut, ci relativ. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 15-09-2025 Am trecut aici ca sa dau un update, ma apropii de 2.5Kg rasnite; gustul, a mai evoluat putin, dar nu mai este o schimbare atat de evidenta; s-a mai "asezat" putin, in sensul ca este foarte echilibrat, bine incorporata aciditatea, corpul si dulceata, notele fructate raman foarte clare, dar parca se aseaza pe firmament mult mai armonios. Dulceata, a devenit extrem de interesanta, este acolo, leaga totul cumva, este juicy. Deci ca si asezonare, cred ca dupa 2Kg de cafea rasnita ar trebui sa fie judecat gustul din ea. Si eu nu as bea din primul Kg, decat de curiozitate, in nici un caz sa dau un verdict. Si ceva usor neplacut, am rasnit un dublu dimineata si cand ma uit ditai mizeria in spatele paharului, spre interiorul rasnitei! Aha, d-aia mi-a curs cu 2 sec mai repede, zic... Nu mai patisem asta deloc pana acum! Gata, m-am panicat, s-o fi stricat plasma generator-ul.... Ma uit in gura de iesire a rasnitei si era plina de cafea, un strat pudrat peste toata zona. Eu curatam rapid dupa fiecare sesiune cu pensula, dar ce sa vezi, ca de fapt nu curatam suficient de adanc... Odata ce am realizat ca-mi trebui o pensula mai mica, cu telefon-ul pe post de oglinda am curatat iesirea perfect. Rezultatul - urmatoarele rasniri impecabile, fara mizerie impuscata pe langa pahar. Deci, cred ca odata la cateva zile, trebuie pusa pensula acolo, ca sa curga frumos totul. Din cate imi dau seama, acolo o sa existe o zona de exchange mereu, dar nu cred ca e ceva dramatic.
RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - TomaCaragiale - 18-09-2025 Am si eu aceeasi problema cu electrizarea, nu prea functioneaza bine plasma generatorul. La inceput era totul ok, dar acum o data la 2-3 rasniri incepe sa dea pe afara paharului si ramane cafea blocata pe iesire. Am incerat si cu 2-3 spray-uri de apa si degeaba. Sper sa gasesc o solutie pentru asta, pentru ca in rest mi se pare peste 078s-ul folosit timp de un an. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 19-09-2025 (18-09-2025, 23:51)TomaCaragiale Wrote: Am si eu aceeasi problema cu electrizarea, nu prea functioneaza bine plasma generatorul. La inceput era totul ok, dar acum o data la 2-3 rasniri incepe sa dea pe afara paharului si ramane cafea blocata pe iesire. Am incerat si cu 2-3 spray-uri de apa si degeaba. Sper sa gasesc o solutie pentru asta, pentru ca in rest mi se pare peste 078s-ul folosit timp de un an. Oho! Lume noua! Draga D-le Caragiale, cu respect zic, dar cand am intrebat de rasnita ca sa stiu daca o iau sau nu, nimic, nici un raspuns; am riscat in blind... am "muscat glontul"... Si acum, apar problemele?! (Glumesc... Glumeeeeesc... ).Deci, exact asta am crezut si eu, ca s-a stricat plasma generator-ul ala, dar eu am curatat si totul e perfect; daca stai sa cureti cum trebuie in interiorul evacuarii, cam la 4-5 zile (sau mai bine sa sa zic dupa 10-12 rasniri), totul e perfect. Dar curatat temeinic, eu am sacrificat o pensula mica si practic i-am taiat coada, ca sa ma pot misca liber acolo, ca nu vreau sa intorc rasnita cu cracii in sus, de amorul artei. Si inca ceva, la primele rasniri de asezonare cat am aruncat 1 Kg de cafea am rasnit pe Manual. Ulterior am dat pe Auto1 (cel cu reverse la final). Acum sunt pe Auto 2 (cel FARA reverse) si nu mai face treaba aia. Poate conteaza si ca sterg paharul, dupa fiecare sesiune cu pensula si apoi cu o laveta usor umeda, poate e un cumul de actiuni. Ah si la final de rasnire, chiar pe ultimele rotatii in gol, dar si dupa ce se opreste din rasnit, tinand capacul cu 3 degete, fac un flip-flop cu degetul mare, astfel incat pe langa bataia subtila de sus, se creeaza si un mic curent de aer ca sa scot cat mai multe particule. Si ultimul lucru - rasnita mea NU a vazut RDT, nu fac asa ceva, sunt total importriva, mai bine sa curat eu pudra mai des, decat sa curat la 3-4 luni marmelada din interiorul camerei cutitelor. Ideea e ca nu am mai patit de atunci. Uite, atasez aici inainte si dupa ce am curatat mai jos, doar ca sunt mai nefocusate pozele pentru ca sunt cu camera de selfie, insa sper ca se intelege ideea. ![]() ![]() In orice caz, eu sunt EXTREM de incantat de rasnita. Dar ma apropii deja de 3 Kg cred. Abia acum am trecut-o intr-un regim mai casnic, adica pur si simplu ma bucur de ce scoate si nu mai caut sa rasnesc shot-uri extra doar ca sa asezonez sau sa experimentez, las lucrurile sa curga natural. Deci, ca sa zic asa... pana acum acest Bomber este BOMBA!
RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - TomaCaragiale - 19-09-2025 Sunt perfect de acord pe calitatea rasnirii in sine, o sa ma mai lupt cu curatatul (nici eu nu eram fan RDT, am incercat sa vad daca rezolva problema) si te anunt daca e mai bine. Am fost plecat in concediu 2 saptamani, n-am apucat sa mai testez prea mult. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - mirceam - 22-09-2025 Salutare, Imi puteti spune ce dimensiune interioara are cupa dozatoare la acest model? in caz ca voi cumpara acest model de rasnita sa pot sa-i pun un burduf de cauciuc. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 22-09-2025 (22-09-2025, 14:32)mirceam Wrote: Salutare, Eu am masurat 75mm. Dar nu am instrument de precizie, o simpla ruleta. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - renatoa - 22-09-2025 Sa fie asta ultima dumitale grija, la cate burdufe de toate marimile exista pe piata. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - mirceam - 22-09-2025 (22-09-2025, 15:35)bobesku Wrote:(22-09-2025, 14:32)mirceam Wrote: Salutare, RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 22-09-2025 Eu nu m-as chinui neaparat cu burduful. Folosirea capacului pe post de clicker (dezvolt mai jos) ajuta odata prin soc mecanic dar si prin flux de aer, datorita garniturii de cauciuc a capacului care il face sa fie etans. A se vedea mai jos tehnica (min 4:05) LE Daca o sa va uitati pe video-ul de mai sus o sa observati ca omul recomanda 1000 rpm ca si rotatiile ideale/perfecte in care rasnita scoate maxim, si rpm-urile mai rapide cum ca nu i-au placut. Fiecare individ are gustul lui si cel mai bine este sa experimentam - nu exista o regula. Eu la cafele africane fructate prefer 1400 sau 1200 rpm. Si la cele sud americane 1000rpm. Alti oameni vor spune alte rotatii. Deci, si asta este un lucru foarte fain al rasnitei, faptul ca ai optiunea sa calibrezi rotatiile si se simte in gust imediat. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - mirceam - 23-09-2025 Multumesc pentru amabilitate ! Sper ca ma voi decide la coffee festival 3–5 Oct. Romexpo . RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 23-09-2025 (23-09-2025, 09:26)mirceam Wrote: Multumesc pentru amabilitate ! Sper ca ma voi decide la coffee festival 3–5 Oct. Romexpo . Pai ce sa te mai decizi? Eu am facut upgrade tot de la un Macap similar cu al tau - RACHETA tata... ![]() Ai vazut ca altii au Niche Zero (tot eu ce-i drept...) sau Sculptor 078s si la asta au ajuns - BOMBA! ![]() Acum serios, rasnita asta merita mai multi posesori, dar am rugamintea sa tratati cele spuse mai sus cu 2 randuri cu caracter de pamflet! Fiecare, desigur trebuie sa-si faca studiile proprii de piata si de optiuni; si finalmente sa-si asume achizitia. Si ca sa misc putin topicul, pot spune ca nu am mai rasnit cu Niche Zero decat odata de cand am acest F74 Navigator. Oare de ce? Pai... de buna ce e rasnita, cam d-aia... Si ce ma enerveaza este ca acum am 4-5 cafele din care m-am apucat sa beau, si mi-am notat la fiecare ce si cum, si cand trec de la una la alta, nu exista vreun drift, totul este fix cum era si alaltaieri! Deci repetabilitate exemplara nu doar pe aceeasi cafea, ci si pe switch-uri, doar ca daca am avut ceva Anaerobic, Funky rau, bag cateva boabe din noua cafea ca sa spal putin camera cutitelor. Cumva mi-a cam scos la pensie Niche-ul... Va trebui sa-mi fac curaj maine, sa trag niste cafele si cu Niche-ul, ca trebuie s-o tin in forma. Dar, este clar ca F74 is the New King la mine pe blat! RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - renatoa - 24-09-2025 Te extaziezi asa dupa ce a zburat Niche... de pe bursa... Acum tocmai i-ai scazut valoarea cam cu ... 5% pe fiecare rand de... orgasm Panflet: sa inteleg eu bine ... am inceput sa ne extaziem de... "chinezarii" ?
RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - bobesku - 24-09-2025 Ideea e in felul urmator, conteaza foarte mult ce-si doreste fiecare. Niche-ul ramane in continuare o rasnita care scoate ceva general acceptabil ca fiind bun /decent, pe profiluri clasice mai ales. Are si ea o repetabilitate buna, si corpul dat este pe placul multora. Daca insa cauti "avioane", bombe fructate si "curcubee" in gura, date de cafele procesate mai "altfel", este clar ca F74 va livra mai echilibrat, cu o claritate mai mare si un pachet complet. Si este clar ca vei sacrifica acel corp clasic de cafea dat de Niche, in detrimentul altui gen de corp, dulce, suculent, dar si cu o claritate mare pe paleta de arome. Eu nu o sa-mi scot la vanzare Niche-ul prea curand. Inca livreaza pe zona lui, si e mai usor de carat/ambalat la bagaje, eu folosind-o in concedii. Cat despre "chinezarii" si extaz... Pentru cateva momente am uitat ca F74 e din China. Pana acum rasnita este solida din toate punctele de vedere. Fiabilitatea ar fi singura parte la care doar timpul va spune cum stam. ---- Azi am facut aceeasi cafea pe care o cunosc de ceva vreme Ethiopia Awata Mesina (Mabo) pe ambele rasnite, adica pe Niche Zero si F74. Pe Niche lucrurile asa cum le stiam, corp, ciocolata cu lapte si apoi se dezvaluie aromele fructate din cafea incetisor, ca si cum ar avea un voal peste ele. Pe F74, direct, un corp echilibrat dar nu asa punchy ca la Niche, mai dulce, suculent si o claritate incredibila a aromelor fructate. Oricum una din ele trebuia sa fie un latte asa ca evident am folost shot-ul de pe Niche pentru asta. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - AdrianArdelean - 01-10-2025 Salut, Dupa ce s_a livrat rasnita a mai fost nevoie sa platiti taxe vamale si Tva? Sau pe bomber.ro e pretul cu TVA? Multumesc, Adtian RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - renatoa - 01-10-2025 Costand peste 150 Euro, chinezii, si nu numai ei, nu mai retin tva-ul la sursa, cum e conventia. Totul se plateste aici. Asta daca nu e importat deja si nu se afla intr-un depozit european, gata vamuit... Si avand in vedere ca e un srl romanesc... normal ar fi sa fie afisat pretul final... RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - AdrianArdelean - 01-10-2025 (01-10-2025, 12:11)renatoa Wrote: Costand peste 150 Euro, chinezii, si nu numai ei, nu mai retin tva-ul la sursa, cum e conventia. Mersi Renato, da cam asa ma asteptam si eu la peste 150 de Euro. Ma gandesc atunci ca e mai bine sa iau rasnita de pe .ro la 3600 decat la varianta de 2900 de pe siteul lor + taxe vamale si TVA. RE: MHW-3BOMBER F74 Navigator - renatoa - 01-10-2025 ... si cu garantie incerta... De regula srl-urile romane nu accepta sa proceseze garantia la ceva ce vand ei, dar cumparat din afara. Doar la ceva european ai avea parghii legale sa le fortezi mana, dar la import china... |