Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Recomandare achizitie espressor + Rasnita - buget 5-6000 lei - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Recomandare achizitie espressor + Rasnita - buget 5-6000 lei (/Thread-Recomandare-achizitie-espressor-Rasnita-buget-5-6000-lei)

Recomandare achizitie espressor + Rasnita - buget 5-6000 lei - maddox2u - 13-02-2025

Buna ziua,

Doresc sa achizitonez un prim espressor semi-automat impreuna cu o rasnita si pana acum am dat peste mai multe optiuni :

- Lelit Anna v2 + rasnita William/Gaggia MDF55 - dezavantaj din ce am inteles este grupul de 57mm dar este un aparat tried and tested aici
- Gaggia E24 + rasnita Lelit William/Gaggia MDF55 
- AVX DB1 PRO 2024 + rasnita DF64 prin intermediul celor de la Barshaker (pentru acest espresor, nu am gasit foarte multe informatii pe forum, dar pare sa fie cel mai bine echipat, in detrimentul probabil al calitatii componentelor pe termen lung.

Doresc sa fac in medie 2 cafele pe zi, dintre care mereu una cu lapte (flat white in general pentru sotie). 

In afara bugetlui de mai sus, cu siguranta trebuie sa tin cont ca o sa mai fie cateva mici cheltuieli (cantar, tampere, site, etc), dar o iau pas cu pas.

Mentionez ca doresc sa imi fac un prin setup cu care pot sa ma dezvolt fara a fi necesare upgrade-uri imediate (espresor + rasnita) si unde ma pot juca/incerca diferite roast-uri (light/medium/dark). Nu am inclinatii pentru MOD-uri la aparate si parca nici nu as face foarte multe modificari unui aparat nou (ex Gaggia E24, unde este necesar arc OPV, PID, etc).

Sfaturi, opinii sau propuneri de alte aparate/rasnite din partea voastra m-ar ajuta enorm si pe aceasta cale va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cu stima,
Andrei

RE: Recomandare achizitie espressor + Rasnita - buget 5-6000 lei - Lyvyoo - 13-02-2025

Ca sa ai un tablou final asteapta cateva zile sa vedem si noul Gaggia Classic Dual Boiler cat va fi, desi presimt ca pretul nu va fi mic. Actualizarea va fi pe thread-ul importatorului intr-o saptamana / doua.

Altfel, in acest buget o combinatie foarte buna ar putea fi PL41TEM (pentru ca ai PID) cu o rasnita care sa aiba cutite plate mai mari, de 64mm, deci DF64 / DF64V sau Timemore 064s, toate fiind cam in aceeasi zona de pret daca includem si reducerile de forum.

RE: Recomandare achizitie espressor + Rasnita - buget 5-6000 lei - cristian88 - 18-02-2025

(13-02-2025, 14:37)maddox2u Wrote: Buna ziua,

Doresc sa achizitonez un prim espressor semi-automat impreuna cu o rasnita si pana acum am dat peste mai multe optiuni :

- Lelit Anna v2 + rasnita William/Gaggia MDF55 - dezavantaj din ce am inteles este grupul de 57mm dar este un aparat tried and tested aici
- Gaggia E24 + rasnita Lelit William/Gaggia MDF55 
- AVX DB1 PRO 2024 + rasnita DF64 prin intermediul celor de la Barshaker (pentru acest espresor, nu am gasit foarte multe informatii pe forum, dar pare sa fie cel mai bine echipat, in detrimentul probabil al calitatii componentelor pe termen lung.

Doresc sa fac in medie 2 cafele pe zi, dintre care mereu una cu lapte (flat white in general pentru sotie). 

In afara bugetlui de mai sus, cu siguranta trebuie sa tin cont ca o sa mai fie cateva mici cheltuieli (cantar, tampere, site, etc), dar o iau pas cu pas.

Mentionez ca doresc sa imi fac un prin setup cu care pot sa ma dezvolt fara a fi necesare upgrade-uri imediate (espresor + rasnita) si unde ma pot juca/incerca diferite roast-uri (light/medium/dark). Nu am inclinatii pentru MOD-uri la aparate si parca nici nu as face foarte multe modificari unui aparat nou (ex Gaggia E24, unde este necesar arc OPV, PID, etc).

Sfaturi, opinii sau propuneri de alte aparate/rasnite din partea voastra m-ar ajuta enorm si pe aceasta cale va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cu stima,
Andrei
AVX DB1 PRO 2024 este o alegere inteligenta. pana acum nu sunt pareri proaste despre fiabilitatea componentelor.
Rasnita este un factor ma important decat insusi espressorul. Asa ca te poti orienta si catre un SH  gen Fiorenzato cu cutite de 75 sau mai mari. Pentru DF poti opta pentru cutitele SSP HU. Daca ai buget restrans lasa accesorile pentru alta data, si cu un cantar de 35 de lei iti faci treaba sau cu untamper de 1oo de lei. 
Ca si optiuni de espressoare te poti uita si la ASCASO, nu vei fi dezamait.

https://www.tastecrafters.ro/espressor-ascaso-steel-uno-pid-alb-cu-lemn.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA_NC9BhCkARIsABSnSTYjMXeY7um5hS7PEFbGsKk6c-mvjItZWSpMjsCL7CsSOHMexTmz-k4aAsiXEALw_wcB).

Vezi cum dramuiesti bugetul de la inceput. mai bine astepti si faci o investitie mai serioasa de la bun inceput decats a stai sa vinzi ca sa faci upgrade. Poti incepe cu espressorul si o rasnita f. ieftina manuala...etc. variante sunt. spor.