![]() |
|
Eureka Atom 65 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Eureka Atom 65 (/Thread-Eureka-Atom-65--9726) |
Eureka Atom 65 - rogue - 25-01-2025 Detin de ceva timp aceasta rasnita si ma bate un gand de upgrade.A folosit cineva cutitele SSP MP? Din cate am citit aduce in plus pentru prajirile mai light. Ar putea fi un upgrade aceste cutite in comparatie cu cele originale? Anul acesta ca si upgrade ca sa nu sparg bugetul ma gandeam sa trec la single dose iar ce ma atrage ar fi DF83V. In afara de compromisurile la materiale as putea considera aceasta rasnita un upgrade excluzand trecerea la single dose? RE: Eureka Atom 65 - cristi5922 - 25-01-2025 Depinde ce intelegi prin upgrade, eu as zice mai degraba un espresso diferit, daca doar schimbi cutitele. Cu SSP MP o sa ai corpul subtire, apos, mai multa aciditate si castigi la claritate. Cutitele originale sunt la spectrul opus. Daca tot vrei ceva modern si SD, iti recomand Mazzer Philos. Nu am citit prea bune despre DF83V pe forumurile din afara. RE: Eureka Atom 65 - rogue - 25-01-2025 Prin upgrade inteleg un shot more balanced. In principiu as vrea si altceva. Intrebarea era daca a trecut cineva la astfel de cutite si apoi a simtit nevoia sa revina la cele stock pentru ca nu a fost multumit de rezultat. Ideal ar fi fost sa fac ao comparatie live dar nu am astfel de posibilitate. Cat despre Mazzer philos nu am vazut in romania vreun magazin care sa o comercializeze. RE: Eureka Atom 65 - cristian88 - 25-01-2025 (25-01-2025, 14:18)rogue Wrote: Detin de ceva timp aceasta rasnita si ma bate un gand de upgrade.A folosit cineva cutitele SSP MP? Din cate am citit aduce in plus pentru prajirile mai light. Ar putea fi un upgrade aceste cutite in comparatie cu cele originale? Anul acesta ca si upgrade ca sa nu sparg bugetul ma gandeam sa trec la single dose iar ce ma atrage ar fi DF83V. In afara de compromisurile la materiale as putea considera aceasta rasnita un upgrade excluzand trecerea la single dose? dupa cafea, rasnita este cea mai importanta in prepararea unei cafele. Daca doresti un upgrade serios Lagom 01 cu ctite de HU de 102mm ar pute sa-ti ofere cu totul altcev in ceasca. https://www.option-o.com/shop/p/lagom-01 RE: Eureka Atom 65 - cristi5922 - 25-01-2025 În principiu ar trebui ceva mai la mijloc pentru un shot mai echilibrat, ca SSP HU. Sigur sunt pe aici care au experimentat cu ele și pot oferi date concrete. Ce sită folosești? Eu am și un AVX 1800 PRO cu pereții drepți care echilibrează mult anumite cafele prăjite mai light, însă o ajută și un espressor cu profilare sau eventual o râșniță cu turație variabilă, ceva să îți permită să mai jonglezi niște variabile. RE: Eureka Atom 65 - rogue - 26-01-2025 Folosesc sita stock in majoritatea timpului. Cand nu reusesc sa scot ceva care ma multumeste si este destul de umbalanced folosesc o sita E&B superfine (ambele site de 18g). Cea superfine parca domoleste cand cu cealalata gustul este prea puternic intr-o anumita directie. In principiu m-am hotarat sa le achizitionez ... sa imi dau ceva de facut pana vad in ce directie o apuc mai intai rasnita si poate la anul espressorul. Cum merg la o varianta de buget df83v si lelit bianca ar fi niste canditate ... mai vedem in continuare ce bugete am si ce mai apare. (25-01-2025, 23:13)cristian88 Wrote:(25-01-2025, 14:18)rogue Wrote:dupa cafea, rasnita este cea mai importanta in prepararea unei cafele. Intr-o lume ideala in care as fi avut buget de asa ceva as lua in considerare dar nu e cazul pentru ca in general ma uit la variantele de buget. Cat despre importanta rasnitei e alta informatie ca multe altele care usor usor vor ajunge in istorie ca si false. Totul este important ... cafea, espressor, rasnita, pregatire, experienta. Cred ca o afirmatie mai ok ar fi ca tot timpul espressorul si rasnita sa fie apropiate ca valoare. Nici upgrade la rasnita in detrimentul espressorului nu ar fi o regula. RE: Eureka Atom 65 - cristian88 - 27-01-2025 (26-01-2025, 13:25)rogue Wrote: Folosesc sita stock in majoritatea timpului. Cand nu reusesc sa scot ceva care ma multumeste si este destul de umbalanced folosesc o sita E&B superfine (ambele site de 18g). Cea superfine parca domoleste cand cu cealalata gustul este prea puternic intr-o anumita directie. In principiu m-am hotarat sa le achizitionez ... sa imi dau ceva de facut pana vad in ce directie o apuc mai intai rasnita si poate la anul espressorul. Cum merg la o varianta de buget df83v si lelit bianca ar fi niste canditate ... mai vedem in continuare ce bugete am si ce mai apare. In acest caz un DF83 simplu sau "V" este o optiune care iti permite sa experimentezi cu mai multe tipuri de cutite. Si da, tot ce foloseseti in prepararea unui espresso are importanta lui, inclusiv apa. Doar ca poti sa ai si SPIRITELLO de la Keesvanderwesten daca nu ai o rasnita bunanu vei putea avea rezultate care sa te multumeasca. In schimb invers este posibil, adica rasnita sa fie de top si sa folosesti un cafelat. Mai departe fiecare alege ce doreste pe banii lui :) RE: Eureka Atom 65 - RichardMG - 23-02-2026 am sa resuscitez acest thread pentru o inca intrebare legat de Atom 65/75 (non-W): ma bate gandul la o rasnita on-demand, dar si vad o gramada recent pe bursa si as vrea sa intreb ce ii lipseste sau ce nu e bine cu ea. Sau doar nevoia de upgrade... Altii care o mai iau, cum se mai impaca cu ea? M-ar interesa in principiu 75-ul. Merci. RE: Eureka Atom 65 - dal3x - 24-02-2026 Salut, My 2 cents, avand in vedere ca am rasnita disponibila pe marketplace: Singurul motiv pentru care am schimbat rasnita e ca aveam nevoie de consistenta la un ritm de 2-3 duble pe minut, timp de mai multe minute. ATOM-ul de 75 nu e facut pentru asta si neavand ventilator intern are nevoie de ceva mai mult timp pentru racire. Daca o fortezi la 2-3 duble pe minut, timp de 2-3 minute, iese macinatura calda si se modifica curgerea destul de tare. Nu mai exista acea consistenta. In rest, mi se pare o rasnita exceptionala, foarte rapida, cu o macinatura extrem de pufoasa, neavand nevoie de WDT. Daca e folosita in parametri, are si consistenta necesara. Spor RE: Eureka Atom 65 - RichardMG - 24-02-2026 Merci. Vreau sa o folosesc normal, chiar daca o voi folosi shot dupa shot. Tras shot si spumat in acelasi timp, curatat tamper rasnit din nout. Adica o rasnire cam la fiecare 40-50sec, depinde. Maxim 5-6 cafele una dupa altaintr-un mediu de prieteni. Cum ti se pare diferenta de gust la E65 vs Atom? Simti ceva imbunatatire? RE: Eureka Atom 65 - dal3x - 25-02-2026 Din experienta mea, primele 2 shot-uri le poate rasni intr-un minut, dar dupa ar avea nevoie de macar 50-60 de sec pentru racire. Referitor la gust, E65-ul e...altfel. Am facut cu sotia cateva blind tests pe mai multe cafele si rezultatele au fost diverse. As zice asa (100% subiectiv): - Atom-ul scoate o aroma mai echilibrata, fara note inalte, cu un mouthfeel placut. - E65-ul scoate mai mult in evidenta aromele, ai mai multa claritate, chiar daca uneori sunt ceva mai brutale. Iar ca aftertaste, cred ca ambele scoreaza bine pe dulce :) |