Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei (/Thread-Sugestii-cumparare-expressor-rasnita-3000lei)

Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - dancu - 23-05-2024

Salutare! Doresc sa fac un upgrade la aparatura actuala dupa 1 an jumate. Momentan detin un aparat gorenje si o rasnita bosch. Stiu ca nu sunt cele mai bune, dar trebuie sa pleci de undeva. Expressorul mi se pare ca inca functioneaza ca la inceput, dar am probleme cu rasnita deoarece nu reusesc/ nu poate ea rasni uniform boabele.

Bugetul este de aproximativ 3000lei. Pe partea de expressor am pus ochii pe un Sage Bambino Plus, iar daca l-as prinde sub 2000lei mi s-ar parea excelent. Dar nu stiu acum ce rasnita sa iau deoarece nu prea sunt optiuni la aprox/sub 1000lei. Voiam un Graef cm8002, dar dupa un research se pare ca nu este cea mai potrivita pentru expresso. 

Astept orice alta solutie/sfat. Beau cafeaua cu lapte,prefer flat white, si fac zilnic 1-2.
M-am gandit si sa pastrez rasnita actuala si sa-mi iau un cantar dar mi se pare cam mult 200lei pe un cantar plus ca nu cred ca sunt suficiente boabe pentru ea. 
Multumesc anticipat!

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - Lyvyoo - 24-05-2024

PL41tem+ Kinu Phoenix. In mod normal a expirat termenul pentru comanda de grup Kinu dar poti încerca căci mai fac excepții, vezi in secțiunea de reduceri - https://www.espressoman.ro/reduceri-la-espressoare-si-rasnite/

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - anyidulike - 24-05-2024

(23-05-2024, 18:44)dancu Wrote: Salutare! Doresc sa fac un upgrade la aparatura actuala dupa 1 an jumate. Momentan detin un aparat gorenje si o rasnita bosch. Stiu ca nu sunt cele mai bune, dar trebuie sa pleci de undeva. Expressorul mi se pare ca inca functioneaza ca la inceput, dar am probleme cu rasnita deoarece nu reusesc/ nu poate ea rasni uniform boabele.

Bugetul este de aproximativ 3000lei. Pe partea de expressor am pus ochii pe un Sage Bambino Plus, iar daca l-as prinde sub 2000lei mi s-ar parea excelent. Dar nu stiu acum ce rasnita sa iau deoarece nu prea sunt optiuni la aprox/sub 1000lei. Voiam un Graef cm8002, dar dupa un research se pare ca nu este cea mai potrivita pentru expresso. 

Astept orice alta solutie/sfat. Beau cafeaua cu lapte,prefer flat white, si fac zilnic 1-2.
M-am gandit si sa pastrez rasnita actuala si sa-mi iau un cantar dar mi se pare cam mult 200lei pe un cantar plus ca nu cred ca sunt suficiente boabe pentru ea. 
Multumesc anticipat!

Poti sa iei cantar de bijuterii de pe Emag, gasesti pana in 50 lei, cauta aici, s-a mai discutat.

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - DanCo - 24-05-2024

(24-05-2024, 00:01)Lyvyoo Wrote: PL41tem+ Kinu Phoenix. In mod normal a expirat termenul pentru comanda de grup Kinu dar poti încerca căci mai fac excepții, vezi in secțiunea de reduceri - https://www.espressoman.ro/reduceri-la-espressoare-si-rasnite/

Pot eu saconfirm ca am plasat comanda saptamana aceasta, am plătit azi și acuma am primit emailul de confirmare ca au ajuns banii și ca o sa plece comanda. Deci se poate cu formularul de pe forum și inafara campaniilor de comanda de grup.

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - dancu - 24-05-2024

(24-05-2024, 14:39)DanCo Wrote:
(24-05-2024, 00:01)Lyvyoo Wrote: PL41tem+ Kinu Phoenix. In mod normal a expirat termenul pentru comanda de grup Kinu dar poti încerca căci mai fac excepții, vezi in secțiunea de reduceri - https://www.espressoman.ro/reduceri-la-espressoare-si-rasnite/

Pot eu saconfirm ca am plasat comanda saptamana aceasta, am plătit azi și acuma am primit emailul de confirmare ca au ajuns banii și ca o sa plece comanda. Deci se poate cu formularul de pe forum și inafara campaniilor de comanda de grup.
Super! Dar nu stiu daca imi doresc o rasnita manuala. 
Probabil o sa stau sa aleg intre Sage dose control, Caso BaristaChef, Koenig grd830, gastroback 42643
Oricum alegerea e grea, nedispunand de asa multi bani e nevoie de anumite compromisuri.

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - Lyvyoo - 24-05-2024

Sage acela are termoblock nu boiler si nu are reglaj de temperatura din grad in grad. Pana nu vad teste publice dr stabilitate a temperaturii continui sa cred ca in acest ramge de pret trebuie alese aparate cu boiler.
Pentru rasnite iti trebuie ceva mai serios, stepless, cunoscut in lumea espresso.

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - sebastiangrg - 24-05-2024

Pentru espressor de ce nu AVX EM3202SW? Colegii pareau multumiti de el, pe topicul dedicat. Intr-adevar tot thermoblock cred ca este.

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - adrian1 - 24-05-2024

Daca vrei rasnita electrica, pretul de preorder pentru DF54 la Barshaker este foarte bun.

Daca esti dispus la compromisuri, echipamentele second-hand sunt o idee foarte buna.

Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - Mihai L - 24-05-2024

(24-05-2024, 15:24)dancu Wrote: Super! Dar nu stiu daca imi doresc o rasnita manuala. 
Probabil o sa stau sa aleg intre Sage dose control, Caso BaristaChef, Koenig grd830, gastroback 42643
Oricum alegerea e grea, nedispunand de asa multi bani e nevoie de anumite compromisuri.
Avand in vedere ca in momentul de fata intelegi ca rasnita nu e buna, insisti totusi sa iei ceva asemanator…? [emoji23]
Rasnita asta e unul din compromisuri. Eu unul am rezerve si la espressor…

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - Talisker - 24-05-2024

(24-05-2024, 16:15)Mihai L Wrote: Avand in vedere ca in momentul de fata intelegi ca rasnita nu e buna, insisti totusi sa iei ceva asemanator…? [emoji23]
Rasnita asta e unul din compromisuri. Eu unul am rezerve si la espressor…

Nu e problemă cu acele râșnițe, sunt în ton cu espressorul cu sită presurizată, acolo te descurci și cu mojar cu pistil

Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - Mihai L - 24-05-2024

Adica actualul espressor era fara sita presurizata…???

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - FlorinO - 02-06-2024

salut. si eu ași dori tot așa o recomandare la 3000 - 3500 . eu sunt novice adică doar automate am avut

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - nrb88 - 03-06-2024

(02-06-2024, 18:16)FlorinO Wrote: salut. si eu ași dori tot așa o recomandare la 3000 - 3500 . eu sunt novice adică doar automate am avut
Si eu am trecut anul trecut, de pe Jura ENA 4 pe semi.

Lelit Anita PL 42 TEMD - ca ai si rasnita incorporata. Nu e WOW, dar ai tot la pachet, ptr incepatori, e mai simpla treaba. Cunosc o familie cu acest aparat, si sunt multumiti.

Sau Gaggia Classic PRO EVO + Eureka Mignon Specialita / DF64 / altceva, daca vrei mai mult control.

Daca nu te deranjeaza sa faci manual, poti sa cumperi un Flair 58 PRO, sau ce am eu, Picopresso + rasnita 1Zpresso J Ultra (total 1650 lei). Doar ca trebe sa faci manual tot. Pentru unii, asta suna a chin, pe mine, inca ma relaxeaza sa fac. Dar garantez ca iti fac o cafea mai buna decat majoritatea cafenelelor, cu acest kit. Si daca vrei si lapte, cumperi un Nanofoamer Lithium la 350 lei, si faci si bauturi cu lăpți. - Am acasa Ascaso Steel Duo + Eureka XL, nu sunt de top, dar nu sunt nici jucarii. Costa de 7x mai mult decat kitul de mai sus, dar cafeaua nu e de 7x mai buna! 80%, poate chiar 90%, gustul e identic.

Pana la urma depinde ce vrei, cat timp vrei sa sacrifici. Unii au timp sa bibileasca si sa puna single dose, altii vor doar o cafea mai buna decat ce da superautomata, si le este OK sa verse 250g de boabe in rasnita si sa dozeze cand au nevoie.

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - FlorinO - 05-06-2024

mulțumesc.  dacă maresc pretul 4000 ? am vazut acel kit barista pe site la 3099 acel lelit pl41 plus rasnita lelit. ala nu e cam basic?

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - DanCo - 05-06-2024

Cu espresorul respectiv te poți descurca mult si bine ca începător și nu numai.  Rasnita nu excelează la fiabilitate. La acei bani eu as lua oricând Kinu. La 4500 deja poți lua Lelit PL41 și rasnita DF64.

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - FlorinO - 12-06-2024

Salut. Df64 generația 2 ?

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - anyidulike - 13-06-2024

La rasnita ti-as recomanda sa te uiti la https://barshaker.ro/df54-black

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - FlorinO - 20-06-2024

salutare.  am cumpărat până la urma eureka mignon xl ,

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - FlorinO - 21-06-2024

acum urmeaza espresorul

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - dancu - 02-09-2024

Salutare! Revin cu un mic update, poate o sa ajute pe cineva. 
Ca espresor am luat Sage Bambino Plus. Sunt foarte multumit de el; se simte o mare diferenta fata de espresorului anterior( si de pret de la 400 la 1700). 

Rasnita este DF54, ajunsa in urma cu cateva zile. Sunt cel putin uimit cata diferenta e intre aceasta si fosta mea rasnita bosch. Procesul a devenit mult mai simplu, iar cafeaua are intotdeauna o granulatie uniforma. Nu mi se pare deloc zgomotoasa si nici lenta cum spun multe review-urile.

Ma bucur ca m-am hotarat sa fac aceste schimbari; procesul de facut cafeaua a devenit mult mai usor si gustul cafelei este mereu constant.

RE: Sugestii cumparare expressor+rasnita=3000lei - alnick - 09-12-2024

(03-06-2024, 22:30)nrb88 Wrote:
(02-06-2024, 18:16)FlorinO Wrote: salut. si eu ași dori tot așa o recomandare la 3000 - 3500 . eu sunt novice adică doar automate am avut
Daca nu te deranjeaza sa faci manual, poti sa cumperi un Flair 58 PRO, sau ce am eu, Picopresso + rasnita 1Zpresso J Ultra (total 1650 lei). Doar ca trebe sa faci manual tot. Pentru unii, asta suna a chin, pe mine, inca ma relaxeaza sa fac. Dar garantez ca iti fac o cafea mai buna decat majoritatea cafenelelor, cu acest kit. Si daca vrei si lapte, cumperi un Nanofoamer Lithium la 350 lei, si faci si bauturi cu lăpți. - Am acasa Ascaso Steel Duo + Eureka XL, nu sunt de top, dar nu sunt nici jucarii. Costa de 7x mai mult decat kitul de mai sus, dar cafeaua nu e de 7x mai buna! 80%, poate chiar 90%, gustul e identic.

Salut, cum merge nanofoamer-ul? Trebuie să iau ceva pt. băuturi cu lapte și nu știu ce.  Lithium sau un espressor second, ceva de genul Delonghi ECP sau Dedica.