Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Starseeker coffee grinder - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Starseeker coffee grinder (/Thread-Starseeker-coffee-grinder)

Starseeker coffee grinder - CosminN - 14-01-2024

Salut,

Nu știu dacă am eu o problema cu funcția "search" sau chiar nu este niciun topic pentru râșnițele starseeker...

Sunt curios dacă sunt utilizatori pe forum, caut cava informații despre aceste râșnițe.

În principiu sunt interesat de starseeker ak74, model ce a apărut mai recent.

Ce părere aveți, merită atenție sau nu acest brand. Mulțumesc

Trimis de pe al meu VTR-L29 folosind Tapatalk

Starseeker coffee grinder - CosminN - 27-03-2024

N-am stat mult pe gânduri, câteva luni de zile, așteptând ceva review-uri mai serioase pe YouTube...
N-au apărut, dar a apărut spring festival la frații noștri chinezi, așa că am comandat-o.

A fost livrată in 7 zile calendaristice, prin FedEx.

Râșnița m-a atras prin design, specificații tehnice și mai puțin prin preț, dar ieftin și bun, tot mai greu.

O voi folosi, cel mai sigur, doar pe espresso, cafelele prăjite de mine fiind city sau city +.
Din specificații, plaja de râșnire espresso este între 1 și 10, având reglaje indexabile. La 5 am fost la limită cu curgerea, iar pe 6 am reușit să extrag așa cum îmi doresc.

La 19g am avut retenție 0,1g, râșnire in aprox 10 secunde la 1000 turații. La 600 turații am observat că se duce spre 15 secunde. Râșnița are timer de funcționalitate, acesta putând fi setat.

Motor de 250W, fără perii îmi lasă impresia că se descurcă foarte bine. Bonus, dacă se poate zice, este foarte silențios.

Comparată cu Arco goat, varianta pe curent, cafeaua râșnită este mai aerată, curgerea mai uniformă.
La aceeași cantitate de cafea râșnita, utilizând diferite turații am observat mici diferențe de gust, dar încă nu mă pot pronunța, mai trebuie studiat.

Per total sunt mulțumit de achiziție.    

Trimis de pe al meu VTR-L29 folosind Tapatalk

RE: Starseeker coffee grinder - renatoa - 05-07-2024

Au trecut 3 luni... pe bursa nu a aparut... alte impresii ?

RE: Starseeker coffee grinder - TomaCaragiale - 03-06-2025

Au trecut 14 luni.. pe bursa nu a aparut... alte impresii?

RE: Starseeker coffee grinder - renatoa - 03-06-2025

Pe ebay are aparitii insa... https://www.ebay.co.uk/itm/405866347128

RE: Starseeker coffee grinder - CosminN - 04-06-2025

Inca nu am gasit motiv de nemultumire, dar nici nu am facut comparatii cu rasnite de top...

Motorul fara perii de 250W face fata cu brio chiar si cafelelor prajite mai light, dar la turatii de 600 rot/min se simte ca nu are cuplu suficient, dar nu am reusit sa o blochez. De la 800 rot/min in sus, nu are niciun stres.

Am desfacut rasnita, pentru prima data, dupa 14 luni de utilizare si asa arata...
[Image: VmahuuR.jpeg]

[Image: x5la6Va.jpeg]

De la prima utilizare am cantarit cafeaua rasnita si nu am avut retentie, cel putin la un cantar cu zecime de gram. Rasnita vine cu un burduf/bellow dar mai are si un sistem de punch - nu stiu cum sa-l numesc, ce elimina toata cafeaua ce se depune pe gura de evacuare. Personal nu am folosit bellow-ul, nu-mi place cum arata. Acum ca am desfacut rasnita am vazut ca mai are un sistem anti-electrostatic, sau cel putin asa cred ...
[Image: RKpUmQk.jpeg]

Legat de sistemul de ajustare al cutitelor...
Reglajul nu este stepless dar am vazut ca se poate modifica acest lucru. Personal nu sunt interesat de acest aspect, nu vad necesitatea reglajului intermediar, de la un pas la altul fiind foarte fin.
Port-cutitul este fixat pe caneluri ceea ce-l face foarte precis si aici ma refer la paralelismul cutitelor. Nu are niciun joc, nu se compara cu solutia pe arcuri, solutie folosita de foarte multe alte rasnite.
Punctul 0 nu este setat la atingerea cutitelor si foarte bine au facut. Se poate modifica dar nu-i vad rostul. 
[Image: WI3duxk.jpeg][Image: t8BGVK2.jpeg][Image: RQCXYq5.jpeg]

Momentan nu am gasit cutite SSP pe dimensiunea de 74, cutite blind, de alea de au inca 12% suprafata de rasnire :), dar sunt sigur ca o sa apara...

Si, daca tot sunt multumit de Starseeker, pe drum este si modelul cu cutite conice, Edge Plus ...

RE: Starseeker coffee grinder - R4du - 04-06-2025

In clipul de prezentare din magazinul Starseeker de pe Aliexpress deja cutitele au prindere magnetica (fara gauri) si o placare cu titan - nu stiu daca asta inseamna si un pret mai mare…
Ai achitat TVA si taxe vamale sau au expediat din Europa?

RE: Starseeker coffee grinder - CosminN - 05-06-2025

Si cutitele mele sunt fara gauri, la cutitul fix am prindere magnetica si la celalalt sunt folosite 3 suruburi dar nu strapung cutitul.
Fiind din primul lot nu cred ca am cutitele placate cu titan, am vazut ca se pot achizitiona si separat dar am zis ca astept SSP-uri.

A venit din China, destul de repede, fiind trimisa pe avion, cutie dubla, foarte bine ambalata. Am platit TVA si ceva taxe, dar cand am achizitionat-o a fost mult mai ieftina fata de pretul de astazi. Mai apare la pret redus cand au ei promotii sau reduceri de sarbotori.

RE: Starseeker coffee grinder - TomaCaragiale - 05-06-2025

Din pacate cutite SSP blind pentru 74mm nu exista, sunt doar cele clasice de Mythos. Ce tipuri de cafele ai incercat pe ea? Cum se comporta cu medium si light roast?

RE: Starseeker coffee grinder - CosminN - 05-06-2025

Imi prajesc cafeaua, city spre city+, dar am experimentat si light roast si nu este pe placul meu.

Am folosit toata plaja de turatii si am ramas la 800rot/min. Consider ca sunt mai accentuate toate aromele si per total si curgerea e ceea ce urmaresc, adica o curgere "bogata" in care sa nu se observe schimbari majore de culoare. 
Strict pe light roast la turatia de 600 rot/min simt ca se chinuie dar nu am reusit sa o blochez. 

Pentru V60 nu am reusit sa-i gasesc granulatia potrivita/corecta sau poate sunt obisnuit cu ceea ce obtin cu Kinu 47.

RE: Starseeker coffee grinder - TomaCaragiale - 05-06-2025

Recunosc ca filtru nu beau deloc, intrebarea era mai mult pentru espresso, dar mersi pentru detalii. Eu incerc sa gasesc o alternativa la Timemore-ul meu 078s care scoate espresso bun dar are cateva lucruri care ma enerveaza in workflow si maintenance.

RE: Starseeker coffee grinder - CosminN - 06-06-2025

Workflow-ul meu...
- am setat rasnita sa mearga 20s la 800 rot/min si o tin alimentata tot  timpul. In momentul in care pun cafeaua in ea apas doar odata butonul de start. Dupa cele 20s actionez de 2-3 ori clapeta de knock si toata cafeaua macinata este in pahar. 
- nu gasesc un impediment lipsa unui suport pentru portafiltru, ma descurc mai usor cu paharul rasnitei. Cu un suport pentur portafiltru cafeaua tinde sa se imprastie.

Maintenance...
- ai 4 suruburi de desfacut si ajungi in camera cutitelor. Nu pierzi reglajul macinaturii, sistelul de indexare al cutitului este fixat separast.

RE: Starseeker coffee grinder - TomaCaragiale - 06-06-2025

Vad ca acum e la 2672 lei (tva inclus) pe Aliexpress. Mai stii cam ce taxe ai platit pentru a ta? Ai mers pe transportul gratis sau ai platit ca sa vina mai rapid?

RE: Starseeker coffee grinder - CosminN - 10-06-2025

A venit cu DHL, destul de repede, fara taxa suplimentara de transport. 
Am avut de platit TVA si vama, dar nu mai retin exact cat a fost vama, cred ca pana in 100-150 ron.

Zilele acestea trebuie sa-mi ajunga Edge Plus, tot de la ei si o sa-ti pot zice cu ceva mai mare exactitate la ce suma am ajuns.

RE: Starseeker coffee grinder - renatoa - 10-06-2025

La 2672 lei, care inseamna ca este peste 150 Euro, nu are cum sa fie TVA inclus, se deduce si il platesti in procesul de vamuire.
Este afisat pretul intreg, dar la plata se scade TVA-ul.
Aici mai platesti 3-4% accize de electrocasnice si comisionul DHL.

Uite cum arata o plata la un obiect de 2600 lei:
Quote:Subtotal RON2,608.13
Shipping fee RON1,109.85
Price adjustment -RON590.61
Total RON3,108.48

Iar explicatia la adjustment, daca apesi pe ?...
Quote:Orders shipped from outside of EU with a goods value above EUR150 will be subject to VAT upon importation into the EU. The price of your order has been adjusted to reflect a later collection of VAT at the customs. You are encouraged to confirm the logistics and tax payment arrangement (for VAT, duties, agent fees, etc.) with the seller.

100-150 lei platesti daca vanzatorul declara (fals) valoare sub 150 Euro, la care TVA este 142 lei si nu mai ai taxele de 3-4%.
La Aliexpress e mai greu sa aranjezi facturi din astea fictive, daca DHL iti cere dovada platii reale... si o cam cere...

RE: Starseeker coffee grinder - CosminN - 10-06-2025

M-am uitat acum pe Aliexpress, la pretul de 2681ron, ai transport gratuit si un pret adjustment de 414 orn, ceea ce inseamna ca tu ai TVA si vama de platit pentru 2181ron. 

Legat de pret adjustment, sa fie tva-ul nostru sau e doar o coincidenta?

RE: Starseeker coffee grinder - renatoa - 10-06-2025

E chiar tva-ul nostru, scrie clar in explicatie

" The price of your order has been adjusted to reflect a later collection of VAT at the customs."

RE: Starseeker coffee grinder - CosminN - 25-06-2025

A ajuns si Edge Plus!

Cutite conice de 63mm si 220rot/min au fost lucrurile ce m-au determinat sa o achizitionez.

Reglajul este stepless si se face foarte lin, "capacul" ce preseaza cutitul are integrat un rulment, se elimina frecare componentelor asa cum gasim la foarte multe modele de pe piata. Fiecare gradatie corespunde 0.01mm, fine tuning.

Rasnirea este uniforma, foarte putin fine dust pe setarea espresso, fara nicio urma de bulgarasi. Putin lenta, doar 220 rot/min, dar foarte silentioasa. Pe prajire city, city+ rasnita functioneaza foarte bine, nu este pusa deloc in dificultate. Din specificatii 84W.
Rasneste in portafiltru sau untr-un pahar ce vine odata cu rasnita. Diametrul paharului nu este bine gandit, nu este "compatibil" cu sitele de 58mm. Nu il folosesc, rasnirea in portafiltru este foarte convenabila, mai ales ca macinatura nu se electrizeaza deloc, probabil ca tot vitezei de rotatie se datoreaza si acest aspect.

Pe partea de gust, inca nerodata, aduce o nota de dulceata si reduce aciditatea, cel putin asta este prima mea impresie. Comparatia este facuta cu rasnita AK74, curgerea fiind identica la o ratie de 1:2 in 25 sec.
Cafeaua folosita este Columbia Huila Finca La Esperanza, prajita city. 

Mentenanta se face foarte usor, "nasul" ce livreaza cafeata in portafiltru este detasabil si odata dat la o parte ai acces destul de bun in camera cutitelor. La camera cutitelor se ajunge foarte usor, doar prin desurubarea "capacului" ce face reglajul rasnitei. Cutitul stator se ghideaza pe patru dinti iar pozitionarea lui fata de cutitul rotor se face cu 4 arcuri. Atingerea cutitelor este posibila daca mergi putin sub gradatia 0, atingerea lor fiind uniforma. Rasnita vine perfect calibrata, foarte robusta si bine construita.

Pretul platit pe aliexpress a fost de 1690ron la care s-au mai adaugat 328ron TVA, 22ron taxe prestatii vamale si 37ron taxe vamale. A fost achizitionata pe data de 15 aprilie si a ajuns la mine pe data de 20 iunie :(. Direct raspunzatoare pentru aceasta perioada extinsa de timp a fost posta ro, coletul ajungand in tara in data de 22 mai.