![]() |
|
Tamper dinamometric - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Tamper dinamometric (/Thread-Tamper-dinamometric) |
Tamper dinamometric - Victorradu - 22-11-2023 Varianta 1 ) https://www.normcorewares.com/products/normcore-spring-loaded-tamper-upgrate-v4 Varianta 2 ) https://edream.ro/produs/tamper-dinamometric-autonivelant-edream-58-5-mm/ Foloseste cineva dintre voi ca sa mi poata da un feedback? Vreau sa inlocuiesc tamperul Original Lelit care a venit cu Mara X ptr o extractie superioara si sunt indecis dc sa iau un tamper de pe meleagurile noastre sau sa fac o comanda in extern. RE: Tamper dinamometric - adiszep - 22-11-2023 Normcore e mișto și raportul calitate-preț e ok RE: Tamper dinamometric - sebastiangrg - 22-11-2023 Recomand Normcore de pe Amazon.de. Mi-a ajuns repede si vad ca acum e si redus. RE: Tamper dinamometric - renatoa - 22-11-2023 Cei care recomandati Normcore, il si aveti ? Ce diferente credeti ca ar fi fata de cel din link-ul din tara ? De fapt, in cate moduri credeti ca se poate face mecanic un tamper dinmao autonivelant, fata de desenele in sectiune postate pe net ? RE: Tamper dinamometric - flipu2k - 22-11-2023 Eu le-am avut pe ambele din link-urile din primul post, nu mi-au placut niciunul si le-am dat mai departe. Sunt in cel mai bun caz acceptabile, dar nu de calitate. RE: Tamper dinamometric - Talisker - 22-11-2023 Si eu am Normcore, tot de pe amazon l-am luat. Am postat pe aici despre el cand mi-a ajuns, dar nu mai stiu unde si cum sa am la indemana. In principiu e bun, adica e o chestie pe care apesi si invingi taria unui arc :D nu e cine stie ce filozofie, e finisat bine pe exterior, deci nu te inteapa/taie sau ceva. RE: Tamper dinamometric - Lucii1337 - 22-11-2023 Ce înseamnă "dinamometric"? Limitează forța de apăsare prin intermediul arcului? De normcore știu ca nu face asta, nu "sare" cand tampezi. RE: Tamper dinamometric - Talisker - 22-11-2023 (22-11-2023, 17:41)Lucii1337 Wrote: Ce înseamnă "dinamometric"? E doar un termen pretentios de a exprima ca apesi pe ceva cu un arc in el, care ceva vine cu 3 arcuri. Mie unul dintre arcuri mi s-a parut complet degeaba ca forta necesara, prea usor de apasat si un feedback prost la mana, deci cam doua arcuri ar fi viabile la Normcore. Un design mai ca lumea ar fi la acesta pe care il am pe 57mm https://www.kfea.ro/etolia-tamper-dinamometric-57mm-reglabil-15kg-21kg unde nu trebuie sa il demontezi si sa ii schimbi arcul ca sa ii ajustezi taria necesara. RE: Tamper dinamometric - sebastiangrg - 22-11-2023 (22-11-2023, 16:00)renatoa Wrote: Cei care recomandati Normcore, il si aveti ? Eu il am, cumparat de pe Amazon. Nu stiu sa estimez daca este mai bun decat cel din link-ul din tara. Foarte posibil sa fie la fel. Totusi, considerand pretul actual de pe Amazon, eu personal nu as risca sa incerc unul de la un brand pe care nu-l cunosc. La Normcore de exemplu stiam din surse multiple ca se va potrivi la fix in basket-ul pe care il am, inainte sa-l cumpar. Parerea mea e ca taria arcului e mai putin importanta, si ca aspectul mai important ar fi sa garanteze pe cat posibil o tampare perfect verticala. Cred ca s-a mai discutat ca nu poti tampa prea tare, pentru ca evident de la o anumita forta in sus nu se mai produc diferente. RE: Tamper dinamometric - Lucii1337 - 22-11-2023 (22-11-2023, 17:46)Talisker Wrote:(22-11-2023, 17:41)Lucii1337 Wrote: Ce înseamnă "dinamometric"? Da, exact asa e. Arcul e acolo ca sa ai feedback cand apesi si pentru a reveni in pozitia initiala relativ la "discul" care se aseaza pe portafiltru pentru a face nivelarea. Cele cu adevarat dinamometrice sunt mult mai scumpe si se simt exact ca o cheie dinamometrica atunci cand ajungi la forta setata. RE: Tamper dinamometric - Talisker - 22-11-2023 Am gasit si poza pe imgur, pentru cine apreciaza o poza facuta de catre un user espressoman catre alti espressomani:
RE: Tamper dinamometric - Victorradu - 23-11-2023 Multumesc de feedbackuri, voi comanda normcore, acum nu stiu de unde probabil pe amazon.de ar trebui sa vina mai repede decat de pe site ul oficial al lor Ps cei care il folositi ati luat wave-ul sau varianta simpla?Vreo diferenta la extractie in wave? RE: Tamper dinamometric - IonutMihail - 23-11-2023 (22-11-2023, 19:35)Lucii1337 Wrote:Cam asta este singurul dezavantaj al lui fata de altele mult mai scumpe că nu face acel "click" cand ajunge la o anumită forta de aparase (asa parca ziceau in review-uri)...Dar părerea mea este ca merita la banii acestia...Eu il am pe cel de 51.5mm si sincer nu am vazut vreodată ca patul pucului sa fie stramb cum mi se întâmplă la cel normal. Nu mai zic ca este realizat destul de bine d.p.m.d.v... Eu l-am comandat direct de la ei dar aveau varianta din Germania, ulterior m-au anuntat ca nu il au in Germania si mi l-au trimis din China, a durat cam 2-3 săptămâni parca livrarea...m-au cam incurcat...(22-11-2023, 17:46)Talisker Wrote:(22-11-2023, 17:41)Lucii1337 Wrote: Ce înseamnă "dinamometric"? RE: Tamper dinamometric - sebastiangrg - 23-11-2023 (23-11-2023, 12:00)Victorradu Wrote: Multumesc de feedbackuri, voi comanda normcore, acum nu stiu de unde probabil pe amazon.de ar trebui sa vina mai repede decat de pe site ul oficial al lor Eu am varianta simpla. Personal nu as crede ca ar fi o diferenta la extractie cu cealalta varianta, dar nici nu am testat. Cred ca e mai mult ca sa dea bine in poze
RE: Tamper dinamometric - renatoa - 23-11-2023 Este mai importanta functia de self levelling, adica acel guler care se aseaza pe marginea sitei, decat cea de dinamo, orice persoana de peste 40 kg poate sa apese un tamper suficient, iar ce este peste e degeaba, nici nu strica nici nu ajuta. In schimb nivelarea, mai ales la sitele conice, e nepretuita. |