Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Recomandare rasnita - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Recomandare rasnita (/Thread-Recomandare-rasnita--8618)

Recomandare rasnita - crosbyx - 09-10-2023

Salut. Va rog sa îmi dați un sfat.
După 8 ani râșnița mea Lelit PL043mmi a intrat în moarte clinică, mai poate macina doar daca o alimentez bob-cu-bob, așa că trebuie sa o schimb.
Nu am avut nicio o problemă în acești ani cu răposata, nu am inlocuit nimic la ea niciodată. Însă, dacă ar fi să schimb ceva, mi-ar placea ca următoarea râșniță să aibă curgerea verticală, să nu mai rețină cafea. Citesc și mă minunez câte tipuri de râșnițe există pentru uz casnic, câte diferențe pot fi între ele și despre ce marjă mare de prețuri se poate vorbi.
Va rog sa îmi spuneți dacă există vreun model comparabil ca preț cu PL043mmi, care să aibă curgerea de care am pomenit.
Văd că e recomandată DF64, însă prețul e mai mult decât dublu.
Mersi

RE: Recomandare rasnita - AlexDeedy - 09-10-2023

Cred că foarte multe din cele cu evacuare verticala sunt in regim single dose , nu îmi vine in minte acum nimic cu hopper mare . Ai vrea o astfel de râșniță sau cauți ceva cu hopper pentru minim 200g boabe?
Cat despre preț nu cred că vei găsi prea multe variante sa egaleze prețul acelei Lelit

RE: Recomandare rasnita - renatoa - 09-10-2023

Fellow Opus, bifeaza ambele.
Posibil sa fie si singura, dar ma pot insela.

RE: Recomandare rasnita - crosbyx - 09-10-2023

Da, am uitat să menționez, single dose.

RE: Recomandare rasnita - AlexDeedy - 09-10-2023

Atunci da , recomandarea colegului ar fi cam singura. Aruncă un ochi și la Varia vs3 deși prețul urca cu aprox 500 lei. La Opus mi se pare că are un sistem de ajustare destul de greoi și cu micro și macro.

RE: Recomandare rasnita - renatoa - 09-10-2023

El va sta doar pe micro, pentru espresso.
Si chiar daca vrea sa schimbe pe brew, mai greoi decat la PL043mmi, greu de imaginat...

RE: Recomandare rasnita - crosbyx - 10-10-2023

Ok, mersi până aici. Văd că răspunsul nu poate fi simplu, așa că maii am o întrebare: dacă reușesc să mă obișnuiesc cu ideea că o alta râșniță va costa mult mai mult decât prima, merită diferența DF64?

RE: Recomandare rasnita - renatoa - 10-10-2023

Cum sa nu fie simplu, ti-am dat doar doua variante... in alte topice se ajunge la o asemenea alegere simpla dupa cateva pagini de dezbatere... :D
Daca insa in subconstient dumneata de fapt vrei DF64, si cauti un suport ... emotional... de confirmare si validare [emoji12] e alta poveste. Nici o grija, o sa curga un val de aprobari de la posesori de DF64 ...

Tine cont insa ca DF64 nu e "cu curgere verticala", doar un simulacru, deci nu indeplineste cerinta din postul initial.

RE: Recomandare rasnita - crosbyx - 16-11-2023

Ok, tocmai am înhățat o DF64 V4.
Multumesc pentru răspunsuri.

RE: Recomandare rasnita - icegrandpa - 05-12-2023

Buna ziua,

Am si eu nevoie de o recomandare de rasnita, actuala iar incepe sa dea semne de oboseala dupa ce i-am schimbat "cutia de viteze" o Baratzza sette 270wi, incet incet incepe sa haraie si stiu finalul.
Vreau sa iau alta rasnita asemanatoare adica sa cantareasca singura cafeaua si sa pot pune 17-18 g in portafiltru. Ma uitam la Lelit PL72 William, ar face treaba asta ? Sau ce puteti sa recomandati pana in 2500 ron.
Ideea e ca as vrea sa fie mai rezistenta. Baratza e minunata numai ca nu mai am chef sa stau sa schimb la ea cand o pica iar piesa (prea mult plastic).

multumesc

RE: Recomandare rasnita - anyidulike - 05-12-2023

(05-12-2023, 10:01)icegrandpa Wrote: Buna ziua,

Am si eu nevoie de o recomandare de rasnita, actuala iar incepe sa dea semne de oboseala dupa ce i-am schimbat "cutia de viteze" o Baratzza sette 270wi, incet incet incepe sa haraie si stiu finalul.
Vreau sa iau alta rasnita asemanatoare adica sa cantareasca singura cafeaua si sa pot pune 17-18 g in portafiltru. Ma uitam la Lelit PL72 William, ar face treaba asta ? Sau ce puteti sa recomandati pana in 2500 ron.
Ideea e ca as vrea sa fie mai rezistenta. Baratza e minunata numai ca nu mai am chef sa stau sa schimb la ea cand o pica iar piesa (prea mult plastic).

multumesc

Daca nu vrei sa joci la noroc cu cutite ssp, DF64 cu cutite stock.

Daca vrei sa te duci pe viitor catre SSP, Eureka, intreaba pe aici cine a pus SSP pe asa ceva, vei primi sfaturi mai concrete.

Am avut acel Lelit, DF64, cu toate minusurile ei, e peste.

RE: Recomandare rasnita - adiszep - 05-12-2023

(05-12-2023, 10:01)icegrandpa Wrote: Buna ziua,

multumesc

La sette se schimbă gearbox-ul care costă 2-300 lei (atât costa când am schimbat eu) și mai merge încă câțiva ani fără probleme. E ușor de schimbat ai tutorial pe YouTube. Întreabă la barshaker pt ca ei vindeau.

RE: Recomandare rasnita - renatoa - 05-12-2023

(05-12-2023, 10:07)anyidulike Wrote: Daca nu vrei sa joci la noroc cu cutite ssp, DF64 cu cutite stock.

Daca vrei sa te duci pe viitor catre SSP, Eureka, intreaba pe aici cine a pus SSP pe asa ceva, vei primi sfaturi mai concrete.

Si unde e partea cu cantaritul in cele recomandate ? :s

RE: Recomandare rasnita - anyidulike - 05-12-2023

(05-12-2023, 11:51)renatoa Wrote:
(05-12-2023, 10:07)anyidulike Wrote: Daca nu vrei sa joci la noroc cu cutite ssp, DF64 cu cutite stock.

Si unde e partea cu cantaritul in cele recomandate ? Confused

Nu e, ai dreptate, mi-a scapat ca vrea rasnita cu cantarire.

Acel Lelit nu are.

Eureka are modele cu asa ceva.

RE: Recomandare rasnita - icegrandpa - 05-12-2023

Am schimbat gear boxul a fost destul de scump cu transport vreo 400 de lei plus munca mea.

As vrea ceva cu cantarire imi e lene sa stau sa cantaresc mai ales dimineata.

RE: Recomandare rasnita - Dan_R - 05-12-2023

Eureka Mignon Libra este cu cantarire. Cost : aprox. 2900 lei. Cutite plate D55mm, precizie cantarire +/- 0,1gr.