![]() |
|
Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 (/Thread-Wilfa-Uniform-Acro-sau-Fellow-Ode-Gen-2) |
Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 04-07-2023 Salutari. Ma gandeam sa imi iau si eu in final o rasnita automata. Pana acu am folosit un Feldgrind si a fost fain, dar m-am cam saturat sa dau la manivela. Din ce am citit pe forum aici sunt putin nehotarat intre Wilfa Uniform WSFB-100 si Acro 2-in-1, plus eventual ma mai uit la Ode Fellow Gen 2, dar mai putin convins pentru ca nu m-am documentat prea tare de el. Am gasit Wilfa la 1300-1400 aproximativ pe 2 siteuri, unul mai cunoscut si altul mai putin. Eventual daca are cineva pareri/cunostinte depsre aceste site-uri de care eu nu stiu, eventuale avertismente, experiente neplacute, care sa imi afecteze decizia, pls share. Acro nu am gasit decat aici la 2200, deci multicel. Ode 2 am gasit aici la 2000. Am mai intrebat aici o data, dar am zis sa fac totus thread dedicat poate vede mai multa lume. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - Lyvyoo - 04-07-2023 Te gandesti pe viitor sa macini si de espresso sau o vei folosi doar pe brew? RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - tektbar - 04-07-2023 Ode fellow v2 nu-i capabilă de espresso RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 04-07-2023 Momentan nu planific pentru espresso, but you never know. Din cate stiu toate inafara de Ode ar trebui sa faca fata pt espresso, correct me if I'm wrong. Sa inteleg ca una din astea e recomandata daca raman doar la brew? RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - dan184 - 04-07-2023 Pentru brew as scoate din calcul Arco, are cutite conice vs plate la celelalte 2, e si mai scump si avand in vedere ca ai deja o rasnita manuala nu stiu cu ce te-ar ajuta sistemul 2 in 1. Cutitele de la Ode sunt foarte laudate si tinand cont ca la barshaker mai ai 10% reducere folosind codul de pe forum, as merge pe ea. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - Lyvyoo - 04-07-2023 Despre Wilfa inteleg ca au tot venit la garantie, asa spunea o cafenea revanzatoare, care in final au si scos-o de pe site ca sa nu mai aiba discutii. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - NvM - 04-07-2023 Daca nu te grabesti, eu zic sa astepti putin. Intr-o luna aproximativ vor fi livrate primele Timemore Sculptor si probabil va fi un val de vanzari de rasnite pe market. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - tektbar - 04-07-2023 (04-07-2023, 12:11)EarlGrey Wrote: Momentan nu planific pentru espresso, but you never know. Din cate stiu toate inafara de Ode ar trebui sa faca fata pt espresso, correct me if I'm wrong. Da, pe cutitele astea mai totul iese bun. Îmi place ca se oprește singur după ce macină. Și are butonul de power chiar în fata. Nu are nevoie de RDT. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 04-07-2023 (04-07-2023, 12:45)dan184 Wrote: Pentru brew as scoate din calcul Arco, are cutite conice vs plate la celelalte 2, e si mai scump si avand in vedere ca ai deja o rasnita manuala nu stiu cu ce te-ar ajuta sistemul 2 in 1. Cutitele de la Ode sunt foarte laudate si tinand cont ca la barshaker mai ai 10% reducere folosind codul de pe forum, as merge pe ea.Alea conice sunt mai naspa pentru brew sau cum? Pretul e ce m-a descurajat si pe mine. Nu ma deranjeaza sa am inca o manual, eu ma uitam la ea pt ca o laudase renatoa in mai multe postari, mi-a placut ce a zis aici de exemplu. La Ode inteleg ca sunt cutite mai ieftine si unele mai speciale mai scumpe. Ambele sunt laudate? (04-07-2023, 12:54)Lyvyoo Wrote: Despre Wilfa inteleg ca au tot venit la garantie, asa spunea o cafenea revanzatoare, care in final au si scos-o de pe site ca sa nu mai aiba discutii.Bine de stiut. Multumesc. (04-07-2023, 13:02)NvM Wrote: Daca nu te grabesti, eu zic sa astepti putin. Intr-o luna aproximativ vor fi livrate primele Timemore Sculptor si probabil va fi un val de vanzari de rasnite pe market.Te referi aici pe forum? Nu ar fi o idee rea. Asa am facut rost de Feldgrind. Mersi de sfat! (04-07-2023, 13:08)tektbar Wrote:(04-07-2023, 12:11)EarlGrey Wrote: Momentan nu planific pentru espresso, but you never know. Din cate stiu toate inafara de Ode ar trebui sa faca fata pt espresso, correct me if I'm wrong. Ode? Singura chestie care me face sa ezit e ca e posibil sa vreau sa fac totus si espresso la un moment dat. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - dan184 - 04-07-2023 (04-07-2023, 14:18)EarlGrey Wrote: Alea conice sunt mai naspa pentru brew sau cum? Pretul e ce m-a descurajat si pe mine. Nu ma deranjeaza sa am inca o manual, eu ma uitam la ea pt ca o laudase renatoa in mai multe postari, mi-a placut ce a zis aici de exemplu. Nu neaparat. Cele plate iti ofera de obicei mai multa claritate, consistenta macinaturii e mai uniforma, ai mai putine fines. Cele conice ofera de obicei mai mult corp, mai putina claritate. Insa exista si aici unele exceptii, cum e 1zpresso zp6 care merge spre claritate. Acum depinde ce preferi tu, insa marea majoritate prefera claritate in brew pentru cafelele de specialitate prajite light. Cutitele stock care vin pe Ode v2 sunt foarte bune si nu merita sa dai 200 euro sau cat mai sunt ssp-urile in ziua de azi. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 04-07-2023 Din ce am discutat in alt thread s-ar putea sa fie un pic overkill atat Acro cat si Ode. Insa daca Wilfa are probleme de fiabilitate nu m-as arunca nici la el. renatoa a mentionat fellow opus care vad ca e mai ieftin, sub 1000 de lei. Ah, si ceva de motorizare separata, adaptabila la feldgrind, care suna interesant daca nu un pic de complicat. Nu stiu ce sa zic, ma simt mai nehotarat decat la inceput :P RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - renatoa - 04-07-2023 Daca ai face espresso, ti-as intelege nevoia de electrificare, dar datul la manivela pentru "metode alternative" e de-a dreptul relaxant... banii aia pot avea o destinatie mai practica. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 04-07-2023 Sunt dimineti din ce in ce mai multe in care nu am chef sa dau la manivela, atat. Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - Zaheyu - 04-07-2023 Nu e de bine sa n-ai chef sa dai la manivela dimineața. Eu chiar te sfătuiesc sa nu renunti la a folosi manuala. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 04-07-2023 Nu am sa renunt complet, dar unele dimineti as prefera sa pot sa apas doar un buton. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 05-07-2023 M-am mai uitat la preturi un pic si cred ca o sa dau skip la Ode din simplul motiv ca e cu 100$ mai scump la noi decat la producator. JH ezita sa il recomande si la 350$, dar la noi e 440$... Wilfa e mai ieftin. Acro tot prea scump, deci probabil voi ramane pe Wilfa Uniform nou sau astept sa apare vanzari pe marketplace. Multumesc tuturor de sfaturi. As mai avea o ultima intrebare, daca a avut cineva experiente cu brandmix.ro ca nu gasesc nimic despre ei online. Au cea mai ieftina Wilfa, dar mi-e ca daca am probleme cu garantia sa nu ma complic. Alternativa e artisancoffee. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - dinu - 05-07-2023 Eu de aici o am: https://www.cremashop.eu/en/products/fellow/ode-brew-grinder/4584 RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - renatoa - 05-07-2023 (04-07-2023, 23:01)EarlGrey Wrote: Nu am sa renunt complet, dar unele dimineti as prefera sa pot sa apas doar un buton. Si sa astepti 40 secunde pana e gata... cu zgomotul pe care il face... nu doarme nimeni la ora aia prin casa ? :s RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 05-07-2023 (05-07-2023, 21:00)dinu Wrote: Eu de aici o am:Pretu e misto, dar vad ca ala e v1 nu v2. (05-07-2023, 21:34)renatoa Wrote: Si sa astepti 40 secunde pana e gata... cu zgomotul pe care il face... nu doarme nimeni la ora aia prin casa ?Ce-i drept, Wilfa e incet, Ode in schimb ia doar vreo 6 secunde. Oricum, eu fac cafeaua suficient de tarziu incat sa nu fie o problema. Si daca e chiar nevoie am Feldgrindul. Ma rog, probabil mai astept si vad daca persista dorinta de a lua una automata. Poate nu mai iau si raman doar cu Feldgrind. RE: Wilfa Uniform, Acro, sau Fellow Ode Gen 2 - EarlGrey - 23-07-2023 Mi-am luat pana la urma o Wilfa Uniform, si sunt multumit in principiu. Ce-i drept e cam galagioasa cand rasneste cafeaua (cand merge in gol nu e asa rea) dar nu stiu daca e neaparat cea mai galagioasa rasnita. Si dureaza ce-i drept mult sa rasneasca, dar asta ma deranjeaza si mai putin ca am timp sa imi pregatesc altele cat macina. In schimb ce problema am e ca se misca setarea de granulatie. La 15 grame mi-a scazut de la 15 la 14, si de la 20 la 19. La 20g mi-a scazut de la 20 la 18. Si nu i-am instalat cutite SSP, care am inteles ca provoaca asa ceva. Ati mai patit careva asa ceva? |