Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
DF64 - filet distrus - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: DF64 - filet distrus (/Thread-DF64-filet-distrus)

DF64 - filet distrus - icounter - 06-04-2023

Nu ma intrebati cum am reusit o asemenea performanta Sad 
Tocmai cand eram hotarat ca nu ma mai intereseaza alta rasnita si am zis sa o curat si sa o aliniez mai bine .......

Intrebarea este .... crede cineva ca se mai poate scoate ceva din rasnita asta ? Ma gandesc ca poate exista vreo posibilitate sa fie refacut filetul ala, si chiar daca pierd din plaja de setari, eu pentru espresso as fi folosit-o tot timpul oricum. 

Intre timp, mi-am facut un arco .... nu e rau rezultatul ... nu am niche, dar cred ca e mai bun ... zero retentie  :D

Totusi hai sa explic cum am distrus-o in halul asta, ca si eu as fi curios cum poti fi atat de bou Dodgy . Am vazut ca are putin joc capacul si in plus in anumite momente la rasnire, cand turnam boabele se schimba putin setarea rasnitei. Destul de enervant as zice eu.
Am vazut pe internet pe cineva care a folosit banda de teflon pe filet si am zis ... hmm ... scap si de jocuri si de pierderea pozitiei setate cand torn boabele.
Am sters eu putin filetul .... ca avea ceva praf de cafea .... dar am sters si grasimea existenta evident .... 
Fara sa ma gandesc ca se poate intampla asa ceva am inceput sa infiletez. A mers putin mai greu, dar nu am fortat nici o clipa ... jur. Am infiletat destul de mult si la un moment mi s-a parut ca merge cam greu, asa ca am incercat sa il desfac. Aici s-a produs "distractia" .... am incercat in toate felurile, am si incalzit capacul cu suflanta, am distrus 2 chei de filtre de masina  (deschid cu ele orice capac intepenit de la fermentatoare)
Cred ca nu am curatat bine filetul de impuritati / cafea si s-a combinat cu banda de teflon. Naiba stie. Una peste alta, dupa 1 zi de incercari .... am taiat din capac o bucata si am fortat cate putin capacul pana l-am desfacut (batand intr-o muchie l-am invartit mm cu mm), dar nu mi-am dat seama ca fortandu-l eu de fapt i-am stricat filetul pe corp ( nu m-am prins ca a plecat pe o cale gresita, am crezut ca e doar intepenit).
Evident, mai bine taiam de tot capacul si cumparam altul.

RE: DF64 - filet distrus - C.Romeo - 06-04-2023

Pfff. Greu de rectificat.
Aici sunt 2 variante. Cel putin astea imi vin acum.
1. Demontata complet si dupa rectificata pe un strung partea cilindrica. Rectificarea ar merge cu un pas mai fin si pe capac si pe cilindru din poza.
2. Strunjit tot filetul de pe cilindru si facut o bucsa cu un filet nou pe partea cilindrica urmand dupa sa faci filetul de pe capac in contra piesa cu filetul de pe bucsa.

Cand ai pus banda de teflon si ai fortat ai gripat filetul, fiind un material moale cu un pas destul de fin. Este fragil.
Parerea mea este ca atunci cand ai pus capacul fiind depus teflonul pe filet a sarit de pe pas si l-ai infiletat stramb ( daca sare 1 gang nici nu il vezi la ochi, dar trebuia sa il sumti la mana ).

Spor

RE: DF64 - filet distrus - icounter - 06-04-2023

Multumesc pentru raspuns.
O sa vad daca gasesc pe cineva prin Ploiesti, dispus sa repare asa ceva. Capacul nu cred ca mai poate fi folosit ... l-am cam distrus ... ca sa o spun intru-un termen "delicat". 
Daca nu ..... piese de schimb  Angel

RE: DF64 - filet distrus - marian900 - 09-04-2023

Ce ai tu acolo doar la strung ... Dar daca il faci la strung sigur iti mai ia din " carne " si e posibil sa nu se mai pupe intre ele

DF64 - filet distrus - Mihai L - 09-04-2023

Cred ca doar o varianta cu o bucsa intermediara poate ramane in discutie. Preferabil si fixata cumva pe corp (cu sau fara filet, dar cu surub ca sa nu te trezesti ca ai doua corpuri in miscare cand strangi sau desfaci capacul).

RE: DF64 - filet distrus - icounter - 09-04-2023

Multumesc ! Trebuie sa gasesc un meserias iscusit ..

DF64 - filet distrus - Mihai L - 09-04-2023

Da, trebuie vazut ce material este si ce iti permite si ca grosime.
Filetul fin e de precizie, dar la diametre mari e un cosmar. Poti strange cu forte mai mari si nu-ti dai seama cand il strici.