![]() |
|
Gaggia Classic V2 EVO 2023 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Gaggia Classic V2 EVO 2023 (/Thread-Gaggia-Classic-V2-EVO-2023) |
Gaggia Classic V2 EVO 2023 - Lyvyoo - 14-03-2023 Dupa ani si ani se pare ca modelul Classic primeste un update in 2023, un fel de V2, cu numele de cod EVO. Din ce inteleg fabrica a dorit sa raspunda si celor care nu agreau contactul direct cu aluminiul si au imbracat suprafata interioara a boilerului normal intr-un floropolimer ("new nonstick anti-corrosion coating"), cu rol mai ales in evitarea aderentelor de calcar si a urmelor ce pot fi lasate pe materialul boilerului daca se folosesc concentratii prea mari de decalcifiant. Partea inferioara a boilerului si grupul vor fi din alama lead free ("CW510-Lead free brass"), iar portafiltrul din INOX. In putinele informatii tehnice disponibile apare si o propozitie legata de pompa, preansamblarea sistemului de incalzire (?) si cablaj. Pe afara nu sunt inca detalii suplimentare dar sunt sigur ca pasionatii din intreaga lume il vor face curand bucati. Ca pret va veni cu 100 lei in plus, deci 1790 lei cu reducerile clasice de forum. Daca mai apar informatii pe net nu ezitati sa le puneti in acest topic. Fisa de specificatii aici
RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - neaDorel - 14-03-2023 (14-03-2023, 01:13)Lyvyoo Wrote: imbracat suprafata interioara a boilerului normal intr-un floropolimer ("new nonstick anti-corrosion coating"), Adica direct boala pe termen lung. Gaggia Classic V2 EVO 2023 - IndreiR - 14-03-2023 Au și apărut videourile RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - BennyLooterKing - 09-05-2023 Pana la urma care merita sa îl cumperi Evo sau cel anterior? RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - TONI2308 - 07-10-2023 (14-03-2023, 11:28)neaDorel Wrote:(14-03-2023, 01:13)Lyvyoo Wrote: imbracat suprafata interioara a boilerului normal intr-un floropolimer ("new nonstick anti-corrosion coating"), Salutare neaDorel Cum adica boala pe termen lung ? Am intentia sa cumpar dar m-ai facut sa stau pe ganduri si sa caut si alte variante . Ca pensionar nu imi permit aparate scumpe rau dar nici sa stea toata ziua in servise. Poate un Lelit mai ieftin ? Chiar asa mare e diferenta intre Lelit si acest Gaggia ? Oricum multumesc. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - neaDorel - 07-10-2023 https://en.wikipedia.org/wiki/Per-_and_polyfluoroalkyl_substances Se poate si lectura de seara, sub forma de lung metraj. Dark Waters (2019) Quote:Fluoropolymers are a group of polymers within the class of per- and polyfluoroalkyl substances (PFAS). RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - lightweighht - 24-11-2023 Salutare!! Doar ce am achiziționat un Gaggia pro Evo și nu stiu dacă water flow-ul este ce trebuie. Este prea rapid sau așa trebuie sa fie ? RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - _R_A_D_U - 24-11-2023 Prea rapid cu cafea în sită sau cum? Dacă da, macină boabele mai fin. Rețeta de pe forum: 16-18g cafea măcinată cu un rezultat de 60 ml cafea în 25 secunde. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - lightweighht - 24-11-2023 https://imgur.com/a/FVgMtjv Sunt la început de drum și vreau sa ma asigur ca totul este in regula cu acest gaggia. Curge prea rapid sau normal ? RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - _R_A_D_U - 24-11-2023 Bagă o măcinătură după cum am zis mai sus, tampează și vezi rezultatul din ceașcă. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - adrian1 - 24-11-2023 La liber, pompele de pe asemenea aparate transferă cam 200ml în 30s. Cu un cronometru și un cântar de bucătărie măsori ușor. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - staicueduard - 27-11-2023 (24-11-2023, 19:02)_R_A_D_U Wrote: Prea rapid cu cafea în sită sau cum? Dacă da, macină boabele mai fin. Rețeta de pe forum: 16-18g cafea măcinată cu un rezultat de 60 ml cafea în 25 secunde. ce bautura e asta? eu nu am auzit de ea. sigur nu vorbim de espresso RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - neaDorel - 27-11-2023 Dar despre ce se vorbeste? RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - Lyvyoo - 27-11-2023 Nu exista opinie ochiometrica in privinta debitului. Cum s-a mai scris, foloseste un cantar, pune o ceasca pe el si revino cu vesti legat de cate grame de apa ti-au curs in 30 de secunde. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - andreiweb - 13-12-2023 Voi cum calculati cele 25 secunde? De la apasarea butonului sau de la prima picatura in ceasca? (preinfuzia la mine dureaza vreo 5 secunde). Am observat rezultate foarte bune la 30 sec de la apasarea butonului, 5s de preinfuzie si vreo 25s de la prima picatura pana la masurarea a 32g lichid. In cosul original gaggia am observat ca intra 16g cafea RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - Lyvyoo - 13-12-2023 De la apasarea butonului dar nu trebuie sa iei totul ca litera de lege. Poti incerca si 30 de secunde sau chiar 22. Insa e bine sa ai reperul fix al cronometrarii de la apasarea butonului apoi te joci din macinatura, pastrand aceeasi doza de cafea si aceeasi cantitate in ceasca, de preferat 1:2. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - razvanos - 16-12-2023 Va salut. Sunt nou pe forum si in lumea expresoarelor. Am cochetat mult timp cu ideea de a avea un expresor (faceam la MokaPot, la french press sau la ibric cafea). Iata ca am primit cadou un expresor Gaggia Classic Pro. Din pacate nu a venit si cu o rasnita, atat s-a putut acum. Peste o perioada poate va veni si rasnita dar pana atunci mai dureaza putin. Dupa ce am citit si studiat ce trebuie sa fac ca sa imi iasa un expresso ok, m-am apucat de treaba. Am folosit cafea Illy (scrie pe cutie ca este prajita si macinata pt expresor) si 2 cafele de la Origo (la fel, macinate pt expresor). Orice as face, orice tips & triks am incercat, am aceiasi problema: cafeaua curge foarte foarte repede. Pun 18 g de cafea si obtin 40 g de lichid in .... 10 secunde. De multe ori acru, de multe ori o parte din cafea ramane uscata in filtru (nu folosesc sita presurizata). Cele mai bune rezultate (dupa gustul meu) le-am obtinut cu cafeaua Illy dar chiar si asa, nu exista crema, curge repede. N-as zice ca e chiar dezastru, dar pe aproape. N-as vrea sa schimb arcul sa ma apuc sa desfac masinaria, si pana reusesc sa iau o rasnita as vrea sa nu fie frustrare in loc de placere. Voi incerca sa merg la o prajitorie sa le zic sa imi macine cat mai fin cafeaua, poate mai ajung pe la 20s :). Orice sfat este apreciat (again, stiu regula cu rasnita) Va multumesc. Voia buna. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - dan184 - 16-12-2023 (16-12-2023, 15:51)razvanos Wrote: Va salut. Ai incercat cu sita presurizata? Fara rasnita si macinatura corecta nu poti face mare lucru. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - adiszep - 16-12-2023 (16-12-2023, 15:51)razvanos Wrote: Va salut. Fără râșnița nu faci treabă. Trebuie momentan să te descurci cu sita presurizată. Cumpără un Kinu m47 și vei trece la alt nivel. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - razvanos - 16-12-2023 (16-12-2023, 16:03)dan184 Wrote:(16-12-2023, 15:51)razvanos Wrote: Nu mi s-a parut asa mare diferenta. Voi incerca sa vad daca sunt diferente si cu cafeaua de la Origo. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - razvanos - 18-12-2023 (16-12-2023, 16:41)razvanos Wrote:(16-12-2023, 16:03)dan184 Wrote:(16-12-2023, 15:51)razvanos Wrote: Nici o diferenta nici cu sita presurizata. In plus, in sita presurizata imi ramane un noroi pe care trebuie sa il scot cu o lingurita :) . Revin si dupa incerc o alta macinatura :) RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - andreiweb - 18-12-2023 Razvanos, am trecut prin aceleasi etape ca si tine. Cu cafea gata macinata cel mai bine iese cu sita presurizata + tumburusul ala de plastic. In momentul in care iti vei lua o rasnita treci la nivelul urmator. Eu am luat un kinu phoenix si este excelenta, abia atunci poti ajunge sa folosesti sita nepresurizata asa cum trebuie. Dar va trebui sa te joci cu macinatura, sa masori ce intra si ce iese la gramaj + timp si sa iti notezi toate setarile. Pana nu ai o rasnita potrivita, nu-ti pierde vremea cu sita ims, arc de 9 bar sau alte detalii pentru ca nu are sens. Cu sita nepresurizata si cu setarile alea bune pana si desfacerea puc-ului de cafea va fi satisfacator nu doar rezultatul din ceasca. Cu sita presurizata in schimb vei avea un puc lipicios pe care nu il poti desprinde decat cu lingurita + multa apa. RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - Abru - 18-12-2023 Asa cum zice toata lumea, ia un Kinu, eventual second hand de aici de pe market, pe care o sa il revinzi cu o pierdere foarte mica, atunci cand va veni randul la alta rasnita(daca va mai veni) RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - razvanos - 19-12-2023 Vad ca toata lumea recomanda Kinu, manual. Eu ma orientam spre Lelit PL043MMI, atat datorita pretului cat si review-urilor relativ ok. Care ar fi avantajul la Kinu? RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - Levo - 19-12-2023 (19-12-2023, 10:58)razvanos Wrote: Care ar fi avantajul la Kinu? In afara de " sport pur " - cu antrenamentele zilnice obligatorii ... poate fi folosita de ex . si in deplasari sau in cazul furtunilor geomagnetice , ce ar putea cauza pene catastrofale de curent si nu dispunetzi de un generator electric sau ... o sensibilitate sporita la zgomot ( pe sistemul nervos al dvs sau al celor din proximitate ) si nu in ultimul rand fabuloasa si legendara rasnire exceptzionala ( speciala espresso ! - nu conteaza daca nu consumatzi ) aproape moleculara a cafelei si reglajul micrometric , fac din aceasta rasnitza C.I .- ul forumului. ( nu sunt sigur ca ar fi scapat cineva pana acum de aceasta achizitzie ).
RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - andreiweb - 19-12-2023 Îți dai seama de popularitatea kinu când se vorbește despre ea în topicul de espresoare. Mie îmi place răsnirea manuala. Mi se pare ca îmbunătățește tot procesul, îmi place mirosul de cafea proaspăt măcinată emanat din rasnita. Aproape ca îmi pare rău când termin de rasnit :) RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - adiszep - 19-12-2023 (19-12-2023, 10:58)razvanos Wrote: Vad ca toata lumea recomanda Kinu, manual. Eu ma orientam spre Lelit PL043MMI, atat datorita pretului cat si review-urilor relativ ok. E foarte bună pt banii ei chiar și așa manuală. Mergi sigur 100% RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - dvdrw - 03-01-2024 Buna ziua! As vrea sa-i pun si eu PID. Am gasit in Romania la astia de la coffeesensor. Eventual as instala si mod-ul pentru presiune, cu manometru tot de la ei. A lucrat cineva cu ei? Eventual alt PID care sa se instaleze cat de cat usor si rapid... RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - sergiulp - 21-01-2024 Buna ziua, nu stiu daca sunteti la curent cu defectul din fabrica al noului espressor gaggia classic pro evo - asa zisul boilergate- teflonul / materialul folosit pentru a imbraca boilerul se descuameaza si mici particule ajung in laptele/ cafeaua dvs. In America , Gaggia deja a aprobat schimbarea tuturor aparatelor Evo - va las linkul de pe reddit sa cititi mai multe. Eu am un esspresor Evo cumparat de la edream.ro si voi incerca sa returnez aparatul. https://www.reddit.com/r/gaggiaclassic/s/GzRtSalgPZ RE: Gaggia Classic V2 EVO 2023 - neaDorel - 21-01-2024 Parca am fost Ioan Gura de Aur |