Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Upgrade Gaggia EVO cu PID - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: Upgrade Gaggia EVO cu PID (/Thread-Upgrade-Gaggia-EVO-cu-PID)

Upgrade Gaggia EVO cu PID - geosm - 17-12-2022

Buna ziua,
Ma tot bate gandul daca ar avea rost trecerea de la echipamantul actual la ceva mai profi.
Va intreb pe voi care cunoasteti aparatele cele mai des intalnite daca intradevar as observa ceva sesizabil la gust in ceasca. M-am gandit la Gaggia Classic pro, sa-i pun PID sau un Lelit TEM PID (Anna). Eventual Grace sau Victoria, dar nu stiu daca merita investitia majora in acest caz.
Nu am rabdare si pricepere sa analizez cum se face si sa tot bibilesc.
Vreau sa macin cafeaua si sa extrag. Fara profilari, preinfuzii si alte matanii.
Cred ca intre Evo si Pro nu o sa fie mare diferenta, si mai trebuie si montat PID-ul ala, achizitionat, etc.
La EVO doar mocirla din portafiltru ma deranjeaza, cred ca lipsa electrovalavei e cauza. Si gustul, as dori ceva apropiat de cel din cafenelele profi (Dobro,Yume,Pressco etc, sper ca nu e problema ca am dat nume)
Voi ce imi recomandati dupa cele scrise ? Nu doresc totusi cu grup E61, timp de asteptare mare.
Multumesc pentru rabdare !
Astept pareri.

RE: Upgrade Gaggia EVO cu PID - Dan_R - 17-12-2022

Eu as merge pe Lelit 41TEM-PID. Vine dotat cu ce-ti doresti, fara modificari si batai de cap. Eu asta am si sunt multumit.

RE: Upgrade Gaggia EVO cu PID - adrian1 - 17-12-2022

Dacă ai deja PID, restul până la Lelit Elizabeth sunt la fel. Cafenelele profi folosesc espressoare cu profilare programabilă și râșnițe proiectate pentru consistență.

Eu aș încerca altă sită. VST ridgeless de 18g sau 20g. De asemenea să încerci să folosești râșnița cu minim 100g în hopper.

RE: Upgrade Gaggia EVO cu PID - geosm - 17-12-2022

Mersi pt raspuns !
Pana la Elisabeth oare ?
Grace nu e un salt considerabil in acest caz oare ?
La sita nu m-am gandit ; boabe in hopper am pt cca 6 espresso.
Cafea am de la prajitori consacrati.
LE : doar espresso ma intereseaza, fara frotare.
Mersi, mai astept pareri daca aveti rabdare.

Diferența între Gaggia Evo și Grace ar fi
- carcasă de inox, construcție solidă, ușor de demontat și reparat
- electrovalva cu 3 căi, ajută la curățarea grupului fără să îl demontezi
- opv și manometru (nu știu ce opv are Gaggia Evo)
- grup/sită de 57mm, nu neapărat un avantaj
- electronica umple boilerul după ce folosești aburul
Toate astea nu vor schimba rezultatul în ceașcă. E posibil să ai un mod de lucru mai facil care să te ajute să te concentrezi mai mult pe cafea și mai puțin pe aparat.

RE: Upgrade Gaggia EVO cu PID - Dan_R - 17-12-2022

(17-12-2022, 15:55)adrian1 Wrote: Eu aș încerca altă sită. VST ridgeless de 18g sau 20g. De asemenea să încerci să folosești râșnița cu minim 100g în hopper.
Adrian, la espressorul din semnatura ta (Lelit 41 TEM), ai folosit sita VST? Daca da, cum ai simtit diferenta si de unde ai achizitionat-o?

Recomandarea este pentru Gaggia. Știu că nu există site VST pentru 57mm. Sunt unii care au făcut modificări ca să folosească 58mm. Eu folosesc IMS.