Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Gaggia classic, putin ajutor :) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: Gaggia classic, putin ajutor :) (/Thread-Gaggia-classic-putin-ajutor)

Gaggia classic, putin ajutor :) - Arcodex - 01-12-2022

Salutare! As vrea sa îmi cumpar primul meu espressor, am găsit un gaggia classic la mana a doua și pare destul de tentant. Problema este ca nu prea imi dau seama exact ce model este, poate ma puteți ajuta cu acest aspect, anunțul având aceste poze. Sunt entuziasmat și as dori sa invat despre el și sa ii fac modificări (sa ii schimb arcul ala mic, aducându-l la 6 bari de presiune) și toate cele. In momentul de fata nu am foarte multe informații, vreo 2-3 filmulețe pe yt despre aparate de tipul aceasta modificate. Nu imi dau însă seama dacă aparatul acesta poate fi modificat, întrucât știu ca sunt câteva diferențe in modelele gaggia comercializate de-a lungul anilor. Orice ajutor sau sfat este apreciat, intrucat nu stiu ce este valva solenoida sau OPV. Sunt aici sa invat. Multumesc :)

RE: Gaggia classic, putin ajutor :) - staicueduard - 01-12-2022

nu cumpara pe acesta. E model vechi, cel fara valva cu 3 cai
uite aici de vanzare nou:

Vand espressor GAGGIA classic (espressoman.ro)

RE: Gaggia classic, putin ajutor :) - Arcodex - 01-12-2022

(01-12-2022, 17:34)staicueduard Wrote: nu cumpara pe acesta. E model vechi, cel fara valva cu 3 cai
uite aici de vanzare nou:

Vand espressor GAGGIA classic (espressoman.ro)

Ce face exact valva accea cu 3 cai? Din pacate nu am un buget atat de mare, aparatul asta e pe la 700 de lei.

RE: Gaggia classic, putin ajutor :) - Solozaur - 01-12-2022

Cel din postarea initial este un Gaggia Classic 2015 la baza, dar are aparent un mod de PID sau ceva, nu stiu exact ce modificare are ptr ca n-am mai vazut fix ca ala.

Multe din modificarile alea faine pe care le tot vezi recomandate pe net despre gaggia classic nu se pot face la modelul 2015, trust me - I know ca asa am si eu.

Eu mi-am facut treaba cu al meu cati ani l-am avut dar sincer daca stiam de la inceput ca nu e "cel corect" poate ca nu-l cumparam ptr ca mi-am tot dorit de-a lungul anilor sa-l modific si nu prea am ce sa fac la el.

Ai acuma 3 optiuni:
1. Cumperi un 2015 cu bugetul pe care il ai acuma dar te impaci cu ideea ca multe modificari n-ai sa-i poti face si dupa 1-2 ani ai sa vrei altu, sau te impaci cu el asa si strangi bani mai multi ani ptr urmatorul pas. 

2. Mai strangi bani si iti iei un model mai nou sau chiar un Classic Pro (in jur de 1200-1400 sh)

3. Mai faci niste research si poate gasesti ceva mai ieftin in bugetul tau(nu stiu daca exista, sincer)

Fiind primul espressor eu recomand varianta 1 pentru ca ai sa stii si tu mai clar ce iti doresti de la un espressor dupa catvia ani de lucrat cu el. Doar ca e posibil sa nu-ti poti recupera mare parte din investitie cand ai sa incerci sa-l vinzi ptr ca, asa cum ai vazut si mai sus, toata lumea recomanda sa eviti modelul 2015.

PS: iti recomand sa te uiti pe youtube sa vezi exact care sunt diferente intre Gaggia Classic pre 2015, 2015 si 2019+

Gaggia classic, putin ajutor [emoji2] - Hermus - 02-12-2022

Este pe OLX un Gaggia classic nou la 1000 RON.

https://www.olx.ro/d/oferta/espressor-gaggia-classic-pro-ri9480-11-inox-nou-sigilat-IDgFTea.html

Lelit Bianca, Baratza Sette 270, Kinu M47 Phoenix

RE: Gaggia classic, putin ajutor :) - Arcodex - 03-12-2022

(01-12-2022, 19:20)Solozaur Wrote: Cel din postarea initial este un Gaggia Classic 2015 la baza, dar are aparent un mod de PID sau ceva, nu stiu exact ce modificare are ptr ca n-am mai vazut fix ca ala.

Multe din modificarile alea faine pe care le tot vezi recomandate pe net despre gaggia classic nu se pot face la modelul 2015, trust me - I know ca asa am si eu.

Eu mi-am facut treaba cu al meu cati ani l-am avut dar sincer daca stiam de la inceput ca nu e "cel corect" poate ca nu-l cumparam ptr ca mi-am tot dorit de-a lungul anilor sa-l modific si nu prea am ce sa fac la el.

Ai acuma 3 optiuni:
1. Cumperi un 2015 cu bugetul pe care il ai acuma dar te impaci cu ideea ca multe modificari n-ai sa-i poti face si dupa 1-2 ani ai sa vrei altu, sau te impaci cu el asa si strangi bani mai multi ani ptr urmatorul pas. 

2. Mai strangi bani si iti iei un model mai nou sau chiar un Classic Pro (in jur de 1200-1400 sh)

3. Mai faci niste research si poate gasesti ceva mai ieftin in bugetul tau(nu stiu daca exista, sincer)

Fiind primul espressor eu recomand varianta 1 pentru ca ai sa stii si tu mai clar ce iti doresti de la un espressor dupa catvia ani de lucrat cu el. Doar ca e posibil sa nu-ti poti recupera mare parte din investitie cand ai sa incerci sa-l vinzi ptr ca, asa cum ai vazut si mai sus, toata lumea recomanda sa eviti modelul 2015.

PS: iti recomand sa te uiti pe youtube sa vezi exact care sunt diferente intre Gaggia Classic pre 2015, 2015 si 2019+

Îți multumesc mult, a fost de mare ajutor ce mi ai zis aici. M-am mai informat intre timp in urma celor spuse de tine. Ma gândesc sa cumpăr de pe eBay un model de prin 2005-2010, văd ca unele se dau cu 80-90 de euro, ce părere ai de asta? Mi-ar plăcea sa încep un proiect de restaurare micuț pe o mașina de asta (deși sper ca nu sunt chiar atât de multe de făcut). Din cate am inteles, modelul acela este mai robust si rezistent, de asta mi s-a părut o idee buna.

RE: Gaggia classic, putin ajutor :) - Entertainer - 03-12-2022

Nu și nu. Vei restaura și o sa depășești rapid cei 200euro cât costa gcp-ul cel nou de pe Olx, nu sta pe gânduri și cumpără-l. 

Ai un espressor ce funcționează perfect, apoi poți cumpăra și restaura ce îți dorește inima, știi ca aștepți piese sa îți vină dar tu îți poți face un espresso/latte în fiecare zi. 

O sa îți dorești să lucrezi pe asta, foarte bine, ii pui un pid, mai o sita noua, mai o placa de dispersie, un pfb, și apoi o sa vrei upgrade :)).

RE: Gaggia classic, putin ajutor :) - Solozaur - 03-12-2022

(03-12-2022, 00:48)Arcodex Wrote:
(01-12-2022, 19:20)Solozaur Wrote:  

Îți multumesc mult, a fost de mare ajutor ce mi ai zis aici. M-am mai informat intre timp in urma celor spuse de tine. Ma gândesc sa cumpăr de pe eBay un model de prin 2005-2010, văd ca unele se dau cu 80-90 de euro, ce părere ai de asta? Mi-ar plăcea sa încep un proiect de restaurare micuț pe o mașina de asta (deși sper ca nu sunt chiar atât de multe de făcut). Din cate am inteles, modelul acela este mai robust si rezistent, de asta mi s-a părut o idee buna.

Poti estimezi o lista cu ce piese ar fi de schimbat si sa vezi cat te ajunge, sanse mari sa ajungi cam la aceeasi suma. Doar ca mai aduagi la asta timpul si nervii de a umbla la el. Iar in timpul ce lucrezi la el nici n-ai sa poti face cafea.

Nu stiu ce situatie materiala ai tu dar daca variata cu 2015 nu iti surade atunci ar fi mai bine sa mai strangi pana ai de un pro si atunci ai sa incepi din start cu ceva care merge bine si stii ca e o baza buna ptr upgrade-uri.

Totusi diferenta e de doar 250 de lei( daca luam in calcul cel de pe olx) - asta e cam cat 3 pungi de cafea buna.
Ceri si tu acuma de craciun de la toata lumea sa-ti dea bani cadou si ai sa fii mai aproape de suma aia.