![]() |
|
Top grindere electrice V60 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Top grindere electrice V60 (/Thread-Top-grindere-electrice-V60) |
Top grindere electrice V60 - alex_b - 28-11-2022 Care ar fi dupa voi printre top 3 grindere electrice bune la pour over , care produce cea mai putina cantitate de fines? am vazut ca legat de cele manuale Lance Hedrick spune ca 1zpresso ZP6 dupa parerea lui ar fi de neegalat, dar legat de unul electric? RE: Top grindere electrice V60 - bobitad - 29-11-2022 probabil nu prea o sa primesti raspunsuri, dar iti spun eu de ce mai bine folosesti o manuala: 1.e mai ieftina 2.e mai fiabila, practic o ai pe viata 3.e mai putin zgomotoasa 4.ai retentie mai mica 5.ai distributia mai buna din cauza rpm-ului mic. pe la concursuri se folosesc in general manuale 6.o poti curata mai usor 7.cu una decenta macini foarte usor pentru brew, aka v60, aeropress si altele. adica 20 de secunde pentru 20g eu cred ca la 90% dintre voi nu v-ar placea ce scoate un zp6, o sa fie o cafea ca ceaiul sau sucul. dar o poti cumpara ca au lansat-o din nou. e 200$ + taxe, transport si vama. si nici nu trebuie sa fiti obsedati de fines, nu-s asa periculoase cum credeti, dar au mai zis-o si altii si eu in repetate randuri. RE: Top grindere electrice V60 - cradun - 29-11-2022 Pentru mine, Honne e top pe V60. Viteza de rotatie mica (500 RPM), cutite cu profil similar cu cele de pe MK Kenya, foarte ok pt brew, aliniere foarte buna (chiar daca e nevoie sa fie refacuta la doi, trei ani, se intampla la orice rasnita). Ai posibilitatea sa torni gradual boabele in camera de rasnire, pentru minimizarea fines-urilor care rezulta din ingramadirea boabelor si din spargerea boabelor intre ele. Cat despre Ode vs Honne, nu am testat inca. Honne vs EK43s cu cutite high uniformity - bate EK, dar cred ca reusesc ajustarea retetei, cu ceva exercitiu. Nu garantez ca as reusi, dar depinde si de cafea. Rezultate cu Honne mult peste ce am obtinut cu Comandante, 1zpresso, Apex sau Lido. Am incercat Eureka SD pe V60, cu cutitele de espresso, nu mi-a placut, mult prea neclar gustul. RE: Top grindere electrice V60 - alex_b - 29-11-2022 (29-11-2022, 14:21)cradun Wrote: Pentru mine, Honne e top pe V60. Viteza de rotatie mica (500 RPM), cutite cu profil similar cu cele de pe MK Kenya, foarte ok pt brew, aliniere foarte buna (chiar daca e nevoie sa fie refacuta la doi, trei ani, se intampla la orice rasnita).Honne e romaneasca ? M-ar interesa si ceva mai mainstream in sensul ca poti mult mai usor copia ce fac altii Momentan folosesc o eureka specialita echipata cu , cutite originale de la Eureka de 55 mm construite pebtru brew, dar ma gandeam ca pe viitor as dori sa iau ceva la care sa pot compara ce fac altii RE: Top grindere electrice V60 - Darsidius - 29-11-2022 Am ras un pic, sa pui cutitele de honne ca sunt similar cu mk kenia. Cutitele de mk kenia sunt cutite inspirate de prin 1900, pe cand alea de pe honne, sunt.... sa lasam imaginatia sa curga. Cutitele de honne au zonele finale plate, iar daca pui cutitele unul peste altul nu trece lumina pt ca zonele plate sunt asa mari ca se suprapun, iar acolo cafeaua este rulata pana se face pudra, asa se fac fines. Sunt cutite traditionale ca si mazzer care fac corp si dulceata si amareala. Cutitele kenia nu au deloc zone plate spre margine iar daca suprapui doua cutite, se vede printre cutite. Cutitele astea scot limonada din cafea, cu claritate maxima si aciditate de iti zboara ochii cand gusti. Deci cum sunt similare? Ce ti se pare tie similar intre cutitele astea doua, asta ca sa nu mor prost sa stiu si eu la ce sa ma uit: ![]() ![]() Sunt amandoua facute din otel, sau ce au similar? Cred ca nici dupa o nunta nu le vad similare. Si ce e cu titlul asta meshin? si eu traiesc de multi ani pe afara, dar ori vorbesc romana ori engleza, ma straduiesc. Schimbati titlul topicului cu top rasnite brew, si daca e sa cautam pe forum sigur mai gasim cateva topicuri cu aceasi intrebare, si aceleasi raspunsuri. RE: Top grindere electrice V60 - cradun - 29-11-2022 Ok, inteleg ce zici. Mie mi se pareau similare ca geometrie, ca am vazut ca urmeaza aceleasi linii in mare, de exemplu fara zona de prespargere, dar inteleg ca zici ca extremitatea aia e definitorie pentru amprenta de gust, ok. RE: Top grindere electrice V60 - edri - 30-11-2022 (29-11-2022, 18:14)Darsidius Wrote: ..... Sunt cutite traditionale ca si mazzer care fac corp si dulceata si amareala. Fellow Ode Gen2 ce cutite are, din acelea care sunt mai mult spre dulceata si amareala sau mai mult spre limonada? RE: Top grindere electrice V60 - Arcodex - 16-12-2022 Eureka filtro poate? RE: Top grindere electrice V60 - Darsidius - 16-12-2022 Cand realitatea e alta fata de prostiile vehiculate pe youtube sau internet. ![]()
RE: Top grindere electrice V60 - alex_b - 16-12-2022 (16-12-2022, 00:18)Darsidius Wrote: Cand realitatea e alta fata de prostiile vehiculate pe youtube sau internet. Sa-mi fie iertat, dar nu pricep nimic din tabelele acelea RE: Top grindere electrice V60 - cradun - 16-12-2022 Kinu o fi fost folosit cu cutitele de espresso sau cu cele de brew? |