![]() |
|
Sfaturi de achizitie pentru incepator - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Sfaturi de achizitie pentru incepator (/Thread-Sfaturi-de-achizitie-pentru-incepator) |
Sfaturi de achizitie pentru incepator - Zemosu - 15-10-2022 Salutare, Caut de cateva zile sa imi iau un setup pentru incepator expressor + rasnita cu un buget pana in 2000 RON. Stiu ca e cam restrans bugetul as vrea sa ma incadrez aici altfel ness ma face nevasta. Intaleg importanta unei rasnite, dar nu prea am nici o idee la ce sa ma uit si cum sa impart bugetul rasnita si expressor. Presupun ca ceva second ar fi cel mai indicat. Daca aveti ceva sugestii va rog aruncati in mine :) . RE: Sfaturi de achizitie pentru incepator - Razvan.PGC - 16-10-2022 Salutare si bine ai venit. Nu arunca nimeni cu nimic in tine, stai linistit. Ai multe informatii aici si intreaba unde nu stii. De asta exista forumul, sa invatam unii de la altii. Bugetul de 2000Ron este destul de mic ca sa incapa si o rasnita ok si un espressor. Nu cred ca ai foarte multe variante. Poti sa te uiti pe Marketplace aici pe forum sa vezi ce gasesti. Ti-as fi recomandat un Lelit PL41TEM care sa fie mai long shot putin, dar iti consuma tot bugetul. Cred ca Gaggia Classic este singura varianta care imi vine in minte pentru inceput. In sectiunea de reduceri ai niste bundle-uri: 1. Pachet Barista Home Classic – Espressor Gaggia Classic PRO + rasnita Lelit PL43MMI – 2490 lei + tamper precizie 58mm Lelit PLA481A + set cesti originale Gaggia 2. – Pachetul Barista Home Beginners – espressor Lelit PL41EM + rasnita PL43MMI + Tamper precizie Lelit 57.35 + set cesti Lelit –2590 lei Daca vrei ceva nou, varianta de Gaggia Classic PRO cred ca e cea mai buna. Vezi daca gasesti eventual espressorul SH. La oricare din variante poti merge chiar si pe un Kinu Phoenix (rasnita Manuala) ca tot se face comanda de grup in Oct si pretul e aprox 800 Ron, dar depinde cat vrei sa te "complici" Alte alternative de rasnite SH care imi vin in minte ar fi Baratza Sette 270 sau Eureka Specialita. Poate mai au si ceilalti colegi alte idei. Sper sa te ajute :) Sfaturi de achizitie pentru incepator - N3cks - 16-10-2022 Eu sunt de părere ca nu dezbatem bugetul. [emoji6] E însă un factor important. Râșnița e vioara întâi Aven in vedere bugetul as merge pe un Kinu, nou sau SH si un espresor. Pasul doi va fi sa schimbi espressorul. Adică as lua ceva ce sa rămână mai multă vreme in setup. As merge chiar atât de departe încât as recomanda un kaflano compresso la 300-400 in loc de espresor. Am pentru concediu așa ceva si sunt extrem de încântat ce poate sa iasă in parteneriat cu Kinu (Clasic). Dacă vrei lapte spumat atunci subminimal cu baterii sau mai nou cu acumulator face o chestie super buna. Tot din setul meu de concediu. Desigur work Flow un pic anevoios. Una peste alta as vedea construcția setup in jurul unui Kinu, poate comandante (sa zic ca fac reclama) si un espresor care sa facă ceva… prea multe cerințe nu pot fi. Doar ca espresorul Va avea multe fluctuatii. Ceea ce ma face sa cred ca un kaflano e mai ușor de întrebuințat. Sau varianta unui Flair pro / SH. (Cu manometru). Accept si critici la părerea mea [emoji6] Eu sunt de părere ca nu dezbatem bugetul. [emoji6] E însă un factor important. Râșnița e vioara întâi Aven in vedere bugetul as merge pe un Kinu, nou sau SH si un espresor. Pasul doi va fi sa schimbi espressorul. Adică as lua ceva ce sa rămână mai multă vreme in setup. As merge chiar atât de departe încât as recomanda un kaflano compresso la 300-400 in loc de espresor. Am pentru concediu așa ceva si sunt extrem de încântat ce poate sa iasă in parteneriat cu Kinu (Clasic). Dacă vrei lapte spumat atunci subminimal cu baterii sau mai nou cu acumulator face o chestie super buna. Tot din setul meu de concediu. Desigur work Flow un pic anevoios. Una peste alta as vedea construcția setup in jurul unui Kinu, poate comandante (sa zic ca fac reclama) si un espresor care sa facă ceva… prea multe cerințe nu pot fi. Doar ca espresorul Va avea multe fluctuatii. Ceea ce ma face sa cred ca un kaflano e mai ușor de întrebuințat. Sau varianta unui Flair pro / SH. (Cu manometru). Accept si critici la părerea mea [emoji6] RE: Sfaturi de achizitie pentru incepator - Razvan.PGC - 16-10-2022 Subscriu la ideea colegului de mai sus, legat de Flair Pro. Cred ca era si unul SH pe forum. In combinatie cu un Kinu Phoenix pe care l-as recomanda mai mult decat as recomanda comandante pentru espresso, iese super treaba. O sa ai un setup cu care poti scoate foate multe chestii faine si long term, doar ca o sa fie nevoie din partea ta sa te documentezi asupra espressorului (fiind unul manual), sa testezi mult, sa-l intelegi si sa ai rabdare. Dar rezultatele o sa fie pe masura, zic eu. Sfaturi de achizitie pentru incepator - vlaicu - 16-10-2022 Si ca prin magie e un gaggia classic pro pe forum la vânzare. Vezi ce iese [emoji23] RE: Sfaturi de achizitie pentru incepator - Zemosu - 16-10-2022 Va multumesc pentru raspunsuri. Vreau sa mentionez ca desi sunt constient de carcateristicile rasnitelor manuale sunt convins ca ar fi cel mai scurt drum ca sa ma las de expresso. Prefer sa fac upgrade gradual fara sa sacrific convenienta experientei cafelei, din acest motiv as opta pentru aparate electrice atat pentru rasnita cat si pentru expresor. Din cercetarile mele pe parte de expresso ma orientam catre un Gaggia Classi Pro care sa il pot modifica cu mod-uri ulterior. Pe partea de rasnita consideram pachetele mentionate de @Razvan.PGC + https://altex.ro/barista-pack-de-longhi-eckg6821-m-1-1l-1300w-15-bar-sistem-cappuccino-argintiu-negru/cpd/EXSECKG6821M/ desi am impresia ca pack-ul de la DeLonghi nu lasa mult loc de joaca fara investiti ulterioare atat pentru rasnita cat si pentru expresso. Considerand ca ma uit la un Gaggia Clasic pro(cel mai probabil SH) ar mai ramane rasnita de vazut. Pana acuma am din pelerinajele mele pe OLX in categoria de rasnite cu un buget de aprox 1200 -1500 de RON am gasit cateva versiuni de rasnite "profesionale"(nu stiu cat sunt cu adevarat profesionale dar toate contin cuvantul in descriere) despre care nu reusesc sa gasec foarte multe review-uri. Daca poate sa ma ajute cineva cu niste sfaturi pe partea asta ar fi super. Las o lista culink-uri catre aparatura care fie m-am gandit ca are potential fie e o curiozitate despre care nu am idee cat de buna/rea ar putea fi:
O sertie intreaga acuma despre care nu intaleg daca are rost sau nu sa ma uit la ele si care ma fac sa ma intreb daca are ceva relevanta acel rezervor aditional pentru cafeaua gata macinata(cred ca si Rancillio prezentat mai sus se poate baga aici):
Imi cer scuze pentru aceasta lunga scriptura si lista de cumparaturi dar daca imi poate zice cineva ceva despre oricare din astea(gen un "da asta e ok pentru inceput daca esti atent la x si y" sau "Daca le cumperi sper sa ai cosu de gunoi destul de mare ca sa incapa in el"). Multumesc anticipat! RE: Sfaturi de achizitie pentru incepator - bobitad - 16-10-2022 e destul de greu sa macini pentru espresso manual, dar as zice ca nu e un deal braker. adica era 1zpresso jx pro pe olx la 650 ron, aproape noua, era si la eco-capsule un jx nou pe la suma aia, dar s-a vandut, care macina destul de ”furios”. despre kinu phoenix nu stiu ce sa zic, au fost plangeri pe forum, stric pentru phoenix ca are ”bratele” stabilizatoare din plastic si au mai crapat, si oricum e 800-850. si eu sunt incepator, dar avand in vedere alegerile tale, presimt ca o sa ajungi sa dai 2000 de ron si o sa ai multe batai de cap si nici nu o sa faci esspreso bun. cu rasnita de mai sus in 45 de secunde ai rasnit 18g pentru espresso. oricum o sa stai 20 de minute sa ti se incalzeasca espressorul. plus ca trebuie sa bugetezi si un cantar. RE: Sfaturi de achizitie pentru incepator - Zemosu - 16-10-2022 (16-10-2022, 19:04)bobitad Wrote: e destul de greu sa macini pentru espresso manual, dar as zice ca nu e un deal braker. adica era 1zpresso jx pro pe olx la 650 ron, aproape noua, era si la eco-capsule un jx nou pe la suma aia, dar s-a vandut, care macina destul de ”furios”. despre kinu phoenix nu stiu ce sa zic, au fost plangeri pe forum, stric pentru phoenix ca are ”bratele” stabilizatoare din plastic si au mai crapat, si oricum e 800-850.Mersi de sfat, intaleg ce zici, dar ma cunosc pe destul de bine incat sa imi dau seama ca dimineata mi-e lene sa fac cafea si cu gata macinata care trebuie sa o pun numa in aparat, daca ma gandesc ca trebuie sa o macin manual prevad ca imi fac ceai. De asta doresc ceva electric ca sa pot sa eperimentez putin cu expresso inainte sa ma las de la al il face. RE: Sfaturi de achizitie pentru incepator - Zemosu - 16-10-2022 Update: am gasit un Leit PL43 MMI pe OLX la 750. Am vb cu vanzatorul sa il trimita. Am ales Rasnita deoarece am vazut ca este foarte recomandata prin zona. RE: Sfaturi de achizitie pentru incepator - alex_b - 16-10-2022 (16-10-2022, 20:09)Zemosu Wrote: Update: am gasit un Leit PL43 MMI pe OLX la 750. Am vb cu vanzatorul sa il trimita. Am ales Rasnita deoarece am vazut ca este foarte recomandata prin zona. Eu am un eureka specialita care l-am prins nou pe olx si sunt foarte multumit. Legat de espressor primul meu a fost un flair classic, apoi la o luna dupa am luat un lelit victoria 91 (imi era lene sa curat flairul) dupa care la o luna am vandut lelit-ul si am luat flair 58 , nu ma mai intorc veci la automate de espresso, nu se compara cu prese manuale. intre timp beau mai mult v60 :D da oricum combinatia rasnita buna (la mine eureka) si presa manuala e maxim ce iti poti dori dupa mine RE: Sfaturi de achizitie pentru incepator - kheptan - 17-10-2022 macin de 2 ani si ceva la manuala (kinu 47) 16-18 grame in ~(30-35) secunde.. nu vad ce mare lucru e sa nu poata si altii + faci muschi gratis |