Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Sfat Cumparare Espressor +Rasnita si Accesorii (First Timer) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Sfat Cumparare Espressor +Rasnita si Accesorii (First Timer) (/Thread-Sfat-Cumparare-Espressor-Rasnita-si-Accesorii-First-Timer)

Sfat Cumparare Espressor +Rasnita si Accesorii (First Timer) - RichardMG - 26-03-2022

Buna seara Espressomani,

Sper ca aveti o seara de vineri cat mai placuta.

Am intrat intr-o dilema acum cateva saptamani in privirea cumpararii unui home setup cand am inceput sa citesc thread-urile si forumurile.

Am ajuns la concluzia ca este destul de interesant procesul de cumparare si nivelul de informatiii (chit ca am vrut sau nu) s-a dezvoltat ca o coada de tiruri la vama Nadlac vineri seara. Despre importanta unui PID, ajustarea presiunii, rasnite etc.

As fii nesimtit sa nu spun ca imi place sa arate si din punct de vedere estetic bine pe blatul de bucatarie Shy .

Dat exemplele de mai jos, bugetul ar cam fi 5000 de lei, cu flexibilitate.

Asadar, am decis sa subliniez si m-am gandit la urmatoarele variante de espressoare:
  1. Rancilio Silvia: am citit ca ar avea putere buna de frotare, pe mine interesandu-ma bauturile cu lapte in mod prealabil. Stau singur, deci sa astept intre espresso si steaming nu ma deranjeaza. Am citit ca ar fi de asteptat cam 1 minut si un pic, timp in care iti poti sterge si curata portafiltrul, scoti laptele, pui restul la loc etc.. Timpul de asteptare ca sa se poata incalzi ar fi pe la 15 minute, ceea ce nu ar fi capat de tara pentru mine. Nu beau in fiecare zi cafea, dar sa zicem 4-5 zile pe saptamana o fac. Am observat ca este o comunitate intreaga care te invata sa montezi pid, un pressure bar.. Am vazut ca exista si varianta dual boiler "PRO x", dar pretul de dublu si inca un pic nu stiu daca chiar se merita. Se poate regla presiunea din interior din ce vazusem pe youtube;
  2. AVX DB-1 PID: avand dual boiler, ar fi ideal pentru extractie si frotare in acelasi timp, dar am observat ca bagheta de abur este mai slaba decat al celui mentionat mai sus. Are PID, deci poate fi un avantaj. No name, dar nu ma deranjeaza asta. Au fost ceva teste tinute acum ceva timp, dar nu am mai gasit grupul desi am citit o singura data despre ea. Nu prea e foarte multa informatie;
  3. Flair 58 sau Pro 2: Nu m-ar deranja sa fac rabat la electricitate si sa cumpar un aparat de frotare separat sau prin french press si sa pun mai mult pe rasnita;

Si pentru rasnite, m-am gandit la urmatoarele:
  1. Eureka Mignon Specialita/Manuale 15 sau 16 (cu led sau fara led): am citit lucruri pozitive despre ea, chiar daca are bean hopper. Exista vreo diferenta intre cel cu led si fara in afara de display?
  2. G-Iota DF64: Am citit chestii bune, dar ar avea niste of-uri cu statica?
  3. Eureka Mignon Single Dose: era ceva anticipat, dar are cineva experienta cu ea?
  4. Baratza Sette 270, Stiu ca importanta unui single dose mai ales cand nu faci o gramada de cafele pe zi este esentiala;
  5. Niche Zero: se mai merita Niche Zero? Poate reusesc sa il iau din UK si sa vina un prieten cu el, pentru ca la noi e aproape de 2 ori mai scump din cauza taxelor..
Mi-ar placea sa aud cum este user friendliness-ul acestor aparate.

Daca mai aveti si alte sugestii sunt deschis.

Sunt deschis si la SH-uri daca e ceva.

Daca am dat-o in delir, se prea poate sa fi ramas un pic confuz.

Multumesc anticipat! Va doresc o cafea cat mai placuta!

RE: Sfat Cumparare Espressor +Rasnita si Accesorii (First Timer) - Dan_R - 26-03-2022

Personal te-as sfatui sa nu pierzi din vedere combinatia Lelit 41TEM + Eureka Mignon Specialita. Mi se pare o combinatie foarte buna. Displayul de la Eureka este foarte util. Desi sunt o persoana care agreeaza mestereala, prefer totusi un espressor gata dotat din fabrica cu PID. Exista si varianta SH, zilele trecute era la vanzare un Lelit 81T cu garantie inca valabila.

RE: Sfat Cumparare Espressor +Rasnita si Accesorii (First Timer) - RichardMG - 01-04-2022

Salut @Dan_R,

O sa iau in considerare, merci! Mi-a placut din review-urile pe care le-am vazut ca puterea steam wand-ului este destul de mare, eu avand acasa doar bauturi cu lapte.

Merci!

RE: Sfat Cumparare Espressor +Rasnita si Accesorii (First Timer) - rob8402000 - 03-04-2022

Am avut aceleasi dileme ca si tine si m am oprit la lellit 81 t... Sita de 57 mm, nu consider ca merita diferenta de bani pt un 91t doar ca are sita de 58. Rasnita am manuala, kinu phoenix . Eu beau o cafea pe zi si imi este ok momentan, dar ma bate gandul la o electrica cum ar fi niche sau sette 270, ambele pt coportamentul bun in single dose.