Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix (/Thread-DIY-%C3%AEnlocuire-rulmen%C8%9Bi-Kinu-Phoenix)

DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix - dannyd - 22-10-2021

Salut,
Zilele trecute am cumpărat o rasnita Kinu Phoenix de la un coleg.
Pentru că, înainte de a folosi un lucru îmi place să il verific din punct de vedere tehnic, am încercat cei doi rulmenți pentru a vedea cât de bine se mișcă și dacă totul e in ordine.
Am constatat că rulmentul superior e blocat iar cel inferior se mișcă destul de greu.
Pentru că îmi place să meșteresc, am zis să încerc să ii lubrefiez.
Astfel, am dat jos Semmeringul de la rulmentul superior si… surpriză: rulmentul nu mai acea deloc vaselină in schimb avea un amestec ciudat de “rugină” și cafea.
Scriu “rugină” pentru că nu știu dacă e sau nu.
Cert este că colegul care mi-a vândut rasnita m-a asigurat că nu a spălat-o/udat-o și il cred. Cel mai probabil că uleiurile volatile au pătruns in interiorul rulmentului deși avea acea garnitură semering care ar fi trebui să protejeze.
In fine, am luat codul rulmentului si … culmea, l-am găsit la magazin. Wow!
Am cumpărat 2 bucăți si i-am înlocuit in 10 minute.
Pun mai jos pozele cu cei doi rulmenți blocați, cu “unealta” cu care i-am dat jos: un surub cu cap stea pentru a putea introduce șurubelnița (pentru contra când acționezi piuliță).
Cei doi rulmenți noi au intrat înapoi cu mâna fără a fi necesar să utilizez presa improvizată.

Modelul este 6800RS su a costat 12 bucata(producător PFI, USA)

Mai jos pozele.[Image: 29b7f2ff9721bfa876a190dccd96bb72.jpg]
[Image: 283b73da3003664eff5c1a8f8fc05d4f.jpg]
[Image: 15e7cd550758c1fc49cd512599f1b27e.jpg]
[Image: 605f13e910ddfe545e6ff28b3563852a.jpg]
[Image: ee795d1cf695eb903ac68c113f92bd81.jpg]
[Image: 6f5ce1abbe9cdc3c808f2bb6bf256100.jpg]
[Image: 90c2596fc83ab6cbcda28eda04b17790.jpg]

Sent from my iPhone using Tapatalk

RE: DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix - renatoa - 22-10-2021

As fi dat jos si bilutza, s-a discutat deja mult pe tema ei, cum au pus-o asa este inutila, ba chiar daunatoare.

DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix - dannyd - 22-10-2021

Nu sunt familiarizat deloc cu Kinu.
Am luat-o in așteptarea Eurekăi ORO SD, care … nu mai vine.
Dar m-am gândit că poate or fi colegi care folosesc rasnita fără să verifice starea rulmenților.
Schimbare lor nu e mare lucru si nici nu costă cine știe ce.
Dacă s-a mai discutat, nu sunt la curent pt că nu am urmărit topicul.
PS: o să mă documentez ce e cu biluță aia si dacă e cazul o dau jos. Ms de info.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix - Mihai L - 22-10-2021

Rolul bilutei este doar sa faca putin zgomot.
Cum se facea pe vremuri cu pahare de plastic puse la spitele rotii bicicletei…

RE: DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix - renatoa - 22-10-2021

Rolul initial a fost sa asigure feedback tactil la schimbarea setarii, si doar atunci.
Pentru asta trebuia pusa sub roata cu gradatiile, si s-ar fi simtit doar cand schimbai setarea, nu si la rasnire.
Nu pe spitza aia de plastic, unde a devenit o zornaitoare, cum bine zice Mihai.
Si in plus macina suprafata pe care se freaca... rezultand ce ai gasit in rulment Wink
Ulterior le-au scos, exemplarele din ultimul an se vand fara bila.

RE: DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix - TVTVTV - 22-10-2021

Sigur a stat în umiditate râșnița. Probabil în bucătărie, unde se făcea des abur de la gătit. Sau asta, sau au venit rulmenții cu probleme din fabrică.

RE: DIY înlocuire rulmenți Kinu Phoenix - renatoa - 23-10-2021

Motoarele stepper de CNC-uri au mii de ore de functionare dupa care schimbi rulmentii, similari cu acesta, cu praf din plin din prelucrarile care le fac, la turatii mai mari ca o rasnita manuala.
Inclusiv umiditate, anumite prelucrari se fac sub jet de fluid de racire, un amestec de apa cu un sapun special.
As zice ca ai prins un lot defect din start.