![]() |
|
Cormorant cr600 roaster, pareri? - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Prajire acasa (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajire-acasa) +--- Thread: Cormorant cr600 roaster, pareri? (/Thread-Cormorant-cr600-roaster-pareri) |
Cormorant cr600 roaster, pareri? - LucianB - 17-10-2021 Salutare espressomani! Curand se face un an de cand am intrat in lumea cafelei de specialitate si am descoperit formul, timp in care, cu echipamentul din semnatura am incercat majoritatea prajitoriilor locale, si cateva din afara, m-am documentat, i am citit pe clasicii Hoffmann, Scot Rao, David Rosa s.a si mi am convertit familia si colegii de birou la noua "religie". Sunt tentat sa fac in perioada urmatoare inca un pas si sa intru in zona de home roasting. Pt ca majoritatea sunteti mult mai experimentati decat mine, as aprecia orice sfat, experienta cu privire la alegerea acestui prajitor, dar si in general cu toata ideea de home roasting. Este echipamentul potrivit in ac range de pret? Ati alege altceva? Multumesc mult. https://www.cormorantroasters.co.uk/ RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - lig76ct - 17-10-2021 uite aici mai multe detalii : https://www.home-barista.com/roasting/cormorant-has-landed-t53175.html sau compară https://www.home-barista.com/advice/cormorant-vs-bullet-t56238.html RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - LucianB - 19-10-2021 Multumesc pt linkuri, apreciez reactia. Am parcurs pe net cam tit ce am gasit despre ac roaster, inclusiv ac linkuri. Totusi, postarea mea era adresata mai ales celor cu experienta in roasting, si care, plecand de la aceasta experienta ar putea sa evalueze Cormorant, fara sa facem trimitere la review-urile unora din afara. M ar ajuta pareri proprii personale de pe forum. Cum vi se pare? este o optiune pt home roasting? puncte tari vs puncte slabe, alternative? Multumesc anticipat. Cormorant cr600 roaster, pareri? - umarianos - 19-10-2021 Cormorant merita banii, dar: Cormorant + Home roasting ...... Merge dar nu e "înțelept" Cormorant = producție ..... Pt. home ai alte variante RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - umarianos - 20-10-2021 Ceva mai multe detalii din partea ta ar ajuta. Vrei sa prajesti doar pentru tine & friends ? Stai la casa / bloc ? Spatiu de desfasurare este ? O zi minunata ! RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - LucianB - 20-10-2021 Estimez ca voi praji aprox 4 - 5 kg/luna pt mine si cativa apropiati. Stau la casa si amplasamentul va fi pe o terasa exterioara care se poate inchide si incalzi la nevoie. Nu am prea mult timp liber in cursul saptamanii, asa ca cel mai probabil voi praji doar in weekend. As face asta de placere, fara vreo intentie sa renunt sa mai testez / cumpar de la prajitorii consacrati, ba dimpotriva. RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - renatoa - 20-10-2021 Intelept, neintelept, home, comercial... pana la urma problema se pune daca esti dispus sa iei ceva nou si sa mesteresti ca sa ii indrepti niste erori de fabricare, sau vrei ceva sa mearga struna imediat cum l-ai scos din cutie. Pentru ca, asta e viata, ne place, nu ne place, e scandalos, sau cum vreti sa ii ziceti, dar Cormorant este cel mai "entry" roaster, din punct de vedere financiar, care "are toate tiglele pe casa". Nu e vorba daca merita, la banii astia, sau ce s-ar putea lua mai bun la banii astia, ci ca sub aceasta suma si model nu poti lua ceva care sa nu aiba o hiba. Daca nu vrei sa iti asumi hiba si ori sa modezi ori sa inveti sa traiesti cu ea, aici ajungi. Crack ! De fapt sunt nedrept... ar mai fi variante bine facut si mai ieftine, doar ca sunt incomplete. Trebuie sa cumperi separat ciclonul de pleava, cooler-ul, fiecare din alte surse, si sa le faci sa mearga impreuna... castigand poate 20% din pretul Cormorant. Banuiesc ca nimeni nu se complica pentru o asemenea economie. Evident, mai exista varianta "pune mana si fa-ti unu singur"... sau... "call a friend"... RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - RaduNim - 20-10-2021 Ai luat deja legătura cu cei de la cormorant? Ce lead time au dat :) RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - LucianB - 20-10-2021 Da, am vorbit de ceva vreme cu ei. Roasterul ar urma sa fie gata in luna decembrie a.c. Cormorant cr600 roaster, pareri? - umarianos - 20-10-2021 Super, deci "sorții" au zis Cormorant .... Cormorant sa fie , bănuiesc că full option cu toate opționalele , nu? , eu as alege galben . RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - Laddu - 21-10-2021 La bullet te-ai uitat? La un calcul rapid nu e asa scump upgradul de la 600g la 1kg. Daca prajesti pentru prieteni, poate la un moment dat iti va fi mai comod sa poti praji cantitati mai mari. RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - renatoa - 21-10-2021 (20-10-2021, 21:25)umarianos Wrote: Super, deci "sorții" au zis Cormorant .... Cormorant sa fie , bănuiesc că full option cu toate opționalele , nu? , eu as alege galben . Nu vad multe optionale... Vopsirea la 120 lire mi se pare un pic tichie... de ce as vrea un prajitor colorat, ca sa se vada cum se arde/afuma vopseaua in timp ? Phidget-ul este o solutie buna, dar te limiteaza la prajirea agatzat de un computer. Care, oricat ar parea de ciudat, este o limitare ! RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - umarianos - 21-10-2021 (21-10-2021, 11:04)renatoa Wrote: Nu vad multe optionale... Galben pentru că nu văd sa aibe Violet. Phidget-ul + ARM ar fi o combinație mișto zic. RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - LucianB - 18-12-2021 Cum sa nu crezi in Mos Craciun cand Pasarea asta tocmai ce a aterizat la mine in gradina? ? Sarbatori fericite espressomani! Revin cu detalii. RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - renatoa - 18-12-2021 Sa pui si niste ace de brad printre boabe, sa vezi ce aroma iese ... :D Felicitari ! Cormorant cr600 roaster, pareri? - umarianos - 21-12-2021 Mai și funcționează utilajul? Sau este in carantină? RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - RaduNim - 20-02-2022 (18-12-2021, 11:47)LucianB Wrote: Cum sa nu crezi in Mos Craciun cand Pasarea asta tocmai ce a aterizat la mine in gradina? ? Sarbatori fericite espressomani! Revin cu detalii. Salut! Ai apucat să-l folosești? Ceva impresii? Ai mai prăjit si pe alt prăjitor? :) RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - LucianB - 17-04-2022 Salutare espressomani! Cu scuze pt intarzierea cu care postez. A fost o perioada f aglomerata la mine. Chiar si asa, in cele 4 luni mi am facut timp pt cateva sesiuni de prajit (sa fie vreo 20 kg cafea verde, in 40 de sarje a cate 500g). Primele impresii, Cormorant fiind primul meu prajitor: functioneaza impecabil, nu am intampinat probleme. Inca incerc sa obtin RORul perfect in Artisan, a la Rao, uneori imi iese, alteori apar flickuri, crashuri. Prajitorul permite ajustarea fiecarei variabile, burner (folosit de mine de la 3mbar in jos), drum speed (cu 500g greens folosit de mine la maximum speed), air power, difusser (il inchid uneori, in general dupa DryEnd, pt mai mult convection). Mi se pare ca strange f eficient pleava, raceste bine dupa Drop). Ca si minusuri, reglajul gazului din buton poate fi o privocare, cel putin pana te obisnuiesti cu sensibilitatea butonului, mai ales daca vrei sa faci ajustari sub 0,5 mbar. Cam asta i impresia dupa primele 4 luni, sper ca voi praji mai mult pe masura ce se face vreme buna si voi avea mai mult timp (prajitorul fiind amplasat pe o terasa exterioara inchisa). RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - Herban - 25-02-2024 (17-04-2022, 13:52)LucianB Wrote: Salutare espressomani! Cu scuze pt intarzierea cu care postez. A fost o perioada f aglomerata la mine. Chiar si asa, in cele 4 luni mi am facut timp pt cateva sesiuni de prajit (sa fie vreo 20 kg cafea verde, in 40 de sarje a cate 500g). Primele impresii, Cormorant fiind primul meu prajitor: functioneaza impecabil, nu am intampinat probleme. Inca incerc sa obtin RORul perfect in Artisan, a la Rao, uneori imi iese, alteori apar flickuri, crashuri. Prajitorul permite ajustarea fiecarei variabile, burner (folosit de mine de la 3mbar in jos), drum speed (cu 500g greens folosit de mine la maximum speed), air power, difusser (il inchid uneori, in general dupa DryEnd, pt mai mult convection). Mi se pare ca strange f eficient pleava, raceste bine dupa Drop). Ca si minusuri, reglajul gazului din buton poate fi o privocare, cel putin pana te obisnuiesti cu sensibilitatea butonului, mai ales daca vrei sa faci ajustari sub 0,5 mbar. Cam asta i impresia dupa primele 4 luni, sper ca voi praji mai mult pe masura ce se face vreme buna si voi avea mai mult timp (prajitorul fiind amplasat pe o terasa exterioara inchisa). @LucianB, mai ai ceva updates pentru experienta ta cu prajitorul? Cum se comporta? Ai avut ceva probleme cu el? Care este cel mai mic batch pe care l-ai prajit cu succes? Acum dupa 2 ani, ai ceva regrete in legatura cu el, in sensul ca poate ti-ar fi fost mai potrivit un alt tip de prajitor? Sunt interesat si eu roasterul lor si as vrea sa stiu cum se comporta in timp dar si ceva feedback pe termen lung. Merci anticipat RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - renatoa - 25-02-2024 Intre timp a aparut si varianta electrica, asa ca retinerile multora, determinate de noutatea si dificultatile de a lucra cu gaz nu mai au rost. La vremea aceea am scris ca oricum @LucianB nu avea alternative, iar chinezariile care au aparut intre timp in aceasi gama de preturi, si care incearca sa ia ochii celor slabi de inger, printr-un design bling, nu isi merita pretul, parerea mea. RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - LucianB - 02-08-2025 Salutare, espressomani! Imi pare rau ca timpul nu mi permite sa intru aici pe cat de des mi-as dori, dar recunosc tot timpul si promovez cat pot in bula mea faptul ca aceasta comunitate a fost sursa "contaminarii" mele si indirect a multor apropiati cu lumea cafelei de specialitate. Le multumesc celor de aici care fac efort constant in acest sens. Prajitorul meu de casa intra la vanzare. Am intrat in lumea prajirii acasa cu ajutorul lui. L am ales atunci pentru ca era singurul care imita la scara mica un prajitor profesional (control pe presiunea gazului, pe airflow, viteza rotatie tambur, racire boabe, evacuare, conectare full pe artisan, colecteaza chaful f bine). La aprox 4 ani distanta si dupa ce am pus mana si pe unul profesional ma declar impresionat de creatia inginereasca a lui Johan. Am prajit ca regula sarje de 500 g, sa fie vreo 200 /250 in total, pt consum propriu, cu rezultate f bune. Avand in vedere ca de mai bine de un an avem un cofeetool, am ajuns sa folosesc Cormorant extrem de rar si e pacat de el. Se poate bucura un espressoman de el, doar sa mi dea un semn. Voi posta curand anuntul si in sectiunea dedicata. Ganduri bune si cafele exceptionale va doresc! RE: Cormorant cr600 roaster, pareri? - renatoa - 02-08-2025 Binevenita aceasta actualizare, dar vanzarile se posteaza separat, insotite de poze reali si pret, ambele obligatorii. Mult noroc in continuarea calatoriei ! |