![]() |
|
Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize (/Thread-Autorizatie-pentru-comercializarea-cafelei-si-accize) |
Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - Coffee to Anna - 09-08-2021 Buna ziua tuturor, Intentionez sa lansez un magazin online cu vanzarea de cafea boabe en detail, diverse sortimente. As dori sa stiu daca am nevoie de autorizatie pentru comercializarea cafelei(OUG 50/1998, anexa 17), daca eu ca persoana juridica, achizitionez cafeaua de la importatori si de la producatori din Romania? Se platesc accize pentru produsele achizitionate en gros prin firma de la producatorii(prajitoriile) din Europa? RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - renatoa - 09-08-2021 Acum asiguram si asistenta juridica ...Cand te apuci de o afacere, nu credeti ca este cam obligatoriu sa cunosti toata legislatia aferenta, in primul rand pentru propria liniste si sanatate ... sufleteasca ? Plus ca mai exista si niste consultanti la ANAF, care pentru asta sunt platiti, sa ofere aceste servicii gratuit. RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - Coffee to Anna - 09-08-2021 (09-08-2021, 13:56)renatoa Wrote: Acum asiguram si asistenta juridica Ma gandeam ca o persoana care a trecut prin asa ceva, poate detalia putin situatia in care este necesara aceasta autorizatie, eu nu am gasit pe internet decat legea respectiva fara alte explicatii. Intr-adevar este necesara o consultare cu persoane autorizate ceea ce si urmeaza sa fac. Am sa las thread-ul deschis totusi, poate sunt persoane care ne pot impartasi din experienta, iar cand voi afla raspunsul concret in alta parte cred ca va fi de ajutor sa il postez aici. RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - renatoa - 09-08-2021 Acele persoane care au mai trecut prin asta sunt descrise de un singur cuvant: concurenta. Si perceptia mea (de consumator) este ca e foarte caineasca competitia in domeniul asta. Este suficient sa te uiti in topicele de prajire sa vezi cum ne-au tratat prajitorii profesionisti pe cei care am indraznit sa abordam prajirea acasa... RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - Coffee to Anna - 09-08-2021 Sunt constienta ca raspunsul vine mai greu la o intrebare despre informatii obtinute cu un consum de timp sau care nu sunt la indemana tuturor, dar chiar si asa poate avem printre noi furnizori, producatori sau importatori de cafea care stiu macar ca idee daca unui comerciant de cafea ii trebuie aceasta autorizatie, scumpa de altfel. In legea 148/1999 este anexa 16, iar in OUG 50/1998 este anexa 17. https://lege5.ro/Gratuit/heytonjy/anexa-nr-16-lege-148-1999?dp=giydqojxha2tg RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - Laddu - 10-08-2021 Cum a spus și Renato e puțin probabil sa răspundă cineva... Cred totuși ca vei obține aceste răspunsuri atunci când te apuci de treaba. Când deschizi firma la registrul comerțului, obții autorizații, etc. o sa afli ce îți și ce nu îți trebuie. Daca decizia ta de a face o afacere depinde de costul unei autorizații, atunci ai clar probleme financiare, iar afacerea asta are nevoie de ceva bani, mai ales în faza inițială. Succes! RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - Eugen16 - 10-08-2021 Doar imi dau si eu cu presupusul,nu lua de bun ce spun, pana nu verifici. Cat timp doar comercializezi cafea de la importatori sau prajitori din Romania, nu cred ca ai nevoie de autorizatii speciale si plata accizelor. Din textul ordonantei, reiese ca acciza se plateste o singura data, deci se plateste de catre importator sau producator. Daca importi tu direct e alta treaba.Depinde de unde importi. Daca importi din UE si se considera import intracomunitar, trebuie sa vezi care e treaba cu dubla impozitare si cu regimul accizelor intracomunitare. Daca expotatorul a platit acciza si nu i-a fost retunata la export, probabil ca tu nu mai ai de plata. Contabilul tau trebuie sa stie cu siguranta toata legislatia fiscala in domeniu, daca nu stie, schimba-l ca te poate baga in incurcaturi.Eventual, poti plati o cosultatie la o firma specializata in consultanta fiscala. Nu cred ca cere o suma absurda. De asemenea importatorul roman de la care vei cumpara pentru inceput ar trebui sa-ti spuna tot ce ai nevoie sa stii, ca sa nu intri in incurcaturi, sa te piarda de client, sau sa-l tragi dupa tine in controale si necazuri. Eu as incepe cu un prajitor sau importator din Romania si mai apoi m-as extinde daca e cazul. Cum spunea si Laddu, daca autorizatia e o problema financiara, atunci si importul va fi cu siguranta. Incepe sa porti discutii cu eventualii furnizori din Romania. Conditia e sa-ti lase suficienta marja sa te dezvolti, ca daca doar supravietuiesti, in realitate esti doar un alt fel de salariat al lui. Bafta! RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - Coffee to Anna - 10-08-2021 Buna ziua, Va multumesc pentru incurajari, am sunat astazi la directia regionala vamala, se pare ca la cafea nu mai avem accize de mult timp si mai multe informatii despre taxe vom gasi in codul fiscal 227/2015. Inevitabil voi ajunge si la anaf pentru mai multe informatii. RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - Eugen16 - 10-08-2021 De data asta vin cu un sfat care nu mai e bazat pe presupuneri: Nu mai suna la nici o autoritate a statului( verba volant), cere lamuriri clare in scris, pentru ca sunt obligati sa-ti raspunda in scris (scripta manent). In caz ca vreun eventual control "o ia pe aratura" ii poti contrapune in fata sau in instanta, raspunsul scris al autoritatii. Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - dev - 10-08-2021 In Romania, este o autoritate care reglementează comerțul cu produse de origine animală și vegetală: http://www.ansvsa.ro/industrie-si-afaceri/autorizare-inregistrare-unitati-animal-non-animal/ Chiar și un simplu telefon te poate scoate din ceața în care se pare că te afli, fără vreun motiv aparent. RE: Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - renatoa - 10-08-2021 Ba motivul e clar... s-a hotarat sa se apuce de afaceri cu cafea fara sa cunoasca domeniul. Cum a ajuns la concluzia ca e o afacere buna, asta e alta poveste... Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - d2florin - 10-08-2021 Pai dacă cumperi cafeaua cu 10 euro kg is o dau cu 50.. Poate asa Autorizatie pentru comercializarea cafelei si accize - lucimunteanu - 10-08-2021 Eu înțeleg ca dacă nu pot sa ajut pe cineva, măcar sa nu il încurc. E de bun simt, zic eu. Succes în ceea ce îți dorești să realizezi! |