Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Sita BPLUS - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: Sita BPLUS (/Thread-Sita-BPLUS)

Pages: 1 2 3 4

Sita BPLUS - miro - 23-04-2021

[Image: 9Ol8V2S.jpg][Image: vEjTw3H.jpg][Image: th8hhcG.jpg]
Dupa o gramada de ustensile cumparate si testate, cea care a avut cel mai mare impact in schimbarea in bine a gustului cafelei este sita bplus. O extractie uniforma , curata cu un puc compact fara channeling.

RE: Sita BPLUS - chilea viorel - 23-04-2021

@miro, de unde si cum ai reusit sa o cumperi ? Un link, eventual, ar fi binevenit.
In urma cu vreo doua luni, am incercat sa o achizitionez si eu chiar de la BPlus, am platit cu PayPal si, dupa doua zile, surpriza, cu scuzele de rigoare, mi-au returnat banii, motivand ca pentru o perioada nu le mai este asigurat transportul spre Romania de catre firma cu care ei colaborau...
Altfel, am vazut pe alte forumuri, ca aceasta “ gaselnita “ a fost bine primita de espressomani.

RE: Sita BPLUS - miro - 23-04-2021

Am cumparat-o de la Bplus, dar cu livrare in Italia si de acolo in Romania. Sunt cateva tari din Europa unde livreaza din pacate Romania nu e pe lista.
LE. Am vazut ca acum apare si Romania in lista de tari unde se livreaza. Acum o luna au scos-o dar pare ca au reusit sa gaseasca o modalitate de livrare si la noi.

RE: Sita BPLUS - distrugatorul - 23-04-2021

(23-04-2021, 21:47)chilea viorel Wrote: @miro, de unde si cum ai reusit sa o cumperi ? Un link, eventual, ar fi binevenit.
In urma cu vreo doua luni, am incercat sa o achizitionez si eu chiar de la BPlus, am platit cu PayPal si, dupa doua zile, surpriza, cu scuzele de rigoare, mi-au returnat banii, motivand ca pentru o perioada nu le mai este asigurat transportul spre Romania de catre firma cu care ei colaborau...
Altfel, am vazut pe alte forumuri, ca aceasta “ gaselnita “ a fost bine primita de espressomani.

Observ ca inca se poate achizitiona de la BPlus prin paypal dar transportul costa mai mult decat produsul in sine

RE: Sita BPLUS - chilea viorel - 24-04-2021

Asa-i ! Cand mi-au returnat mie banii, transportul pentru aceasta sita era $ 20. Acum este aproape dublu : $ 36 !, iar sita costa $ 33.

RE: Sita BPLUS - adriao - 25-04-2021

Aici e cam același produs. A încercat cineva? 

https://coffee-sensor.com/product/second-coffee-puck-lower-shower-screen-or-contact-screen-for-e61-58mm/

Sita BPLUS - dev - 25-04-2021

Nu e.

RE: Sita BPLUS - adriao - 26-04-2021

E tot o sita secundara peste puc.. Ce are asa special bplus?

RE: Sita BPLUS - dev - 26-04-2021

A mai fost o discutie pe alt topic. Una e o sita iar alta e un mesh poros mult mai gros. 

Daca nu vezi nicio diferenta inseamna ca nu ai nevoie.

RE: Sita BPLUS - vladdooo - 26-04-2021

am pus de dimineata un filtru aeropress peste puc si chiar am sesizat diferenta la curgere

poate aduce barshaker niste bplus  Smile

RE: Sita BPLUS - renatoa - 26-04-2021

Din experientele mele as zice ca nu factorul mesh/disc perforat este definitoriu, ci faptul ca subiectul topicului are o garnitura de etansare pe margine.
Discul fara garnitura nu va avea cum sa inchida macinatura complet, chiar si filtrul de aeropress face asta mai bine, fiind mai mare cu 1mm decat tamperul de 58, asa ca marginile se indoaie un pic pe peretii sitei si asigura  o oarecare etansare.
Cand aveam cel mai mic spatiu pe circumferinta discul retinea apa si pucul devenea ceva malos.

RE: Sita BPLUS - miro - 26-04-2021

Sita se aseaza peste puc. Garnitura care se vede in poza are rol sa tina sita in cutia cu care a venit. Din ce am observat sita previne lipirea pucului de dusul espressorului, reducand channelingul rezultand un puc compact un portafiltru si o sita de dus curate.

RE: Sita BPLUS - cradun - 26-04-2021

Genul asta de sita peste puc o vad deosebit de utila pentru orice grup fara restrictor, cum ar fi levere de orice fel. Apa care navaleste fara nici un restrictor poate strica pucul, patesc asta la Rapida. 

Faptul ca e o sita subtire si nu un mesh gros e un avantaj pentru cei la care sita de dus intra uneori in puc (cum e la mine) si te ajuta sa nu scazi din gramaj pt a preveni intrarea sitei de dus in puc. Eu am rezolvat luand cele mai inalte site posibil.

RE: Sita BPLUS - adriao - 26-04-2021

in clipul de mai jos e prezentata varianta branduita flair, care nu are garnitura deci nu aici e diferenta.
ramane in dezbatere modul cum circula apa printr-o sita simpla (coffeesensor) vs mesh.
ma gandesc totusi ca marii producatori de site si shower screens merg pe varianta de gauri nu mesh...
cert este ca ambele contribuie la un puc mai compact si curatenie la locul de munca. 

https://www.youtube.com/watch?v=Bks7Li6642M

RE: Sita BPLUS - vladdooo - 26-04-2021

se gaseste pe undeva mai aproape cea de la Flair?

RE: Sita BPLUS - renatoa - 26-04-2021

(26-04-2021, 12:08)miro Wrote: Garnitura care se vede in poza are rol sa tina sita in cutia cu care a venit. 

Pot vedea cum este tinuta marginea sitei mesh sa stea rotunda si sa nu se destrame ?
Credeam ca garnitura face asta, ca firele sunt inglobate in silicon...  Confused

(26-04-2021, 18:12)vladdooo Wrote: se gaseste pe undeva mai aproape cea de la Flair?

Si daca s-ar gasi, are un pret indecent...

RE: Sita BPLUS - miro - 26-04-2021

[Image: Yp06O6f.jpg]

RE: Sita BPLUS - renatoa - 27-04-2021

Pare 3D... nu doar o sita simpla...

RE: Sita BPLUS - vladdooo - 27-04-2021

nu e sita, e mesh  Smile

E chestie de semantica... mesh este materialul din care este facuta sita (sieve).
O sita este compusa din tesatura/mesh si cadru/margine.
Tot fire impletite inseamna, numai ca aici par straturi multiple. Clar apa este sifonata diferit fata de un disc cu gaurele...

La cea de la flair se vede mai bine ca sunt cel putin doua site suprapuse, cu firele paralele, nu sunt rotite in unghi una fata de cealalta.
https://flairespresso.com/wp-content/uploads/2021/03/flair_58_puck_screen.jpg

RE: Sita BPLUS - sochaux_ - 27-04-2021

(26-04-2021, 18:12)vladdooo Wrote: se gaseste pe undeva mai aproape cea de la Flair?

Chiar vream să postez ieri că veți avea ca alternativă și varianta de la la Flair. Cam prin iulie am văzut că ar estima să ajungă Flair 58 în Europa. Odată cu Flair 58 presupun că vor aduce și acel puck screen.

(26-04-2021, 18:45)renatoa Wrote:
Si daca s-ar gasi, are un pret indecent...

De ce doar varianta Flair are preț indecent? Confused
Bplus apare la 45$, redusă la 33$ acum. Iar varianta de la Flair (Flair 58 puck screen) este 35$. Nu am verificat ce costuri ar fi implicate ca transport și taxe, dar nu cred să fie diferențe mari aici. Pe de altă parte cred că sunt șanse mai mari să apară cea de la Flair în Europa, la mai multe magazine, când va ajunge și Flair 58. Și atunci sunt șanse să fie preț mai bun față de cazul în care s-ar face comanda de pe site-urile producătorilor.

RE: Sita BPLUS - miro - 27-04-2021

(26-04-2021, 20:25)miro Wrote: [Image: Yp06O6f.jpg]

Sita are 22 gr.

Heavy metal :)
Un burete practic...

RE: Sita BPLUS - Adriahno - 01-05-2021

Ma bag la orice propunere de group buy pt acest accesoriu.

RE: Sita BPLUS - pablito - 01-05-2021

Am gasit si la prietenii chinezi o varianta, incearca cineva care are experienta cu comenzile sa afle un pret pentru o comanda de 10-15 bucati?
https://m.alibaba.com/product/62188188659/304-316-SUS316L-multi-layer-stainless.html

Sita BPLUS - Kosti - 18-10-2021

Salut astăzi am primit o pe cea de flair.
Ce observ nou
Grup curat
Pucul este uscat
Același timp de extractie
Cred ca trebuie sa mai cresc temperatura de extracție. [Image: fe7a9057f544cb8a970b978db5dfb82c.jpg][Image: d32e7faa22b80ff31277d9ca23ee1614.jpg][Image: 0b6508a956a77e6d3f942960d1c70673.jpg]

Sita BPLUS - Kosti - 22-10-2021

După măsurare și poze postate a urmat testarea.

Folosesc sita VST de 20g.

Primul test a fost făcut cu o cafea nedegazata și a fost ok cu 20 g în sita.

A doua încercare a fost cu o cafea degazata, cam 1 luna de la prăjire și când pun 20g curgerea este ca la robinet indiferent de gradul de rasnire.

20 in 50 out în 18 sec iar presiunea nu creste de 6 - 7 bari.

De gust nici nu are rost sa vorbim.

Prima extracție am îndrăznit și am gustat o [emoji13] pe a doua după ce am rasnit mai fin (10 diviziuni mai puțin la Kinu) și nu a fost nici o schimbare în timpul și presiunea de extracție am aruncat o fără sa o mai gust.

Pucurile super uscate, grupul mult mai curat decât înainte, sita VST curata și pregătită de o noua extracție fără a mai fi nevoie de ștergere/periere.

Reducând cantitatea la 18g în sita am recăpătat controlul asupra curgerii.

Concluzia mea
În sita VST de 20 g încap doar 18 g + acest mash/sita de la Flair.

Aștept și părerile voastre după ce vine comanda de grup de la Bplus.

Extracții cât mai reușite.

RE: Sita BPLUS - umarianos - 22-10-2021

(22-10-2021, 15:42)Kosti Wrote: După măsurare și poze postate a urmat testarea.

Folosesc sita VST de 20g.

Primul test a fost făcut cu o cafea nedegazata și a fost ok cu 20 g în sita.

A doua încercare a fost cu o cafea degazata, cam 1 luna de la prăjire și când pun 20g curgerea este ca la robinet indiferent de gradul de rasnire.

20 in 50 out în 18 sec iar presiunea nu creste de 6 - 7 bari.

De gust nici nu are rost sa vorbim.

Prima extracție am îndrăznit și am gustat o [emoji13] pe a doua după ce am rasnit mai fin (10 diviziuni mai puțin la Kinu) și nu a fost nici o schimbare în timpul și presiunea de extracție am aruncat o fără sa o mai gust.

Pucurile super uscate, grupul mult mai curat decât înainte, sita VST curata și pregătită de o noua extracție fără a mai fi nevoie de ștergere/periere.

Reducând cantitatea la 18g în sita am recăpătat controlul asupra curgerii.

Concluzia mea
În sita VST de 20 g încap doar 18 g + acest mash/sita de la Flair.

Aștept și părerile voastre după ce vine comanda de grup de la Bplus.

Extracții cât mai reușite.
Deci zici că, cu aceeași cafea (degazată 30 zile) la 20gr in sita curge borș și cu 18gr iese espresso/liqr ?

Sita BPLUS - Kosti - 22-10-2021

Exact.

RE: Sita BPLUS - distrugatorul - 22-10-2021

Eu nu am patit asa ceva cu shower screeen de la Bplus si sita vst de 18g si am pus in ea de la 17 la 20 de grame. Posibil sa nu fi fost tampare corecta si deci chanelling daca spui ca era ca la robinet :)))