![]() |
|
Lelit PL72 William sau Macap M42M - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Lelit PL72 William sau Macap M42M (/Thread-Lelit-PL72-William-sau-Macap-M42M) |
Lelit PL72 William sau Macap M42M - lig76ct - 27-11-2020 După achizitionarea espressorului Lelit Mara X am nevoie și de o râsnita bună să facă diferența care ar fi mai recomandata și mai fiabilă dintre cele două Lelit PL72 William sau Macap M42M,din ce am citit pe forum și concluziile care le-am tras eu ar fi Macap mult mai fiabilă un adevărat tanck rusesc și nu ar avea retenție foarte mare,acum nu știu ce să zic că părerile sînt împărțite.#no more bad coffe!!! Lelit PL72 William sau Macap M42M - mihneasusan - 27-11-2020 Din punct de vedere al aspectului nu cred că are nevoie de niciun argument. Ca funcționare lucrează perfect cu boabe în hopper. Retenția fără boabe in hopper este foarte mică, 0.1-0.3 grame după ce își umple golurile cu cafea. Rotita de reglaj a granulației este cel mai neplăcut punct al acestei râșnițe. Față de vechiul Mazzer, din perspectiva ușurinței în utilizare, Lelit pierde confruntarea dar dincolo de mișcarea mai greoaie a rotiței și a senzației de fragilitate nu aș găsi dezavantaje suplimentare. Atenție în schimb la reglajul cuțitelor. La mine sunt perfect aliniate și macinatura se prezintă exceptional dar au fost câțiva utilizatori de pe forum care au avut probleme cu alinierea cuțitelor din fabrică. Succes!
RE: Lelit PL72 William sau Macap M42M - Lyvyoo - 27-11-2020 Vezi si Ceado E5P, cutite de 64, reglaj stepless, cu 4-500 lei mai scumpa. Totusi nu are reglajul pe melc al lui M42M. RE: Lelit PL72 William sau Macap M42M - QzE - 27-11-2020 (27-11-2020, 11:10)mihneasusan Wrote: Din punct de vedere al aspectului nu cred că are nevoie de niciun argument. Ca funcționare lucrează perfect cu boabe în hopper. Retenția fără boabe in hopper este foarte mică, 0.1-0.3 grame după ce își umple golurile cu cafea. Rotita de reglaj a granulației este cel mai neplăcut punct al acestei râșnițe. Față de vechiul Mazzer, din perspectiva ușurinței în utilizare, Lelit pierde confruntarea dar dincolo de mișcarea mai greoaie a rotiței și a senzației de fragilitate nu aș găsi dezavantaje suplimentare. Atenție în schimb la reglajul cuțitelor. La mine sunt perfect aliniate și macinatura se prezintă exceptional dar au fost câțiva utilizatori de pe forum care au avut probleme cu alinierea cuțitelor din fabrică. Succes! Am si eu PL72 de 2 saptamani. Confirm cele spuse de mihneasusan. Obtin o consistenta a rasnirii mult mai buna decat la PL43MMI. Aceasta rasnita nu este stepless, dar diferenta intre gradele de rasnire ar fi foarte mica. Este o rasnita pentru espresso. Din maxim 2-3 shot-uri pot determina gradul de rasnire pentru o cafea noua Per total, ma declar foarte multumit si este un mare upgrade fata de rasnita veche (am vandut-o dupa doar 2 luni )
RE: Lelit PL72 William sau Macap M42M - lig76ct - 28-11-2020 Hotărârea mea finală va fi Macap M42M este pe departe peste Lelit William PL 72 |