![]() |
|
Pareri Apa NOY - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere) +--- Thread: Pareri Apa NOY (/Thread-Pareri-Apa-NOY) |
Pareri Apa NOY - Dyptorden - 20-11-2020 Salutare, Am vazut mai nou o apa numita NOY, apa al carei buletin de analize pare promitatori. Insa pretul... pretul parca e prea mic ... parca nu as avea incredere in ceva chiar asa ieftin... A incercat-o cineva? Ce pareri aveti? In buletin, Calciul apare ca avand valoare 4.179 , adica mai putin de jumatate din Bucovina (care are 9.126) Reziduul uscat sec are valoarea 51 fata de Bucovina care are 76. RE: Pareri Apa NOY - zmolk - 20-11-2020 E apa "osmozata", mi se pare normal sa fie mai ieftina ca una naturala. Dar oricum, la TDS 51, pare cam saraca in minerale, si probabil nu vei obtine cel mai bun gust. Daca te intereseaza doar calciul, atunci e altceva. Apa in sine nu cred ca e nimic cu ea. RE: Pareri Apa NOY - Dyptorden - 20-11-2020 Nu am specificat si faptul ca pe mine m-ar interesa pentru espressor... cat mai putine depuneri. Probabil ca merita incercat... RE: Pareri Apa NOY - Mihai L - 20-11-2020 (20-11-2020, 19:16)Dyptorden Wrote: Nu am specificat si faptul ca pe mine m-ar interesa pentru espressor... cat mai putine depuneri. In cazul asta ar trebui sa folosesti apa distilata. Depuneri 0 garantat. :D RE: Pareri Apa NOY - zmolk - 20-11-2020 Pai nici nu mi-am imaginat altceva. Asta am si vrut sa zic, ca daca preferi depuneri cat mai putine in detrimentul gustului cafelei (nu m-am referit la gustul apei), go for it. (20-11-2020, 19:52)Mihai L Wrote: In cazul asta ar trebui sa folosesti apa distilata. Depuneri 0 garantat. :D Depuneri "pe minus" chiar, tinand cont ca apa distilata va dizolva din aparat :) RE: Pareri Apa NOY - Dyptorden - 20-11-2020 Lasand la o parte gluma cu apa distilata... as fi curios daca cineva a facut niscaiva experimente cu apa Noy. In ciuda subiectivismului gustului... as vrea sa stiu pareri... se pierde mult din gust? e un compromis care merita pentru cei care au incercat? RE: Pareri Apa NOY - coffeemilk - 20-11-2020 Păi încearcă tu, nu o fi foc că vei cumpăra un bax ca să vezi ce și cum. RE: Pareri Apa NOY - Cosminchir - 20-11-2020 Chiar nu înțeleg teama asta de depuneri, mai ales in cazul espressoarelor cu boilere mici, exista tutorial de decalcifiere pentru Lelit pe YouTube, spune clar ca daca folosești filtru cu rășini o decalcifiere pe an e suficientă. Sa vrei sa fii sub Bucovina mi se pare deja prea mult, pana la urma investim in echipamente ca sa obținem un gust in ceașca cât mai bun RE: Pareri Apa NOY - renatoa - 21-11-2020 Esti prea optimist, nu doar calciu se depune in boilerele alea... Noroc ca nu prea le desface lumea cand isi dau duhul, ci le arunca pur si simplu, ca v-ati ingrozi de ce e in interior. Ai putea face un experiment cu un ibric de inox, sa fierbi aceasi cantitate de apa ca cea care trece prin espressor, in paralel cu preparatul cafelei, sa o lasi in ibric pana la cafeaua urmatoare, arunci 60 ml, completezi cu apa proaspata, fara sa clatesti ibricul, ii mai dai o fierbere, si tot asa... Imi spui daca iti mai vine sa bei din ce va fi in ibric dupa o luna. Dupa ce am vazut ce "apa" se aduna intr-un lever, fara pompa, la care se pune apa printr-un buson, dupa cateva preparari am trecut definitiv pe open boiler, unde clatesc saptamanal boilerul. Asta nu vrea sa insemne insa o pledoarie pentru folosirea apei slab mineralizate. |