![]() |
|
Upgrade Delonghi? - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Upgrade Delonghi? (/Thread-Upgrade-Delonghi) |
Upgrade Delonghi? - leticia - 31-10-2020 Salut, am un espressor manual delonghi pe care am dat vreo 700 lei acum 3 ani. Stiu ca nu este pe gustul vostru aici, stiu ce inseamna espresso, dar eu caut sa fac cafea, nu espresso pentru ca nu imi place espresso, este prea tare pentru mine. Problema sta in felul urmator, eu beau de ani de zile Jacobs macinata si nu suport la gust alte cafele. Cel mai bine imi iese pe aragaz la o imitatie bialetti din inox. Dar din motive de lene, am trecut acum 3 ani pe espressorul asta manual comercial. Nu as cumpara niciodata un automat din motive de mucegai. Am un var intr-un alt oras pasionat de espresso, am baut la el dublu espresso de diverse cafele proaspat prajite, tot felul de soiuri excentrice. Nu-mi plac la gust fata de Jacobs. Nici macar cu lapte sau cappuccino. Cred ca ar fi trebuit sa merg la el cu pachetul de cafea sa testez cum iese ce beau eu de fel, dar e plecat din tara momentan. A plecat cu tot cu espressor afurisitul. E ca un drog, a dat ceva 2000 eur pe el. Intrebarea e, credeti ca am ceva de castigat daca fac upgrade la un Gaggia Classic 2019 si prepar cafea (nu espresso) Jacobs? Inteleg ca aparatele astea scumpe au portafiltru cu sita cu multiple perforatii, iar petarda mea are o singura gaura pe care curge zeama. Eu daca pun cafea foarte fin macinata pentru espresso, probabil ca nu extrage cum trebuie al meu, fiind facut pentru cafea comerciala. Dar daca pun Jacobs cu macinatura de ibric intr-un portafiltru cu multe perforatii ca la Gaggia, e cumva posibil sa treaca aiurea apa si sa extraga cafeaua mult mai prost fata de Delonghiul meu cumva? Orice parere e binevenita, va multumesc si va rog sa nu-mi dati in cap pentru faptul ca nu sunt ca voi pasionat. Alta varianta pentru a extrage mai bine cafeaua cred ca ar fi sa remacin deja cafeaua macinata. Am mai cautat pe google treaba asta si e interzis din diverse motive. Dar oamenii cautau sa faca espresso din rahat. Eu caut sa fac cafea. Upgrade Delonghi? - d2florin - 31-10-2020 Fain postul, cred ca în primul rand trebuie sa ne zici ce însemna cafea pt tine :), acum sunt și eu la maica mea și am băut cafea la un gaggia kubika, cafea Lavazza măcinată,, sita presurizata.. Și iese cafea :D adica ceva lung cu gust de cafea. Poate un aeropress sau o cafetiere ar fi mai indicata în cazul asta . . RE: Upgrade Delonghi? - leticia - 31-10-2020 Cafea pentru mine inseamna in primul rand ceva ce ma trezeste dimineata apoi laxativ apoi partea cu dependenta de gust. Cam in ordinea asta. Un aeropress mi se pare foarte interesant, dar din motive de lene cred ca as ajunge sa nu-l mai folosesc. Imi e foarte accesibil un espressor manual, si la partea cu curatarea si tot. Pana si cafetiera mi se pare mai incomod de curatat, chiar daca nu am baut niciodata astfel cafea sau cel putin nu-mi aduc eu aminte. Eu ce incerc sa fac e sa ma informez sa nu-mi iau teapa, adica sa cumpar degeaba un aparat de 1700 lei care poate imi da acelasi gust de cafea ca la aparatul ieftin care merge bine merci, sau mai rau, sa imi faca o cafea mult inferioara. Upgrade Delonghi? - d2florin - 31-10-2020 Ramai cu ce ai în cazul asta... RE: Upgrade Delonghi? - renatoa - 31-10-2020 De Aeropress voiam sa iti zic si eu... dar cu lenea nu ma pun... nu stii ce pierzi... ca si cu jacobs-ul... Cu un lucru nu sunt insa de acord: ca o masinarie, indiferent care, s-ar curata mai usor ca un Aeropress ! Nu exista asa ceva, Aeropress-ul a fost gandit ca definitia echipamentului minimal in materie de intretinere. Am facut si in avion, daca ma crezi ! Domnisoara mi-a adus apa fiarta, preparat si evacuat pucul intr-un pahar de unica folosinta, dupa care am sters pistonul cu un servetel si asta a fost. Succes la cautari, dar e clar ca esti pe o pista gresita. Cu un espressor nu se face "doar cafea", ori faci espresso ori nu il mai iei. Un Aeropress va livra la orice ora o cafea lunga mai buna decat un espresso diluat. RE: Upgrade Delonghi? - leticia - 31-10-2020 (31-10-2020, 17:43)renatoa Wrote: Un Aeropress va livra la orice ora o cafea lunga mai buna decat un espresso diluat. Nu zic nu. In cel mai rau caz pierd 150 lei. Sigur face cafeaua lunga mai buna chestia aia decat un espressor entry? Mi se pare groaznic sa stau sa unblu cu fierbatorul zi de zi :/ RE: Upgrade Delonghi? - alchemist - 31-10-2020 (31-10-2020, 16:58)leticia Wrote: Salut, am un espressor manual delonghi pe care am dat vreo 700 lei acum 3 ani. Salutare, Bag si eu 2 centi in discutie :) INTRODUCERE: Intri pe un forum al pasionatilor de espresso(adica niste oameni care cantaresc boabele cu un cantar cu precizie de oridnul zecimilor de gram, apoi rasnesc cu o rasnita care uneori depaseste espressorul la pret, apoi distribuie cafeaua macinata cu fel de fel de scule, repede ca sa nu se "evapore" aromele, apoi tampeaza, iar in final extrag cu cantarul sub ceasca astfel incat sa scoata aproximativ dublul gramajului in 25-30s), le ceri sa nu te judece pentru ca oricum tu nu bei ce beau ei(tu bei doar cafea), si, in final, vrei sa-ti dea si niste sfaturi despre cum ai putea sa "extragi" ceva ce ei nu beau, cu un aparat care extrage ceva ce ei beau. RASPUNS: WTF IS WRONG WITH YOU? :))) Speri sa nu te superi si sa apreciezi bunavointa lor, dar e foarte amuzanta abordarea ta. Toate bune! RE: Upgrade Delonghi? - leticia - 31-10-2020 Inteleg, dar asta nu inseamna ca am pus o intrebare interzisa Si eu am pasiunile mele, fiecare trebuie sa aiba ceva Eu il inteleg pe altul diferit, chiar daca nu impartaseste pasiunea mea RE: Upgrade Delonghi? - coffeemilk - 31-10-2020 Doar sita presurizată te ajută să scoți 'ceva' din jacobs măcinat. Caută un Gaggia SH, nu ai ce pierde, și poate cu timpul încerci și alte cafele. Spor. RE: Upgrade Delonghi? - leticia - 31-10-2020 (31-10-2020, 19:15)coffeemilk Wrote: Doar sita presurizată te ajută să scoți 'ceva' din jacobs măcinat. Caută un Gaggia SH, nu ai ce pierde, și poate cu timpul încerci și alte cafele. Spor. asta banuiam la ce sa mai caut gaggia nepresurizat cat timp nu e compatibil cu cafeaua mea. aia e problema la mine. in alte cuvinte rasnita cum ziceti voi face cafeaua RE: Upgrade Delonghi? - Cosminchir - 31-10-2020 Salut, Mie din introducerea ta mi-au rămas în minte doua chestii principale. Că în afară de Jacobs altă cafea nu îți place, și că nu vrei sa pierzi prea mult timp cu prepararea ei. Dacă nu am înțeles bine te rog să mă corectezi. Aici pe forum pentru cei care pun comoditatea pe primul loc, dar cu toate astea for un câștig în ceașcă, primesc că recomandare să treacă pe cafea proaspăt prăjită. Nu e cazul la tine fiindcă tu nu vrei sa schimbi tipul de cafea. Daca o sa mai citești o data ce ți-a scris Alchemist o sa îți dai seama cat timp ar trebui sa pierzi că să scoți ceva mai ok în ceașcă cu cafea Jacobs, dar cu un espressor peste ce ai acum. Iar nu e cazul tau fiindcă ai zis că vrei ceva cat mai comod. Așa că ori urmezi sfatul cu Aeropress, și vezi daca licoarea e mai pe gustul tau, ori ramai cu ce ai acum. RE: Upgrade Delonghi? - rob8402000 - 31-10-2020 Rasnita ai? Ziceai la un moment dat ca ai vrea sa rasnesti mai fin cafeaua rasnita deja. Daca ai, nu conteaza de care, poti cumpara un aeropres si sa cumperi macar jacobs boabe. Daca nu ai rasnita. Ramai cu ce ai, nu are rost sa mai cheltui alti bani. Un espressor mai bun decat al tau va scoate in evidenta alte arome si le va amplifica pe cele pe care le simiti deja. In cazul tau cu jakobs va iesi ceva cu gust de ars, nu amar. RE: Upgrade Delonghi? - leticia - 31-10-2020 va multumesc raman cu ce am pana se strica RE: Upgrade Delonghi? - dragos.stoian - 31-10-2020 Ca idee moda potul gen biletul e o chestie super simpla de folosit și relativ ușoară de spălat și da cam ce vrei tu, nu am inteles de ce ai renunțat la el în favoarea unui presurizat care trebuie si el curățat. Poti lua un Bialetti Brikka (tot unul de pus pe aragaz) care are un mecanism care produce o presiune ceva mai mare și astfel o pseudo crema care da o intensitate faina cafelei. E cam 240 lei, dar îl găsești si cu 100 si ceva pe forum, e unul sh in stare buna RE: Upgrade Delonghi? - micrenda - 31-10-2020 (31-10-2020, 20:33)leticia Wrote: va multumesc Cred ca este o idea buna. Chiar daca faci un upgrade, este foarte posibil sa nu simți o diferența daca folosești cafea comerciala. Totuși, daca ai intrat pe forum, de ce nu încerci sa mergi la o cafenea de specialitate (in Bucuresti exista multe alternative in "taranoaia" nu prea stiu!): este posibil sa fii surprins de gustul unei espresso adeverat! Atunci poți sa revii aici si vei primi mai mulți sfaturi cum poți sa reproduci acea băutura si acasă. Numai bine |