Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Leverpresso - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: (Alte) Moduri de preparare a cafelei (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Alte-Moduri-de-preparare-a-cafelei)
+--- Thread: Leverpresso (/Thread-Leverpresso--4823)

Leverpresso - dragos.stoian - 10-08-2019

Salutare, stie cineva ceva de acest device portabil?

Are sita de 50mm nepresurizata si se zice ca creeaza presiune pana la 9 bar, poate face 2 shoturi o data, 100$ e rezonabil daca scoate ceva aproape de espresso adevarat.

Pare a fi un robot/rok mai portabil si poate o alternativa mai buna la Kompresso de care sunt un pic dezamagit in ultimul timp:

https://www.leverpresso.com/shop/leverpresso-nonpressurized/

https://www.leverpresso.com/how-to-use/

RE: Leverpresso - renatoa - 11-08-2019

De ce la "alte moduri"... e un espressor totusi... Confused

E aproape de un Flair, banuiesc...  Huh

RE: Leverpresso - lracu - 11-08-2019

Dupa modul de actionare as zice ca e mai aproape de Rok decat de Flair

Parca e important cum apesi... 
Materialul si diametrul grupului si al pistonului, constructia sitei... astea influenteaza extractia pe bune... despre care nu avem inca detalii suficiente sa zicem ca seamana cu vreuna.
Prin apropiere ma refeream la dimensiune/portabilitate si gama de pret.

RE: Leverpresso - maki - 11-08-2019

arata destul de interesant, ca idee. 
nu stiu cum ar fi in practica.

RE: Leverpresso - dragos.stoian - 11-08-2019

Nu stiam la ce sa il incadrez tocmai pt ca nu e asa cunoscut, rog un moderator daca e cazul sa il mute

(11-08-2019, 16:47)maki Wrote: arata destul de interesant, ca idee. 
nu stiu cum ar fi in practica.

Ca toate espressoarele, cum sa fie... un piston care impinge apa printr-un puc :)

RE: Leverpresso - maki - 12-08-2019

exact, dar pare mic si mobil (mai mobil decat flair and co)

RE: Leverpresso - Lyvyoo - 12-08-2019

O clona de ROK :) Macar Cafflano a venit cu ceva inedit.

RE: Leverpresso - renatoa - 12-08-2019

Daaa... cine mai are firma stantzata pe tamper... :P

Judecand strict dupa puc, ar trebui sa scoata ceva gen Pavoni...
49-50mm diametru, 15 grame, la o temperatura si apasare egala, ar trebui sa rezulte aceasi extractie, doar sita sa mai faca o diferenta...

RE: Leverpresso - kum - 12-08-2019

Prefer cilindrul de inox de la Flair.

RE: Leverpresso - renatoa - 13-08-2019

Ca durabilitate poate, dar pierde caldura mai mult ca un plastic.
Jucaria asta spumeaza si laptele pe deasupra... nu vazusem video pana la cap, deja devine interesanta...

RE: Leverpresso - quad - 06-06-2021

2 ani mai tarziu si vad ca Leverpresso e acum la versiunea 3, cu un spring bundle: https://hughinc.com/collections/leverpresso/products/leverpresso-black-spring-bundle

Intrebarea e...are cineva de aici? S-a jucat cu ea in context de luat la munte/mare?

RE: Leverpresso - renatoa - 07-06-2021

In astia 2 ani a aparut si Staresso Mirage, care eu personal l-as prefera, chiar daca nu spumeaza laptele.
Este inox in toate partile in contact cu apa, care nu atinge plastic nici macar in trecere, sita standard, de 51, asa ca poti experimenta cu alte site, capacitate mai mare, de 180 ml apa.
Mai ieftin, si se gaseste in tara.
Plus ceva "recunoastere"... Red Dot Award si Best Seller pe Amazon de 3 ani.

RE: Leverpresso - dragos.stoian - 07-06-2021

(07-06-2021, 10:39)renatoa Wrote: In astia 2 ani a aparut si Staresso Mirage, care eu personal l-as prefera, chiar daca nu spumeaza laptele.
Este inox in toate partile in contact cu apa, care nu atinge plastic nici macar in trecere, sita standard, de 51, asa ca poti experimenta cu alte site, capacitate mai mare, de 180 ml apa.
Mai ieftin, si se gaseste in tara.
Plus ceva "recunoastere"... Red Dot Award si Best Seller pe Amazon de 3 ani.

Ideea de 15-20 bar de la staresso nu prea ma incanta, dar ma gandesc ca se poate si mai putin daca nu apeși de prea multe ori pe piston?

RE: Leverpresso - renatoa - 07-06-2021

Sunt doua supape, cea de 15 bari este "OVP"-ul, nu e musai sa atingi valoarea asta, cum bine zici.

Cea de jos este cea de presurizare, care dispare automat, daca pui sita nepresurizata.

RE: Leverpresso - renatoa - 29-06-2022

(06-06-2021, 20:19)quad Wrote: 2 ani mai tarziu ...

Un an mai tarziu si il facura racheta... cu un Pro adaugat din condei, ceva mai mult inox in loc de plastic, sita IMS, si manometru... reusira sa ii tripleze pretzul... de la 110 la 335$. Niste harnici baietii astia...
Chiar si 230$ cat a fost proiect KS nu parea atractiv, dar acum...

RE: Leverpresso - edri - 06-04-2023

A incercat cineva de pe aici jucaria asta? Comparativ cu Flair (alt espressor tip levier cu manometru si geanta dedicata pentru transport/depozitare nu stiu) pare mai compact, are sita de 51, un diametru uzual fata de cel al sitelor flair, nu s-ar indoi in fatza, dar face espresso? Smile
Nu imi dau seama daca preincalzirea se poate face si la abur  sau numai cu turnare apa.

RE: Leverpresso - renatoa - 06-04-2023

Intrebarea e daca mai exista... site pa, domeniul leverpresso.com a devenit disponibil ... Confused

Asa ca de unde il cumperi... si ce suport mai ai ?
Plus ca daca vrei manometru... dai cat nu face pe modelul Pro... de 3x mai mult

Pretul cu manometru e in gama Flair. Acum il cheama Hugh Dodgy  Leverpresso Pro - Matte Black – HUGH Inc.

Ca dezavantaj asa la o prima citire, nu prea se poate utiliza orice cantar. Exista un stand, care ar rezolva situatia, dar mai costa 100usd in plus. Huh

RE: Leverpresso - renatoa - 06-04-2023

Treci pe pahar gradat, ce atata cantareala...

Comparatia cu Flair este... ca asa vor piticii matale sa le vada asociate... eu mai stau pe Flair doar din nostalgie, totul imi pare acum mai simplu si mai bine facut la Staresso...
Incepand cu metoda de creere a presiunii... pompatul ala e o plimbare in parc, fata de sfortarile leverelor cu piston... cam ca diferenta de efort depusa la un cric auto hidraulic fata de unul cu surub ;)
Si diferenta asta constructiva se reflecta si in nevoia de soliditate a constructiei, nu mai e nevoie de un cadru capabil sa sustina apasare de zeci de kg... si care dupa un an incepe sa devina ... ghiocel... sau, in cazul leverpresso, posibil sa iti sparga paharul... nu ma intreba cum stiu ca se poate asa ceva...  :D

Daa, piticii sunt cauza ... fara ei stiam numai despre cafeaua iacobslavatza la ibric si ma miram in continuare de ce sunt unii dependenti de cafea, care-i placerea?  :D