Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems (/Thread-Dalla-Corte-cumparat-de-Franke-Coffee-Systems)

Pages: 1 2

Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - razvanMB - 19-07-2019

Dupa cum unii ati aflat deja, Franke a cumparat pachetul majoritar din Dalla Corte.

https://www.comunicaffe.com/franke-group-announces-strategic-partnership-with-italian-manufacturer-dalla-corte/

Am aflat si eu de prin iunie, doar dupa ce se semnase evident. Teoretic managementul ramane independent, Paolo ramane CEO. Practic ramane de vazut cum va evolua colaborarea intre managementul celor doua companii.

Dalla Corte a scris pana acum o poveste foarte frumoasa in lumea espressoarelor, de la inventarea tehnologiei multiboiler in 2001, care astazi e aproape standard la masinile de top, pana la regulatorul digital de debit de pe Mina in 2015, care probabil va fi replicat si de altii in urmatorii 10 ani, devenind oarecum standard.

Sub Franke eu imi doresc sa devina mai eficienti din punct de vedere al costurilor. Stiu sigur ca au evitat mereu sa lanseze produse mai accesibile datorita temerii ca nu vor putea operational sa faca fata. Franke are mult know how in aceasta zona, deci ma astept sa vad in viitor un multiboiler comercial cu tehnologia Dalla Corte mai accesibil si mai dotat cu tehnologie "eye candy".

Pe home use probabil colaborarea ar trebui sa fie si mai productiva, de la transferul in cross de tehnologii si knowhow pana la lansarea poate a unui espressor mai ieftin pt home useri, poate prin zona a 2500 euro. Nu ma astept totusi la produse ieftine pentru ca Franke nu e Delonghi, cu espressoare de 200 - 300 euro. Deci probabil nivelul de la.care se pleaca va fi mediu superior.

Negativa poate fi implicarea in zona de specialty coffee, tocmai zona unde Dalla Corte are probabil cele mai avansate si adecvate tehnologii si prezenta a fost destul de anemica, la nivel global. Sub umbrela unui colos industrial implicarea intr o zona de nisa poate suferi, este stiut ca firmele mari au probleme de flexibilitate.

Eu voi afla mai multe despre strategia Franke - Dalla Corte in octombrie, la Host Milano. Voi mai scrie pe acest thread despre evolutia acestui brand pentru cei pasionati de istoria espressoarelor. Una peste alta eu sunt destul de incantat de decizia Dalla Corte pentru ca ma astept sa apara produse noi mult mai rapid ca pana acum.

Totodata, daca aveti opinii despre acest subiect, pro contra, le putem dezbate aici.

Oricum, se pare ca este un trend achizitia de firme mici de catre colosi. Slayer a fost cumparat anul trecut de Cimbali, se pare ca si Elektra a fost cumparata recent dar nu stiu de cine.

Se pare ca nu este chiar usor sa cresti intr o piata atat de globalizata ca independent :)

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - MyR - 19-07-2019

(19-07-2019, 21:24)razvanMB Wrote: Oricum, se pare ca este un trend achizitia de firme mici de catre colosi. Slayer a fost cumparat anul trecut de Cimbali, se pare ca si Elektra a fost cumparata recent dar nu stiu de cine.

de Carimali - link -

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - Lyvyoo - 19-07-2019

De la Carimali plecase intreaga echipă tehnica spre Lelit, acum cativa ani. Datorita lor s-a nascut Bianca :)

Altfel, mutarea poate sa fie de bun augur daca aduc capital pentru a investi mai tare in inginerie software pe hardware-ul deja bun al DC. De ce nu, poate  si niste idei de design pe masini noi si o politică de vanzari mai bine legata la nivel mondial. Sunt si precedente gen Philips - Gaggia, dar nu va fi vazul aici.

Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - dev - 20-07-2019

Sunt două tipuri de branduri, înglobate în cadrul unei corporații: cele aflate în suferință sau cele care sunt pe un trend ascendent și au nevoie de capital. Și sunt exemple nereușite in ambele cazuri.

DC nu s-a impus nici la nivel comercial, nici casnic. Piața de profil e relativ mică și destul de saturată de branduri mai agresive sau de cele marketate mai puternic.

Rămâne de văzut ce va rezulta in viitor, în special pentru zona casnică.

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - razvanMB - 20-07-2019

(20-07-2019, 09:02)dev Wrote: Sunt două tipuri de branduri, înglobate în cadrul unei corporații: cele aflate în suferință sau cele care sunt pe un trend ascendent și au nevoie de capital. Și sunt exemple nereușite in ambele cazuri.

DC nu s-a impus nici la nivel comercial, nici casnic. Piața de profil e relativ mică și destul de saturată de branduri mai agresive sau de cele marketate mai puternic.

Ca si completare, avand acces la extra informatii, DC a avut 2018 cel mai bun an ca vanzari din istorie si in 2019 se preconizeaza o crestere mai mare, avand in vedere comenzile de pana acum. In plus, au deschis multe piete noi, mai ales in America Centrala si de Sud si au rezolvat problema SUA unde ani de zile nu au avut distributie. Whole Latte Love a preluat si segmentul comercial. Deci as opina ca Franke vine sa ajute la dezvoltare, nu sa scoata din amortire.

In plus, pentru o firma relativ tanara ( fondata in 2001) si care a lansat pe piata o tehnologie noua ( multiboiler) pe care timp.de 10 ani mai toti au contestat o inainte sa o copieze, nune usor sa te impui lider de vanzari.

Managementul DC a fost din oameni exclusiv tehnici, care au invatat afaceri in mers. Mereu focusul lor a fost sa se impuna ca lider un tehnologie si fiabilitate si in nici un domeniu in lume liderul de vanzari nu este cel mai calitativ produs, ci un raport catlitate pret.

Anul viitor sunt planificate 2 noi espressoare comerciale si o rasnita noua, cred ca Franke ar putea ajuta sa se intample asta in termen. Iar unul din espressoare este foarte complex, avand la.baza tehnologia Mina upgradata, deci nu e usor de facut.

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - renatoa - 17-09-2019

Viitorul suna... cu capsule Smile

https://www.comunicaffe.com/marco-zancolo-becomes-the-new-head-of-franke-coffee-systems/

... cu ex-managerul de la Nespresso in frunte...

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - N3cks - 21-09-2019

(17-09-2019, 18:18)renatoa Wrote: Viitorul suna... cu capsule Smile

https://www.comunicaffe.com/marco-zancolo-becomes-the-new-head-of-franke-coffee-systems/

... cu ex-managerul de la Nespresso in frunte...

Sper doar ca e satul de plastic si arome la plic.

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - razvanMB - 21-09-2019

Voi reveni cu impresii neoficiale dupa Host, in octombrie, cand intalnim conducerea Dalla Corte si vedem strategia pe urmatorii ani. Totusi, facand o comparatie intre CV ul fostului CEO Franke Coffee Systems ( care nu avea nici o experienta in cafea) si cel al actualului CEO, vad multe plusuri si multa experienta in zonele fierbinti, Office si Horeca.

Nespresso a reusit in ultimii ani sa castige respectul tuturor, inclusiv celor din specialty ( sa mai amintesc cati prajitori cu pretentii din specialty au facut capsule format Nespresso? April, Colonna..) La birouri au introdus acele aparate care functioneaza cu capsule insa merg si cu lapte proaspat, pe Horeca au multe locatii premium si au un program foarte consistent cu "chefi" fine dining din intreaga lume. 

Acum avand in vedere ca trendul este pe boabe, peste tot, eu vad experienta noului CEO din Nespresso ca un mare plus pentru Franke Coffee Systems, care probabil isi doreste sa planteze cat mai multe espressoare in zona de Office si mai ales Horeca, unde mi se pare ca au fost mai putin activi in ultimii ani. 

In plus, avand in vedere automatizarile din zona espressoarelor traditionale ( tamper automat, dozator lapte, steamer automat, rasnite cu cantar, eventual sincronizate cu espressorul) vad un castig si pentru Dalla Corte experienta acestui CEO in zonele mai sus mentionate. Pana la urma, orice firma trebuie sa aiba rulaje daca vrea sa mentina stacheta tehnologiei ridicata. Dalla Corte a dovedit fiabilitate cu sistemele multiboiler si asta e o premiza buna pentru volume ridicate, o baza tehnica dovedita.

Dalla Corte a reusit sa produca constant tehnologii avasate pentru extractia espresso ( Primul espressor multiboiler patentat din lume 2001,EVOLUTION, prima si singura pana acum profilare de debit programabila 2015, MINA) prin eforturile familiei Dalla Corte, avand in vedere competenta si expertiza rara a lui Paolo Dalla Corte, ajutat mai nou de fiul sau Pietro. Totusi, sa tii ritmul cu marii producatori care au fost mai toti cumparati de firme mari sau fonduri de investitii si sa scoti modele noi la pana in 5 ani, asa cum piata cere acum, nu este un efort usor de sustinut pentru o afacere de familie, cum a fost pana mai curand Dalla Corte. 

Se pare ca Dalla Corte va intensifica activitatea in zona high end specialty cu finantarea Franke, deci consumatorii vor avea de castigat pana la urma. Cum si in ce fel, ramane de vazut. Oricum ma indoiesc ca va exista vreodata vreun espressor sub brandul Corte care sa mearga si cu capsule :)

Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - Mihai.B - 26-09-2019

Dacă sunt bani pentru cercetare nu poate fii decât de bine! Puțin off topic : Ducati cu parat de Audi acum 5 ani înseamnă azi 8 modele noi, fiabilitate crescuta și un competitor serios pentru BMW.
Sper ca și Dalla Corte sa "pățească " la fel [emoji16]

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - maki - 12-10-2019

intersant ce'o fi

[Image: 6930_screenshot_20191012-130649~2.jpg]

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - razvanMB - 12-10-2019

Un pic de "disclosure", nu stiu inca sigur nici eu, presupun. 

Dalla Corte lucreaza de peste 1 an la un nou espressor professional cu 2 si 3 grupuri. Focusul este pe design, este o firma externa de design contractata pe acest subiect, cu care am avut ocazia sa interactionez anul trecut, cand s au prezentat cateva linii de design. 

Presupun ca noua masina se va numi "Zero". Probabil inspiratia a venit cu ocazia vanzarii catre Franke si simbolistic marcheaza o noua etapa pentru Dalla Corte.

De aici cred ca vine numele ZERO. Pe 17 oct va fi lansarea oficiala a masinii noi, la intalnirea partenerilor si sper sa am ocazia sa fac cateva poze.

Acum sunt curios pe partea de home user cum se vor schimba lucrurile. Franke ar putea dinamiza acest segment si poate vom avea fratiori pentru Studio si Mina, eventual si mai accesibili :)

Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - Mihai.B - 12-10-2019

Sunt curios dacă legat de Studio avem vreun update [emoji16]

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - mirceat - 14-10-2019

Pe Instagram se mai zice ceva foarte promitator:
"We had to bring our patented Digital flow regulation to the future. #zerolimits #host2019"
Ce poate fi mai mult decat un simplu update la soft? Profilarea debitului real in extractie?

Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - Mihai.B - 15-10-2019

[emoji106]

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - maki - 17-10-2019

[Image: 6930_screenshot_20191017-125239~2.jpg]

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - N3cks - 17-10-2019

Digital touchscreen...  :26_2:

Adică personal (şi mai cunosc useri :), or să se afirme ei dacă vor) nu mi se pare foarte pro User Experience touchscreen.
Am touch: la cuptor, la hota, la plita şi dacă aş putea aş lua fără ieri. Dar nu sunt pe piaţă fără. Cum ai un pic mâna udă, murdară nu mai funcţionează cum trebuie etc.
Cred că dacă studio ar fi avut în loc de buton und touch, cădea de pe wishlist.
dar.. mă repet, e o opinie personală...

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - mirceat - 17-10-2019

Touchsreen este important pentru partea de setare, pentru ca permite o paleta foarte mare de optiuni si functii.
Pentru partea de comanda este important sa existe si butoane fizice, s-ar putea sa fie cerinta obligatorie pentru certificare. Cel putin pentru a fi certificat in State, Decent Espresso v1.3 va aparea cu comanda dubla, touchscreen si butoane pe grup.

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - razvanMB - 17-10-2019

Mai sunt 3 ore si o sa aflam cum arata noul model, "dezvelirea oficiala" se intampla in seara asta, in cadru festiv :) revin cu poze. 

Legat de touch, este foarte util pe schimbat setari iar pe UX imbatabil. Avem modelul XT cu touch, Mina e pe aplicatie, experienta e f buna. De acord cu comenzile fizice, eu sincer cred ca vor ramane fizice, pe toate DC urile sunt asa si sunt f utile si as fi surprins ca DC sa renunte la ele. Firmele serioase din specialty au toate, cu motiv. S au incercat comenzi pe touch de firme italiene mai mainstream, La Cimballi, San Marco am mai vazut integral touch. Nu sunt inca fiabile touch urile de folosit pentru comenzi.

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - N3cks - 18-10-2019

@razvanMB şi...şi...şi...? "pics or did not happen".

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - bogmol - 18-10-2019

(17-10-2019, 16:22)razvanMB Wrote: Mai sunt 3 ore si o sa aflam cum arata noul model, "dezvelirea oficiala" se intampla in seara asta, in cadru festiv Smile revin cu poze. 

Legat de touch, este foarte util pe schimbat setari iar pe UX imbatabil. Avem modelul XT cu touch, Mina e pe aplicatie, experienta e f buna. De acord cu comenzile fizice, eu sincer cred ca vor ramane fizice, pe toate DC urile sunt asa si sunt f utile si as fi surprins ca DC sa renunte la ele. Firmele serioase din specialty au toate, cu motiv. S au incercat comenzi pe touch de firme italiene mai mainstream, La Cimballi, San Marco am mai vazut integral touch. Nu sunt inca fiabile touch urile de folosit pentru comenzi.

Hai cu pozele ca fierb aici :)

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - razvanMB - 18-10-2019

Aseara nu am avut ocazia sa vedem masina in realitate, astazi revin cu poze de la targ. A fost doar prezentata si...wow, arata excelent in randari, dupa parerea unanima a audientei. 

Este un pas mare in evolutia designului Dalla Corte, as zice similar cu cel din 2007 cand au lansat DC PRO, care a fost foarte futurist pentru acele timpuri. 

Revin cu poze reale. Marea noutate este grupul complet nou de 0.75 l. Motive pentru marire tin de design ( se doreau grupuri mai impozante tocmai sa aduca aminte tuturor ca Dalla Corte a inventat grupurile independente) dar si de dorinta de a putea satisface extractii atipice, specifice unor piete precum Us, Australia, Asia. Se pare ca acolo se folosesc uneori espressoarele sa extraga peste 150 200 de ml de apa din grup si timpul de revenire ar trebui sa fie mai mare. In plus sunt si baristi old school obisnuiti pe HX sau DB uri vechi sa dea flush uri de peste 10 secunde si pot dezechilibra termosistemul DC de 0.5 l.

[Image: l7R436A.jpg][Image: fW9wlxo.jpg]

[Image: dDLqEGg.jpg][Image: vyCqSgk.jpg]

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - Laddu - 18-10-2019

Imaginile din prezentare sunt ale produsului? Par render-uri.

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - maki - 18-10-2019

interesant

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - PeterG - 18-10-2019

It looks like my next DC machine ... in another life Smile

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - renatoa - 18-10-2019

(18-10-2019, 10:53)razvanMB Wrote: ...arata excelent in randari
...
Revin cu poze reale.
...

(18-10-2019, 11:26)Laddu Wrote: Imaginile din prezentare sunt ale produsului? Par render-uri.

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - maki - 18-10-2019

[Image: 72891248_1167581360111674_25309475242543...nc_cat=110]

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - N3cks - 18-10-2019

:bi:

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - dev - 18-10-2019

Pare o combinatie de Astoria Storm si Sanremo Cafe racer....

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - mirceat - 18-10-2019

Se pare ca noutatea pe care o aduce DC Zero la DFR este mai degraba un pas lateral, nu chiar un pas spre viitor:
Dalla Corte: a Host svela in anteprima la nuova macchina Zero, in produzione tra un anno
Due modalità di controllo del flusso
Punto di forza degli ultimi modelli Dalla corte, il controllo del flusso tramite Digital Flow Regulation, è assoluto protagonista anche nella Zero presente allo stand: ci saranno due modalità principali di controllo.
Con il Fixed Water Flow, il flusso è regolabile direttamente dal touch-screen, per ottenere un flusso costante durante tutta l’estrazione; ogni Gruppo può avere una flow rate differente (da 4 g/s a 10 g/s).
Con il Freestyle Water Flow, ogni leva su Zero è provvista di 4 step, ogni step è pre impostato con uno specifica flow rate (4-6-8-10 g/s). Estrai in modalità “freestyle” e goditi la profilazione manuale del flusso.

RE: Dalla Corte cumparat de Franke Coffee Systems - razvanMB - 18-10-2019

Am reusit ceva poze, maine mi am propus sa ma joc cu masina. ZERO este un exercitiu de design in primul rand si este gandit sa atraga privirile amatorilor de frumos. Tehnologia e bonus. Momentan sunt 2 masini, prototip. Va fi lansat anul viitor in vara. Are DFR ul de pe mina si in loc de lever ul Mina are ce se vede in poze, un fel de lever care seamana cu cel de la Astoria Storm, nu prea ma incanta. In loc de 5 pasi are 4 pasi, programabili digital cu un debit ales prin touch screen. Momentan merge manual, nu poate profila automat, precum Mina. Doar in 2022 va fi lansata versiunea cu profilare automata, pe aplicatie. In realitate, baristii din cafenele nu prea folosesc profilarea stil Mina, asa ca pentru competentele coffeeshop urilor manualitatea e momentan suficienta. Cine vrea mai mult va lua Mina, insa pentru volum si workflow clar Zero va fi mai bun. Modul manual va fi prea putin folosit.

Atasez si cateva poze cu Studio. Maine voi afla mai multe lucruri despre upgrade urile pentru Studio. Sincer ma astept sa apara cumva o aplicatie dedicata. La Marzocco Linea Mini a introdusla Host o aplicatie pe tableta, de unde poti schimba temperatura si alti parametri. Stiu ca asta se discuta si la Studio anul trecut dar avand meniul destul de user friendly, nu e prioritate. Culorile Studio sunt destul de faine, am avut ocazia sa le vad pe toate grupat. In poze apare si Pietro, "the ultimate geek" din DC, l a depasit de mult pe Paolo, mai ales ca are avantajul programarii.

[Image: JnJfxno.jpg][Image: 2t3zpCG.jpg]

Daca aveti sansa sa fiti la Host si treceti pe la standul DC, recomand sa incercati Kenya pe Mina, prajita de George Howell, f buna. Si baristii anul acesta sunt foarte buni, campionul Canadei, Mexicului, Braziliei sunt la aparate, locul 2 si 3 in lume recent. Se simte si in ceasca :)
[Image: L50U6sM.jpg][Image: SPRFA8R.jpg][Image: UYEUd7v.jpg]

La Mina este Danilo Lodi, foarte cunoscut in WBC, este judge si trainer al multor competitori, este din Brazilia. Sotia lui este Martha, campioana Braziliei.

[Image: FGx2MUG.jpg]

La Mina este Danilo Lodi, foarte cunoscut in WBC, este judge si trainer al multor competitori, este din Brazilia. Sotia lui este Martha, campioana Braziliei.

[Image: FGx2MUG.jpg]