Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii (/Thread-Sfat-achizitie-kit-complet-espressor-rasnita-accesorii)

Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - Boris13 - 13-07-2019

Buna ziua espressomanilor. Ieri cautand un espressor bun, am dat din fericire peste site-ul espressoman si apoi implicit peste forum. Era sa fac o mare prostie si sa achiztionez o chinezarie delonghi sau gaggia automata. Am citit articolele esentiale de pe site si am ajuns la concluzia ca am nevoie de un espressor semi-automat si o rasnita macar decenta.
           Nu am nici o experienta cu espressoarele semi-automate sau rasnite, prin urmare as dori sa achizitionez un "kit" unde learning curve-ul nu e foarte mare. 
           Preturile pentru un kit de incepator cu reducerile afisate pe forum sunt foarte interesante, singura problema este ca locuiesc in Franta si nu stiu daca e posibila livrarea in alta tara?
           Bugetul meu este de ~400 euro, as putea sa depasesc acest prag daca gasesc on configuratie decenta, unde cel mai mult intereseaza fiabilitatea pe termen lung si facilitatea de folosire a aparatului, intretinere (servisare) si curatare.
           Am inteles ca este primordial sa am o rasnita buna, dupa care vine espressorul in sine cu toate accesoriile aferente. Pana acum am folosit un amarat de moka pot Bialetti si cafea "din comert", deci sunt foarte departe de un adevarat espresso. Cu ajutorul vostru voi putea intra in transa espressomanilor debutanti. :D
          Orice sfat este apreciat, mesaj privat etc. Daca nu pot achizitiona din Ro, cu reducerile care le aveti, orice site de profil din europa cu preturi decente ma intereseaza. Multumesc. Wink

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - Mariano - 13-07-2019

La 400E nu ai ce sa-ti iei pentru espressoman....1500E espressorul si 1000E rasnita, pentru termen lung.

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - MyR - 13-07-2019

Pentru start cu un budget de 400-500 si un pic de noroc Lelit 41TEM + Fred PL043 MMI  SH, timp de 1-2 ani pana cand dai seama cu ce se mananca meseria asta.

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - Boris13 - 13-07-2019

Singurul compromis care as putea sa-l fac este sa iau o rasnita buna pana in 500 euro acum si intr-o luna, maxim doua un espressor pana in 500 euro. Mai mult de 1000 de euro nu pot ca ma ia consoarta de la 11 metri. Mai bine asa cred decat sa iau ceva mai ieftin si sa schimb setup-ul peste 1 an sau 2 ani.

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - MyR - 13-07-2019

Statistic vorbind 85% vei schimba set-upul in 24 luni orice alegi  :D

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - Boris13 - 13-07-2019

Ma uit la rasnita Vario Home - Mahlkönig. Pretul in Fr este de 400 euro, deci se incadreaza in bugetul meu. Este vreun alt model care ar trebui luat in considerare in acesta marja de pret? Si cei care o au, daca sunt multumiti de ea? Din receneziile de pe internet pare o masina de top.

(13-07-2019, 16:54)Boris13 Wrote: Ma uit la rasnita Vario Home - Mahlkönig. Pretul in Fr este de 400 euro, deci se incadreaza in bugetul meu. Este vreun alt model care ar trebui luat in considerare in acesta marja de pret? Si cei care o au, daca sunt multumiti de ea? Din receneziile de pe internet pare o masina de top.

Mai bine daca cauti un alt model mai nou...

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - baloozzy - 13-07-2019

Lelit William PL72 nu e de neglijat.

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - cataony - 14-07-2019

Eureka Mignon Specialita e de luat in calcul

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - bogy - 14-07-2019

Ultimele doua sunt “incomode”. Dupa opinia unora toate rasnitele cu cutite plate si cu hopper sunt incomode.

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - Mariano - 14-07-2019

majoritatea care-si cumpara setup sub 1000E il schimba dupa un an de zile, numai daca te duci pe la 3000E ramai cu el. Il schimbi si la 3000E, unde te duci spre entuziasti....

Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - N3cks - 14-07-2019

(13-07-2019, 14:35)Boris13 Wrote: Buna ziua espressomanilor. Ieri cautand un espressor bun, am dat din fericire peste site-ul espressoman si apoi implicit peste forum. Era sa fac o mare prostie si sa achiztionez o chinezarie delonghi sau gaggia automata. Am citit articolele esentiale de pe site si am ajuns la concluzia ca am nevoie de un espressor semi-automat si o rasnita macar decenta.
           Nu am nici o experienta cu espressoarele semi-automate sau rasnite, prin urmare as dori sa achizitionez un "kit" unde learning curve-ul nu e foarte mare. 
           Preturile pentru un kit de incepator cu reducerile afisate pe forum sunt foarte interesante, singura problema este ca locuiesc in Franta si nu stiu daca e posibila livrarea in alta tara?
           Bugetul meu este de ~400 euro, as putea sa depasesc acest prag daca gasesc on configuratie decenta, unde cel mai mult intereseaza fiabilitatea pe termen lung si facilitatea de folosire a aparatului, intretinere (servisare) si curatare.
           Am inteles ca este primordial sa am o rasnita buna, dupa care vine espressorul in sine cu toate accesoriile aferente. Pana acum am folosit un amarat de moka pot Bialetti si cafea "din comert", deci sunt foarte departe de un adevarat espresso. Cu ajutorul vostru voi putea intra in transa espressomanilor debutanti. :D
          Orice sfat este apreciat, mesaj privat etc. Daca nu pot achizitiona din Ro, cu reducerile care le aveti, orice site de profil din europa cu preturi decente ma intereseaza. Multumesc. Wink

In 2 ani am făcut 2 upgrade și sunt pe cale la următorul ;)

Cu 1000, poți lua un Niche și un espresor SH single boiler. ( dacă nu bei cu lapte, sau extrem de puțin)

As merge pe Niche (nou, sau e unul pe forum la 2600 lei) + Lelit 91 (victoria) SH.
Vei schimba apoi espresorul, cândva pe un Dual Boiler cel mai probabil. Râșnița va rămâne însă pentru ca e f ok pentru espreso.

RE: Sfat achizitie kit complet: espressor, rasnita + accesorii - wildm - 15-07-2019

Eu am asteptat ceva vreme si am cumparat un DB. Rasnita este pe hold deoarece am considerat ca efortul financiar este mai mare in cazul acesta (al espressorului). Dar nu neglijez importanta rasnitei (deja in minte am facut upgrade de la vario, la sette si momentan eureka zenith sau olympus- desi diferenta intre cele doua este mare)