Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Sugestii upgrade espressor home use - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Sugestii upgrade espressor home use (/Thread-Sugestii-upgrade-espressor-home-use)



Sugestii upgrade espressor home use - raulc - 13-11-2018

Salutare . As vrea niste sfaturi din partea voastra legat de un eventual upgrade pe care l-as face atat pentru espressorul Gaggia Classic (old version) cat si pentru rasnita Lelit PL43MMI , de care sunt in continuare multumit , dar ca orice espressoman vine momentul acela cand upgrade-ul iti incolteste usor usor in scafarlie..Tin sa precizez de la bun inceput ca folosim aparatura din dotare in regim domestic (casnic) pentru 2 extractii/zi , espresso + lapte frotat. Pornind de aici as vrea sugestii pentru un upgrade care sa fie rezonabil si dpdv al utilizarii , pret/calitate/costuri/intretinere cat mai avantajos. Am studiat putin tematica , cunosc optiunile din acest punct de vedere : SB , HX , DB cu avantajele/dezavantajele fiecarei optiuni . Am vazut de ex. o oferta , afara nu la noi , de SB cu grup E61 de la Isomac , modelul Zaffiro Cool Touch , 2-3 ani vechime , aprox 500 Euro. Am inteles ca espressorul respectiv face un espresso decent dar la partea de abur , fiind SB dureza ceva pana face abur ( nu f mult ) respectiv mai mult daca trebuie sa treci de la abur la extractie din nou ( acest lucru la noi se intampla extrem de rar , cand avem musafiri de ex ) , de obicei fac extractia dupa care comut pe abur , frotez laptele si gata . Mi se pare rezonabil la ce-l folosim noi nu am nevoie de abur in cantitate nelimitata sau de stabilitate mare pentru extractii repetate. Intrebarea e daca se justifica strict pentru aceasta utilizare trecerea la HX sau DB stiind ca acestea au nevoie de un timp mai mare pana ating temperatura de lucru respectiv au un consum energetic mai ridicat. N-as porni ditamai avionul pentru o singura extractie/frotare dimineata si inca odata idem dupamasa caci nu cred ca e foarte avantajos dpdv al costurilor. La rasnite tot pentru uz casnic probabil ca Vario ar fi un upgrade bun , dar si aici am vazut pareri pro/contra . Orice sugestii sunt binevenite si va multumesc anticipat .


RE: Sugestii upgrade espressor home use - maki - 13-11-2018

nu tot o sa cauti dupa un next SBDU iar un upgrade fie la HX/DB?

adica nu vad mare sens sa treci de pe SB pe alt SB. e un pas in lateral nu in sus, parerea mea.

daca nu vreai sa cheltui mult si esti ok cu ce scoate GC, baga-i un PID, monteaza o serpantina de cupru, schimba rasnita (as merge pe Sette 270) si enjoy.


RE: Sugestii upgrade espressor home use - raulc - 13-11-2018

Posibil sa caut upgrade ulterior nu zic ca nu ar fi posibil dar nu cred ca GC scoate ceva similar cu un E61 fie el chiar SB , oricat l-as upgrada cu PID , serpentina etc. Isomac-ul asta e totusi alta liga vs GC. Nu caut neaparat upgrade-ul suprem , ultim , nici nu cred ca exista asa ceva , asa e firea omului mereu va vrea altceva ( si cine are mercedes,bmw la un moment dat face upgrade sau inoieste ) . Vreau sa stiu daca se justifica un HX/DB la 2 extractii/zi , ca nu am cafenea/bar si nici nu fac cafele la foc automat . Caut o scula buna dar si economica din toate punctele de vedere inclusiv al costului de achizitie . La 1-1300 Euro am ce alege nu-i vorba dar sincer n-as aloca o suma ca asta pentru utilizarea asta , mi se pare ca nu se justifica , sincer. La rasnita studiez recomandarea ta Smile


RE: Sugestii upgrade espressor home use - Zwanger - 13-11-2018

Poate te ajuta @cpop cu niste sfaturi.

Tine cont ca majoritatea hx/chiar si DB ajung la temperatura de lucru dupa 45-60minute. Deci daca o sa vrei cafea dupamasa cand ajungi acasa de la munca, o sa-ti treaca cheful.


RE: Sugestii upgrade espressor home use - flipu2k - 13-11-2018

(13-11-2018, 18:46)raulc Wrote: Vreau sa stiu daca se justifica un HX/DB la 2 extractii/zi , ca nu am cafenea/bar si nici nu fac cafele la foc automat .

Asta e o intrebare foarte dificila, raspunsul tine doar de buzunarul tau Big Grin


RE: Sugestii upgrade espressor home use - maki - 13-11-2018

(13-11-2018, 18:46)raulc Wrote: nu cred ca GC scoate ceva similar cu un E61 fie el chiar SB , oricat l-as upgrada cu PID , serpentina etc

am avut si GC si Rancilio Silvia si HX.

scoate GC shoturi bune, trebuie doar nitel de ajutat. dar ma rog, fiecare cu probleme lui. sa ma intelegi corect, acum am La Marzocco si tot nu imi ajunge ce imi ofera in ceasca. si tot tunez, tunez Big Grin


RE: Sugestii upgrade espressor home use - cpop - 13-11-2018

(13-11-2018, 18:52)Zwanger Wrote: Poate te ajuta @cpop cu niste sfaturi.

Tine cont ca majoritatea hx/chiar si DB ajung la temperatura de lucru dupa 45-60minute. Deci daca o sa vrei cafea dupamasa cand ajungi acasa de la munca, o sa-ti treaca cheful.

@Zwanger Nu eram pe lista ta de ignore? Smile)) daca e dupa tine merge la Ikea si isi ia piese pentru 'ecspressor' si le monteaza el Smile ....fara schita.

Sa fim la subiect..daca dai 1000 eur pe aparat, sigur vei mai da 15 eur pe o priza programabila.


RE: Sugestii upgrade espressor home use - Zwanger - 13-11-2018

(13-11-2018, 19:00)cpop Wrote:
(13-11-2018, 18:52)Zwanger Wrote: Poate te ajuta @cpop cu niste sfaturi.

Tine cont ca majoritatea hx/chiar si DB ajung la temperatura de lucru dupa 45-60minute. Deci daca o sa vrei cafea dupamasa cand ajungi acasa de la munca, o sa-ti treaca cheful.

Nu eram pe lista ta de ignore? Smile)) daca e dupa tine merge la Ikea si isi ia piese pentru 'ecspressor' si le monteaza el Smile ....fara schita.




Sa fim la subiect..daca dai 1000 eur pe aparat, sigur vei mai da 15 eur pe o priza programabila.  

Wall 



RE: Sugestii upgrade espressor home use - dev - 13-11-2018

(13-11-2018, 18:46)raulc Wrote: Posibil sa caut upgrade ulterior nu zic ca nu ar fi posibil dar nu cred ca GC scoate ceva similar cu un E61 fie el chiar SB , oricat l-as upgrada cu PID , serpentina etc. Isomac-ul asta e totusi alta liga vs GC. 

Ai sa fii surprins cat de limitant e un HX/DB clasic cu E61 mai ales daca vei vrea sa incerci si cafele mai light.  

Dupa cum am scris si pe alt topic, Lelit PL92T e un aparat foarte bun. Din pacate ar trebui si un upgrade la rasnita ca sa simti o diferenta notabila.


RE: Sugestii upgrade espressor home use - organon - 13-11-2018

Dupa cum se poate constata, cei foarte multi care am trecut prin procesul natural si firesc de upgrade pornind de la sbdu, nu ne-am plans niciodata de inconvenientul consumului de curent electric. De ce?Evident pentru ca nu exista un inconvenient real in sensul asta. Oricum, beneficiile sunt mult prea insemnate si umbresc plusul neinsemnat la factura. Da, priza programabila este absolut necesara pentru a te scuti de porniri la ore nepotrivite.


RE: Sugestii upgrade espressor home use - eosforfly - 13-11-2018

(13-11-2018, 18:07)raulc Wrote: Salutare . As vrea niste sfaturi din partea voastra legat de un eventual upgrade pe care l-as face atat pentru espressorul Gaggia Classic (old version) cat si pentru rasnita Lelit PL43MMI , de care sunt in continuare multumit , dar ca
ultima oara cand am cerut si eu ajutor ca tine la un espressor mi a fost stearsa postarea... ciudati mai sunt administratorii astia de pe aici


RE: Sugestii upgrade espressor home use - Lyvyoo - 13-11-2018

Pe acest forum nu se sterg postari asa aiurea si nici nu se arunca ban-uri ori suspend-uri, atmosfera fiind destul de chill.
Daca nu ma insel, subiectele propuse de tine erau dincolo de limita noastra de intelegere si creasera niste polemici care au dus topicul in absurd. Sper sa nu gresesc dar parca era vorba de subiectul "Eroare espressor automat - citire bancnote"  Smile


RE: Sugestii upgrade espressor home use - Levo - 13-11-2018

[Image: stVb0iD.jpg]


RE: Sugestii upgrade espressor home use - Radu Liviu - 13-11-2018

Raulc, sîntem cam în aceeași oală. Eu sînt tentat de Lelit PL 62S. Poate-ți spune ceva: 
https://www.youtube.com/watch?v=eef8GdJy1ZE
https://coffeeequipmentreviews.wordpress.com/2017/11/20/lelit-mara-pl62s/


RE: Sugestii upgrade espressor home use - raulc - 14-11-2018

Da Liviu , pare aceasi clasa de produs . Eu vazusem o oferta la acest Isomac Zafirro Cool Touch la 500 Euro , avand 2 ani jumate vechime , doua portafiltre , unul cu sita simpla altul cu sita dubla si o sita blind. Nou e aprox 850 Euro pe anumite site-uri de afara. Are review-uri foarte bune pe partea de extractie cafea , chiar si abur face bine pentru frotare sigur cu minusul de timp de asteptare daca se comuta de pe abur din nou pe extractie ceea ce la mine nu e cazul , dar e tipic la SBDU . Nu am acest inconvenient nici acum la GC . Totusi avand un boiler de 800 ml si grup E61 mai mult ca sigur calitatea extractiei e alta comparativ cu GC , la fel si puterea si cantitatea aburului datorita boilerului mult mai mare.

Highly regarded by critics to be “quite possibly the best single boiler/ dual use boiler machine on the market today.” “Thick steel, commercial components and Raw good looks; the Zaffiro will be appreciated for years to come.”

La 500 Euro nu cred sa fie ceva comparabil , dar poate nu stiu eu Smile