Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Espressor in market - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic)
+--- Thread: Espressor in market (/Thread-Espressor-in-market)

Espressor in market - lracu - 20-06-2018

Nu e chiar pentru cafeneaua off-topic, dar nu am stiut unde sa-l pozitionez.
La Oferte diverse nu se incadreaza (nu e oferta de la persoane private), la "Reduceri la espressoare, rasnite, accesorii, cursuri" nu e cazul. Deci:
Pentru ca nu l-am gasit pe site dar l-am vazut astazi in magazin la pretul de 300 lei, l-am cautat pe google si l-am gasit aici.
 Lidl Silvercrest espresso machine

In Lidl l-am vazut langa o rasnita, si ea la super pret (~60lei), cu lame bineinteles.

Daca nu e potrivit topicul, poate fi sters.

RE: Espressor in market - RaduNim - 20-06-2018

Salut

Nu îți recomand așa ceva deoarece e risipă de bani. Nu îți va livra nici măcar 2% dintr-un espresso corect. Eu luasem un delonghi inițial și l-am returnat când m-am convins că nu are nici o legătură cu espresso.
Dacă nu îți permiți încă un espressor poți încerca V60 + o rasnita manuala Hario sau altă metodă alternativă mai ieftină decât espresso. Nu vei avea cremă în ceașcă dar în mod sigur vei avea destule arome dacă folosești o cafea de specialitate.

Spor

RE: Espressor in market - lracu - 20-06-2018

Multumesc, @RaduNim, am citit despre DeLonghi pe la inceput.
Intrebarea era pentru cei care chiar au incercat espressorul de la Silvercrest.

RE: Espressor in market - renatoa - 21-06-2018

Eventual ati putea sa si argumentati de ce nu...  Confused

RE: Espressor in market - lisimah - 21-06-2018

un amic l-a cumpărat azi ca sa-l facă cadou și o sa-l aducă la mine sa-l testez. tot ce am văzut pe youtube este încercat cu cafea râșnița din magazin. o sa revin cu observații.

RE: Espressor in market - renatoa - 21-06-2018

Banuiala mea este ca nici nu are pompa, ci functioneaza doar prin presiunea aburilor, ca un mokka pot, facand o crestere artificiala a presiuni prin presurizarea filtrului, dar in nici un caz 15 bari.
Nu ai unde sa bagi in volumul acela si boiler si pompa si ce mai mai presupune un espressor minimal  Confused
Daca am dreptate asta ar insemna si ca apa vine cu o temperatura mult prea mare pentru ca sa se faca macar si o infuzie brew corecta, adica ceeace imi displace la gustul cafelei care iese din mokka pot.

As sugera sa nu il alimentezi cu cafea rasnita corect espresso, si mai ales sa nu tampezi decat minimal, pentru nivelare, am mai vazut scule similare blocate in felul asta, si tentativa de desfacere portafiltru chiar si dupa minute bune de racire s-a soldat cu arsuri si improscare de zatz/aburi.
Daca ti se intampla sa il blochezi, desfa intai busonul de la alimentarea cu apa ca sa se duca presiunea.

RE: Espressor in market - lisimah - 21-06-2018

(21-06-2018, 10:28)renatoa Wrote: Banuiala mea este ca nici nu are pompa, ci functioneaza doar prin presiunea aburilor, ca un mokka pot, facand o crestere artificiala a presiuni prin presurizarea filtrului, dar in nici un caz 15 bari.
Nu ai unde sa bagi in volumul acela si boiler si pompa si ce mai mai presupune un espressor minimal  Confused
Daca am dreptate asta ar insemna si ca apa vine cu o temperatura mult prea mare pentru ca sa se faca macar si o infuzie brew corecta, adica ceeace imi displace la gustul cafelei care iese din mokka pot.

As sugera sa nu il alimentezi cu cafea rasnita corect espresso, si mai ales sa nu tampezi decat minimal, pentru nivelare, am mai vazut scule similare blocate in felul asta, si tentativa de desfacere portafiltru chiar si dupa minute bune de racire s-a soldat cu arsuri si improscare de zatz/aburi.
Daca ti se intampla sa il blochezi, desfa intai busonul de la alimentarea cu apa ca sa se duca presiunea.

în clipuri, am auzit pompa...

RE: Espressor in market - lisimah - 22-06-2018

am încercat aparatul de la Silvercrest lidl. are pompa. filtrele sunt presurizate. se încălzește repede. pt. abur aștepți mai mult și este umed. iasă o cafea la fel de proasta ca pe un automat, doar ca aici o faci manual.

RE: Espressor in market - dev - 22-06-2018

Asta e valabil pentru orice aparat cu filtre presurizate. Era interesant de vazut cum arata la interior si ce posibilitati de tuning exista.

RE: Espressor in market - lracu - 22-06-2018

La acest pret nu ma asteptam la minuni, eram interesat daca cineva l-a incercat.
Multumesc @lisimah, faptul ca ai incercat si ti-ai expus punctul de vedere a fost de ajutor.