Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Slayer espresso machine - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: Slayer espresso machine (/Thread-Slayer-espresso-machine)

Pages: 1 2


Slayer espresso machine - maki - 12-03-2018

am avut ocazia sa ma joc nitel cu un Slayer Single Group.
 
  • Grup saturat
  • Brew tank: 1.1 l
  • Steam tank: 3.3 l
  • Pre-heat coil: 60.0 ml
ce mi-a placut:
  • looks - arata minunat, ce sa'i zici
  • dimensiuni: mult mai mic decat La Marzocco pe care il am, si e foarte okay pentru orice bucatarie
  • PID, precizie, repetabilitate
ce nu mi-a placut, de fapt un singur lucru:
  • ma asteptam la profiling pe durata extractiei, cu paddle, gen LM Strada, la cat costa.. dar, ai doar 3 pozitii de fapt - off > preinfusion (sa'i zicem 3 bar) > extractie (sa'i zicem 9 bar) si atat. nu poti avea nimic "intre" aceste pozitii, paddlul ignorand orice miscare.
si cateva poze, vedeti tubul de pre-heat si Slayer’s Patented Flavor Profile Technology:

[Image: SWVm9E8l.jpg]

[Image: NVgIA45l.jpg]

[Image: O4ZQJWVl.jpg]

[Image: b0uAcryl.jpg]

[Image: gpXEbdZl.jpg]


RE: Slayer espresso machine - csabitec - 12-03-2018

Am mai postat acest link, unde se vad 2 senzori magnetici pe grup, rezulta asa cum ai specificat si tu > off > preinfuzie > brew, dar pompa din poza FG209 e capabila de full control prin PWM pe toata plaja 0-12bari (de ce nu au implementat profilarea ???)


RE: Slayer espresso machine - Denis - 12-03-2018

Fac eu exact ce face slayer pe aparatul meu. Slayer nu face modificari de presiune la actionarea padelei ci modifica debitul printr o valva cu ac.

Sa mi ajunga piesele saptamana asta si o sa pun explicatii.

Aparatul este scump pentru ce face, i au preluat cimbali si o sa fie mai ieftin pe viitor. Preinfuzia la debit mic (40 ml / 30 sec in gol) ajita sa rasnesto foarte fin si sa nu ai channaeling).


RE: Slayer espresso machine - Lyvyoo - 12-03-2018

Nu cred ca o sa fie mai ieftin Smile) Eu zic ca o sa-i faca la un moment dat modificarile software de rigoare, pe acelasi aparat practic, cu elemente imprumutate de la Cimbali M100, si vor obtine un Slayer cu profilare stil Strada, la 9000E


RE: Slayer espresso machine - dev - 12-03-2018

Needle valve prezenta pe Slayer nu e actionata electric deci nu se poate modifica on-the-fly. Cam putin control electric pe partea de flux de apa.


RE: Slayer espresso machine - maki - 12-03-2018

(12-03-2018, 15:27)dev Wrote: Needle valve prezenta pe Slayer nu e actionata electric deci nu se poate modifica on-the-fly. Cam putin control electric pe partea de flux de apa.

exact asa, din cate m'am uitat eu la aparat efectiv.

(12-03-2018, 15:13)Denis Wrote: Fac eu exact ce face slayer pe aparatul meu. Slayer nu face modificari de presiune la actionarea padelei ci modifica debitul printr o valva cu ac.

Sa mi ajunga piesele saptamana asta si o sa pun explicatii.

Aparatul este scump pentru ce face, i au preluat cimbali si o sa fie mai ieftin pe viitor. Preinfuzia la debit mic (40 ml / 30 sec in gol) ajita sa rasnesto foarte fin si sa nu ai channaeling).

interesant ce o sa faci, asa ca tine'ne la curent Wink


RE: Slayer espresso machine - vdub - 12-03-2018

(12-03-2018, 15:13)Denis Wrote: Fac eu exact ce face slayer pe aparatul meu.
Urmaresc cu interes evolutia proiectului in urma caruia in mod cert vom invatat cu totii cate ceva, dar totodata il privesc cu scepticism gandindu-ma la cat de greu ti-a fost sa gasesti o valva de expansiune Tongue . Gasesti cel putin 5 la mag-pro, btw. Iti recomand 529334
(12-03-2018, 15:13)Denis Wrote: Slayer nu face modificari de presiune la actionarea padelei ci modifica debitul printr o valva cu ac.
Corect, valva respectiva nu e altceva decat un restrictor variabil menit sa regleze debitul in circuitul termosifonului, implicit sa gestioneze frustrarile fostilor utilizatori de E61 Tongue .
(12-03-2018, 15:15)Lyvyoo Wrote: Eu zic ca o sa-i faca la un moment dat modificarile software de rigoare, pe acelasi aparat practic
Tind sa cred ca isi vor diversifica gama de masini si mai devreme sau mai tarziu va exista un model destinat posesorilor de ECM, QM, VBM, Expobar, Rocket care saliveaza uitandu-se lung la padele, liniile de exceptie si componentele de calitate ale Slayer-ului sau GS3-ului.


RE: Slayer espresso machine - Lyvyoo - 12-03-2018

Pentru proiecte custom, putem face topic separat oricand. Aici discutam de Slayer. Daca se poate transforma Brewtus-ul meu un GS3, ma ofer voluntar Smile Mai glumim si noi...


RE: Slayer espresso machine - Denis - 12-03-2018

Gs3 se transforma in slayer, si e simplu. Deschide topic si postez explicativ cand ajung acasa.

Padela pe slayer este defapt un switch cu 3 pozitii si nimic mai mult.


RE: Slayer espresso machine - dev - 12-03-2018

Cel mai probabil Slayer a fost conceput inainte ca profilarea manuala sa devina noul must-have in espresso.

Poate gresesc dar cu acel needle valve se ajusteaza practic timpul in care presiunea creste de la valoarea setata in preinfuzie la cea setata din OPV. E o solutie care poate fi implementata fara probleme si pe alte aparate.


RE: Slayer espresso machine - maki - 12-03-2018

cam asa e la ei pe site:
[Image: Illustration_NeedleValve_web@2x.png]


RE: Slayer espresso machine - dev - 12-03-2018

In materialele de pe site needle valve se foloseste doar pentru a calibra debitul.

E destul de ciudat de ce nu au implementat o solutie cu supapa controlabila electric si o "padela" care sa o controleze. Poate la urmatoarea versiune.


RE: Slayer espresso machine - Denis - 12-03-2018

Nu este fiabil sa o ajustezi la fiecare extractie.

Ceva bun ar fi un opv, cu retur reglabil in functie de presiunea/ debitul dorit. Exista asa ceva.


RE: Slayer espresso machine - maki - 12-03-2018

@Denis cand dai detalii despre ce ai in cap si cum s'ar transforma un LM in Slayer?


RE: Slayer espresso machine - Denis - 12-03-2018

Stai sa ajung acasa. Pe la 19. Deschideti un topic.

Am discutat cu CatalinH ultimele zile, caci eu simteam nevoia unui upgrade de la hx insa saltul dpdv al bugetului era de speriat. Asa ca am luat forumurile de afara, si ne au venit idei. Idei bune, caci cu costuri mici se poate implementa exact sistemul de PI de pe slayer pe orice espressor.


RE: Slayer espresso machine - VladP - 12-03-2018

Principiul Slayer este simplu, a mai fost discutat pe aici.

Are exact doua faze:
[1] Preinfuzie > control de debit, fix, pre-reglat!
[2] Extractie > la 9 bar, fix, pre-reglat!

Valoarea debitului la faza [1] este fixa, nu a fost conceputa sa fie schimbata in timpul acesteia sau inaintea fiecarei extractii, si se regleaza de la acea valva de precizie Slayer, cu butonul albastru. Preinfuzia unui "Slayer shot" dureaza ca 20-25 secunde.

In faza [2] extractia se face la 9bar, ca la orice alt espressor.
Extractia "Slayer shot"-ului dureaza alte 20-25 secunde.

Daca vrei, la finalul shotului mai poti introduce citeva secunde de faza [1]. De obicei nu se face asta.

Si cam asta este totul.
Deci da, cu un sistem de bypass in combiatie cu un control manual, cu valve electrice, complet automatizat, sau cum o fi el, se poate simula principiul Slayer, controlind debitul pe faza de preinfuzie, si "standard", la presiune de extractie de 9 bari pe faza de extractie.
Daca calitatea shotului va fi aceeasi, ramane de vazut, deoarece, dupa parerea mea, aceasta depinde si de alti factori (de exemplu stabilitatea termica).
Conform firmei Slayer, una din cele mai mari probleme pe care le-au avut, a fost sa se gaseasca un ventil precis (si fiabil) de control al debitului. Grupul Slayer este un grup saturat.


RE: Slayer espresso machine - Denis - 12-03-2018

Ai explicat foarte bine intreg procesul. Totusi, desi pare simpla aceasta metoda de reglaje a debitului prin intermediul acestei valve (needle valve) ea este foarte ajutatoare, deoarece dintr-un aparat obisnuit cu care trageai la presiune maxima (9 bar sa zicem) ai optiunea unei preinfuzii controlate de tine, atat ca debit cat si ca timp. Nu ai control asupra presiunii, decat indirect si cu alte metode aditionale.

Preinfuzia (care incearca sa se implementeze de cand lumea ~1961 pe grupul de e61) este un proces premergator si foarte ajutator unei extractii reusite. Desigur, ca la orice, exista si exceptii, sunt cafele care insotite de o preinfuzie lunga, livreaza un gust slab, dezamagitor.

Preinfuzia asta patentata de Slayer te indeamna si iti permite sa rasnesti asa de fin, cum nu ai putea pe nici un alt espressor, ceea ce inseamna o suprafata de extractie marita, o solubilitate marita. Cu unele cafele trebuie sa faci asta, ca altfel nu le poti extrage, nu-i asa Levo? ca doar ai avut Gardelli.

Dupa perioara de umezire/preinfuzie adevarata nu ca la grup e61, dupa ce grupul este saturat in apa, pucul dilatat, fenomentul de channeling/subextractie este diminuat foarte mult.

Preinfuzia asta se poate adapta, fara mari batai de cap, doar cu niste piese prin urmatoarea schema facuta de altii de afara chiar pe un GS3 cu rotativa, insa se poate adapta si pe vibratoare la fel de bine.


[Image: ikClL0J.jpg]

Aparatele astea scumpe, la care va uitati cu atata fanatism, de obicei nu fac foarte multe chestii, si eu am ramas socat putin sa aflu ca slayer nu face profilare de presiune, nici macar de debit in exctractie. O sa fiti mirati si de alte aparate, si tocmai asta e motivul care m-a determinat sa cercetez si sa vad daca pot acesa unele dotari de pe aparate precum slayer/marzocco si altele pe niste aparate simple.


RE: Slayer espresso machine - Levo - 12-03-2018

(12-03-2018, 21:54)Denis Wrote: Cu unele cafele trebuie sa faci asta, ca altfel nu le poti extrage, nu-i asa Levo? ca doar ai avut Gardelli.

 ... Acum mai e si chestia ca la levere preinfuzia poate fi facuta lejer , pe o durata destul de lunga si conteaza ( in cazul dripperelor si cum sari pe arcuri la levier ... brusc in prima parte = curgere fina spre intrerupta pe final si vice - versa ) astea sunt ca viorile , necesita familiarizare si interactioneaza cu utilizatorul ... dar nu la modul mecanic / automatic ... imi este greu sa ma exprim ( pentru ca nu am o formatie tehnica la baza ) insa ... o intuiesc cumva ... o simt ...


RE: Slayer espresso machine - dev - 12-03-2018

Orice firma decenta ar putea scoate un espressor cu profilare si control in cele mai mici detalii la un pret relativ accesibil, daca ar vrea. Problema e marja de profit si faptul ca e mai usor sa vinzi o tehnologie existenta, grupul E61 de exemplu, suficient de buna pentru 90% din consumatorii de espresso. 

Ma uit la line-up Bezzera si nu inteleg ce au vrut sa obtina, in afara de saturarea pietei si confuzia cumparatorilor, cu atat de multe modele. Si culmea e ca nu au in gama un SBDU fara E61 cu boiler decent.


RE: Slayer espresso machine - Denis - 12-03-2018

Bz09 iti satisface cerintele? Bezzera e o firma cu renume si istorie, doar de asta mai e si in ziua de azi, nu din cauza ca a revolutionat piata cu ceva nou, asa cum a facut-o LM sau KVDW, sau altii.
Buna dimineata, s-au trezit si ei dupa multi ani cu intarziere grava, cu un bezzera matrix, dual boiler si grup incalzit electric, nimic fancy. Profilare de debit? profilare de presiune? chestiile astea sunt pentru pasionati, pentru useri care dedica mult timp acestui subiect. Probabil de asta nici levierele nu au fost asa de puternic comercializate de la un punct, deoarece lumea voia automatism, apasa butonul si gata (fara ceasuri de presiune, fara manere).

Dev, pentru un inginer cu niste imaginatie, ce face Slayer este fix pix, mai ales la cat costa. Insa dupa cum vezi masina trebuia luata ca si un tot, face si lapte (chiar daca pe tine sau pe mine nu ma intereseaza aspectul asta, si il face bine, de top) este si stabil termic (chiar daca uneori diferenta intre 0.3 grade si 2 grade este aproape nula), materialele si aspectul conteaza si ele. Pentru unii nu, pentru altii da, fiecare aparat are un profil de cumparator.

E61 este depasit fizic si moral, nu m-as intoarce la asa ceva, nu iti permite sa experimentezi, este ceva fix, iar cafelele nu au solubilitate similara. SBDU este un espressor facut pentru a fi ieftin, nu exceleaza pe partea de abur, overall nu este un aparat bun, dar pentru espresso cu niste tunari poate fi un aparat reusit.

Exemplu, o idee, boilerul de 350-400ml pus direct pe grup (amandoua din alama deci conduct. termina de invidiat) poate fi la fel de eficient precum un grup saturat. Stabilitatea termica se rezolva cu un coil over sau si mai simplu, cu o automatizare de preincalzire a apei din rezervor la o temperatura mai mare de 20-25 grade (pompa rezista pana la 40-60 grade) iar o pompa costa 60 ron.

Asa cum arata un grup saturat, as putea sa fortez nota si sa spun ca un boiler pus direct peste grup ( cele doua au temperaturi similare) este asemanator unui grup saturat, si functioneaza aproximativ la fel.

Si ca se vehiculau niste idei preconcepute pe forum despre SBDU cu care probabil am inceput majoritatea:
una e sa scoti 30-40ml de apa dintr-un boiler de 100ml (gaggia) sau 200-250ml (lelit) si ala e sa scoti 30-40ml dintr-un boiler de 400-600ml.

Eu sunt un zgarcit, si ma preocupa procesul de preparare, tunare, bibileaza la aparatura, mai mult decat gustul unei cafele. Nu pot sa dau mii de euro pe ceva care consider ca nu merita acei bani, doar ca ajung la rezultate mai rapid, sau mai usor. Nu functionez asa.


RE: Slayer espresso machine - dev - 12-03-2018

Astept si eu sa vad cum arata Decent Espresso dincolo de marketing dar e clar ca multe aparate scumpe pun accentul pe bling, exclusivitate iar partea de inovatie e la minim. 

Ai vazut si tu ca o supapa cu control electric e maxim 500$ daca vrei ceva state-of-the-art sau vreo 200$ pentru ceva uzual. Era asa de greu de implementat intr-un aparat de 10.000$ in conditiile in care se poate face mai artizanal cu arduino cu 1000 de lei?


RE: Slayer espresso machine - rdumitrescu - 13-03-2018

(12-03-2018, 23:29)dev Wrote: Astept si eu sa vad cum arata Decent Espresso dincolo de marketing dar e clar ca multe aparate scumpe pun accentul pe bling, exclusivitate iar partea de inovatie e la minim. 

Ai vazut si tu ca o supapa cu control electric e maxim 500$ daca vrei ceva state-of-the-art sau vreo 200$ pentru ceva uzual. Era asa de greu de implementat intr-un aparat de 10.000$ in conditiile in care se poate face mai artizanal cu arduino cu 1000 de lei?

Sunt două chestii legate de toată discuția asta. Se analizează costul unor componente fără a lua în calcul în care funcționează o companie care vinde espressoare și fără a lua în calcul faptul că Slayer nu este un espressor pentru acasă, ci pentru uz comercial. Asta înseamnă că trebuie să aibă o fiabilitate mult mai mare la o utilizare mult mai intensă, trebuie să fie mai ușor reparabil și nu în ultimul rând să fie autorizat. Iar toate astea implică scoaterea unor anumite componente de pe listă care, poate ar fi precise / performante, dar nu rezistente. Sau rezistente dar nu performante etc.

Chiar crezi că toată compania aia nu știe toate piesele care se găsesc de cumpărat? Crezi că nu au întors pe toate părțile ce pot și ce nu pot face?

Dacă urmărești Decent, atunci știi cum se chinuie de luni de zile să primească avize. Și într-un final și-au băgat picioarele și vor livra versiuni neconforme, celor care sunt de acord. Cred că au stat două luni doar să dezbată cu Intertek dacă trebuie să lege fizic tableta de espressor sau nu. 

Legat de needle valve, Slayer au zis clar că nu vor să automatizeze. Că e marketing, că e comoditate, că e convingere, e alegerea lor.


RE: Slayer espresso machine - razvanMB - 13-03-2018

Guys, doar aveti in vedere un aspect. Cam toate marcile uzuale care au "inovatii" pe partea de profilare vin de la marci care vand 90% in regim comercial. Preturile de piata pot fi mari pentru consumatorul casnic insa pentru un business care produce bani cu acel espressor perspectiva e diferita. Chiar si cele cu 1 grup sunt folosite cu succes in diverse businessuri productive. 

Ideea este ca materialele, piesele componenete si solutiile tehnice pe astfel de masini sunt in principal gandite sa fie fiabile, sa reziste unui uz comercial intens. Sunt convins ca multe solutii tehnice creative nici nu sunt luate in calcul daca nu pot fi implementate intr-un proces de uzura intensa. 

Decent Espresso pare exceptia de la regula, e un produs gandit in principal pentru home user, mai ales cel ultra geeky sa zicem. Fiind conceput de la zero de o firma fara experienta in domeniu, creativitatea si solutiile inovatatoare pot fi usor umbrite de o fiabilitate aproximativa. Am mari rezerve ca Decent va putea sa se impuna in comercial insa s-ar putea sa fie o solutie interesanta pentru acasa, in uzura redusa. Chiar si asa, mai e mult pana departe, sunt convins ca primele serii vor avea multe update uri si eventuale serii ulterioare ar putea fi mai mature.


RE: Slayer espresso machine - radudani - 13-03-2018

da, e forum, si fiecare poate da cu o parere - in masini si in oameni Smile

sa nu fiu inteles gresit: mi se pare firesc sa-ti publici parerea, oricare ar fi aceasta si oricat de incorsetata in dogme sau plecata cu pluta ar fi ea! intr-un grai decent, desigur;

dar sa dai sentinte si sfaturi?! sa judeci pe altii si pe altele?! sa nu simti apasarea usoara a unei responsabilitati ca te dai in spectacol in fata a - probabil - mii de oameni care te citesc, unii incearca sa te inteleaga, sau/si se dedau si ei la aprecieri critice!? nu trebuie sa fim niste complexati, ok, dar ceva, un minim simt al ridicolului... tehnic?!

asta ar cere, pentru a pastra un anume respect pentru tehnologie si o anume intelegere a ce se intampla intr-o perspectiva mai larga, experienta de exploatare, sau chiar de proiectare pentru masina/domeniul respectiv;
nu, nu trebuie sa fii inginer, dar ar trebui sa 'tanjesti', sa urmaresti o anume specializare, o anume competenta, o anume expertiza!
atentie, ma refer nu la cei ce spun ceea ce cred cu adevarat, kudos lor (!), ci la cei ce dau sfaturi altora sau enunta sentinte!

dar totusi, in acest thread e vorba de Slayer, am ajuns la 'episodul' 24 si inca nimic despre... gustul in ceasca?
cu ce cafea? prajeala, doza, temperatura etc.
sau despre 'productia' Slayer - fabrica de slaiere, cei ce-au vizitat-o, cu cati oameni isi realizeaza Jason Prefontaine productia... cate si cum se fac pe luna!?

as fi vrut ca, dintre cei ce au avut sansa sa fie mai aproape de fenomenul Slayer, cineva sa-mi spuna cum e acolo, sus, dece e asa, si cum e posibil sa fie atat de multi tampiti cu bani care sa cumpere masinile astea scumpe?!

in timp ce avem atatia 'minitehnicus' (RC); de-ai nostrii, mini, dar multi ...
care pot face ceva mai mult de un slayer dintr-un bidon de fiert apa calda... Smile
(sorry!)

"Eu sunt un zgarcit, si ma preocupa procesul de preparare, tunare, bibileaza la aparatura, mai mult decat gustul unei cafele"
"Spoken like a true believer. Why bother drinking coffee if you can measure it instead?
Let me put this simply: people who do not trust their taste will never make good coffee" (Jim Schulman)


RE: Slayer espresso machine - Lyvyoo - 13-03-2018

(12-03-2018, 23:29)dev Wrote: Ai vazut si tu ca o supapa cu control electric e maxim 500$ daca vrei ceva state-of-the-art sau vreo 200$ pentru ceva uzual. Era asa de greu de implementat intr-un aparat de 10.000$ in conditiile in care se poate face mai artizanal cu arduino cu 1000 de lei?

Productie industriala de espressoare, cu o suta de angajati ce au minim 3000E brut lunar, utilaje, fabrici, terenuri adiacente, plus un profit suficient de motivant pentru owneri inseamna deja un cost imens ca si amortizare, aplicat din start unui espressor. Fara sa mai spunem de R&D, marketing si cate si mai cate.

Ok, nu spun ca preturile actuale sunt justificate, in conditiile in care GS3 costa 3600E acum 5 ani si acum e dublu fara mari schimbari, sau ca o Mina de 7000E cat un Logan e chilipir sau Slayer-ul despre care vorbim aici se duce in 9-10.000E, dar productie industriala de astfel de espressoare fiabile si tehnologizate, cu aceeasi constructie ce rezista ani in sistem Horeca, intr-un spirit "mercantilist cu accente de filantropie" dar totusi fezabil ca si business, nu cred ca se poate face la 2- 3000E bucata pt un Slayer.  Solutia pentru pret mic poate ar fi aparitia altor modele noi de la alte firme, care sa se orienteze doar catre useri casnici, iar constructia tip tanc sa nu mai fie o prioritate.
Ai fost epic de-a dreptul @radudani, felicitari! Mai am eu un PM interesant, daca o vrea sa-l publice autorul in celalalt topic tehnologizat, am avea o imagine mai frumoasa a ceea ce conteaza 95%, cafeaua.


RE: Slayer espresso machine - VladP - 13-03-2018

(13-03-2018, 00:49)Lyvyoo Wrote: ... nu spun ca preturile actuale sunt justificate, in conditiile in care GS3 costa 3600E acum 5 ani si acum e dublu fara mari schimbari, sau ca o Mina de 7000E cat un Logan e chilipir sau Slayer-ul despre care vorbim aici se duce in 9-10.000E ...

Nici o firma nu trebuie sa justifice de ce politica lor de preturi este asa cum este, nici macar Honne, care aici a fost pusa la zid la inceputul anului!

Pretul de vanzare nu este in relatie directa cu costurile de productie, si nici pe departe definit ca "costuri totale + X% adaos". Aici este vorba de pozitionare pe piata, luind in vedere alti factori in afara de cost, de exemplu: ce clientii adresez, care este oferta pentru aceasta grupa de clienti, cum se diferentiaza oferta lor fata de cea a concurentei, cit vreau sa vand (multe unitati, sau putine)?
Deci, daca costurile totale sint 1.000 si nu am concurenta, dar am cerere, nu am decit sa vand cu 11.000.

Si se pare ca, de exemplu Slayer, au reusit sa supravietuiasca pe piata, sa se dezvolte astfel incit sa devina atit de atractivi, incit unii mari, La Cimbali, sa-i cumpere.
Din punctul de vedere de business, pentru fostul owner Jason Prefontaine, TOP, excelent, om s-a facut! Nu visati si voi, cu ideile voastre, ceva similar?
Si acum nu aveti decit sa calculati in continuare, cei ce vreti, daca asta va roade, ca piesele dintr-un Slayer costa numai 350$.

Despre espresso extras pe Slayer:
Eu am baut la BoB, de mai multe ori, cafea extrasa pe Slayer, in ca. 50s > mie mi-a placut, pentru mine a fost ceva deosebit, nici urma de bitter, o dulceata naturala pe care mi-as dori-o constant si la acasa, cu corp, pentru mine memorabila.
In schimb, unui alt prieten espressoman, care, zic eu, are gusturile dezvoltate si stiu ca exista multe cafele care ne plac la amandoi, nu i-a placut, absolut de loc. Asta este, un aspect, deloc de neglijat! Bine ca sintem cu totii diferiti, ca altfel inebuneam pe lumea asta!


RE: Slayer espresso machine - Denis - 13-03-2018

A zis bine radudani, bravo. Totusi nu m am prins la cine faci referire.


RE: Slayer espresso machine - dev - 13-03-2018

Discutia despre pret nu s-a vrut un afront la adresa Slayer ci mai mult o constatare a unei stari de fapt. Poate sunt utilizatori, chiar si comerciali, care nu au nevoie de constructia unui tanc, fiindca in 20 de ani e foarte probabil ca electronica sa cedeze prima si sa faca aparatul inutilizabil, dar ar aprecia un aparat care poate varia intr-o plaja mai larga ceea ce ofera in ceasca chiar daca ar necesita reparatii o data la 10 ani.  Iar un biznis respectabil isi permite macar o mentenanta anuala care sa scada considerabil sansele unor defectiuni neprevazute.

Daca ne uitam la un aparat de genul Slayer, care se plaseaza in elita aparatelor de profil, nu cred ca e deloc exagerat sa astepti si ceva mai multa tehnologie cutting edge.

Ca o paranteza, foarte multa lume se plange de preturile camerelor si obiectivelor pe format mediu, in raport cu tehnologia pe care nu o inglobeaza, dar in final cine are nevoie de capabilitatile unui sistem pe format mediu nu are de ales. Restul utilizatorilor se vor "multumi" cu ceea ce ofera un sistem sub-format mediu.


RE: Slayer espresso machine - razvanMB - 13-03-2018

(13-03-2018, 09:58)dev Wrote: Daca ne uitam la un aparat de genul Slayer, care se plaseaza in elita aparatelor de profil, nu cred ca e deloc exagerat sa astepti si ceva mai multa tehnologie cutting edge.
 
Slayer a fost si ramane in elita marketingului si al designului cutting edge, nu neaparat al tehnologiei. De exemplu e mult mai multa electronica si complexitate pe Strada, nu mai zic de Mina. Si Strada a fost lansata in 2011, adica o tehnologie ultra respectabila la acea data, inovatoare. 

In viata reala insa, Slayer a fost gandit pentru baristi si problemele lor. Tot interactionand cu baristii in ultima vreme, am ajuns sa inteleg si nevoile lor, care sunt total diferite de cele ale utilizatorilor casnici. Desi exista si exceptii, nu sunt foarte multi baristi informati pe tehnologia espressoarelor, la modul real, pentru ca implica un proces de invatare pe care de regula trebuie sa si-l asume, nu exista traininguri dedicate. Am vazut multe cazuri in care masini cu profilare sunt folosite...fara profil, standard. Ei au un program de lucru intens si nu au timp si buget sa stea sa strice zeci de shoturi sa inteleaga cu ce ii ajuta profilarea. 

Slayer are totusi un pricipiu simplu de functionare, enuntat mai sus de alti colegi. E super usor pt cineva sa intelaga in cateva minute ca daca tine padela in pozitia 1 curge putina apa si daca muta in pozitia 2 o sa curga mai multa si se creaza si presiunea pompei in grup. Asa ca din perspectiva baristilor Slayer e bun, e usor de folosit si inteles. Plus arata si bine Big Grin


RE: Slayer espresso machine - Lyvyoo - 13-03-2018

(13-03-2018, 01:39)VladP Wrote: Pretul de vanzare nu este in relatie directa cu costurile de productie, si nici pe departe definit ca "costuri totale + X% adaos". Aici este vorba de pozitionare pe piata, luind in vedere alti factori in afara de cost, de exemplu: ce clientii adresez, care este oferta pentru aceasta grupa de clienti, cum se diferentiaza oferta lor fata de cea a concurentei, cit vreau sa vand (multe unitati, sau putine)?
Deci, daca costurile totale sint 1.000 si nu am concurenta, dar am cerere, nu am decit sa vand cu 11.000.

Total de acord!
Eu am facut un exercitiu de imaginatie in spiritul postarilor de mai sus, adica vine un cutremur, ii cade owner-ului o piatra in cap si se gandeste sa vanda aparatul la "costuri totale + X%" ca sa ia toata lumea o bucata As