Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Lelit sau Gaggia - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Lelit sau Gaggia (/Thread-Lelit-sau-Gaggia)



Lelit sau Gaggia - cosmin.turcu - 15-01-2018

Salut!In urma unei vizite la niste prieteni, am avut ocazia sa beau un espresso facut de un Gaggia Baby, care mi-a dat un pic reset. Atat de mult mi-a placut incat am luat decizia de a achizitiona un Gaggia. Dupa mai multe prospectari, am ales modelul Classic (dupa 2015 bineinteles) achizitionat de la Flanco. Din pacate, am ramas profund dezamagita:1. portafiltrele sunt presurizate - cafeaua nu are deloc spuma sau acea crema pe care o promite.2. materialele folosite par ieftine si deloc finisate3. suportul pentru cesti nu are stabilitate si vibreaza in asa hal incat trebuie sa am grija ca nu cumva cestile sa imi fuga de sub picurator4.dispozitivul de frotare introduce foarte multa apa in lapte atunci cand incerc sa il folosesc5. Dupa folosire cafeaua din portafiltru este umeda si asemanatoare unui mal, ceea ce face curatarea sitei foarte grea. Acestea fiind enumerate am decis sa returnam produsul.Avem 2 variante: sa achizitionam un alt Gaggia Classic, de aceasta data de pe site-ul espressoman (care vine cu acea presa nepresurizata si picuratorul metalic) care nu stiu cat de mult ar rezolva celelate probleme sau sa achizitionam oferta Lelit PL41E cu tamperul de inox (nu stiu daca vine tot cu site presurizate sau are si varianta nepresurizata).
 Puteti sa imi oferiti un sfat, va rog?
 Multumesc,
 Diana Turcu


RE: Lelit sau Gaggia - dev - 15-01-2018

Aveti bugetul pentru Gaggia Baby Millennium de pe olx si un Kinu M47, in ideea ca nu va depasi 200 de euro. 

Nu o sa obtineti rezultate mai bune cu un aparat mai scump, Lelit in cazul de fata, daca neglijati rasnita.


RE: Lelit sau Gaggia - renatoa - 15-01-2018

Crema nu promite nimic... doar amageste.


RE: Lelit sau Gaggia - cosmin.turcu - 15-01-2018

Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor! Stiu ca rasnita conteaza foarte mult in rezultatul final, dar tot nu reusesc sa iau o decizie intre cele 2.


RE: Lelit sau Gaggia - Neuromancer - 15-01-2018

Pai fara rasnita nu are rost sa iei decizie intre cele 2 Smile)


RE: Lelit sau Gaggia - Gozmin - 16-01-2018

(15-01-2018, 20:11)cosmin.turcu Wrote: Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor! Stiu ca rasnita conteaza foarte mult in rezultatul final, dar tot nu reusesc sa iau o decizie intre cele 2.

Classicul de pe saitul espressoman este acelasi cu cel de la Flanco, doar ca primesti o sita nepresurizata gratis si probabil un picurator metalic.
Rezultatele tale nereusite cu acest aparat sunt consecinta lipsei unei rasnite capabile cat de cat espresso. Daca nu ai in plan asa ceva, adica achizitionarea unei rasnite, nu are rost sa cumperi niciunul dintre cele doua.
Trebuie inteles ca acasa totul porneste de la asigurarea unei surse de cafea de la un prajitor consacrat, a unei rasnite capabile care poate sa asigure diferite nivele de rasnire functie de tipul de cafea si nivelul de prajire si din care sa poata fi extras un espresso. Asta in linii mari.
Nici nu va puteti da seama acum, e oarecum logic fiind la inceput, importanta capitala a unei rasnite in procesul de preparare a unui shot de espresso.
Solutia propusa de dev este chiar una din solutiile cele mai bune pentru un buget practic nesemnificativ, avand in vedere ca aceste aparate sunt foarte usor de controlat si asigura cu adevarat un deliciu in ceasca, daca sunt folosite corect.
Alocati putin timp pentru studiu pe acest forum si vei intelege la un moment dat esenta.