![]() |
|
Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine (/Thread-Cum-pastrezi-cafeaua-cel-mai-bine) Pages:
1
2
|
Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - hwal - 13-12-2017 O intrebare la care n-am gasit un raspuns clar - daca mai e tratat subiectul in alta parte rog moderatorii sa mute sau sa ma indrume unde trebuie - o cafea prajita de cateva zile si care va fi consumata in max 1-2 saptamani se pastreaza mai bine in punga cu supapa cu care vine de la majoritatea prajitorilor sau intr-un borcan de sticla inchis ermetic ? RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - mihai123 - 13-12-2017 Intre cele doua variante punga cu supapa este castigatoarea, la varianta de pastrare in borcan simplu pe masura ce se consuma cafeaua lasa loc pentru mai mult aer. mai sunt si borcanele speciale care se pot vida dupa fiecare folosire coborand capacul tot mai jos. Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - ovisod - 13-12-2017 Pentru a fi optima pentru preparare, cafeaua proaspăt prăjită trebuie sa se degazeze. Pe de alta parte, aerul și lumina contribuie la oxidarea cafelei. Din punga poți elimina aerul prin apăsare, iar punga nu permite trecerea luminii, fiind de obicei în mai multe straturi la pungile de buna calitate. Deci punga cu supapa unisens cu care cafeaua vine de la prajitori e foarte buna, și o ai deja. Desigur ca si recipientele speciale gen Airscape sunt o varianta foarte bună, însă cu costuri adiționale. Eu unul folosesc și Airscape, sunt excelente. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - tecsi78 - 13-12-2017 Din cate-mi amintesc, pungile de la Hasbean si Gardelli nu aveau supapa deloc. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Levo - 13-12-2017 ... Asa e , Gardelli nu au supapa , ( probabil ca nici nu le trebuia ... :D ) si s-au umflat pungile de zici ca-si iau zborul ... :D ... ( d' atatia bani ... atata peste ! ... )
RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - tecsi78 - 13-12-2017 Ale mele, o Nensebo si o Hartmann n-au apucat sa se umfle, le-am terminat asap. :D RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Levo - 13-12-2017 (13-12-2017, 19:40)tecsi78 Wrote: Ale mele, o Nensebo si o Hartmann n-au apucat sa se umfle, le-am terminat asap. :D ... Da ... acu' ..., acelea erau din Italia - normal ... , ale mele sunt din RO si urmeaza sa vina si cele din Italia si tot Hartmann , Geisha Village 51 si cred ca tot Duromina ( care nu-mi place deloc ... :D ...cel putin asta din RO ...) , ... insa am pus latzul de sarbatori , pentru vizita zibetei la prajitor ... :D ... nu scaaapa ...
RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - hwal - 13-12-2017 mmm....m-am lamurit....oricare varianta e buna atat timp cat o consumi repede :D RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Levo - 21-12-2017 ... Da si cele sosite din Italia tot "umflate " sunt , ... normal daca n-au supapa ... curios pentru care motiv herr Gardelli nu le pune supapa la pungi , treaba e ca stateau sa sara din cutie cand am deschis-o ...
RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Neuromancer - 21-12-2017 O alta varianta decat simplu in punga cu supapa sau in airscape e sa tii punga la congelator. Are si un efect benefic pe macinare si calitatea extractiilor Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Denis - 21-12-2017 Sigur ca da, se tripleaza suprafata de extractie, de la congelator. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Levo - 21-12-2017 (21-12-2017, 23:43)Neuromancer Wrote: O alta varianta decat simplu in punga cu supapa sau in airscape e sa tii punga la congelator. Are si un efect benefic pe macinare si calitatea extractiilor ... O idee excelenta , Thx ... ... insa in perioada asta , eu nu prea mai am loc nici de cuburi de gheatza ... :D .
RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - baloozzy - 21-12-2017 Eu nu am vazut ca ar fi ceva in plus, poate daca ca o congelam in anumiti parametrii de umiditate. . Sa zic asa, ce ai dus la gropa, nimeni nu intoarce, adica, bea cafeaua cat e fresh! RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - MANU - 07-03-2018 Dupa ce am vazut cateva review-uri despre cutiile AirScape am si mai mari dubii in privinta achizitiei uneia, in conditiile in care la ultimul model au renuntat la "one way valve" care ajuta la degajarea cafelei. Desigur fara acel capac transparent pus. Acum vin cu intrebarea: Teoretic cutia banala de pe aliexpress cu valva incorporata nu ar trebui sa fie mai ok pentru pastrarea cafelei decat noul model airscape care propriu-zis se inchide ermetic ?
RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - mihai123 - 08-03-2018 chiar nimeni, dintre cei care au airscape, nu face lumina? RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Mihai L - 08-03-2018 (07-03-2018, 23:43)MANU Wrote: Dupa ce am vazut cateva review-uri despre cutiile AirScape am si mai mari dubii in privinta achizitiei uneia, in conditiile in care la ultimul model au renuntat la "one way valve" care ajuta la degajarea cafelei. Desigur fara acel capac transparent pus.Nope. La Airscape practic ai o cutie cu volum reglabil. Important in pastrarea cafelei este sa nu aiba aer mult. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - renatoa - 08-03-2018 Ce nu va place la pungi ? :) RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - eugenm - 08-03-2018 Folosesc de 4 ani Airscape si nu m-am gandit nicio secunda sa inlocuiesc cu altceva. In mod clar am simtit ca exista o imbunatatire comparativ cu pastrarea cafelei in pungi cu valve. Gustul bun al unei cafele reusite se mentine cu cel putin o saptamana peste varianta in care folosesti punga. Valvele premium cu fiabilitate mare ce doteaza pungile sunt in general scumpe asa ca o prajitorie de cele mai multe ori nu o sa investeasca acesti bani, ci o sa cumpere pungi cu valve mai ieftine si mai putin fiabile. De cate ori nu ati avut situatia in care odata ce apesi punga pentru a o goli de aer valva nu permite acest lucru? Doi la mana cand golesti punga trebuie sa fi meticulos si sa te asiguri ca ai golit cat mai mult din volumul de aer. Legat de ce spunea @MANU este o greseala la mijloc. Cred ca s-a renuntat la valva de pe capacul transparent, nu cea din capacul piston. Eu am varianta cu capacul cutiei (cel transparent) dotat cu valva dar recunosc ca nu am inteles niciodata utilitatea acesteia. Din punctul meu de vedere exista 2 variante, ori s-au gandit ca daca apesi capacul volumul de aer dintre piston si capac se va contracta si poate atunci cand exista vreo variatie de temperatura acel volum sa se dilate si sa exercite o presiune suficient de mare care sa arunce capacul afara, ori s-au gandit ca poate o cafea foarte proaspata va generea suficient de mult CO2 care va trece de capacul piston si la randul lui va genera o presiune asupra capacului tranparent rezultatul fiind tot aruncarea acestuia afara. Probabil ca dupa ceva ani s-au lamurit ca nu este cazul si au renuntat la acea valva, care din punctul meu de vedere nu reprezinta decat o masura de siguranta care NU contribuie la mentinerea prospetimii boabelor. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - renatoa - 08-03-2018 Cate kg trebuie sa ai in casa si cat sa le conservi, ca sa iti pui probleme din astea... ![]() Eugen, tu erai (si) prajitor, nu consumi ce prajesti... si invers ? Ce sa mai conservi ? :) RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - eugenm - 08-03-2018 Pai @renatoa, Stii ca prajitorul meu este de 500g ceea ce inseamna ca o sarja medie la mine este de 300g. Deasemenea (asa cum am mai discutat in trecut), iubitorii de alternative au observant ca lucrurile sunt diferite fata de espresso, in sensul in care cu cat mai proaspata prajirea cu atat mai aromata este cafeaua. Eu beau la o ora de la prajire. Dar 300g consum in circa 2 saptamani asa ca Airscape este bine venit. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - renatoa - 08-03-2018 Eu prajesc/consum saptamanal 250g, probabil de asta nu am observat ca s-ar duce ceva. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Laddu - 04-06-2018 De unde se poate cumpara Airscape din RO? Am gasit la kalva.ro dar lucreaza doar cu persoane juridice. Alternativ, o recomandare pentru achizitie din afara tarii dar cu transport decent. ALternativa 2, ce alte metode de pastrare a cafelei recomandati? RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Mihai L - 04-06-2018 Vezi la Bubucalu (aka Buimac) RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - CosminN - 04-06-2018 Apare la el pe site? Sau trebuie sa luam legatura cu el, personal? RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Laddu - 04-06-2018 Am luat eu legatura pe privat si mi-a spus asta: Quote:draga coleg, multumesc pt interesul acordat RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - losengels - 04-06-2018 Am facut comanda la Airscape de la kalva.ro, pe persoana fizica. O sa postez daca/cand ajunge RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Laddu - 04-06-2018 Pe mine m-au sunat si mi-au zis ca nu livreaza persoanelor fizice si ca nu au cum sa-mi trimita produsul. E posibil sa patesti acelasi lucru. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - alex67x - 06-06-2018 Nu auzisem de Airscape pana acum. Pare solutia ideala. Poate facem o comanda de grup de undeva. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - losengels - 06-06-2018 confirm ca nu livreaza persoanelor fizice. Ma bag si eu la o comanda de grup. RE: Cum pastrezi cafeaua cel mai bine - Laddu - 08-07-2018 Cel mai ieftin am gasit aici: https://abyss.coffee/brand/planetary-design/ Modelul inox: 32EUR ~155LEI Modelul ceramic: 35EUR ~170LEI Livrarea este gratuita pentru comezile de peste 250 de EUR, adica 8 bucati de inox. Punem de o comanda de grup? |