![]() |
|
Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! (/Thread-Espressor-100-150-euro-Rasnita-manuala-50-euro) Pages:
1
2
|
Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Fetcu - 11-11-2017 Buna ziua espressomani! Am nevoie de ajutorul vostru! Sunt in germania si vreau sa imi cumpar un espressor pentru acasa, pretul ar fi undeva la 100 euro (chiar si mai putin daca se poate) si MAXIIIM 150 EURO! Si o rasnita manuala maxim 50 de euro! Va rog datimi niste sfaturi! Va multumesc anticipat! Trimis de pe al meu LG-H815 folosind Tapatalk Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - stefandinescu - 11-11-2017 Mokka pot Bialetti si o rasnita Hario Skerton. Sent from my SM-G930F using Tapatalk RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Fetcu - 11-11-2017 Zici ca ii mai bine sa iau unu asa decat din ala electric? Ce semeni culegi!! Ce ziceti de masina asta? As putea sa fac un sacrificiu... De'Longhi EC 685.M Dedica Siebträgerespressomaschine (15 bar, 1l, Vollmetallgehäuse, Schnelles Aufheizen, Temperaturkontrolle, Professionelle Milchaufschäumdüse, E.S.E.-Pads) silber https://www.amazon.de/dp/B06WGTZ874/ref=cm_sw_r_cp_apa_2pXbAbZPP0ZBJ plus rasnita aia manuala! Ce semeni culegi!! 170 euro... Ce semeni culegi!! Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - stefandinescu - 11-11-2017 Nu. Mai bine Bialetti sau un french press sau un ibric sau Aeropress sau V60. Crede-ma. Espresso acasa doar de la un Lelit pe langa trebuie sa asortezi o rasnita adica 550 de euro. Sent from my SM-G930F using Tapatalk RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Fetcu - 11-11-2017 Si cum funcioneaza Bialeti asta! Daca eu cumpar de marime 3 portii si eu vreau sa fac doar 1 cafea se poate? Pun mai putina cafea in sita aia? Chiar daca ii pentru 3 portii... Ce semeni culegi!! RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Denis - 11-11-2017 Portiile sunt destul de mici, am si eu bialetti 3 portii si 1 portie (camping) si sa stii ca in cel de 3 portii iti ies 150-180ml de cafea maxim. E important sa consumi o cafea de calitate in primul rand. Esti in GErmania, cauta niste cafenele bune pe langa tine (Refinery, The Barn in Berlin) si vezi cum e un espresso, tot acolo poti sa servesti fara restrictii brew (v60, aeropress) si sa-ti faci o idee despre ce e vorba. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - razvanMB - 11-11-2017 Asta am eu si pot spune ca face espresso dupa toate standardele, si subiective si obiective ( refractometru testat). Bonus te joci cu preinfuzia :) https://www.thefowndry.com/products/cafflano-kompresso Rasnita de espresso cred ca de la 150 de euro in sus, gen Kinu. Deci cam 220 de euro si esti good to go :D RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - renatoa - 11-11-2017 Sau minipresso cum am eu, un pic mai ieftina decat cafflano, si poti baga in ea si cafea rasnita cu hario de 30-40 E-uri. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - MyR - 11-11-2017 off topic. ar fi fain sa facem o editie de kompresso vs minipresso Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - mihneasusan - 11-11-2017 Gaggia.Baby nou de pe.olx si hario skerton.2. ax mai.stabil. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - renatoa - 11-11-2017 Eu l-am luat cu 40 lire din UK, kompresso vad ca este de la 55 in sus... :s OP-ul este din Germania. La minipresso exista pompa pe bune, care chiar face 8 bari, la kompresso e numai pe baza de apasare, din dimensiunile ochiometrice care le estimez a fi la vreo 4 cm diametru, ar trebui sa apesi cu 12 kg pentru un bar, cam dubios... :s ![]() Da, ar fi buna o comparatie 1:1 Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - mihneasusan - 11-11-2017 https://www.olx.ro/oferta/expresor-de-cafea-manual-gaggia-baby-nou-sigilat-ID8JvRX.html http://barshaker.ro/Hario/Rasnita-Hario-SkertonPro-Plus in.150 euro ai un setup excelent pentru un.debut reusit. pentru.stabilitate poti adauga un pid. eu as.merge pe.varianta asta, cu.toata retentia.care se poate rezolva mai.simplu decat pare. https://www.olx.ro/oferta/rasnita-aparat-cafea-san-marco-ID9tGk9.html Impreuna.nu depasesc bugetul alocat. rasnita tocmai e redusa la 400 lei. eu nu as mai sta pe.ganduri... RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - razvanMB - 11-11-2017 (11-11-2017, 21:00)renatoa Wrote: Eu l-am luat cu 40 lire din UK, kompresso vad ca este de la 55 in sus...Astea le-am facut vineri la birou, chiar pe "celebra" Helene's Secret :) Kompresso are aproximativ 2.8 cm diametru, interesant calcul, poate estimezi cate kg forta ar fi necesare la diam asta. Cert este ca presiune se face, crema iese din belsug chiar si pe light roast, doar ca trebuie sa te obisnuiesti un pic si sa eviti channellingul. Scuzati off topic ul. ![]()
RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - MyR - 11-11-2017 (11-11-2017, 21:00)renatoa Wrote: Eu l-am luat cu 40 lire din UK, kompresso vad ca este de la 55 in sus... :sUlterior am citit si eu... in unele tari pretul se difera. Ce zici... eu iti trimit tie un kompresso si tu mie un pimipresso? :-) cum setezi rasnita pentru minipresso? Scuze iarasi off. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Fetcu - 11-11-2017 Dar intre bialeti si kompreso? Mi se pare mai comod bialeti! Este vreo diferenta (sa zicem ca fac cu aceiasi cafea) ? Ce semeni culegi!! RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - renatoa - 11-11-2017 (11-11-2017, 21:35)razvanMB Wrote: ...Kompresso are aproximativ 2.8 cm diametru, interesant calcul, poate estimezi cate kg forta ar fi necesare la diam asta. ... Pai e simplu de calculat 1 bar =~ 1 kg/cm^2, calculezi aria pistonului si ai rezolvat. La 2.8 cm diametru este alta poveste, asta inseamna 6cm^2, deci 6k pentru un bar, 54 kg pentru 9 bari, fezabil. (11-11-2017, 22:46)Fetcu Wrote: Dar intre bialeti si kompreso? Mi se pare mai comod bialeti! Este vreo diferenta (sa zicem ca fac cu aceiasi cafea) ? Nu se compara, din sculele astea doua de care vorbim mai sus chiar iese espresso, din mokka pot, adica bialetti si clonele lui iese ceva cu is de ars, pentru ca pana cand ajunge apa la fierbere cafea sta in contact cu metalul incins, si in plus, poate fi o perceptie subiectiva, dar asta simt eu, cofeina este extrasa mai mult ca la orice alta metoda, ma doare capul si am palpitatii cand beam pe vremuri ceva scos la "macchinetta". Comoditatea e o aparenta, la bialetti trebuie sa fii foarte atent cu focul, nu se lasa aceeasi flacara pe toata durata, si momentul cand sa o iei de pe foc iarasi este important. Plus manipularea vasului fierbinte, cu riscurile de rigoare. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - razvanMB - 12-11-2017 Cica ar fi o tehnica sa scoti ceva mai bun din Moka Pot cu apa preincalzita dar n am avut timp sa o explorez. Oarecum e logic pentru ca se scurteaza extractia. Si eu am remarcat kick ul de cafeina si nu mi explic de ce.. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - flipu2k - 12-11-2017 Făceam și eu așa, fierbeam apa în recipientul de jos, cu mănușă și atenție înfiletam partea de sus, cu cafeaua pregătită. Era mult mai decent rezultatul. https://youtu.be/YpjxMWP_UMw RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Fetcu - 12-11-2017 Fratilor nu stiu ce ziceti voi... Dar eu am vazut o gramada de videouri pe you tube cu aerosourile alea sau cum se cheama.. Si nu imi place deloc cum arata, arata exact ca si cafea de la ibric! Eu lucrez intrun restaurant italian si beau in fiecare zi de la masina aia profesionala si cafea illy macinata pe loc! Nu imi place deloc cafeaua facuta la ibric! Si cafeaua la bialeti si kompresorul ala arata la fel ca la ibric! Ce se intampla cu espressoarele astea la 80 100 de euro? Se strica repede sau cei cu ele? Eu am vazut cateva videouri si mi se pare ca iese un espresso destul de cremos, cu crema deasupra! Acum la gust ma gandesc ca depinde de felul de cafea si de cum ii macinata! Ma tine 1 an 2 macar o masinarie la 100 euro? Ce semeni culegi!! RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - renatoa - 12-11-2017 Cum poti aprecia gustul din cum arata ? :s Crema? pentru mine este fix vax, pitici neuronali. Oricum la o masina de 100 e-uri nu este crema ci spuma groasa, facuta din presurizare. Nici nu ar avea altfel cum, majoritatea masinilor ieftine nu au pompa, o fac din presiune abur la fel ca bialetti, nici nu ar avea unde sa intre o pompa intr-o carcasa din aia de supermodel subnutrit. Este suficient sa o asculti cum face "espresso", ca nu se aude nimic pompand. Nu inteleg de ce mai intrebi aici in loc sa te duci intr-un showroom sau supermarket sa gusti singur ce iese dintr-o masina de 100... te lamuresti singur. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Mihai L - 12-11-2017 (12-11-2017, 00:40)razvanMB Wrote: Cica ar fi o tehnica sa scoti ceva mai bun din Moka Pot cu apa preincalzita dar n am avut timp sa o explorez. Oarecum e logic pentru ca se scurteaza extractia. Si eu am remarcat kick ul de cafeina si nu mi explic de ce.. Cu apa preincalzita se scurteaza timpul in care sta pe foc. Iar surplusul de cafeina provine de la temperatura ridicata de extractie, coroborata cu timpul mai lung de extractie ca la espressor (cred ca are presiune cam de 1 bar...?). @Fetcu: nu tot ce arata ca o cafea la ibric este cafea la ibric. Modul de preparare este determinant pentru bautura obtinuta. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - lorisl - 12-11-2017 @Fetcu eu in locul tau as merge pe recomandarea lui mihneasusan. Gaggia baby si un hario skerton mi se par pefecte pentru incepatori.Mai ai nevoie de un Tamper si un cantar ca masoara la 0.1 grame. De aici incolo, daca te prinde microbul poti incepe sa pui site noi pe gaggia, sa incerci botomless, un pid etc. Eu am inceput tot cu ceva ieftin,un Saeco Poemia resigilat si un Skerton. Eu zic ca un an te poti juca linistit cu ele. Nu uita de cafea proaspat prajita(de 2 saptamani, maxim 1 luna) Recomand totusi Gaggia Baby si nu Saeco Poemia. Cu Poemia ai mult de lucru, Din start trebuie depresurizat portafiltru si nu gasesti deloc accesorii. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - dev - 12-11-2017 Nu face nimic cu Baby, Skerton si site nepresurizate. Rezultatul e departe de espresso fiindca macinatura e foarte inconsistenta si temperatura pe Baby variaza extrem de mult. Poate obtine crema dar gustul va fi tot timpul intre doua extreme: foarte acru sau foarte amar, in functie de cafea. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - lorisl - 12-11-2017 Iti garantez ca va reusi sa faca ceva bun pentru gusturile lui.Dupa cum vezi, e la inceput de drum.Crezi ca are papilele gustative la fel de dezvoltate pentru espresso ca si un espressoman de 5 ani vechime sa zicem? Eu acuma 3 ani ma dadeam in vand dupa cafeaua de la omv...Acuma nu as mai bea asa ceva nici batut. Eu nici dupa 2 ani de cafea de la olivo si pe urma de la yume nu pot sa simt toate notele si defectele despre care se vorbeste pe forum.Ce sa mai zici de cineva care pana ieri a baut tchibo din supermarket. Probabil voi supara multa lume dar nu cred ca e ok sa le zicem tuturor ca ori ai 2k de euro de pus la bataie ori nu ai ce cauta pe forumul acesta...Nevoia de echipamente mai scumpe vine cu timpul zic eu, dupa ce incepi sa simti diferentele fata de ceaiurile de cafea din comert.Si asta nu se intampla peste noapte. Daca imi dai mie un Riesling de Jidvei sec si inca un vin cu 250 de ron sticla garantat nu o sa simt mare diferenta, cel putin nu una care sa imi justifice diferenta de pret. E nevoie de timp, sa invete limba diferentele de gust. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Zaheyu - 12-11-2017 Baby e cel putin OK pentru inceput, cu site nepresurizate, dar Skerton nu e rasnita de espresso. Ii va face o gramada de nervi. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Fetcu - 12-11-2017 Ai mare dreptate! Eu cred ca pentru inceput se poate si cu ceva mai semi,profesional... Si incet incet cine simte nevoia poate creste cu performantele, cine nu vrea sa creasca si se multumeste cu acel nivel... Go For It !! Sincer eu lucrez in restaurante italiene de vreo 7 ani. Si in fiecare zi beau cate 2 3 espresso facute la masina profesionala... Cand merg in romania ii dezastru cu cafeaua... Numi place nici de un fel. Mai sunt cateva cafenele sau pizerii prin suceava si cand merg pe acolo profit de situatie si bag cate un espresso :)) asta nu inseamna ca sunt mare profesionist in ale cafelelor! Ce semeni culegi!! RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - dev - 12-11-2017 (12-11-2017, 12:03)lorisl Wrote: Iti garantez ca va reusi sa faca ceva bun pentru gusturile lui.Dupa cum vezi, e la inceput de drum.Crezi ca are papilele gustative la fel de dezvoltate pentru espresso ca si un espressoman de 5 ani vechime sa zicem? Nu mi-o lua in nume de rau dar espressor Lelit cu rasnita pl043 e la limita espresso. Un PID pe un SBDU, fara site de calitate si o macinatura indoielnica nu au cum sa scoata arome si "note". Iar un Baby cu un Skerton sunt si mai departe de espresso. Ce papile sa dezvolte cu cafele foarte acre sau foarte amare sau un shot decent obtinut accidental? Am Skerton si l-am folosit la inceput, fiindca nu aveam altceva, dar acum l-as recomanda doar pentru french press sau aeropress. Ca sa nu mai zic ca dureaza o vesnicie sa macini pentru un espresso dublu. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Denis - 12-11-2017 Vezi ca in Italia nu se bea espresso, se bea carbune, in ciuda faptului ca atunci cand spui espresso te gandesti automat la Italia, si in ciuda faptului ca italienii sunt cei care au facut primele espressoare. De exemplu in Germania o sa bei un espresso mai bogat in gusturi, nuante, subtilitati decat cafeaua servita pe post de espresso in Italia. Ce se serveste in Italia se poate numi espresso doar pentru ca vine la gramajul unei asemenea bauturi, nu din cauza gustului. La inceput bautura se prepara cu scopul de a-ti da un boost de energie pentru intreaga zi, acum a devenit o cultura complexa (inclusiv in tarile din Asia) unde subtilitatile si gusturile asociate unor fructe, flori, dulciuri sunt asociate espressoului. Italienii au ramas conservatori, au ramas in urma. Ma refer la marea masa de cafea servita in Italia. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - lorisl - 12-11-2017 (12-11-2017, 12:26)dev Wrote: Nu mi-o lua in nume de rau dar espressor Lelit cu rasnita pl043 e la limita espresso. Un PID pe un SBDU, fara site de calitate si o macinatura indoielnica nu au cum sa scoata arome si "note". Iar un Baby cu un Skerton sunt si mai departe de espresso. Ce papile sa dezvolte cu cafele foarte acre sau foarte amare sau un shot decent obtinut accidental? Nu o iau in nume de rau, stiu foarte bine ce limitari are echipamentul meu. Ce pot sa spun e ca scot un espresso incomparabil mai bun decat la 80% fin baruri si cafenele, si unu espresso care se aproprie de un 6/10 cand e sa il compar cu cafenele adevarate(let's coffee cluj sau yume). Is convins ca in momentul in care voi schimba rasnita voi face un 7/10. Ce nu inteleg e ce legatura are Single Boiler cand vine vorba de espresso(nu flat,latte etc). Asta ca o paranteza. Da, omul se va chinui cu skerton, se va chinui si cu baby, si eu m-am chinuit cu ambele. Dar este un pas in fata si omul asta isi permite sau atat vrea sa cheltuiasca acuma. Daca isi cumpara un Brewtus va garantez ca sa va chinui la fel de mult. De undeva trebuie sa incepem toti. RE: Espressor 100-150 euro! Rasnita manuala 50 euro! - Levo - 12-11-2017 (12-11-2017, 12:27)Denis Wrote: Vezi ca in Italia nu se bea espresso, se bea carbune, ...@Denis ... Ai baut vreodata un espresso in Italia ?... ( ... dar nu la colt de strada...) |