Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rotatie incompleta portafiltru fara fund - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: Rotatie incompleta portafiltru fara fund (/Thread-Rotatie-incompleta-portafiltru-fara-fund)Rotatie incompleta portafiltru fara fund - cristia74 - 17-12-2016

Am achizitionat de curand un portafiltru fara fund de la Tidaka. Cu toate ca in descriere era specificat faptul ca este dedicat pentru Brewtus, acesta nu are “inchiderea” perfecta, precum cel original. Mai exact, nu sta in pozitia normala, la 90 de grade pe grup, ci undeva la 70 de grade. Folosesc o sita VST de 18g insa chiar si cu cea originala de la espressor, rotatia nu este completa. Am incercat azi dimineata sa fac un espresso iar curgerea a fost frumoasa, chiar daca a fost prima mea incercare cu acest tip de portafiltru. Poate afecta aceasta pozitie anormala a portafiltrului, in vreun fel, functionarea espressor-ului ? Exista vreo solutie astfel incat sa obtin pozitia corecta a portafiltrului sau n-ar trebui sa-mi fac griji din acest motiv ?


RE: Rotatie incompleta portafiltru fara fund - baloozzy - 17-12-2016

Trebuie avut grija sa prinda totusi pf in grup, ca sa nu il arunce presiunea. Cu o garnitura mai subtire decat cea de acum, se va pozitiona ok.


RE: Rotatie incompleta portafiltru fara fund - cristia74 - 17-12-2016

Odata cu portafiltru, am achizitionat si o garnitura de 8.5mm. Ulterior, am citit alte pareri cum ca ar fi mai potrivita cea de 8mm. Exsita mai subtire de 8mm?


Rotatie incompleta portafiltru fara fund - vladdooo - 17-12-2016

Eu am intrebat la tidaka si mi-au zis ca portafiltrul E61 generic e bun pt Brewtus, nu cel Expobar. Suna aiurea, dar asta e


RE: Rotatie incompleta portafiltru fara fund - cristia74 - 17-12-2016

Nu mi-a dat prin cap sa pun aceasta intrebare inainte, mi s-a parut normal sa comand unul compatibil cu Expobar, asa cum se poate opta din descriere.


RE: Rotatie incompleta portafiltru fara fund - Lyvyoo - 18-12-2016

Dra nu vad unde e problema, in afara de estetica sa zicem... Eu am luat din Romaina portafiltrul fara fund si la fel sta, poate putintel mai spre mijloc, avand aprox 3 ani.


RE: Rotatie incompleta portafiltru fara fund - VladP - 18-12-2016

@cristia74 - ai cumparat un protafiltru generic E61, adica se potriveste in general, cit de cit, la unele masini mai bine decit la altele. Poti vedea simplu care este diferenta fata de original, punindu-le pe cele doua cu limbile de pridere una linga alta. In cazul tau probabil ca vei vedea ca limba portafiltrului generic este un pic mai groasa decit a originalului.
Atita timp cit genericul prinde bine in grup, nu este decit o problema de estetica. Poti baga pila pe el, sa-l aduci la dimensiuni, dar se duce cromul.
Schimbarea garniturii de grup nu este o solutie, deoarece atunci portafiltrul original se duce mai la dreapta cind este strans.
Cu alte cuvinte, "asta este", sau iti cumperi un original!


RE: Rotatie incompleta portafiltru fara fund - cristia74 - 18-12-2016

M-am linistit daca mai sunt si altii care au aceeasi pozitie a portafiltrului. Asa este, "limba" celui generic este un pic mai groasa. Imi place ca este greu si repet, am obtinut o curgere frumoasa cu el. Il voi pastra, fara sa sufar ca nu am un altul, original. Multumesc !


Rotatie incompleta portafiltru fara fund - bogdan_geor - 18-12-2016

(17-12-2016, 21:00)cristia74 Wrote: Odata cu portafiltru, am achizitionat si o garnitura de 8.5mm. Ulterior, am citit alte pareri cum ca ar fi mai potrivita cea de 8mm. Exsita mai subtire de 8mm?


[Image: d3e4f8b0b4d78b68e555d777b202eb4f.jpg]

uite l si pe al meu cu garnitura de 8mm.
au tot fost discutii despre garnitura de 8.5mm si colegi care insistau ca trebuie 8.5 pt expobar, insa cea buna e de 8.
mai mica de o nu ti as recomanda.


RE: Rotatie incompleta portafiltru fara fund - cristia74 - 18-12-2016

Aceeasi pozitie ! Voi merge si eu tot pe garnitura de 8mm. Multumesc, Bogdan !