Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS (/Thread-EA8298-LATTESPRESS-KRUPS)



EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - r0c0sty - 01-09-2016

Salutare si bine v.am gasit!
De curand (mai exact 2 luni) am achizitionat un expresor krups ( imaginea atasata) am facut proximativ 50 cafele/cappuccino, cu toate ca nu a dat un semn de oboseala as dori sa il curat ( decalcifiere) . Problema este ca am o singura pastila care trebuie introdusa intr.un orificiu special si nu am gasit alte pastilute gen pentru viitoarele curățări. Pe blogul espressoman am vazut o "dieta" cu sare de lamaie si nu am inteles mare lucru , daca ma poate ajuta cineva cu un mic tutorial special pentru genul de aparat, imi este teama sa nu il stric , nu stiu daca beneficiez de garantie in tara daca il am cumparat din afara tarii.


EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - bogdan_geor - 01-09-2016

in mod normal, la aparatele de tipul asta, pastila respectiva se baga prin orificiul prin care se pune cafeaua macinata (pe care o cumperi gata macinata), apoi trebuie sa faci cateva cafele selectand cafea macinata, pana se consuma toata pastila. dar nu stiu daca aparatul tau are posibilitatea asta, in mod normal cam toate au dar vezi si tu.
oricum pastila nu cred ca e pt decalcifiere, ci pt curatarea de uleiuri a unitatii de fierbere. substanta pt decalcifiere trebuie sa fie un lichid, gasesti sigur la krups/saeco/etc si vezi procedura in manualul aparatului.


RE: EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - r0c0sty - 01-09-2016

Am umblat putin prin meniul aparatului si am gasit o optiune curatare cafea ... urmand instructiunile afisate pe display-ul aparatului imi indica sa ridic un capac si sa pun respectiva pastila, exact care nu mi.am dat seama , dar sub grilajul care e pe post de incalzirea cestilor are un orificiu si am scapat pastila acolo sper sa nu fie de rau.... ce as vrea sa stiu in mod exact cum pot sa il curat cu sare de lamaie sau otet ... procedura... nu mai dau de manualul lui de utilizare...

Crede.ma nici nu stiam ca merge si cu cafea macinata. Sau unde se pune sunt paralel ?


RE: EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - stefandinescu - 01-09-2016

Sare de lamaie in rezervorul de apa. Tragi shoturi pana vine apa acra, lasi pornit 10 min, mai scoti 100ml apa si tot asa pana termini apa cu sare de lamaie. Umplii rezervorul cu apa curata si o scoti prin extractii repetate pana o termini, reimplii cu apa curata, bagi cafea si te apuci de baut.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


RE: EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - r0c0sty - 01-09-2016

Multumesc frumos ! Scot apa cu programul de cafea... adica dau sa prepare cafea... rasnita nu are de suferit daca merge in gol fara boabe de cafea nu ?


RE: EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - stefandinescu - 01-09-2016

Nu, nu are. Probabil simte ca nu are boabe si iti da eroare. In acest cazi selectezi cafea rasnita pt ca acolo nu are senzor.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


RE: EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - teabe - 01-09-2016

Sau urmezi pasii din manual si isi face singur decalcifierea. Daca n-ai plic din ala cu praf decalcifiant pui si tu sare de lamaie in rezervorul de apa. Vezi ca ai un manual cu scheme si langa rezervor; tragi si iti iese o carticica de cateva file. Ai acolo toti pasii de urmat si butoanele de apasat.


RE: EA8298 (LATTESPRESS) / KRUPS - hora_ce - 02-09-2016

https://youtu.be/zKA4-hrmHrQ pe la minutul 1:28 arată clar/simplu.